Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Ki mit épített?
 
Témaindító: Dióda, idő: Jan 26, 2006
Ez a téma ha úgy tetszik a mi "kiállítótermünk", nem pedig a ki mit csinált volna másképpen, mások helyett, és legfőképpen nem javítós téma. Minden készüléknek van saját témája, ott kell kitárgyalni a részleteket!
FONTOS! A kapcsolási rajzok keresésére is van saját téma, ott keressetek rajzokat!
Lapozás: OK   1098 / 1682
(#) Feki válasza vladcepes hozzászólására (») Okt 25, 2013 /
 
Szia! Nagyon szépen köszönöm ! Már 2 napja túrom a webet a "writefile function fail win error code 6" hibára , de semmi normális leírást vagy fix-et nem találtam..
(#) vladcepes válasza Feki hozzászólására (») Okt 25, 2013 /
 
Szia! Keresem a rajzát csak nem találom de fejből írom. Kövesd a rajzát: Baloldalt a Dióda egyel följebb kell legyen és az ellenmállás egyel lejjebb.(vagyis csere). A felső jobboldali kondinál fordítva van a polaritás berajzolva (tehát fordítva kell a kondi) és ez még nem mindegy a 47µF alulra jön és a 10µF meg fölülre. Tehát a 10µF os fölülre és polaritás fordítva.Az alsónál jó a polaritás. Ezt fejből írtam de kövesd az útvonalat meg a kapcsolási rajzot és meglátod. (sokat szívtam vele amíg rájöttem) de aztán működik rendesen.
(#) vladcepes válasza Feki hozzászólására (») Okt 25, 2013 /
 
Bocsi a Dióda az jó helyen van!!! A 75 ohmos meg a 4K7-es ellenállást kell felcserélni.
(#) zenetom válasza vladcepes hozzászólására (») Okt 25, 2013 /
 
Gondolom nem erről van szó.
(#) Feki válasza vladcepes hozzászólására (») Okt 25, 2013 /
 
Köszönöm szépen a segítőszándékú hozzászólást! De az első pár kép az egy Szilva féle Pickit2 (G-S ellenállásokkal természetesen/ csak el felejettem külön "megjelölni" őket a hozzászólásban.) és teljesen perfektül működik. Én kihagytam az órából a max232-t mert a soros portom csak 5v-t tud így nem tartottam különösebben szükségesnek a szintillesztést (a doksit olvasva az eredeti rs232 12V-ját alakítaná 5v ttl jellé). Szerintem te arról beszéltél mert az órában nincs 47, 10uF. Nekem az óra pc-s programja ír "writefile function win error code 6" hibát.
A hozzászólás módosítva: Okt 25, 2013
(#) Feki válasza zenetom hozzászólására (») Okt 25, 2013 /
 
Szia! De az intelliclock-ról van szó amit a Bss-en Robotech publikált. Csak attól tartok , mivel voltam olyan lüke ,hogy elfelejtettem a képeket a hozzászólásban elválasztani egymástól így Vladcepes kolléga elnézte. Vagy én fogalmaztam rosszul és azt gondolja ,hogy a pickit2-vel van gondom.
A hozzászólás módosítva: Okt 25, 2013
(#) vladcepes válasza Feki hozzászólására (») Okt 25, 2013 /
 
Bocsi. Én az első 4 képet megnézve láttam hogy ugyan az mint enyém és nem is néztem tovább. Akkor a többit már passzolom. Viszont nem értem nálad hogy működik,nálam ezekkel a hibákkal már nem ment. Üdv!
(#) Feki válasza vladcepes hozzászólására (») Okt 25, 2013 /
 
Semmi baj! Lehet ,hogy én baltáztam el . Fogalmam nincs ,hogy működik ha ez hibás , az órában lévő 16f628-at is ezzel programoztam. Bár többféle panel tervel találkoztam itt a HE-n. Az első panel nekem se volt jó folyton Vdd voltage level error hibát dobott fel , mondjuk ronda is lett a nyák mert a nyomtatóban lévő toner gyenge minőségű volt , aztán megtaláltam az eredetire leginkább hasonlító paneltervet , rátettem pár smd pad-et a G-S ellenállásoknak , kinyomtattam másik nyomtatóval , felvasaltam (ez tökéletes lett) átraktam ebbe a pic-et és teljesen korrektül működik. Itt vannaka régi panel képei ez volt a rossz , ennek tényleg más az elrendezése. Mondjuk ahogy alá mardosott a rajzolatnak , nem is lepődtem meg rajta ,hogy rossz volt , össze vissza kellett tódozni fódozni a vezető sávokat.
A hozzászólás módosítva: Okt 25, 2013
(#) vladcepes válasza Feki hozzászólására (») Okt 25, 2013 /
 
