Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Ez milyen alkatrész-készülék?

Témaindító: csaby, idő: Dec 25, 2005
Témakörök:
Lapozás: OK   515 / 1172
(#) _vl_ válasza bandi777 hozzászólására (») Okt 9, 2013 /

K155*, ezek szovjet digitális IC-k, ha jól emlékszem, valami teljesen egyedi számozásuk volt, "természetesen" véletlenül sem bírták a Texas-féle számozással produkálni a klónjaikat.
uA709, uA741, ezek ősrégi műveleti erősítők, bár egyesek imádják őket.
SN7413, SN74195: TTL digitális áramkörök, mivel sima TTL-ek, szintén masszívan elavultak.
A PC végződést utoljára a MEV-es IC-ken láttam, könnyen lehet, hogy ezek magyar gyártmányok - a gyár >25 éve égett le...
(#) granpa válasza bandi777 hozzászólására (») Okt 9, 2013 /

Az utolsó négyet megtalálod a Datasheet Archive keresőben. Az oroszokat mindjárt megnézem, de ezekről van itt néhány tudós, ők többet tudnak róluk (és az orosz alkatrészekről), majd jönnek. Az orosz IC-knek jól írtad (fordítottad) a nevét?
(#) laszlo raduj válasza bandi777 hozzászólására (») Okt 9, 2013 /

Nem tudok megint kepet feltolteni , mikor tudok felteszek egy listat , ha kosztuk van a te IC-ed akor belso rajzott es leirast is tudok mellekelni.
A K 155 csaladrol beszelgetek.
A hozzászólás módosítva: Okt 9, 2013
(#) kadarist válasza bandi777 hozzászólására (») Okt 9, 2013 /

Szia!
Infó: Bővebben: Link
Infó2: Bővebben: Link
Infó3: Bővebben: Link
És így tovább. Az orosz feliratú alkatrészek keresésénél használj cirill betűket!
(#) granpa válasza bandi777 hozzászólására (») Okt 9, 2013 /

K155 TB1 (TV1): ÉS bemenetű J-K (M-S) flip-flop, prescalerrel, nyitott kollektoros kimenettel. Megfelel az SN7472-nek.
K155 LA1, LA4: (8bemenetű?) ÉS kapuk. Nincs ilyenem, nincs pontos adatom, de itt van a fórumon valahol már a táblázat az orosz IC-kről (nem találom).
(#) erdgab válasza bandi777 hozzászólására (») Okt 9, 2013 / 1

Ebben a mellékletben nézz körül.
(#) kadargeri hozzászólása Okt 9, 2013 1 /

(#) Buvarruha válasza kadargeri hozzászólására (») Okt 9, 2013 /

Nem, ha kérdésed van tedd fel, senki sem fog ilyesmivel foglalkozni.
(#) granpa válasza kadargeri hozzászólására (») Okt 9, 2013 /

Én elolvastam kétszer: elsőre is az a benyomásom nem kerestél sehol (Google, Alldatasheet, Datasheet Archive). Mi keressük meg?
A hozzászólás módosítva: Okt 9, 2013
(#) pucuka válasza kadargeri hozzászólására (») Okt 9, 2013 /

Ahogy granpa is mondja. Leülsz a gép elé, és elkezded nyaggatni g barátunkat. Azzal is tanulsz, nem is keveset. Ha bárki megcsinálja helyetted, az nem segítség. Ha elakadsz, kérj segítséget, segítünk.
Még egy jótanács: táblázatot a táblázet kezelőből, és nem szüvegszerkesztőből.
A táblázatkezelőben dogozhatsz is a fáradságosan összegyűjtött adataiddal, kereshetsz, válogathatsz, csoprtosíthatsz, és még sokmindent, a szövegszerkesztő táblázata gyakorlatilag kész adatok megjelenítésére, formázására való.
Dolgoznod kell az eredményért, akár tetszik, akár nem.
A hozzászólás módosítva: Okt 10, 2013
(#) bandi777 válasza erdgab hozzászólására (») Okt 9, 2013 /

Csupa hasznos infók! Kiemelt köszönet Neked, valamint hasonlóképpen kiemelt köszönet:
_vl_
granpa
laszlo raduj
kadarist szakértő fórumtársaknak is!

u.i.: Hmm... Jelen tapasztalat szerint egyre több weboldalon ott tartunk, hogy az oldal saját keresőjét messze lepipálja a google. Több alkatrész is volt már amit az alldatasheet-en csak google-n keresztül sikerült megtalálni.
(#) qvasz2 válasza bbarna hozzászólására (») Okt 10, 2013 / 1

Valamiért nem engedi feltölteni, de így remélem látjátok:
Bővebben: Link
fölraktam még párat:Bővebben: Link
(#) Baxi hozzászólása Okt 10, 2013 /

Hi Mesterek!
Sajnos tönkre ment az aktív sub ládában az erősítő (Jamo 550) végfokostól, tápostól .
A kapcsolóüzemű tápnál a következő alkatrész lenne amit nem tudom hogy mi: CQ704 U1620G és még egy ON AKA felírat van rajta. TO220 tokozású 3 lábas.

