Fórum témák
» Több friss téma |
hali
én is csináltam LM1036 +ds1669 digitális hangerő szabályzót PIC el van megoldva és 7 szegmenses kijelzők is vannak hozzá. Sztem jól néz ki és jól is működik küldök képeket is róla
Szia tibiiii00
Nekem egy digitális hangerő szabályzót szeretnék olyat amit te építettél. Csak nekem maga a hangerő szabályzónak a kapcsolási rajza kellene ha ide tudnád adni. Nagyon meg köszönöm előre is ha tudnál segíteni. Köszönöm szia.
itt van a kapcs rajz
orcad-be tudod megnyitni
Hello!
Nincs alapzaja ennek a digit potinak?
nincs!
DE milyen alapzaj? a poti csak egy feszt oszt le és 0-5V-ig ad egy feszt az előerősitő iC nek LM1036-nak ennyi semi zaj
Hali!
Én is nyomógombos megoldást szeretnék használni a készülő erőstőmbe, de a DS1669 elég drága. Van egy másfajta digipot, amit a Microchip gyárt Bővebben: Link. Ez csak 99Ft. Használta-e már valaki ezt a tpust? Elég kicsi lehet az IC, mert nyolclábú smd tokban van. De viszont van vele egy kisebb probléma. Azt írták az adatlapbann, hogy a potméter részén a feszültség csak a digitális rész táplálásának két potenciálja között lehet... Igy viszont a "testpont alatti" jeleket vágnom kellene, de viszont ha jól tudom a legtöbb erősítő szimmetrikus jelet vált. Szerintetek elég-e az, ha a digitális és analóg feszültség testpontját külön veszem, és ugy vezetem rá a szimmetrikus jelet??? Vagy kár ezen problémáznom, és vágjam a testpont alatti részét a jelnek? Segítséget előlre is köszönöm.
hali
a DS1669 nem drága ha ingyenes mintapéldányt rendelsz belőle a maxim cégtől csak várni kell rá 2-3 hetet még kiküldik postán amerikából
Már én is próbáltam mintát rendelni (nem ds1669-ből), de valami miatt soha nem sikerült, meg annyira nem borzasztó az MCP4011-ért az a 99Ft...
Amugyvezérlést PIC-el akarom megoldani, és valami visszajelzést is szeretnék csinálni, Ha a ds1669-nek a D jelű lábát használnám, akkor az csak 3 I/O a picből. A vezérléséről (ha a D lábat használom) tudna valaki valamit írni, mert nem tiszta. Nem sikerült megértenem az adatlapból. Amugy a DS1669 levágja a szimmetrikus jel testpont alatti részét?
jól mondod akor csak 1 pic láb 1 poti DE
a D bemenet ugy müxik hogy csak növelni lehet vele a potit és ha elérte a max értéket akkor a minimum helyzetbe áll Ja és kikapcsolás után megjegyzi az értékét ez nagyon teccik benne
igen egy láb, csak nekem 3 poti lesz de elfelejtettem leírni az előbb...
Akor viszont kellene egy nagyobb proci is... Most 16F628-om van itthon.. Reméltem hogy azzal meg tudom oldani, de igy szinte egy egész port csak a hangerőszabályozás... és akkor még gombok meg lcd, meg a tápot is kapcsolnám, meg auto power on/off... Elég komoly cuccot szeretnék összehozni... Már minden megvan hozzá, csak ez hiányzik.
én is olyat csináltam hogy gombnyomásra bekapcsolom a tápod
de utólag csináltm plusz 1 PIC é terveztem hozzá infa vevőt is hogy távirányitós is legyen de nem volt már időm megcsinálni de még lehet ha lesz szabadidőm talán nyáron
Én is így vagyok vele. Már régebben megvettem az alkatrészeket, de csak próba szinten volt időm összerakni egy-egy egységet bedugós panelen... De remélem még ezévben összejön a dolog.
huh hát izé... picelés azt még nem naon vágom és nem akarom ien komoly dolgokkal kezdeni mert elösször szinte minden elektromos cuccot szétgyilkolok
de az a visszajelzős naon teccik pontosan mit jelez az vissza?
hali
nekem a hangerőt a balance magas és mély visszajelzés van de még az is csak kezdetleges a balanszot ugy csinálom hogy ha jobb oldalon nagyobb a hangerő akkor egy J betűt ha bal oldalt akkor egy B betűt ir ki ha középen van akkor pedig nullát
őőőő
hát konkétam megcsinálni nem volt bonyolult megtervezni se. De a programmal vacakoltam kicsit. Nem vagyok olyan jó programozó De azért megoldottam
már megvettem a kónya féle pices könyvet onnan kb mennyi idő amig elkezdhetek vmit építeni? de gondolom szorgalom függő ...
Hát én is merem a kónya bácsit tanitott is
ha nekifexel és van ismerősöd akitől tudsz kérdezni akkor meglehet oldani szerintem de az elejéről kezd a könyvet nindent probálj meg megérteni és egyszerű LED villogtatással kezd és utána jöhet minden Sok sikert kivánok nem lesz egyszerű. De ha elakadsz akkor kérdezz bátran. Bár én sem vagyok egy nagy PIC programozó.
nah változott 1 kicsit a történet az erősítést is nekem kell megalkotni....
ezt néztem ki Bővebben: Link ez kb mennyiből jönne ki és mien minőséget ad le?
Hello!
Ez lenne az első erősítőd vagy építettél már korábban is?
szia hát építettem már 1 2x50W ic s erősítőt meg 1 rakás kissebbet is nagyobb teljesítményűből ez lesz az első
nah végre megérkeztek a digit potik de smd kivitelben
vki tudna ajánlani vkit vagy céget aki tud smd pontosságu nyákot gyártani+smd-t beültetni
Helló
Milyen dig potikról van szó? Ha a ds1669-ről akkor azokhoz a nyákot még filccel is meglehet csinálni és be is lehet forrasztani.
nekem is az van, de nem olyan nehéz nyákot csinálni hozzá. én régebben egy akksitöltőhöz csináltam szabályzást 555-ös Ic-vel, az is smd volt és filccel rajzoltam. Tökéletes lett.
Hi!
Terveztem a MAX5406-nak nyákot. Az "ambience filter"-hez és a hangszínszabályzóhoz használt szűrőket lehet, hogy át kell méretezni. Még nem próbáltam ki, most készül az első nyák. [Megnyitás: ExpressPCB legújabb verziója]. Kicsit túl van zsúfolva bizonyos helyeken, de gyorsan kellett terveznem. A stabilizátort nem kötöttem bele, mert nálam több egységet fog ellátni az egy stabilizátor. A csatolmány hibás volt, a szerző kérésére ezért eltávolítottuk! //Moderátorok csapata//
Mégsem jó a nyákterv. SSOP tokozással terveztem (0,65 mm lábtáv), pedig TSSOP az IC (0,5 mm).
Én is igy csináltam a tervet és utánna vettem észre hogy nem jó.
Ja és nincs is TSSOP az Express-ben. |
Bejelentkezés
Hirdetés |