Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » Ki mit épített?
Ez a téma ha úgy tetszik a mi "kiállítótermünk", nem pedig a ki mit csinált volna másképpen, mások helyett, és legfőképpen nem javítós téma.
Minden készüléknek van saját témája, ott kell kitárgyalni a részleteket!
FONTOS! A kapcsolási rajzok keresésére is van saját téma, ott keressetek rajzokat!
Szia! Nagyon szépen köszönöm ! Már 2 napja túrom a webet a "writefile function fail win error code 6" hibára , de semmi normális leírást vagy fix-et nem találtam..
Szia! Keresem a rajzát csak nem találom de fejből írom. Kövesd a rajzát: Baloldalt a Dióda egyel följebb kell legyen és az ellenmállás egyel lejjebb.(vagyis csere). A felső jobboldali kondinál fordítva van a polaritás berajzolva (tehát fordítva kell a kondi) és ez még nem mindegy a 47µF alulra jön és a 10µF meg fölülre. Tehát a 10µF os fölülre és polaritás fordítva.Az alsónál jó a polaritás. Ezt fejből írtam de kövesd az útvonalat meg a kapcsolási rajzot és meglátod. (sokat szívtam vele amíg rájöttem) de aztán működik rendesen.
Bocsi a Dióda az jó helyen van!!! A 75 ohmos meg a 4K7-es ellenállást kell felcserélni.
Köszönöm szépen a segítőszándékú hozzászólást! De az első pár kép az egy Szilva féle Pickit2 (G-S ellenállásokkal természetesen/ csak el felejettem külön "megjelölni" őket a hozzászólásban.) és teljesen perfektül működik. Én kihagytam az órából a max232-t mert a soros portom csak 5v-t tud így nem tartottam különösebben szükségesnek a szintillesztést (a doksit olvasva az eredeti rs232 12V-ját alakítaná 5v ttl jellé). Szerintem te arról beszéltél mert az órában nincs 47, 10uF. Nekem az óra pc-s programja ír "writefile function win error code 6" hibát.
A hozzászólás módosítva: Okt 25, 2013
Szia! De az intelliclock-ról van szó amit a Bss-en Robotech publikált. Csak attól tartok , mivel voltam olyan lüke ,hogy elfelejtettem a képeket a hozzászólásban elválasztani egymástól így Vladcepes kolléga elnézte. Vagy én fogalmaztam rosszul és azt gondolja ,hogy a pickit2-vel van gondom.
Bocsi. Én az első 4 képet megnézve láttam hogy ugyan az mint enyém és nem is néztem tovább. Akkor a többit már passzolom. Viszont nem értem nálad hogy működik,nálam ezekkel a hibákkal már nem ment. Üdv!
Semmi baj! Lehet ,hogy én baltáztam el . Fogalmam nincs ,hogy működik ha ez hibás , az órában lévő 16f628-at is ezzel programoztam. Bár többféle panel tervel találkoztam itt a HE-n. Az első panel nekem se volt jó folyton Vdd voltage level error hibát dobott fel , mondjuk ronda is lett a nyák mert a nyomtatóban lévő toner gyenge minőségű volt , aztán megtaláltam az eredetire leginkább hasonlító paneltervet , rátettem pár smd pad-et a G-S ellenállásoknak , kinyomtattam másik nyomtatóval , felvasaltam (ez tökéletes lett) átraktam ebbe a pic-et és teljesen korrektül működik. Itt vannaka régi panel képei ez volt a rossz , ennek tényleg más az elrendezése. Mondjuk ahogy alá mardosott a rajzolatnak , nem is lepődtem meg rajta ,hogy rossz volt , össze vissza kellett tódozni fódozni a vezető sávokat.
Igen hasonló. Bővebben: Link. Na kíváncsi vagyok hogy végül amire keresed a választ azzal végül mi van. Üdv!
Pedig a tiéd ugyanaz mint ami nálam működik , nem az amit innen a He-ről szedtem le és rossz volt. Arra én is kíváncsi vagyok . Annyira nem vagyok zokni az informatikához , de ez feladja a leckét még a google-nak is. A legnagyobb baj ,hogy hogy a szerkezet kitalálója valamikor 18 hónapja lépett itt be utoljára , szóval nem tartom esélyesnek ,hogy felbírom venni vele a kapcsolatot. De legalább a pickit működik így a Pic programozás rejtelmeinek elsajátítására jó lesz.
A hozzászólás módosítva: Okt 26, 2013
Szia! Nálam is működik,de csak azóta amióta átraktam azokat az alkatrészeket ahogy írtam. Végül megtaláltam honnan szedtem le de itt is hibásan van fent. Bővebben: Link, így megépítés után állandóan hiba üzenetet írt ki,aztán kapcsolási rajz alapján vettem észre a hibákat.,végül azóta tökéletesen szuperál,már egy pár pikknek adott életet.
Érdekes szerkezetek ezek ha mondom mindjárt neki megyek én is rajz alapján hátha nekem is tényleg "rossz" és csak valami isteni csoda folytán működik !
Felcseréltem az említett két ellenállatot , illetve a kondikat mert a rajz alapján tényleg rossz helyen és rossz polaritással voltak , aztán elsőre a troubleshoot VDD testnél rövid zárat jelzett... másodjára jó volt.
Az normális ha ténylegesen áramkörön belül programoznék akkor leesik a VDD ? Esetleg a céláramkör többi eleme leterhelhetné az usb portot ? Ezt talán táp izolációval lehetne megoldani ahogy a pickit2 kézikönyve is írja a különböző tápfeszültségek esetére? (bár nálam 5v a programozó és a céláramkör feszültsége is .)
Egyáltalán nem értek a programozáshoz.,de biztos lesz majd aki megválaszolja. Üdv!
Szia!
Soros vonali hiba: Az az elhagyott MAX232 a szintillesztésen kívül negál is. Ha a pic TX lába alacsony, akkor az RS232 jel +3V -nál magasabb, ha a pic lába magas, akkor -3V -nál alacsonyabbnak kell lennie. Egyes illesztők a 0V -os szintet is kezelik (magas TTL szintet adnak ki). PICkit2: A képen nem IRF9Z34 van beültetve. Milyen tranzisztor vagy FET van a helyén? Milyen diódát alkalmaztál? A hozzászólás módosítva: Okt 26, 2013
Szia! No fene akkor csak rendelnem kell max232-t , köszönöm a magyarázatot . Bár kérdéses lesz ,hogy maga a pc-s program a win7 áldott trükkjei miatt hajlandó lesz-e rendesen futni. Itt olvastam ,hogy bc640-el helyettesíthető az irf9z34 , az nemvolt itthon , persze az egyetlen bc640 amit találtam az meg döglött volt így 2sa1266-ot raktam bele (Icmax - 150mA lehet ez a baj..). Bat85 dióda van benne.
Nem feltétlenül kell a MAX232. Elég helyette egy NPN és egy PNP tranzisztor is. Ld. Q2 és Q4 -et és a hozzájuk kapcsolódó R, C, D elemeket ezen a rajzon.
A MOS-FET -eknek nincs Ucesat maradékfeszültségük. Ide jobb lenne az IRF9Z34. Dióda rendben. A hozzászólás módosítva: Okt 26, 2013
Óramániákosoknak ajánlom, de számrendszer átváltási gyakorlatnak sem rossz... Milyen időpontot mutat?
Idézet: „Az normális ha ténylegesen áramkörön belül programoznék akkor leesik a VDD ? Esetleg a céláramkör többi eleme leterhelhetné az usb portot ?” Reális lehetőség. Idézet: „Ezt talán táp izolációval lehetne megoldani ahogy a pickit2 kézikönyve is írja a különböző tápfeszültségek esetére?” Nem, ezt azzal lehet megoldani, hogy nem az égetővel próbálod megtáplálni az áramkört. Gondolom előbb-utóbb csak kéne neki valami rendes táp is, hiszen nem az égetőről fog menni élete végéig az az áramkör. Na azzal kell megtáplálni égetés közben is.
Valahány óra 9 perc és 11 másodperc, ha jól számolom. Az órákat milyen rendszerben jeleníti meg?
Az elmúlt két hét termése egy robot. A feladat különböző tárgyak pakolása. Többek közt egy tojás.
A verseny célja az volt hogy eldöntsük ki mehet az idei Design Challange versenyre Wilhemshavenbe.
Sajnos nem jó a megfejtés. 10 perc és 35.5 másodperc.
Akkor ez egy stopper? Te építetted?
Nem stopper, hanem valódi óra. RTC -vel, DCF77 szinkronnal, 8 független, a hét napját és az ünnepnapokat (húsvét és pünkösd hétfőt is) is figyelembe vevő ébresztési lehetőséggel, ököknaptárral... Én terveztem, építettem, programoztam (még mindig nincs teljesen kész). Képes a teljes 24 órás kijelzésre.
Értem ! Köszönöm szépen ! Akkor beszerzek megfelelő fet-et !
Szia! Köszönöm a válaszod! Van rendes tápja az áramkörnek csak nem arról üzemeltettem amég programoztam volna. Viszont ha az áramkör saját tápjáról táplálom a programozandó pic-et akkor a pickit2 vdd-jét nem szabadna rákötni ugye ?
Az igen! Szép munka!
Neked mindig nagyon alaposan kidolgozott munkáid vannak. Most hirtelen egy neves háztartási berendezéseket gyártó cég reklámja jutott rólad eszembe. "Te mindenre gondolsz" Gratulálok!
A PICKit2 megnézi, hogy a cél rendszer tápfeszültség alatt van-e mielőtt bekapcsolná a saját tápjáról történő elleátást.
Köszönöm. Még sok szabad lába van a PIC -nek, egy relé vezérlés is beleférhet.
|
Bejelentkezés
Hirdetés |