Kiszedni sajnos csak a lábak sérülésével tudtam ezért már nem tudom vissza rakni.
A primer oldalon rövidzárlatot mértem rajta (ami normális) csak kiszedve derült ki hogy jó, ez van.
Szóval ha tippelnem kellene egy tranyóról van szó. Középső lába a bázis és N-es, de adatlapot nem találok
Segítséget előre is köszönöm.
(#) BEMcorp válasza Baxi hozzászólására (») Okt 10, 2013 /

Én nem értek nagyon a kapcsolóüzemű tápegységek lelki világához, de azt érdekesnek találom, hogy
Idézet:
„A primer oldalon rövidzárlatot mértem rajta (ami normális)”

Miért is? hiszen kapcsoló üzemű, nincs fixen rákötve a bemenő hálózati feszültségre egy trafó tekercse, hanem egy egyenirányítónak kellene lennie az elején (vagy zavarszűrőnek), nem?
(#) _vl_ válasza Baxi hozzászólására (») Okt 10, 2013 /

Dióda: MURF1620CT
(#) Baxi válasza BEMcorp hozzászólására (») Okt 10, 2013 /

Hi
Igen, ugy van ahogy írtad ezek után van ez a kütyü.
(#) Baxi válasza _vl_ hozzászólására (») Okt 10, 2013 /

Mh.. csak nem tranyó , Köszönöm szépen nagyon sokat segítettél. Már csak a HE. kell találni ilyet.
(#) _vl_ válasza Baxi hozzászólására (») Okt 10, 2013 /

Az FDH hoz neked, és még csak nem is drága: Bővebben: Link
(#) usane válasza _vl_ hozzászólására (») Okt 10, 2013 /

Hm. Nem is tudtam, hogy van ilyen, de hogy ezeknek is a sherwoodi erdő közepén kellet letelepedni.
(#) Baxi válasza usane hozzászólására (») Okt 10, 2013 /

ok, kösz
(#) _vl_ válasza usane hozzászólására (») Okt 10, 2013 /

Ugyanmár, egy kellemes egészségügyi séta, friss levegő, stb...
(#) laszlo raduj hozzászólása Okt 10, 2013 /

Mondjatok legyetek szivesek 2 szot errol az alkatreszrol, sn75469, hol kel taplalni , mert a test az egyertelmu de a + az nem. Mit jelent "ARRAYS".
(#) laszlo raduj válasza (Felhasználó 15355) hozzászólására (») Okt 10, 2013 /

Szia! koszi
Mit jelent "kedves hangú fokozat"?

Idézet:
„1B, 2B,3B... a bemenet Vss-hez képest pozitív feszültséggel vezérelheted.”

Tehat azt jelenti ,hogy 100V-ig kothetek barmit a kimenetre ha nem haladja meg az 500mA-ert, es vezerelhetem akar 1-30V-al? Parhuzamosan kothetem ha nagyobb terhelest szeretnek rakotni?
(#) _vl_ válasza laszlo raduj hozzászólására (») Okt 10, 2013 /

Idézet:
„Tehat azt jelenti ,hogy 100V-ig kothetek barmit a kimenetre ha nem haladja meg az 500mA-ert, es vezerelhetem akar 1-30V-al? Parhuzamosan kothetem ha nagyobb terhelest szeretnek rakotni?”

Igen - igen.
Azért ha az összes fokozatot terheled, akkor max. 100-150mA-t tudsz fokozatonként kihozni belőle.
(#) laszlo raduj válasza _vl_ hozzászólására (») Okt 10, 2013 /

En ugy gondoltm ,hogy parhuzamosan kotom oket 1db fogyasztora, igy nagyob terhelest kothetek ra.
(#) _vl_ válasza laszlo raduj hozzászólására (») Okt 10, 2013 /

A szumma akkor sem lehet több, mint 0.5-1A, attól függően, hogy mennyire koncentráltan (hány fokozatra szétosztva) küldöd át rajta. Ha egy fokozatot használsz csak, akkor ott a 0.5A a maximum, de akkor mellette a többin már nem marad kapacitása másra. Ha mind a hét fokozatot használod egyszerre, akkor kb. 1A mehet összesen a 7 fokozatra, azaz durván 120-150mA / fokozat.
(#) bandi777 hozzászólása Okt 11, 2013 /

Hali!

Újabb kérdésel fordulok ide:

Kaptam egy triakos működésképtelen teljesítményszabályzót, típusa: 2193995-02 (Electrolux)
A hátán van többek között egy háromlábú fekete SMD (T2-vel jelölve), amin jelölés képpen kép "szó" található: 1GW és P6 (Ez utóbbi derékszöggel elforgatva.)

Én tranzisztorra tippelnék, de az áramkört nézve unipolárisnak kéne lennie (ez is triak??)

Valaki tud segíteni legalább elindulni valahogyan. Keresőkkel nem jutottam semmire.

Előre is köszönöm!
(#) kadarist válasza bandi777 hozzászólására (») Okt 11, 2013 /

Szia!
Keresd meg itt.
(#) bandi777 válasza kadarist hozzászólására (») Okt 11, 2013 /

Köszíííííí!
(#) pont hozzászólása Okt 11, 2013 /

Sziasztok! Ez milyen alkatrész?

alk.JPG

Következő: »»   515 / 1172
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem