Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » EAGLE NYÁK tervező
Lapozás: OK   52 / 443
(#) jdani hozzászólása Dec 11, 2007 /

beirtam oda abba a kis keresőbe, és nem jött ki egy találat sem
(#) fureszk válasza jdani hozzászólására (») Dec 11, 2007 /

Írd be ezt: Z DIODE
(#) jdani hozzászólása Dec 11, 2007 /

Na már közben megtaláltam Valaki meg tudná nekem mondani hogy milyen tokozású a 1n4148 és a 1n4007 ?
ugy tudom h. valami DO****
(#) gulasoft válasza jdani hozzászólására (») Dec 11, 2007 /

benne van mind a kettő nem? Hát olyan tokozású
(#) p100 hozzászólása Dec 12, 2007 /

Sziasztok!

Most kezdtem el tanulni az Eagle-t, s lenne egy nagyon kezdő kérdésem:

Amikor egy függőlegesen elhelyezett alkatrészt elfordítok 90 fokkal, azaz vízszintesre, akkor az alkatrésszel együtt elfordul a neve és értéke is. Hogyan tudom az alkatrész körül lévő szöveget visszafordítani, hogy ne függőlegesen kelljen olvasni?

Előre is köszi!

p100
(#) még1MbR válasza p100 hozzászólására (») Dec 12, 2007 /

Rája kő' klikkőnyi a "smash" gombra, majd az alkatrészre. Ezután a szöveg külön arrébb tehető, forgatható.
(#) p100 válasza még1MbR hozzászólására (») Dec 12, 2007 /

Köszi szépen, Istenkirály vagy!

Ha már ilyen segítőkész vagy, akkor volna még pár problémám:

1. Melyik Library-ban találok antennát és mikrofont?
2. A NYÁK-on szeretnék két furatot a Bemenetnek (hangszínszab.), ehhez elég, ha a kapcsolási rajzon két egyszerű kört rajzolok, s azokat kötöm a megfelelő alkatrész lábaira? Lesz így bekőlük furat a rézhuzal végén?

Előre is köszi!

p100
(#) még1MbR válasza p100 hozzászólására (») Dec 12, 2007 /

Szia!
Solpad a neve a könyvtárnak, ahol forrhelyek vannak.
Antenna : csak írd be ezt a szót a keresőbe és elvileg meg is lesz
Mikrofont én nem találtam...
(#) p100 válasza még1MbR hozzászólására (») Dec 13, 2007 /

Köszi szépen, a forrhelyeket megtaláltam.

Az 'Antenna' szót hiába írom, nem talál semmit, próbáltam már 'Ant*' formulával is. Lehet, hogy valamilyen más neve van?

Csodálkozom, hogy egy ilyen szoftverben nincs ilyen egyszerű hétköznapi alkatrész, mint egy antenna, meg mikrofon.

A Protelben még az is megválasztható, hogy a mikrofon elektret mikrofon legyen-e.

p100
(#) Frankye válasza p100 hozzászólására (») Dec 13, 2007 /

Sem maga az antenna, sem maga a mikrofon - tudtommal - nem szerepel a programban, mert nem szimulátor, hanem NYÁK tervező. (Márpedig magát az antennát meg a mikorfont ritkán forrasztják rá a NYÁK-ra... )
Ellenben csatlakozókat találhatsz hozzá dögivel, a "con..." kezdetű lib-ekben. Vagy le is tölthetsz a Cadsoft oldaláról egy csomót. (Cadsoft oldal) Végül, ha nagyon muszáj, meg is rajzolhatod Magad az alkatrészt. Erre PCB kolléga oldalán (is) találsz segítséget.
(#) elektrocad válasza p100 hozzászólására (») Dec 13, 2007 /

Akkor használd a Protelt.
(#) Frankye válasza elektrocad hozzászólására (») Dec 13, 2007 /

Ez a másik, kevésbé szimpi megoldás...
(#) elektrocad válasza Frankye hozzászólására (») Dec 13, 2007 /

Elnézést, ha offolok, de már több hozzászólásban olvastam hasonló hasonlításokat, miszerint egy másik szoftver ezért vagy azért jobb, legalábbis a hozzászólás írója szerint. Ilyenkor az emberben felmerül egy kérdés, hogy akkor az illető miért nem a neki megfelelőbbet használja és fikázza a szóbanforgó szoftvert. Szerintem a fórum nem arra való.
(#) p100 válasza Frankye hozzászólására (») Dec 13, 2007 /

Kedves Frankye!

Valóban igazad van, a NYÁK-ra tényleg ritkán kerül rá a mikrofon, meg az antenna, viszont, mint minden NYÁK tervező progi, kapcsolási rajzból dolgozik, s ado viszont rá kell rajzolni az említett alkatrészeket.

Ha jól gondolom, egyetlen szóval sem utaltam rá, hogy én ezeket a NYÁK-ra szeretném rajzolni!

Köszi az infókat!

p100
(#) p100 válasza elektrocad hozzászólására (») Dec 13, 2007 /

Kedves elektrocad!

Nem igazán értem, amit írtál (meg amiért offoltál). Én abszolút nem "fikáztam" az Eagle-t! Az összehasonlítás pedig egyáltalán nem rossz dolog.

Amint említettem, most tanulom az Eagle-t, és a Protelt sem régóta használom. Ebből fakadóan mind a két szoftver használatával kapcsolatos kérdéseimet teszem fel, illetve megosztom a tapasztalataimat olyan szintén kezdőkkel, akik esetleg olvassák a fórumot, és hasonló cipőben járnak! Ha elnyomod a kezdőket (amilyen valószínűleg Te is voltál egykor!), akkor nem biztos, hogy jó úton jársz!

Tisztelettel:
p100
(#) matrix64 válasza p100 hozzászólására (») Dec 13, 2007 /

Ha annyira tetszett a protel,miért eagle-ben dolgozol ?
Én is probáltam mindkettőt,a protelnél a fele idő arra ment el ,hogy gyártottam azokat az alkatrészeket,amik az eagle-ben rég megvannak.
(#) elektrocad válasza p100 hozzászólására (») Dec 13, 2007 /

Egyáltalán nem nyomom el a kezdőket, talán csak másként kellene fogalmaznod, meg másoknak is, akikre utaltam.
(#) source2 válasza matrix64 hozzászólására (») Dec 13, 2007 /

Valaki nem tudja hogy eaglébe (4.11e) lehet-e olyat csinálni, hogy vannak a vezetősávok, és modjuk sok a vezetősáv nélküli rész és a program ezeket autómatikusan "feltölti" ezokat a részeket. LINK

előre is köszi

boccs, ha már kérdezték előttem

üdv
(#) p100 válasza matrix64 hozzászólására (») Dec 13, 2007 /

Kedves matrix64!

Melyik hozzászólásomban írtam, hogy annyira tetszik a Protel???

Egy egyszerű párhuzamot vontam a két progi között az antenna és a mikrofon vonatkozásában! Ennyi!

Bár úgy gonolom, ha nagyon oda lennék a Protelért, attól még tanulmányozhatnám megvetés nélkül az Eagle-t, nem?

p100
(#) Frankye hozzászólása Dec 13, 2007 /

Nos akkor összefoglalom:
Mind a két szoftvernek vannak pozitívumai és negatívumai egyaránt. Ez tény. Az is tény, hogy van, aki az egyik programot szereti jobban, más meg a másikat. Természetesen lehet - és adott esetben hasznos - az összehasonlítás, de semmiképpen nem úgy, hogy ez a jobb, vagy az.
A magam részéről a kezdetektől az Eagle-t használom, nekem bevált, megfelel, megtanultam a kezelését, és arra a célra, amire én használni szeretném maximálisan megfelel. A Protel - aki azt ismeri, azt szereti - is biztosan jó, de nem látom értelmét, hogy miért kellene a két szoftvert versenyeztetni.
(#) Frankye válasza source2 hozzászólására (») Dec 13, 2007 /

Igen, lehet. Poligont kell rajzolni, elnevezni (pl.: GND), és az autoroute kitölti a fennmaradó részt, a beállítások szerint.
(#) p100 válasza Frankye hozzászólására (») Dec 13, 2007 /

Az összefoglalást köszönöm, de sajnos ez sem pontos.

Sehol sem került leírásra, legalábbis általam nem, hogy az egyik szoftver jobb vagy rosszabb, mint a másik, pusztán arra utaltam, hogy véleményem szerint a szoftver készítőinek nem feltétlenül okozott volna gondot, ha ilyen alapvető alkatrészeket is beletesznek a Libraryba.

Miután már sokadszor írom, hogy KEZDŐ vagyok mind a két progit illetően, így távol áll tőlem a két progi versenyeztetése, és ez nem is volt szándékom.

Tanulni jöttem erre a fórumra, de nem számítottam ilyen támadásokra!

Ezzel az ügyet lezártnak tekintem!

p100
(#) Frankye válasza p100 hozzászólására (») Dec 13, 2007 /

Idézet:
„Sehol sem került leírásra, legalábbis általam nem, hogy az egyik szoftver jobb vagy rosszabb, mint a másik, ...”

Ilyet én sem írtam.
Idézet:
„nem számítottam ilyen támadásokra”

Szerintem nem is támadott senki.
Idézet:
„Ezzel az ügyet lezártnak tekintem”

Köszönöm, jómagam is.
(#) még1MbR válasza p100 hozzászólására (») Dec 13, 2007 /

Nekem van antenna benne. Ezek szerint ezt már a gyártó oldaláról tölthettem le.
(#) elektrocad válasza még1MbR hozzászólására (») Dec 13, 2007 /

Igen, én is erre gondoltam, először körül kell nézni, utána véleményezni.
(#) PCB válasza elektrocad hozzászólására (») Dec 13, 2007 /

Szia!

Tudnál olyan tulajdonságát mondani az eaglenek ami neked nem tetszik és lehetne jobb?
Vagy nálad ez annyira hivatástudat, ha találnál is hibát benne magadra is megsértődnél

Azt értem, hogy te ezt forgalmazod vagy ki tudja mit csinálsz vele, de mások nem. Azok hadd mondják el a véleményüket akkor is, ha neked amúgy nem tetszik, és személyes sértésnek veszed a kritikát.

Az egyáltalán nem baj, ha egy dologról kiderül, a jó és a rossz oldala, több ember tapasztalata alapján.

Üdv!

(#) Moderátor hozzászólása PCB hozzászólására (») Dec 13, 2007

Srácok!
Megint kezd elmenni a topic személyeskedés-irányba! Ezt pedig nagyon nem szeretjük!
Nem lesz ennek jó vége! :banplz:
(#) p100 válasza PCB hozzászólására (») Dec 13, 2007 /

Az egyáltalán nem baj, ha egy dologról kiderül, a jó és a rossz oldala, több ember tapasztalata alapján.

Egyetértek!

p100
(#) még1MbR hozzászólása Dec 13, 2007 /

Szerintem igazán csak annak van joga kritizálni bármelyik programot, aki fizetett érte...
Én például örülök, hogy (mint csóri háztáji mekkmester) ilyen programokat kipróbálhatok szépen halkan csendben... a magam örömére.
Megvásárolni nem tudnám, tehát ha kipróbálom, ha nem, bevétele nincsen belőle a programozóknak sajna. Viszont ismertebbé válik a program.
Megértem Electrocad-et, igaz volt már, hogy úgy éreztem. mintha talán túlreagált volna egy hozzászólást. De ez nem biztos, a neten keresztül sok dolog félreértelmezhető.

Szóval szerintem örüljünk, hogy van ilyen progi és nem kell nyákfilccel kínlódni!
(#) PCB válasza még1MbR hozzászólására (») Dec 13, 2007 /

Szia !

Idézet:
„Szóval szerintem örüljünk, hogy van ilyen progi és nem kell nyákfilccel kínlódni!”

Ez igy van, csak tudod minden megírt program úgy jut el egy jó szintre amivel törődnek, és az igazán közkedvelt legtöbbet használt programok úgy születnek, hogy a felhasználók véleményét alapul veszik, és abban az irányban fejlesztenek.

megkérdezik és meghallgatják a véleményedet
nem megsértődnek ha mondasz valamit róla.

Nagy különbség!

Idézet:
„Szerintem igazán csak annak van joga kritizálni bármelyik programot, aki fizetett érte...”

Akkor magyarországon talán 34% felhasználó mondhat véleményt bármilyen programról.

Szerintem meg az mond véleményt akinek van, és akit érdekel a dolog.
Minden programnak van és rossz tulajdonsága, egyiket sem kell elhallgatni.
A nem jó, akkor nem beszélünk róla... már kihalt, bár van aki még őrzi a lángot.

Ennyi.

Üdv!
Következő: »»   52 / 443
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem