Fórum témák
» Több friss téma |
Pont ezt akartam írni hogy ezeknek az eszközöknek amik vacakolnak tuti van közös testpontjuk és az kontaktos.
Köszi! megkeresem és kitisztítom hátha jobb lesz.
Üdv. Meghalt az opel kadettem hőmérséklet jeladója. De az sem biztos, hogy rossz. 20foknál 30kΩ ha melegszik a motor akkor csökken 6kΩra. Valaki meg tudná mondani, hogy a jó jeladó milyen ellenállású ?
Előre is köszi...
Arra gondolsz ami a kis kijelzőn mutatja a kinti hőmérsékletet vagy a vízhőfok jeladóra? Előbbi egy 4,7K-os NTC de te nyilván az utóbbira gondolsz (abból is az egy polusúra) aminek 25 fokon 1014R, 80 fokon pedig 146R körül kellene hogy legyen az ellenállása. De ha leírod a pontos hibát abból biztosabb választ kaphatsz.
A hozzászólás módosítva: Okt 16, 2013
Ez a vízhőmérséklet jeladója. A termosztátnál van, egy saru csúszik rá.
Hibajelenség : a műszere nem mozdul, volt idő amikor magától megjavulni látszott de már nem mutat. Ha a vezetékjét ami a gombára megy testre teszem akkor a műszer végig kilendül. Szerinted ?
Cserélj gombát.
Bizony csere. De ez szerencsére csak egy 900Ft-os alkatrész. Arra figyelj csak cserekor hogy mielőtt kitekered engedd ki a légtelenítő tartályon a nyomást (ha van) mert csúnya meglepetést tud okozni a kitóduló víz Ha megtetted akkor tedd vissza a légtelenítőre a kupakot, így nem fog kifolyni hűtővíz.
Igazad volt, sprofan. A termosztát helyébe bekötöttem egy 150ohm-os ellenállást, és láss csodát a műszer beállt 80 fok körüli értékre. Ki fogom cserélni a gombát.
Köszönöm a segítséged, és a csere technikai leírását. Üdv. Kálmán
Tisztelt Autos Tarsak! En egy 2001-es evjaratu Opel Corsa C 1.0-at hajtok. Ugy esett, hogy be kellett bikazni, azota vilagit a szerviz-lampa, illetve NEM reagal a gazpedalra...Szoval indul a motor, van alapjarat, de erhette valami az elektromos gazpedalt inditaskor,elso korben rendeltem egy akkumulatort (mivel nem elso alkalommal merult le egyik naprol a masikra) egyeb eszrevetel, tapasztalat, tanacs?? barmi megteszi, sokathasznalom az autot es most nem tudom mozditani. Elore is koszonom! Udv: Attila
Szia!
Nem hiszem hogy a pedál pozíció érzékelőnek lenne baja de ezt tudod ellenőrizni, csatoltam hogy milyen értékeket kell mérni a csatlakozóján. A hozzászólás módosítva: Okt 25, 2013
Okulásul leírom, hátha más is hasznát veszi. Astra G (soha többet Opel), a rossz EGR miatt régóta dobál hibakódot, de nem ez a lényeg.
Egyszer csak kigyulladt menet közben a motorvezérlő hibáját jelző lámpa is (kis motorblokk szerű ikon), gondolkodtam is hogy most merjek-e még menni vele, de mondom olaj meg víz van benne, hát nagy baj nem lehet. A jel hosszabb állás és újraindítás után sem tűnt el, nem úgy mint a hibakódok esetén amikor kb. 1 perc után elalszik a kis autós-kulcsos jel. Szervízben éppen szünnap van, hogy abban az 1-2 napban se tétlenkedjek mondom kipróbálok még valamit, hátha. Levettem az akkusarut, vártam 10 percet majd visszaraktam. Azóta jól működik a gép (hogy meddig azt ezeknél sosem lehet tudni ). Szóval egy kis áramtalanítás megoldotta a problémát, hogy mennyi időre az egyelőre rejtély.
Valoban nem a pedal a problema, 100 %-ban ki lett zarva, illetve az akku is..tovabb keressuk a problemat, de sajnos meg semmi siker, koszonom az infokat!
Hasznát vetted annak amit küldtem? Majd ha sikerül akkor írd meg mi volt. Amúgy még én is gondolkodom mi lehet a gond és küldök infót ha találok valami hasznosat!
Szia! Kivillogtad már a hibakódot? Ha nem tudnád hogy kell leírom. Beülsz a kocsiba fék meg a gáz pedált nyomd be egyszerre. Tedd be a kulcsot és fordítsd a 2-es pozícióba. El kezd villogni a kis motorvezérlő ikon. Számold a villogást és meg lesz a hibakódod. Négy számjegyesek a kódok tehát 4 szer fog villogni 2 másodperces szünetekkel. Pl: P0110 a hibakód akkor villog 10-et (10 = 0); szünet villog 1-et; szünet villog 1-et; szünet villog 10-et. Ha meglesz a kód hátha többet tudunk.
csakhogy nem talalom a hibakodok kozott.. talan 1525, megyek megnezem megegyszer..
P1523 elektromos gázpedál hiba.
Egyébként mivel volt megbikázva? Simán rákötve egy akku? Az a baj, hogy ezek már nem minden esetben szeretik a bikázást, elképzelhető vezérlő hiba is. Bővebben: Link A hozzászólás módosítva: Okt 26, 2013
Ertettem. Sajnos ekezeteket nem tudok irni, kulfoldrol irok, angol billentyuzettel.
Koszonom megertesuket! Minden Tisztelettel:Attila
Szoval, tudsz valamit tanacsolni, mit tehetnek a vezerlovel? Valaszod elore is koszonom!
sziasztok! F astrárol lenne szó, a probláma a következö 4 fokozatu ventilátorkapcsoló, (középkonzol) csak a negydiknél kapcsol be,tehát a full kapicitáson dolgozik, az 1-2-3-as fokozatokra nem reagál,kiszereltem a kapcsolót lemértem müszerrel a fokozatokat hátha nem vezetnek át de mindegyiknél csipogott a müszer (mindegyik fokozat jol átvezet beleértve a hátso ablakfütést) és itt akadtam le !
Mi lehet még a probléma? lehet hogy a v. motor mehetett tönkre? (nem vagyok auto szerelö) A segitséget elöreis köszsönöm!!! A hozzászólás módosítva: Nov 1, 2013
Szia!
Az előtét ellenállás ment tönkre, ezt és az utána lévő 3 hozzászólást olvasd át: Bővebben: Link
Szia!
Úgy ahogy az előttem szóló is leírta minden fokozathoz tartozik egy előtét ellenállás és valószínű hogy elégett az első 3 fokozathoz tartozó. A pollenszűrőnél találod a szélvédő alatt ha jól tudom. A hozzászólás módosítva: Nov 1, 2013
köszönöm a választ, estleg tudtok-e képet mutatni hogy mit kell lemérnem, kicserélnem.
http://rbcdn.hu/b/201310/00/3676946_1024x768.jpg
A képen az alsó fém hengeres alkatrész a hőbiztosíték, annak a lábain zárlatot kell mérned. Ha nem akkor ki kell cserélni és valószínűleg működni fog. Ha zárlatot mérsz akkor mehet az egész a kukába, és vegyél helyette egy bontottat.
szuper vagyis nem vezet át, ugyan ojan mint a kisbojlereknél a höbiztositék,beletehetem vagy inkáb menjek autosüzletbe?
ideiglenesen áthidalhatom mogy kipsobáljam a fokozatokat?
KÖSZÖNÖM SZÉPEN A SZAKMAI TUDÁST! Áthidaltam hogy kiprobáljam tökéletesen működik! holnap vagy hétfőn kicserélem és szuper lesz, pár ezer ft-tol megkíméltetek (autószerviz) nagyon hálás vagyok!
Ha bármi kérdésetek volna erősárammal automatikával, kapcsolatban nagyon nagyon szívesen segítek! A hozzászólás módosítva: Nov 3, 2013
Persze, a próba erejéig áthidalhatod. Meg kell nézni milyen érték van ráírva a biztosítékra, és olyat kell venni. Lehetőleg ne autós boltban, inkább elektronikai üzletben. Autós boltban valószínűleg drágábban kapnád meg.
A hozzászólás módosítva: Nov 1, 2013
Sziasztok!
2007 -es Astra G -hez szeretném valahogy megoldani, hogy egy elektronika automatikusan lekapcsolja a klímát, ha épp szükség van a teljes motorteljesítményre (előzések, stb) Hogyan lehetne ezt megoldani? Köszönöm |
Bejelentkezés
Hirdetés |