Igen hasonló. Bővebben: Link. Na kíváncsi vagyok hogy végül amire keresed a választ azzal végül mi van. Üdv!
(#) zenetom válasza Feki hozzászólására (») Okt 25, 2013 /
 
Írtam üzit.
(#) Feki válasza vladcepes hozzászólására (») Okt 26, 2013 /
 
Pedig a tiéd ugyanaz mint ami nálam működik , nem az amit innen a He-ről szedtem le és rossz volt. Arra én is kíváncsi vagyok . Annyira nem vagyok zokni az informatikához , de ez feladja a leckét még a google-nak is. A legnagyobb baj ,hogy hogy a szerkezet kitalálója valamikor 18 hónapja lépett itt be utoljára , szóval nem tartom esélyesnek ,hogy felbírom venni vele a kapcsolatot. De legalább a pickit működik így a Pic programozás rejtelmeinek elsajátítására jó lesz.
A hozzászólás módosítva: Okt 26, 2013
(#) vladcepes válasza Feki hozzászólására (») Okt 26, 2013 /
 
Szia! Nálam is működik,de csak azóta amióta átraktam azokat az alkatrészeket ahogy írtam. Végül megtaláltam honnan szedtem le de itt is hibásan van fent. Bővebben: Link, így megépítés után állandóan hiba üzenetet írt ki,aztán kapcsolási rajz alapján vettem észre a hibákat.,végül azóta tökéletesen szuperál,már egy pár pikknek adott életet.
(#) Feki válasza vladcepes hozzászólására (») Okt 26, 2013 /
 
Érdekes szerkezetek ezek ha mondom mindjárt neki megyek én is rajz alapján hátha nekem is tényleg "rossz" és csak valami isteni csoda folytán működik !
(#) Feki válasza vladcepes hozzászólására (») Okt 26, 2013 /
 
Felcseréltem az említett két ellenállatot , illetve a kondikat mert a rajz alapján tényleg rossz helyen és rossz polaritással voltak , aztán elsőre a troubleshoot VDD testnél rövid zárat jelzett... másodjára jó volt.
Az normális ha ténylegesen áramkörön belül programoznék akkor leesik a VDD ? Esetleg a céláramkör többi eleme leterhelhetné az usb portot ? Ezt talán táp izolációval lehetne megoldani ahogy a pickit2 kézikönyve is írja a különböző tápfeszültségek esetére? (bár nálam 5v a programozó és a céláramkör feszültsége is .)
(#) vladcepes válasza Feki hozzászólására (») Okt 26, 2013 /
 
Egyáltalán nem értek a programozáshoz.,de biztos lesz majd aki megválaszolja. Üdv!
(#) Hp41C válasza Feki hozzászólására (») Okt 26, 2013 / 1
 
Szia!
Soros vonali hiba: Az az elhagyott MAX232 a szintillesztésen kívül negál is. Ha a pic TX lába alacsony, akkor az RS232 jel +3V -nál magasabb, ha a pic lába magas, akkor -3V -nál alacsonyabbnak kell lennie. Egyes illesztők a 0V -os szintet is kezelik (magas TTL szintet adnak ki).
PICkit2: A képen nem IRF9Z34 van beültetve. Milyen tranzisztor vagy FET van a helyén? Milyen diódát alkalmaztál?
A hozzászólás módosítva: Okt 26, 2013
(#) Feki válasza Hp41C hozzászólására (») Okt 26, 2013 /
 
Szia! No fene akkor csak rendelnem kell max232-t , köszönöm a magyarázatot . Bár kérdéses lesz ,hogy maga a pc-s program a win7 áldott trükkjei miatt hajlandó lesz-e rendesen futni. Itt olvastam ,hogy bc640-el helyettesíthető az irf9z34 , az nemvolt itthon , persze az egyetlen bc640 amit találtam az meg döglött volt így 2sa1266-ot raktam bele (Icmax - 150mA lehet ez a baj..). Bat85 dióda van benne.
(#) Hp41C válasza Feki hozzászólására (») Okt 26, 2013 /
 
Nem feltétlenül kell a MAX232. Elég helyette egy NPN és egy PNP tranzisztor is. Ld. Q2 és Q4 -et és a hozzájuk kapcsolódó R, C, D elemeket ezen a rajzon.
A MOS-FET -eknek nincs Ucesat maradékfeszültségük. Ide jobb lenne az IRF9Z34. Dióda rendben.
A hozzászólás módosítva: Okt 26, 2013
(#) Hp41C hozzászólása Okt 26, 2013 /
 
Óramániákosoknak ajánlom, de számrendszer átváltási gyakorlatnak sem rossz... Milyen időpontot mutat?
A hozzászólás módosítva: Okt 26, 2013
(#) _vl_ válasza Feki hozzászólására (») Okt 26, 2013 /
 
Idézet:
„Az normális ha ténylegesen áramkörön belül programoznék akkor leesik a VDD ? Esetleg a céláramkör többi eleme leterhelhetné az usb portot ?”

Reális lehetőség.
Idézet:
„Ezt talán táp izolációval lehetne megoldani ahogy a pickit2 kézikönyve is írja a különböző tápfeszültségek esetére?”

Nem, ezt azzal lehet megoldani, hogy nem az égetővel próbálod megtáplálni az áramkört. Gondolom előbb-utóbb csak kéne neki valami rendes táp is, hiszen nem az égetőről fog menni élete végéig az az áramkör. Na azzal kell megtáplálni égetés közben is.
(#) sastas01 válasza Hp41C hozzászólására (») Okt 26, 2013 /
 
Valahány óra 9 perc és 11 másodperc, ha jól számolom. Az órákat milyen rendszerben jeleníti meg?
(#) borvendeg hozzászólása Okt 26, 2013 / 1
 
Az elmúlt két hét termése egy robot. A feladat különböző tárgyak pakolása. Többek közt egy tojás.
A verseny célja az volt hogy eldöntsük ki mehet az idei Design Challange versenyre Wilhemshavenbe.
(#) Hp41C válasza sastas01 hozzászólására (») Okt 26, 2013 /
 
Sajnos nem jó a megfejtés. 10 perc és 35.5 másodperc.
(#) 20sz Jófiú válasza Hp41C hozzászólására (») Okt 26, 2013 /
 
Akkor ez egy stopper? Te építetted?
(#) Hp41C válasza 20sz Jófiú hozzászólására (») Okt 26, 2013 /
 
Nem stopper, hanem valódi óra. RTC -vel, DCF77 szinkronnal, 8 független, a hét napját és az ünnepnapokat (húsvét és pünkösd hétfőt is) is figyelembe vevő ébresztési lehetőséggel, ököknaptárral... Én terveztem, építettem, programoztam (még mindig nincs teljesen kész). Képes a teljes 24 órás kijelzésre.
A hozzászólás módosítva: Okt 26, 2013
(#) Feki válasza Hp41C hozzászólására (») Okt 26, 2013 /
 
Értem ! Köszönöm szépen ! Akkor beszerzek megfelelő fet-et !
(#) Feki válasza _vl_ hozzászólására (») Okt 26, 2013 /
 
Szia! Köszönöm a válaszod! Van rendes tápja az áramkörnek csak nem arról üzemeltettem amég programoztam volna. Viszont ha az áramkör saját tápjáról táplálom a programozandó pic-et akkor a pickit2 vdd-jét nem szabadna rákötni ugye ?
(#) 20sz Jófiú válasza Hp41C hozzászólására (») Okt 26, 2013 /
 
Az igen! Szép munka!
Neked mindig nagyon alaposan kidolgozott munkáid vannak. Most hirtelen egy neves háztartási berendezéseket gyártó cég reklámja jutott rólad eszembe. "Te mindenre gondolsz" Gratulálok!
(#) Hp41C válasza Feki hozzászólására (») Okt 26, 2013 /
 
A PICKit2 megnézi, hogy a cél rendszer tápfeszültség alatt van-e mielőtt bekapcsolná a saját tápjáról történő elleátást.
(#) Hp41C válasza 20sz Jófiú hozzászólására (») Okt 26, 2013 /
 
Köszönöm. Még sok szabad lába van a PIC -nek, egy relé vezérlés is beleférhet.
Következő: »»   1098 / 1682
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem