Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Tina

Témaindító: Ferix_, idő: Márc 29, 2006
Témakörök:
Lapozás: OK   27 / 49
(#) proli007 válasza etm hozzászólására (») Okt 21, 2013 /

Hello! Esetleg feltehetted volna a rajzot is, amit szimulálni szeretnél. Nem kellene találgatni. Egyébként miért tranziens módban nézed az OPA-t? Van valami különös oka? üdv!
(#) pont válasza etm hozzászólására (») Okt 21, 2013 /

Talán segít. Ez DC szimulációs, de működik.

lm358.TSC

(#) etm válasza proli007 hozzászólására (») Okt 21, 2013 /

Szia! Ezt szerettem volna kipróbálni,ezt a kapcsolást úgy találtam.
A hozzászólás módosítva: Okt 21, 2013
(#) proli007 válasza etm hozzászólására (») Okt 21, 2013 /

Ha valamiben egyenfeszültségű generátor van, akkor azt hogyan akarod tranziens módban analizálni? Nincs olyan generátor elem ami indítaná a tranziens viselkedését. Ez olyan, mint ha a lapos elemet váltófeszültség módban mérnéd, és csodálkozol, hogy nincs feszültség, pedig az elem jó..
(#) Koncsar hozzászólása Nov 2, 2013 /

Sziasztok!
Tudnátok olyan programot mondani amivel a Tinában összetett és kipróbált kapcsolási rajzot, nyákrajzá alakítja. Biztos értitek amit kérdezni szeretnék. Köszi.
(#) efraim válasza Koncsar hozzászólására (») Nov 2, 2013 /

Ott van a Tinában

tina8.png

(#) laszlo raduj válasza efraim hozzászólására (») Nov 6, 2013 /

Nekem nincs ilyen!!! a menuben.
Amugy nekem a kepen lathato hibat dobja ki barmit is akarok csinalni, pedig mar feldiszitetem a kapcsolast mind a karacsonyfat.
(#) efraim válasza laszlo raduj hozzászólására (») Nov 6, 2013 /

Próbáld meg innen letölteni a TINA 9 free trialt, nyisd meg benne a rajzodat és használd a PCB designt. Nem ismerem ezt az alkalmazást, de egy próbát megér.

A hiba - ha jól látom - arra utal, hogy nem ismeri az IC-t. A PCB design során egyébként ez elő szokott fordulni, ha csak a rajzjel van meg a makróban. Ilyenkor a TINA a PCB layoutból nemes egyszerűséggel kihagyja az alkatrészt. Régebben kukkantottam ebbe az opcióba, de soha nem használtam. Az a megbízható, amit magam tervezek a SprintLayoutban.
A hozzászólás módosítva: Nov 6, 2013
(#) proli007 válasza laszlo raduj hozzászólására (») Nov 6, 2013 /

Hello! Tényleg olyan mint a karácsonyfa. De minek ennyi mérőpont? Egy ideális árammérő (és ebben az van) belsőellenállása nulla ohm. Pld. a VF2-7-5-6 mind +12V-ot fogkonstans feszültséget fog mutatni. Mire jó ez? Hogy ne igazodj el rajta? Meg vedd a fáradságot, hogy ne ilyen darabos rajzot készíts, felesleges vonalakkal.
A hiba vélhetően abban van, hogy a tranziens analízisnél a "Zero initial values" pontot kell bepattintani, mert ezeknél nem számolhatsz munkapontot. Ha meg számoltatsz, ilyen hibaüzenet lesz. üdv!

Ha kicserelem uj IC-re az U1-t akkor problemazik a ketesel ha a ketest akkor az egyesel.
(#) laszlo raduj válasza proli007 hozzászólására (») Nov 6, 2013 /

Elment az egesz delutanom de meg semmire sem jutotam, ujra csinaltam a rajzott szazszor, egyszerusitve , el olvastam a tina topikot, alitgatam, de semmi. Ahogy fent is irtam ha cserelem ujra az 555ic-t akkor mindig belekot a masikba.
(#) efraim válasza laszlo raduj hozzászólására (») Nov 6, 2013 /

Lehet, hogy TINA-nak ma rossz napja van

Érdekes, létöltotem innen egy javított kapcsolást de abba is bele kötött.

Pedig működik az. De..
- Nem szabad ekkora időkülönbséget csinálni, ezért lecsökkentettem a nagy kondit kicsire. Hiszen úgy is arra vagy kíváncsi, mekkora lesz a frekvencia változás. Különben csak satíroz.
- Miért nem azt az IC-t választod ki, ami majd benne lesz? Az NE555 esetleg máshogy viselkedik. A két 555 között a 100kohm szinte nem csinál semmit. Egyébként sem nagyon, mert a küszöbértékeket fel-le húzogatja, de mind kettőt. Mondjuk egy soros dióda értelmesebb lenne benne.
- Ha a frekit nézed, felesleges az első ICt- üzemeltetni, mert utána keresni kell, hol vált. Lehet úgy is, hogy az első kondit hol a tápra, hol a testre tenni. Ekkor az első 555 kimenete hol magas, hol alacsony és nézve a másodikat, kiszámolható v. mérhető a freki.

Szimuláláshoz több hozzáértés kell, mint az építéshez.. üdv!

Miért teszi azokat a számokat egyes csatlakozásokra? Az én mocskomra gondolok.

Előre az NE555 tetem de a végén mar nem érdekelt csak lásak valami eredményt.

Talán mert az analízisnél a DC analízis táblázatos menüjét választottad.

Berajzoltam a te rajzodat, ugyan az.
A DC analízisnel barmit választok mindegyiknél ugyan azt a hibát gyúrja .

És hányszor írjam le, hogy nem lehet csak tranzies analízist végrehajtani itt?
(#) Bakancsok hozzászólása Nov 7, 2013 /

Sziasztok!

Tina 8-ban hogyan lehet megcsinálni a mellékelt kapcsolást, de azon belül is inkább csak a 339-es IC több részletre való bontást nem tudom megoldani.

A válaszokat előre is köszönöm!
(#) _vl_ válasza Bakancsok hozzászólására (») Nov 7, 2013 /

Beraksz 4 db-ot belőle. A TINA-s modell emlékeim szerint a többelemű IC-knek csak 1-1 elemét tartalmazza, szóval annyiszor kell használni, ahány elemét szeretnéd használni.
(#) efraim válasza _vl_ hozzászólására (») Nov 7, 2013 /

A válasz nem pontos! Beraksz annyi elemet, amennyit fel szeretnél használni, azután minden elemre rákkattintva a Propertiest választva beállítod, hogy melyik elemről is van szó. Ilyenkor a lábszámozás is helyes lesz. Itt lehet egyébként beállítani a Vcc a Vee, Vss és GND láthatóságát is.
A hozzászólás módosítva: Nov 7, 2013

tina.png

(#) c27 hozzászólása Nov 7, 2013 /

Sziasztok!
Skori lágyindítóját ezt szeretném szimulálni tinában, de valahogy nem jön össze. Talán valami a diac-kal van nincs csak egy standard diac és nem igazán kapcsolja a triacot. Bár lehet én is elrontottam valamit, elég régen használtam már a tinát és sztem az sem használ neki, hogy 64 bites w7-en fut. (Hibát ír ki indulásnál, de elindul, pár alapdolgot kipróbáltam és működött.)
Valakinek van valami ötlete? Skori miben szimulálhatta?

01.jpg

(#) pont válasza c27 hozzászólására (») Nov 7, 2013 /

Ha a TSC fájlt teszed fel, könnyebben kideríthető mi a hiba. Az általad betett GND nem kavar be? De ahogy nézem ez egy időrelével tökéletesen megoldható feladat, már ha tudsz szerezni akkora Wattos ellenállást, amekkora áramot már nem bír a kismegszakító....
(#) c27 válasza pont hozzászólására (») Nov 7, 2013 /

Már próbálkoztam ezzel, azzal szóval lehet menet közbe el is állítottam ezt azt, de amúgy sem vagyok nagyon otthon a programot illetően.
(#) pont válasza c27 hozzászólására (») Nov 8, 2013 /

Ezekkel az értékekkel ezekkel az alkatrészekkel működik a szimuláció, sima tranziens módban.
(#) c27 válasza pont hozzászólására (») Nov 8, 2013 /

Unable to open lágyindító.TSC Milyen tinát használsz? Lehet nálam van valami gond vagy talán túl régi lenne? (tina pro v.6)

Ez 7-es.
(#) c27 válasza pont hozzászólására (») Nov 8, 2013 /

Hát nem tudom lehet az a baja? 7-est nem is tudom hol lehet beszerezni.

A 9-es demo-t 30 napig lehet használni. A Texas i-nek van 9-es Tina csak abban nincs pcb meg vizuális szimuláció.
(#) laszlo raduj válasza pont hozzászólására (») Nov 9, 2013 /

En a Texas i honlapjarol toltotem le , de csak annak ajanlom aki tanulni akarja a progit, . Az olyan rajzoknal is problemazik amit innen toltotem le es jo volt.
Következő: »»   27 / 49
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem