Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Autórádió (fejegység) problémák, kérdések, válaszok
Lapozás: OK   103 / 214
(#) proba válasza Honda130 hozzászólására (») Okt 27, 2013 /

Ha találsz olyan alakú csatlakozót, a bekötéséhez némi biztos pont ha a test vezetéket le ellenőrizheted egy ohm mérővel a testhez. Ha ez stimmel akkor a többi esélyes.
(#) Tomi111 válasza Honda130 hozzászólására (») Okt 27, 2013 /

Üdv!
Még egy rajz:Bekötés
(#) Honda130 válasza Tomi111 hozzászólására (») Okt 28, 2013 /

Szépen köszönöm mindenkinek a segítséget!
Neked is Tomi111. A te rajzod már megtaláltam, de ez szerintem akkor érvényes nekem, ha megvan a rádió külseje és annak a hátulján lógnak a madzagok. Ez egy kivehető rádió és szerintem valaki csak kihúzta a kocsiból és a többit ott hagyta. Gondolom leadták bontóba a kocsival együtt. Ha egyébként lenne külső részem, akkor lehet hogy be is tudnám kötni. Köszi még egyszer!
(#) Honda130 válasza proba hozzászólására (») Okt 28, 2013 /

Köszi! Én is valami ilyesmire gondoltam, csak úgy gondoltam biztosabb ha a hangszórókat konkrétan tudom.
(#) Honda130 hozzászólása Okt 28, 2013 /

Bocsika!
Kicsit mostanság rá vagyok cuppanva erre a régi rádiós témára és tegnap is kinn voltam a helyi bolhapiacon. Nem tudtam ott hagyni egy szintén Pioneer, de ezúttal CD rádiót. Főleg mert 800 forintért elhozhattam, tehát nem a pénzről szólt az üzlet.
Ennek nem olyan csatlakozója van, hanem ISO csatit lehetne venni hozzá. Nem akarok venni hozzá, mert az is lehet hogy nem működik a készülék, viszont beazonosítottam a csatlakozó típusát és kép alapján leloptam az információt a bekötéshez. Szerintetek ez így működhet?

Pioneer DEH-524R
A hozzászólás módosítva: Okt 28, 2013
(#) zolika60 válasza Honda130 hozzászólására (») Okt 28, 2013 /

Miért ne működne, ha jól csinálod?
(#) Gabó válasza Honda130 hozzászólására (») Okt 28, 2013 /

Az ISO csati szabvány szerint van bekötve. Ha ugyan úgy kötöd be, akkor mennie kell.
(#) Honda130 válasza Gabó hozzászólására (») Okt 28, 2013 /

Nekem nem az ISO csatlakozó ISO felével van gondom, hanem a rádióba menő felével, ami már abszolút típus specifikus.
(#) Tomi111 válasza Honda130 hozzászólására (») Okt 28, 2013 /

Helló!
Az előtte lévő üzenetemet is nézted?
Az alapján mennie kell!
Csatolom újra:leírás
Üdv!
(#) Gabó válasza Honda130 hozzászólására (») Okt 28, 2013 /

Ja, én úgy értettem, hogy a rádió hátoldalán van az iso csati. Ha lekoppintod a bekötést, akkor is mennie kell(ene).
(#) Honda130 válasza Tomi111 hozzászólására (») Okt 29, 2013 /

Szia! Igen, és szerintem válaszoltam is rá. hogy tök jó. De ezen sajnos nem találom a Memória szálat. Legalábbis nem tudom melyik az?
A hozzászólás módosítva: Okt 29, 2013
(#) Tomi111 válasza Honda130 hozzászólására (») Okt 29, 2013 /

Helló!
Ezen nincs memória szál, csak egy szálon kap 12V-ot. Ebben Lítium elem van:itt, ami tartotta a memóriát. Ilyet nem találtam a neten(CEX1014), de gondolom egy 3V-os lítium elemmel helyettesíthető, ha lemerült. Pl: 2032-essel.
(#) Tomi111 válasza Honda130 hozzászólására (») Okt 29, 2013 /

A panelon a kijelző mögötti IC mögött találod(nem tudom, hogy a mechanika alatt van -e?)
Itt:elem
Ha kivezeted, szerintem két sorba kötött ceruzaelemmel is helyettesíthető és örök lesz. A polaritásra figyelj!
(#) Honda130 hozzászólása Okt 29, 2013 /

Köszi Srácok!
Nem tudtam hogy ilyen elemes memória megoldás is van. Eleve nem is kerestem ilyen megoldást. Viszont, ez nekem lehet hogy nagyon jó lesz a kisműhelybe, mert úgyis gond volt hogy amennyiben elhagyom több napra vagy hétre a műhelyt, akkor a tápegységet mindenképp áramtalanítani szándékoztam. Akkor viszont az ember keresheti újra az összes adót, amit esetleg beprogramozott a rádióba egy-egy barkácsolós napon a rádió használata közben. Mivel ez a rádió elemes, ez a probléma nem fog fennálni.
Ha már itt tartunk, egy memóriaszálas rádiót meg lehetne oldani így elemmel büntetlenül? Ugyanis lenne még pár nagyszerű, de régi autórádióm itthon, amit szintén szeretnék használgatni.
(#) Honda130 hozzászólása Okt 29, 2013 /

Lenne mégegy kérdésem, ha nem untatom még túlságosan a csapatot:
A Pioneer CD rádióm tegnap kipróbáltam nagyon okos kis készüléknek tűnik, bár nem egy csúcskategória. Annyit viszont észrevettem, hogy tudja a készülék, hogy hova csatoltam épp hangszórót. Két hangszórót tettem rá és először csak egyet előre egyet pedig hátra sikerült. Aki kötörr be rádiót, az tudja hogy néha így jön össze. Érdekes mód, a menüben nem jelent meg a balanszt szabályozás, mert csak egy oldalon volt hangszóró. Viszont volt Feder állításra lehetőség. utána a hátsó hangszórót áttettem előre hogy stereo legyen és megjelent a balanst eltűnt a Feder állítási lehetőség. Ez nagyon tetszik. Lehethogy csak nekem új, de ilyet még nem láttam.
Érdekes, amit viszont kérdezni szeretnék és láttam is már ilyet. Ha feketén adok negatívot, piroson 12 voltot, akkor még nem történik semmi a készülékkel. Nem tudom bekapcsolni, de ha a sárgán is adok pluszt a memória szálon, akkor már működik.
Ugyanez az Alpine MP3-mas fejegységemen ugyanígy működik, de annyi különbséggel, hogy ott a piros szál alapvetően vékony a sárga pedig vastagabb szál mint bármelyik a fejegység hátulján. Jól hiszem hogy a "memória szál" a fő áramszál ezeknél a rádióknál a piros pedig csak a vezérlő szál?
(#) Honda130 válasza Tomi111 hozzászólására (») Okt 29, 2013 /

Sosem jöttem volna rá hogy az ott egy áramforrás.
(#) proba válasza Honda130 hozzászólására (») Okt 29, 2013 /

Elemmel szerintem eléggé büntetés íze van. A legtöbb az emlékezés szálon 10-20mA -t fogyaszt. Ez egy kisebb autó akkut is kivégez 2-3 hónap alatt.
(#) Honda130 válasza proba hozzászólására (») Okt 30, 2013 /

Mondjuk ezzel egyetértek. Főleg a mai akkukat nézve.
Egyébként kipróbáltam az összes általatok hozzám segített bekötésekre szóló információ segítségével minden rádiómat, amit szerettem volna. Nagyszerűen működik mindegyik. Csak kazettám nem volt normális, élvezni nem tudtam a próbát. De sebaj. Majd szerzek kazettát is.
(#) draco31 hozzászólása Okt 30, 2013 /

Hello!
Van nálam egy Sony CDX-M850MP, a baja az, hogy nem nyílik ki az előlap gombnyomásra, és így gyakorlatilag használhatatlan, mert minden gomb belül van. Szétszedtem, a nyitó motornak adtam egy kis feszültséget, így kinyílik, és lehet használni, mindene működik, ha megnyomom a becsukás gombját, akkor be is záródik szépen. De kinyílni nem tud magától. Távirányítója nincs, így hozták ide nekem, hogy hátha tudok vele valamit kezdeni. Gondoltam már a szalagkábelére is, de minden jól működik, a kijelzők, gombok, minden, csak ez az egy funkció nem akar. Már rezeteltem sokszor, elváltozást nem látok sehol, égést-szakadást, stb. Kondik sem púposak. Lehet, hogy a vezérlése lett oda?
(#) draco31 válasza draco31 hozzászólására (») Okt 30, 2013 /

Közben már nem aktuális, elvitte a tulaj.
(#) Honda130 hozzászólása Nov 1, 2013 /

Sziasztok Srácok!

Itt a közeli bontóban lenne egy régi Blaupunkt kazettás rádió, amire az van írva hogy Code. Nem kellett sokáig találgatnom, hogy kódos rádióról van szó. Nem tudom, hogy bárki is próbálkozhatott-e a Code kitalálásával és lezáródhatott-e? Esetleg nincs valami biztos módszer arra hogy a kód hiányában miképp kellene ezt a rádiót beüzemelni? Jó kis rádiónak tűnik ez is és ha lenne remény, esetleg megvenném a bontóban. Szerintem egy ezresért ideadná a tulaj. Ez pedig nekem nagyon jó, mert úgy veszem észre, hogy az ősz beköszöntével bolondja lettem a régi autórádióknak. Mindig van egy hobbim. Egyszerűen sajnálom kimúlni ezeket a régi szerkezeteket. Tudom hogy régi technológia és tudom hogy tán sosem fogom használni egyiket sem. Régi mobiltelefonom is van már vagy 100 db. Köztük néhány igen jó állapotban. Annyiszor készültem már kidobni őket, de mikor rávettem volna magam, egyszerűen nem tettem meg.

Köszönöm!
A hozzászólás módosítva: Nov 1, 2013
(#) SzervízMacska válasza Honda130 hozzászólására (») Nov 1, 2013 /

Szia! Remény az biztos van, de nem ezen a fórumon - mert illegális. Akkor is, ha regényben kérdezed. Próbálkozz máshol!

Arra mérget vehetsz, hogy lezáródott...
A hozzászólás módosítva: Nov 1, 2013
(#) airwalker hozzászólása Nov 1, 2013 /

Üdv!
Volna egy Pioneer DEH 2000 MP fejegységem ( Bővebben: Link ), és ebből szeretnék line out jelet kivenni egy erősítő számára. Gyárilag ki van alakítva a hely az rca foglalat számára, viszont nincs beültetve sem az aljzat sem a hozzá szükséges smd alkatrészek. Valakit szépen megkérnék, hogy ha tud valamilyen módon, segítsen ebben Előre is köszönöm!
(#) Honda130 válasza SzervízMacska hozzászólására (») Nov 1, 2013 /

Ja? Ezt nem tudtam. Bocsika! Ennyit nekem sem ér a dolog. Illegális dologba nem kezdünk. Csak gondoltam az esőn enyészik el.
(#) SzervízMacska válasza Honda130 hozzászólására (») Nov 1, 2013 /

Régebben volt itt saját témája, de törölték, a fenti ok miatt. Ott is volt sok hosszú történet, hogy miért kell, de ez már utólag nem is lényeges...
(#) airwalker válasza airwalker hozzászólására (») Nov 1, 2013 /

Hál' Istennek találtam service manualt, ha másnak is szüksége lenne rá itt megtalálja
Pioneer DEH 2000 MP Service Manual
(#) lenco cs-322 hozzászólása Nov 9, 2013 /

Üdvözletem Mindenkinek! Segítségeteket kérném egy Lenco CS-322-es (autós) fejegység magyar nyelvű használati utasítása kapcsán! Vásároltam egy járgányt, amelybe ez a típusú lejátszó található, viszont az előző tulajdonos nem tudta mellékelni hozzá ezt az irományt. Szóval megköszönném, ha valaki tudna nekem küldeni egyet vagy információval szolgálna annak elérhetőségéről! Köszönöm előre is!
A hozzászólás módosítva: Nov 9, 2013
(#) eyess válasza lenco cs-322 hozzászólására (») Nov 9, 2013 /

Érdekes , hogy azt a nick nevet adtad magadnak , amire éppen szükséged van.Ha más kellesz , akkor majd megváltoztatod a neved megint ?

Remélem tudsz angolul , de ha nem akkor is ki tudod majd mazsolázni belőle amire szükséged lehet szerintem.Ehhez nincs Magyar nyelvű használati utasítás.

De itt van pdf be az angol ez elég kell hogy legyen.

UM_CS-322.pdf

(#) _vl_ válasza eyess hozzászólására (») Nov 9, 2013 / 2

Ugyanmár.. 1 regisztráció - 1 kérdés
(#) Dokee72 hozzászólása Nov 10, 2013 /

Sziasztok!
Tud valaki egy "Blaupunkt Heidelberg CD51" tipusú CD-s autórádió
csatlakozójáról egy bekötési rajzot? vagy esetleg hogy hol kapható ilyen csati.
Sajnos nincs ellendarabja a csatinak, és így nemtom használni.
Gondoltam hogy beleforraszthatnám a vezetékeket, de nem akarok belegányolni ha nem muszály.
Köszi, üdv.
Következő: »»   103 / 214
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem