Fórum témák
» Több friss téma |
hali
én is csináltam LM1036 +ds1669 digitális hangerő szabályzót PIC el van megoldva és 7 szegmenses kijelzők is vannak hozzá. Sztem jól néz ki ![]() és jól is működik ![]()
Szia tibiiii00
Nekem egy digitális hangerő szabályzót szeretnék olyat amit te építettél. Csak nekem maga a hangerő szabályzónak a kapcsolási rajza kellene ha ide tudnád adni. Nagyon meg köszönöm előre is ha tudnál segíteni. Köszönöm szia.
itt van a kapcs rajz
orcad-be tudod megnyitni
Hello!
Nincs alapzaja ennek a digit potinak?
nincs!
DE milyen alapzaj? a poti csak egy feszt oszt le és 0-5V-ig ad egy feszt az előerősitő iC nek LM1036-nak ennyi semi zaj ![]() ![]()
Hali!
Én is nyomógombos megoldást szeretnék használni a készülő erőstőmbe, de a DS1669 elég drága. Van egy másfajta digipot, amit a Microchip gyárt Bővebben: Link. Ez csak 99Ft. Használta-e már valaki ezt a tpust? Elég kicsi lehet az IC, mert nyolclábú smd tokban van. De viszont van vele egy kisebb probléma. Azt írták az adatlapbann, hogy a potméter részén a feszültség csak a digitális rész táplálásának két potenciálja között lehet... Igy viszont a "testpont alatti" jeleket vágnom kellene, de viszont ha jól tudom a legtöbb erősítő szimmetrikus jelet vált. Szerintetek elég-e az, ha a digitális és analóg feszültség testpontját külön veszem, és ugy vezetem rá a szimmetrikus jelet??? Vagy kár ezen problémáznom, és vágjam a testpont alatti részét a jelnek? Segítséget előlre is köszönöm.
hali
a DS1669 nem drága ha ingyenes mintapéldányt rendelsz belőle a maxim cégtől csak várni kell rá 2-3 hetet még kiküldik postán amerikából ![]() ![]()
Már én is próbáltam mintát rendelni (nem ds1669-ből), de valami miatt soha nem sikerült, meg annyira nem borzasztó az MCP4011-ért az a 99Ft...
Amugyvezérlést PIC-el akarom megoldani, és valami visszajelzést is szeretnék csinálni, Ha a ds1669-nek a D jelű lábát használnám, akkor az csak 3 I/O a picből. A vezérléséről (ha a D lábat használom) tudna valaki valamit írni, mert nem tiszta. Nem sikerült megértenem az adatlapból. Amugy a DS1669 levágja a szimmetrikus jel testpont alatti részét?
jól mondod akor csak 1 pic láb 1 poti DE
a D bemenet ugy müxik hogy csak növelni lehet vele a potit és ha elérte a max értéket akkor a minimum helyzetbe áll Ja és kikapcsolás után megjegyzi az értékét ez nagyon teccik benne ![]()
igen egy láb, csak nekem 3 poti lesz
![]() Akor viszont kellene egy nagyobb proci is... ![]() Most 16F628-om van itthon.. Reméltem hogy azzal meg tudom oldani, de igy szinte egy egész port csak a hangerőszabályozás... és akkor még gombok meg lcd, meg a tápot is kapcsolnám, meg auto power on/off... Elég komoly cuccot szeretnék összehozni... Már minden megvan hozzá, csak ez hiányzik.
én is olyat csináltam hogy gombnyomásra bekapcsolom a tápod
de utólag csináltm plusz 1 PIC ![]() é terveztem hozzá infa vevőt is hogy távirányitós is legyen de nem volt már időm megcsinálni de még lehet ha lesz szabadidőm talán nyáron ![]()
Én is így vagyok vele. Már régebben megvettem az alkatrészeket, de csak próba szinten volt időm összerakni egy-egy egységet bedugós panelen... De remélem még ezévben összejön a dolog.
huh hát izé... picelés azt még nem naon vágom és nem akarom ien komoly dolgokkal kezdeni mert elösször szinte minden elektromos cuccot szétgyilkolok
de az a visszajelzős naon teccik pontosan mit jelez az vissza?
hali
nekem a hangerőt a balance magas és mély visszajelzés van de még az is csak kezdetleges a balanszot ugy csinálom hogy ha jobb oldalon nagyobb a hangerő akkor egy J betűt ha bal oldalt akkor egy B betűt ir ki ha középen van akkor pedig nullát ![]() ![]()
őőőő
hát konkétam megcsinálni nem volt bonyolult megtervezni se. De a programmal vacakoltam kicsit. Nem vagyok olyan jó programozó ![]() ![]()
már megvettem a kónya féle pices könyvet onnan kb mennyi idő amig elkezdhetek vmit építeni? de gondolom szorgalom függő ...
Hát én is merem a kónya bácsit tanitott is
![]() ![]() ha nekifexel és van ismerősöd akitől tudsz kérdezni akkor meglehet oldani szerintem de az elejéről kezd a könyvet nindent probálj meg megérteni és egyszerű LED villogtatással kezd és utána jöhet minden ![]() Sok sikert kivánok nem lesz egyszerű. De ha elakadsz akkor kérdezz bátran. Bár én sem vagyok egy nagy PIC programozó.
nah változott 1 kicsit a történet az erősítést is nekem kell megalkotni....
ezt néztem ki Bővebben: Link ez kb mennyiből jönne ki és mien minőséget ad le?
Hello!
Ez lenne az első erősítőd vagy építettél már korábban is?
szia hát építettem már 1 2x50W ic s erősítőt meg 1 rakás kissebbet is nagyobb teljesítményűből ez lesz az első
nah végre megérkeztek a digit potik de smd kivitelben
vki tudna ajánlani vkit vagy céget aki tud smd pontosságu nyákot gyártani+smd-t beültetni
Helló
Milyen dig potikról van szó? Ha a ds1669-ről akkor azokhoz a nyákot még filccel is meglehet csinálni és be is lehet forrasztani.
nekem is az van, de nem olyan nehéz nyákot csinálni hozzá. én régebben egy akksitöltőhöz csináltam szabályzást 555-ös Ic-vel, az is smd volt és filccel rajzoltam. Tökéletes lett.
![]()
Hi!
Terveztem a MAX5406-nak nyákot. Az "ambience filter"-hez és a hangszínszabályzóhoz használt szűrőket lehet, hogy át kell méretezni. Még nem próbáltam ki, most készül az első nyák. [Megnyitás: ExpressPCB legújabb verziója]. Kicsit túl van zsúfolva bizonyos helyeken, de gyorsan kellett terveznem. A stabilizátort nem kötöttem bele, mert nálam több egységet fog ellátni az egy stabilizátor. A csatolmány hibás volt, a szerző kérésére ezért eltávolítottuk! //Moderátorok csapata//
Mégsem jó a nyákterv. SSOP tokozással terveztem (0,65 mm lábtáv), pedig TSSOP az IC (0,5 mm).
![]()
Én is igy csináltam a tervet és utánna vettem észre hogy nem jó.
![]() ![]() Ja és nincs is TSSOP az Express-ben. ![]() |
Bejelentkezés
Hirdetés |