Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Ez milyen alkatrész-készülék?

Témaindító: csaby, idő: Dec 25, 2005
Témakörök:
Lapozás: OK   523 / 1171
(#) Sebi válasza Hp41C hozzászólására (») Nov 3, 2013 /

Nem talán
(#) szabi95 hozzászólása Nov 3, 2013 /

köszi a választ.
(#) erosito hozzászólása Nov 4, 2013 /

KIA7343AP szeretném megtudni ez mire szolgál?
(#) pucuka válasza erosito hozzászólására (») Nov 5, 2013 /

KIA7343V=TA7343 Sztereó MPX dekóder.
Bővebben: Link
Bővebben: Link
(#) erosito válasza pucuka hozzászólására (») Nov 5, 2013 /

nagyon szépen koszonom még szertnélek megkérni ha tudnál korekcios eloerosíto rajzot végerosíto elé nem tul bonyolultat de jo minoségut elore is koszonom
(#) pucuka válasza erosito hozzászólására (») Nov 5, 2013 /

Így nem lesz egyszerű, mit kellene korrigálni? De keresgélj a fórumon a saját keresőjével, elég sok erősítős topik van.
(#) kiljah hozzászólása Nov 6, 2013 /

Üdvözlök Mindenkit! Kérdésem: a képen látható alkatrészek értékei milyen, kódrendszerrel vannak megadva? Köszönöm.

PICT0006.jpg

(#) Fish hozzászólása Nov 7, 2013 /

Sziasztok!

A 20/24 pines alaplapi tápcsatlakozónak mi a pontos neve? Hogy kell rá hivatkozni ha ilyet akarok venni? És hol kapható?

köszi a segítséget
(#) Fish válasza _vl_ hozzászólására (») Nov 7, 2013 /

Ez gyorsan jött Köszi
(#) laszlo raduj hozzászólása Nov 7, 2013 /

Egy idióta tele szurkálta csavarhúzóval a DVD-je elektronikáját, mert a tápban fel volt púposodva 2 kondi, és nem tudta megjavítani. Kicseréltem a kondikat , működik is , de van néhány javíthatatlan baja amit a csavarhúzó okozott, lencséje, fiókja csak kifele jön és nem akar megállni ,stb.
Arra gondoltam hasznosítom néhány alkatrészét , talán baromságokra de hobbinak megfelel.
Első ötletem az , hogy a fiók részéből mivel meg működik , csinálnék egy pohár tartott az asztalom lapjára alolrol felfogatva , (az asztalon alig van hely).
Itt kérnem a segítségeteket , a motor vezérlő IC-rol alig kaptam valamitBővebben: Link Bővebben: Link , azt is kínaiul, de van rajz is hozza, arra gondoltam vettek egy pillantást rá , hova milyen jelt adjak a motorok vezérléséhez

Előre is kosz!
(#) Ricsi89 válasza laszlo raduj hozzászólására (») Nov 7, 2013 /

A tálcamozgató motor elvileg egy sima kis DC motor. Annak csak tápfesz kell és megy. Egy egyszerű kapcsolóval kapcsolhatod, felesleges vezérlő IC hozzá.
(#) Sügér hozzászólása Nov 7, 2013 /

Üdv! Trafókkal kapcsolatban kérdeznék. Van három is amiből kettőt be sem dugtam nehogy bajt csináljak. Van laikusok számára elérhető módszer az ismeretlen helyről származó, bontott trafóba csatlakozó vezetékek azonosítására és a trafó paramétereinek kimérésére? Azt sem tudom, hogy hány voltos a primer feszültségük. Meg lehet ezt tudni valahogy?
Három kép különböző trafókról.
A képeken https://www.sugarsync.com/pf/D1882138_88319443_49701 is rajta vannak a kérdések. Kettőnél az a gond, hogy mi módon lehet ismeretlen helyről kiszerelt trafókon, megtudni, hogy melyik a bemenet, melyik a kimenet és mennyi az üzemi bemenő fesz? A harmadiknál az a kérdés, hogy több kimenet kapcsai között mért feszültségek szabadon használhatóak ha találok olyan értéket bármely kapcsok között amik megfelelnek?
Volna még egy kérdésem. Az egyik kijövő vezeték fekete a többi szürke de éppen a feketénél nem lehet semmilyen funkciót felfedezni. Mi lehet a szerepe?
Előre is köszönök minden segítő hozzászólást!
(#) laszlo raduj válasza Ricsi89 hozzászólására (») Nov 7, 2013 /

Igen , de az olyan tul egyszeru, ki is huszhatnam kezel majd betolom. Amugy meg a szandekom az hogy bovitenem a kijelzovel; open close,stb. ahogy no a tapasztalatom e teren.
(#) kiljah válasza Sügér hozzászólására (») Nov 7, 2013 / 1

A fekete ha nincs másik kivezetéssel összekötve, akkor az tekercs "árnyékolás"/ földelésre kötve/. A hivatkozás nem elérhető.
Az áttétel kikövetkeztethető a tekercsek indukciójából vagy egy kisebb trafót rákötve a mérhető feszültségekből.
(#) Sügér válasza kiljah hozzászólására (») Nov 7, 2013 /

Köszönöm, hogy foglalkozol a kérdésemmel. Nem tudom miért nem ment a link de gyorsan pótolom a biztonság kedvéért megkettőzve.
https://www.sugarsync.com/pf/D1882138_88319443_49701
https://www.dropbox.com/s/ns4kscx5ve0vhfx/Traf%C3%B3k.rar
Az az "árnyékolás" nem kellene, hogy testként működjön ha találok feszültség alatt lévő kivezetést? Furcsa, hogy teljesen "süket".
(#) kiljah válasza Sügér hozzászólására (») Nov 7, 2013 / 1

Általában elmondható, a primer tekercs vékonyabb huzalból készül és a csévetesten legbelül helyezkedik el.
Az "árnyékolás" a két tekercs között galvanikusan elválasztva 1-2 menet réz fólia, szokták használni biztonsági trafóknál is a szekunder és primer tekercsek közös csévetesten történő elhelyezésénél is.
A megcsapolt szekunder tekercs bármely kapcsai közötti feszültségek felhasználhatóak.
(#) granpa válasza Sügér hozzászólására (») Nov 8, 2013 /

Mivel tudható, hogy transzformátorról van szó: irány a transzformátor információ téma.
(#) userbrava hozzászólása Nov 8, 2013 /

Sziasztok! egy játékban találtam ezt az alkatrészt.szeretném megtudni hogy mi ez,és hogy mi
a funkciója ? Thx..
(#) laszlo raduj válasza userbrava hozzászólására (») Nov 8, 2013 /

Infra vevő, a távirányító jeleit veszi. A pontos nevet nem tudom.

Legalábbis ami latszik azon a homályos képen.
A hozzászólás módosítva: Nov 8, 2013
(#) userbrava válasza laszlo raduj hozzászólására (») Nov 8, 2013 /

köszönöm a gyors segítséget ! ez egy interaktív játékban van,távirányító nélkül létezhet hogy működésre bírom valamilyen direkt kötéssel?
(#) _vl_ válasza userbrava hozzászólására (») Nov 8, 2013 /

Létezhet. Meg az ellenkezője is. Nagyban nehezíti a dolgot, ha nem értesz hozzá...
(#) fater0827 válasza userbrava hozzászólására (») Nov 8, 2013 /

Üdv
A távirányító mind a többi is jelsorozattal kommunikál (sörös akarom mondani soros ) , pl számítógép RS232 , PIC , , , az infravevő jelkimenetére kötve működésre lehet bírni .
Sok sikert próbálgatást . Szép kihívás .
Üdv
(#) Sügér válasza kiljah hozzászólására (») Nov 8, 2013 /

Köszönöm!
(#) Sügér válasza granpa hozzászólására (») Nov 8, 2013 /

Megyek!
(#) userbrava válasza fater0827 hozzászólására (») Nov 8, 2013 /

ezer köszi srácok !
(#) Kovabe hozzászólása Nov 9, 2013 /

Sziasztok
Tegnap sikeresen szétbontottam egy projektort és van benne egy alkatrész amit nem tudok mire vélni. Egy ferrit magra két bevonatos rézdrot tekerve de egymásra fektetve ha jól látom. Ennek mi a szerepe illetve ha megbizok a tiszta 230V-ban akkor esetleg kihagyható? Ezt azért kérdezem mert az egyik tekercs meg van szakadva és igy nem müködik semmi.
(#) kadarist válasza Kovabe hozzászólására (») Nov 9, 2013 /

Szia!
Ez a hálózati részen van?
(#) Kovabe válasza kadarist hozzászólására (») Nov 9, 2013 /

Igen és ha jól értelmezem a panelt akkor már eggyenáram.
(#) kadarist válasza Kovabe hozzászólására (») Nov 9, 2013 /

Akkor az egyenirányított részen van. Ez a kérdés nem ebbe a topikba való, annál is inkább, mert még képet sem tettél fel.
Következő: »»   523 / 1171
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem