Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » Multiméter - miért, milyet?
Ismét sziasztok!
Figyelmesen követtem a hozzászólásokat, köszönöm mindenkinek aki segített. Kezd bennem összeállni, hogy egy LCM3 mellé vagy egy Maxwell vagy egy UNI-T multimétert vennék. Találtam egy szerintem egész jó UNI-T típust, szeretném ha mondanátok valami kritikát felőle. UNI-T UT60E Más: Nem igazán találtam leírást, hogy pontosan mire jó az RS232C kábeles PC kapcsolat. A tippem az, hogy mondjuk egy dióda karakterisztikát fel tudnék vele venni excel-ben, vagy pl.: a pákámnak a felfűtését °C-ban. Ha ez így van akkor simán lemondok az induktivitás mérésről mert ez nem rossz dolog. Meg ugyebár arra ott az LCM3...
Esetleg ez: Uni-T UT61E
Még többet tud, legalábbis egyel több digites a kijelzője... A pc kapcsolat arra való, amire gondoltál, és elvileg tényleg lehet vele mindenféle karakterisztikákat is felvenni... Más gyártmányú műszerrel próbáltam mondjuk csak ilyen pc-s dolgot eddig, de ez az uni-t jónak tűnik, már láttam hozzá "utángyártott" szoftvert is amivel kompatibilis az általam linkelt műszer, érdemes utána nézni, hogy mikre lehet így használni a műszert, én ebbe egyelőre nem mélyedtem bele...
METEX-ből csak az M-3890D-t találtam.
Miért? Lehet, hogy van 10 éves lemaradásom...
Metex 3800
http://www.magev.hu/webset32.cgi?Mageev-Rainbow@@HU@@344@@GOOGLEBOT
Mert megszűnt...
Na ez az, a két véglet...3800 ás 3890D...közte meg semmi.
SzervízMacska: ez a kettő vhogy mégis megmaradt.
Pont a Magév... Sosem volt naprakész az oldaluk. Fogadást ne kössél, hogy kapnál 3800-ast náluk. Egyébként az egyik legstrapabíróbb szerviz műszer volt, amit valaha is ismertem.
Sziasztok!
Először is nagyon hasznosnak találtam az eddigi hozzászólásokat. Tanácsot szeretnék kérni, kinéztem 4 típusú mérőt, melyiket tudnátok ajánlani? UNI-T UT39A Kb. 4k-ért Bővebben: Link UNI-T UT39B Kb. 5.5k-ért Bővebben: Link UNI-T UT39C Kb. 6k-ért Bővebben: Link És egy kakukktojás: BEST DT-9205M Kb. 2k-ért Bővebben: Link Amire használni szeretném: Évi 5-10 PC szerviz, 10-15 nyomtatott áramkör, néha mobil szerviz. Esetleg Elem-Aksi mérés, 220v 12v szerelés. Ár/érték, megbízhatóság. Még annyi hogy ha nem muszáj nem szeretnék túl sokat költeni jelenleg. Előre is köszi.
Ha már PC-t szervizelsz, akkor olyat kéne választani, ami 2000-3000 mikroFarad kapacitásig mér. PC-nél a kondi kérdés gyakran felmerül.
Az utolsó, BEST "márkajelzésű" "műszer" természetesen felejtős, nem javallt.
Milyen multimétert érdemes venni, lehetőleg 10e Ft-ig? Alap, de megbízható készüléket keresek. Semmi igényem nincs, csak időnként rámérek tápra, elemre, ilyesmi. Van egy filléres mini multiméterem, az most elkezdett összevissza dobálózni a legkülönbözőbb számokkal, fix feszültségre rámérve elkezd folyamatosan nőni a mutatott érték, a valós többszöröséig, stb.
Új, Budapesten raktárról kapható kellene. Köszönöm.
Elemcsere a regiben esetleg? Nem mindig kell uj
![]()
Meg sem említettem ezt a céget, nemhogy odamenjek...
Sziasztok!
Mi a helyzet EZEKKEL a multiméterekkel? Érdemes innen rendelni? Árban nem rosszak, elméletileg olyan, mint bármelyik másik webshop. Mi a véleményetek? Esetleg van valakinek tapasztalata? Köszönöm Idézet: „Érdemes innen rendelni?” +ÁFA, ha nincs szerencséd, továbbá a garancia mint olyan, az kb. nem létezik, hiszen saját költségeden lennél kénytelen a világvégére visszaküldeni. Egyébként pont ugyanolyan, mintha a sarki üzletben vennéd meg.
Szia! Úgy látom nem tűnt fel, hogy az UT-10A még pontatlanul sem mér áramot... Amúgy ezek a zseb cuccok csak játékszernek jók egytől egyig.
Hopp épp most látom hogy az áramot sem mér.. Tudnál ajánlani egy olyant amit érdemes lenne megvenni amit használni is lehet? Főleg végfokok javításához nyugalmi áram beállítás mV szerint stb...
A hozzászólás módosítva: Nov 9, 2013
Ebben az árkategóriában meg sem próbálnám...
Szerkesztettem az előzőt, de csak a kép került fel, a szöveg nélkül. A lényeg az lett volna, hogy a képen látható is hulladék, pedig egy tizesbe fájt...
Az itt forgalmazott márkákkal nincs tapasztalatom, ezért nem tudok segíteni. Már közel 5 éve vettem az utolsó multimat, de azt is csak esküdt ellenségeimnek ajánlanám.
Kicsit off, de nincs valakinek képe szétszedett Maxwell MX-25201-ről? Az a része érdekelne, ahol a réz érintkezők vannak a forgókapcsolóban (az enyémből 1-2 db kiesett szétszedéskor, és nem tudom, hogy hol voltak pontosan).
Sziasztok! Teljesen új vagyok itt a fórumon is és az elektronika világában is, semmilyen tapasztalatom és elméleti ismereteim nincsenek ezen a területen.
Szeretnék venni egy multimétert. Az olvasottak alapján arra jutottam, hogy automatikus méréshatár-váltósat lenne érdemes, mert full noobként még annyit sem tudok, hogy kb. milyen tartományba esnek a alkatrészek és gondolom az auto funkció sokat segítene ebben. A kérdésem az, hogy milyen méréshatár-tartományt kellene tudnia a mérőnek, ha valószínűleg a követkető féle eszközökön fogok méréseket végezni vele: - házilag épített nagyon egyszerű kapcsolások, áramkörök, olcsó alkatrészekből, melyek áramforrása pár voltos elem, alacsony feszültségű áramot adó adapter, esetleg számítógép tápegység 12 voltos ága. - számítógép-alkatrészek és eszközök - egyéb háztartási és szórakoztató-elektronikai eszközök, semmi ipari vagy hasonló szintű cucc, csak tipikusan olyasmi, amivel az átlagember otthon találkozik vagy amit neten talált oktató guide-ok alapján megépít Tehát mi lesz ebben az esetben az a tartomány, amiben az eszköz mérni fog? Egyelőre csak felszínes szinten szeretnék belekóstolni az egészbe, nem biztos, hogy bele fogom magam ásni, úgyhogy többek között emiatt is meglehetősen árérzékeny vagyok, sajnos sokat számít az eszköz abszolút ára, hiába nagyon jó az ár/érték aránya egy 15e ft-osnak, annyit nem tudok most erre szánni. Az egyik legolcsóbb auto funkciós mérő, amit találtam a Voltcraft VC 170, mi erről a véleményetek? Lehet, hogy elnéztem valamit, de a pdf-ek alapján mintha kisebb lenne lefelé a tartománya, mint a VC 150 és 130-nak, ez lehetséges? Számíthat? Másik dolog, hogy mit tudtok mondani a HOLDPEAK márkáról? Sehol egy említést sem láttam róla, se itt, se más fórumokon. Spec.-ek és funkciók alapján elég jónak tűnnek a belépő szintű mérőik számomra, csak "gyanús", hogy senki nem említi ezt a márkát. Köszi minden tippet!
Üdv!
Van egy maxwell MX-25 701 típusú RLC mérőm amit frissen vásároltam. Sajnos az előző gazdája össze-vissza mókolta és elég érdekes dolgokat mér. A panelon látszik, hogy vannak átkötések és nem eredeti alkatrészek. Érdeklődnék, hogy van-e valakinek ilyen műszere, vagy ehhez kapcsolási rajza? Ha valakinek van ilyen műszere az is elég lenne ha csinálna egy-egy képet a panelok beültetési oldaláról. Köszönöm!
Helló!
Elemek, Li-ion akksik feszültségének mérésére, valamint néhány kb. 5 amper alatti egyenáram (rövid ideig) mérésére melyik lenne a legolcsóbb multiméter?
Hello nekem van egy szétkapva de erről is leesett egy érintkező a bekarikázott résznél, de hátha segit valamit. Esetleg ha neked ez a rész pont megmaradt küldhetnél egy képet te is
![]()
Közben kölcsönkértem egyik ismerősömét, mert kipróbáltam 1-2 variációt (lehet ekkor tettem véglet tönkre), de nem lett jó. De neki valamilyen újabb széria lehet, mert más a műanyag színe, és egész más az érintkezők elhelyezkedése is, mint a tiéden. Így néz ki:
Köszi de akkor valószínű nem fog menni ha más széria, egyébként meg valahogy kettétört az érintkező szóval megállt a tudomány o.O -.-
Ezekről valaki valami véleményt tud mondani? http://www.hestore.hu/prod_10029464.html http://www.hestore.hu/prod_10021996.html melyiket érdemes megvenni?
Alapmérések, melyekre gyakran szükség van
DC Áram 20mA-10A DC feszültség 600V-ig AC feszültség 400V-ig Ellenállás Akusztikus szakadásmérés Dióda (LED) teszt AC áramot viszonylag ritkán mérünk. Sajnos kapacitásmérésre is egyre gyakrabban van szükség, de az alapműszerek csak 100 µF alatt mérnek. Jó lenne ha legalább 3000 µF-ig mérőt választanál. Ezek a legalapvetőbb mérések. Ez az általad kérdezett Holdpeak egy sokadik fantázianév, kicsit utánanézve látható, hogy az alsó kategória legalját árulja, én nem javaslom. Kipróbált márkát válassz, UNI-T, Voltcraft, BK Precision, Amprobe, Kyoritsu. Ezeknek a gyártóknak vannak olcsóbb műszereik, amelyek megbízhatóak. A kezdőnek nem szabad a legolcsóbb műszert megvenni, mert gyengébb a védelme, pontatlanul mér, saját magadat becsapva pórul járhatsz.
Nem tudom, az auto méréshatárváltás előnyös -e. Ha ezt kiveszed előle lehet 5-6Eft-ért kapsz műszereket . Az auto váltással az a baj, hogy kezdőként elkövetett leggyakoribb hibától nem véd ( áram mérés feszültség helyett ) Ha ilyen apró dolgokat akarsz mérni akkor a 200mV-20V méréshatár lesz a legfontosabb. Ami még fontos, a szakadásjelző sebessége. Kondenzátor mérés talán csak akkor érdekes, ha váltófeszültségű ellenállását méri. Hiába tud nagy kapacitást , a mai szerkezetekben szinte a váltakozó áramú ellenállás a legfontosabb.
Üdv mindenkinek!
A multim eleme mindig hamar lemerül, túl sokat használom. Az jó ötlet, hogy 9V stabbal rákötöm a feszet az elemmel párhuzamosan? Úgy az is töltődik és a multi is megkapja, amit akar. Diódát tennék a stab kimenete és az elem + közé, ennyi jutott eszembe...
Egy kicsit érthetöbben is fogalmazhatnál.
A multiméter ne kösd semilyen külsö áramforráshoz. Az elvben csak bajt okoz, söt tilos ( amennyiben 48V-nál többet mérecsgélsz.:banghead ![]() |
Bejelentkezés
Hirdetés |