Fórum témák
» Több friss téma |
K155*, ezek szovjet digitális IC-k, ha jól emlékszem, valami teljesen egyedi számozásuk volt, "természetesen" véletlenül sem bírták a Texas-féle számozással produkálni a klónjaikat.
uA709, uA741, ezek ősrégi műveleti erősítők, bár egyesek imádják őket. SN7413, SN74195: TTL digitális áramkörök, mivel sima TTL-ek, szintén masszívan elavultak. A PC végződést utoljára a MEV-es IC-ken láttam, könnyen lehet, hogy ezek magyar gyártmányok - a gyár >25 éve égett le...
Az utolsó négyet megtalálod a Datasheet Archive keresőben. Az oroszokat mindjárt megnézem, de ezekről van itt néhány tudós, ők többet tudnak róluk (és az orosz alkatrészekről), majd jönnek. Az orosz IC-knek jól írtad (fordítottad) a nevét?
Nem tudok megint kepet feltolteni , mikor tudok felteszek egy listat , ha kosztuk van a te IC-ed akor belso rajzott es leirast is tudok mellekelni.
A K 155 csaladrol beszelgetek. A hozzászólás módosítva: Okt 9, 2013
Szia!
Infó: Bővebben: Link Infó2: Bővebben: Link Infó3: Bővebben: Link És így tovább. Az orosz feliratú alkatrészek keresésénél használj cirill betűket!
K155 TB1 (TV1): ÉS bemenetű J-K (M-S) flip-flop, prescalerrel, nyitott kollektoros kimenettel. Megfelel az SN7472-nek.
K155 LA1, LA4: (8bemenetű?) ÉS kapuk. Nincs ilyenem, nincs pontos adatom, de itt van a fórumon valahol már a táblázat az orosz IC-kről (nem találom).
Ebben a mellékletben nézz körül.
Valaki egyáltalán elolvast ezt a posztot http://www.hobbielektronika.hu/forum/topic_post_1513902.html#1513902
Nem, ha kérdésed van tedd fel, senki sem fog ilyesmivel foglalkozni.
Én elolvastam kétszer: elsőre is az a benyomásom nem kerestél sehol (Google, Alldatasheet, Datasheet Archive). Mi keressük meg?
A hozzászólás módosítva: Okt 9, 2013
Ahogy granpa is mondja. Leülsz a gép elé, és elkezded nyaggatni g barátunkat. Azzal is tanulsz, nem is keveset. Ha bárki megcsinálja helyetted, az nem segítség. Ha elakadsz, kérj segítséget, segítünk.
Még egy jótanács: táblázatot a táblázet kezelőből, és nem szüvegszerkesztőből. A táblázatkezelőben dogozhatsz is a fáradságosan összegyűjtött adataiddal, kereshetsz, válogathatsz, csoprtosíthatsz, és még sokmindent, a szövegszerkesztő táblázata gyakorlatilag kész adatok megjelenítésére, formázására való. Dolgoznod kell az eredményért, akár tetszik, akár nem. A hozzászólás módosítva: Okt 10, 2013
Csupa hasznos infók! Kiemelt köszönet Neked, valamint hasonlóképpen kiemelt köszönet:
_vl_ granpa laszlo raduj kadarist szakértő fórumtársaknak is! u.i.: Hmm... Jelen tapasztalat szerint egyre több weboldalon ott tartunk, hogy az oldal saját keresőjét messze lepipálja a google. Több alkatrész is volt már amit az alldatasheet-en csak google-n keresztül sikerült megtalálni. A hozzászólás módosítva: Okt 10, 2013
Valamiért nem engedi feltölteni, de így remélem látjátok:
Bővebben: Link fölraktam még párat:Bővebben: Link A hozzászólás módosítva: Okt 10, 2013
Hi Mesterek!
Sajnos tönkre ment az aktív sub ládában az erősítő (Jamo 550) végfokostól, tápostól . A kapcsolóüzemű tápnál a következő alkatrész lenne amit nem tudom hogy mi: CQ704 U1620G és még egy ON AKA felírat van rajta. TO220 tokozású 3 lábas. Kiszedni sajnos csak a lábak sérülésével tudtam ezért már nem tudom vissza rakni. A primer oldalon rövidzárlatot mértem rajta (ami normális) csak kiszedve derült ki hogy jó, ez van. Szóval ha tippelnem kellene egy tranyóról van szó. Középső lába a bázis és N-es, de adatlapot nem találok Segítséget előre is köszönöm. A hozzászólás módosítva: Okt 10, 2013
Én nem értek nagyon a kapcsolóüzemű tápegységek lelki világához, de azt érdekesnek találom, hogy
Idézet: „A primer oldalon rövidzárlatot mértem rajta (ami normális)” Miért is? hiszen kapcsoló üzemű, nincs fixen rákötve a bemenő hálózati feszültségre egy trafó tekercse, hanem egy egyenirányítónak kellene lennie az elején (vagy zavarszűrőnek), nem?
Dióda: MURF1620CT
Hi
Igen, ugy van ahogy írtad ezek után van ez a kütyü.
Mh.. csak nem tranyó , Köszönöm szépen nagyon sokat segítettél. Már csak a HE. kell találni ilyet.
Az FDH hoz neked, és még csak nem is drága: Bővebben: Link
Hm. Nem is tudtam, hogy van ilyen, de hogy ezeknek is a sherwoodi erdő közepén kellet letelepedni.
Ugyanmár, egy kellemes egészségügyi séta, friss levegő, stb...
Mondjatok legyetek szivesek 2 szot errol az alkatreszrol, sn75469, hol kel taplalni , mert a test az egyertelmu de a + az nem. Mit jelent "ARRAYS".
Szia! koszi
Mit jelent "kedves hangú fokozat"? Idézet: „1B, 2B,3B... a bemenet Vss-hez képest pozitív feszültséggel vezérelheted.” Tehat azt jelenti ,hogy 100V-ig kothetek barmit a kimenetre ha nem haladja meg az 500mA-ert, es vezerelhetem akar 1-30V-al? Parhuzamosan kothetem ha nagyobb terhelest szeretnek rakotni?
Idézet: „Tehat azt jelenti ,hogy 100V-ig kothetek barmit a kimenetre ha nem haladja meg az 500mA-ert, es vezerelhetem akar 1-30V-al? Parhuzamosan kothetem ha nagyobb terhelest szeretnek rakotni?” Igen - igen. Azért ha az összes fokozatot terheled, akkor max. 100-150mA-t tudsz fokozatonként kihozni belőle.
En ugy gondoltm ,hogy parhuzamosan kotom oket 1db fogyasztora, igy nagyob terhelest kothetek ra.
A szumma akkor sem lehet több, mint 0.5-1A, attól függően, hogy mennyire koncentráltan (hány fokozatra szétosztva) küldöd át rajta. Ha egy fokozatot használsz csak, akkor ott a 0.5A a maximum, de akkor mellette a többin már nem marad kapacitása másra. Ha mind a hét fokozatot használod egyszerre, akkor kb. 1A mehet összesen a 7 fokozatra, azaz durván 120-150mA / fokozat.
A hozzászólás módosítva: Okt 10, 2013
Hali!
Újabb kérdésel fordulok ide: Kaptam egy triakos működésképtelen teljesítményszabályzót, típusa: 2193995-02 (Electrolux) A hátán van többek között egy háromlábú fekete SMD (T2-vel jelölve), amin jelölés képpen kép "szó" található: 1GW és P6 (Ez utóbbi derékszöggel elforgatva.) Én tranzisztorra tippelnék, de az áramkört nézve unipolárisnak kéne lennie (ez is triak??) Valaki tud segíteni legalább elindulni valahogyan. Keresőkkel nem jutottam semmire. Előre is köszönöm! |
Bejelentkezés
Hirdetés |