Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Ez milyen alkatrész-készülék?

Témaindító: csaby, idő: Dec 25, 2005
Témakörök:
Lapozás: OK   528 / 1171
(#) kadarist hozzászólása Nov 24, 2013 /

Semmi köze nincs a hang és a kép együtt futásához. A színdekódoláshoz kell.
(#) shoginc hozzászólása Nov 24, 2013 /

Szóval akkor most ez a bemeneti jelét késlelteti egy bizonyos idővel?
(#) kadarist válasza shoginc hozzászólására (») Nov 24, 2013 /

A PAL és SECAM színdekóderekben késleltette a színjelet egy soridőnyi (64us) időtartamra.
(#) pucuka válasza shoginc hozzászólására (») Nov 24, 2013 /

Azért kell késleltetni pont egy soridőt, mert a színkülönbség jelek közül az egyik az egyik sorban jön, míg a másik a következő sorban. A dekódoló mátrixnak pedig mindkettőre egyidőben van szüksége, hogy előállhasson az RGB jel. Ezek vezérlik a három elektron ágyút.
(#) kérdező válasza shoginc hozzászólására (») Nov 25, 2013 /

Szia! Ne dobd el!
Ha nincs TV-d, amibe való, akkor érdemes egy erősítőben felhasználni az MM elkókat, szürke ellenállásokat, REMIX fóliakondit. Örök életű alkatrészek A réz hűtőlap is jó lehet valamire.
A hozzászólás módosítva: Nov 25, 2013
(#) Sebi válasza kérdező hozzászólására (») Nov 27, 2013 /

Idézet:
„érdemes egy erősítőben felhasználni az MM elkókat,Örök életű alkatrészek”

Erre azért nem vennék mérget...
(#) kérdező válasza Sebi hozzászólására (») Nov 27, 2013 /

Igaz, elfelejtettem hozzátenni, hogy csak akkor építsük be, ha jók. Formázás után gyakran használhatóak. Rossz MM-el néha, de REMIX fóliával még nem találkoztam. (Persze lehet, hogy csak én nem fogtam ki.)
Hangtechnikában fontosabb helyekre én REMIX-et, vagy WIMA-t szoktam tenni. Az utóbbit jelenleg is gyártják Németországban. A REMIX-esek nagy számban vannak még mindig, de a gyártásról nincs tudomásom. Lehet, hogy egy kis cég csinálja.
A hozzászólás módosítva: Nov 27, 2013
(#) hiruyu hozzászólása Nov 27, 2013 /

Szia tibistor!
Nekem is hasonló problámám van, a kombi tea-kávéfőző tea-részének termosztátja szállt el. Olyan mint a tiéd, Z42/43 T250 típusú. Te hol szerezted? Érdemes helyettesíteni valamivel? (Moulinex Duomo Caffe a gép)
(#) Syn7h37ic hozzászólása Nov 28, 2013 /

Sziasztok.
Kéne egy kis segítség.
Pótolnom kéne egy SMD tekercset. porvasmagos, és csak kód van rajta. A szám:100
Ez 100nH lenne?
Esetleg hol találok SMD tekercs számkód jelentést?
(#) Sebi válasza Syn7h37ic hozzászólására (») Nov 28, 2013 /

Inkább 100uH. A körülötte lévő alkatrészek (áramköri funkciók biztosabb támpontot adnak...
(#) erdgab válasza Syn7h37ic hozzászólására (») Nov 28, 2013 /

Szerintem 10uH.A napokban mértem egy tekercset,arra is a 100 volt írva,megmértem és 10uH volt az értéke,igaz,az nem smd volt.
(#) erdgab válasza Sebi hozzászólására (») Nov 28, 2013 /

A 100uH-t 101-nek írják.
(#) Syn7h37ic válasza erdgab hozzászólására (») Nov 28, 2013 /

Igaz. Akkor mint az ellenállásoknál, az első két számjegy az érték, a harmadik a nullák száma.
És ezek szerint uH lesz.
Köszi.
(#) erdgab válasza Syn7h37ic hozzászólására (») Nov 28, 2013 /

Igen.
(#) eSDi válasza Syn7h37ic hozzászólására (») Nov 28, 2013 /

Üdv!

Bővebben: Link Ez alapján megtudhatod, hogy mi a jelentése a kódnak.
(#) tibistor válasza hiruyu hozzászólására (») Nov 28, 2013 /

Szia! Ezt a termosztátot klixon néven is nevezik Ez egy hőrelé, ami adott höfokon kikapcsol, majd kissé visszahűlve ismét bekapcsol. Ez a hőfokkülönbség (hiszterézis) ha jól emlékszem 30 C-fok.
Ha rákeresel, sok net-áruházat találsz, ahol megrendelheted. Mivel sokféle kapcsolási hőfokkal gyártják ezeket, ellenőrizd a te teafőződben milyen volt, és azt rendeld.
Egyébként ezekben a tea és kávéfőzőkben a biztonság növelése érdekében egy olvadó hőbiztosítékot is be szoktak építeni. Ha neked elszállt a termosztát(klixon), akkor valószínű, hogy a túlmelegedés következtében ez a hőbiztosíték is kiolvadt. Ohm-mérővel ellenőrizheted. (ha jó, akkor 0 körüli az ellenállása, ha rossz, akkor végtelen)
A hőbiztosíték is megadott hőfokú, általában rá van írva.
A hőbiztosíték kb. 200 Ft-os alkatrész, a klixon húzósabb, esetleg jóval 1000 Ft fölötti.
Üdv.
(#) dokidoki hozzászólása Nov 29, 2013 /

Egy év után felhoznám ismét, hátha valaki tud róla valami információt: Bővebben: Link
Köszönöm.
(#) nedudgi válasza dokidoki hozzászólására (») Nov 29, 2013 /

A doboz eredeti? Van rajta valami felirat? Így ránézésre lehet, hogy korai orosz SMD IC?
(#) Prendick válasza dokidoki hozzászólására (») Nov 29, 2013 /

Orosz PLD fejlesztőpanel.
Doksit szerintem lehetetlen hozzá szerezni. Max. a KGB archívumában, vagy öreg szakik fejében maradhatott fenn valami róla.
(#) dokidoki válasza Prendick hozzászólására (») Nov 29, 2013 /

Köszönöm nektek!
A doboza eredetinek tűnik, de a ragasztócsík maradványon kívül nincsen rajta semmi. 24 darabot tartalmaz valószínű, hogy az enyészeté lesz így. Vagy marad a rejtélyek dobozának.
(#) HA3GX hozzászólása Nov 29, 2013 /

Sziasztok!

Van egy 3 fokozatú LCD-s hősugárzóm. Van benne egy :
Idézet:
„sheng ping spf 96H tf 99° 16A 250v”
ami nem vezet. Ez pontosan milyen alkatrész? Én biztosítékra gondolok... Ha túlmelegszik... tönkremegy?
Lehet helyettesíteni sima biztosítékkal?
A hozzászólás módosítva: Nov 29, 2013
(#) Ricsi89 válasza HA3GX hozzászólására (») Nov 29, 2013 /

Ez lehet, hogy egy 100 fok körüli hőbiztosíték. Pár 100Ft-ba kerül, érdemes újat tenni bele, inkább ez szakadjon meg, mint leégjen a lakás.
(#) zolika60 válasza dokidoki hozzászólására (») Nov 29, 2013 /

Ékszernek felhasználhatod. Különleges karkötőt, vagy nyakláncot alkothatsz belőle. Még aranyozva is van. Mintha harminc éve az R22-es szovjet csodaszámítógép tartalék alkatrészei között láttam volna ilyen kinézetű IC-ket, de nem emlékszem már mire volt jó.
(#) pucuka válasza dokidoki hozzászólására (») Nov 29, 2013 /

Nagysebességű programozható ECL logikai áramkör. A kapcsolási sebesség 1,5 ns körül van.
Bővebben: Link
Bővebben: Link
Lehet tovább keresni. A maguk idejében, de lehet hogy még ma is sokat értek.
(#) dokidoki válasza pucuka hozzászólására (») Nov 29, 2013 /

Köszönöm,
Alakul ez, bár most épp azon vagyok meglepődve, hogy egy évvel ezelőtt szinte semmit se lehetett találni róla. Most meg valójában majdnem bőségkosár van. MCL600ecl összefüggés sem került elő.
(#) pucuka válasza dokidoki hozzászólására (») Nov 29, 2013 /

Csak oroszul kellett beírni a keresőbe. De még így sem sok adat jött elő, pénzért árulják az adatlapját. Sok nem lehet belőle, mert néhány üzletben ahol volt csak néhány db volt.
Azt viszont bőszen hirdetik, hogy mennyi arany, ezüst, meg nemesfém van benne, jó sok. Valószínűleg előtérben az újrahasznosítás.
(#) hiruyu válasza tibistor hozzászólására (») Nov 29, 2013 /

Szia!
Köszi a korrekt, gyors választ, ma megoldottam! (a hőbiztosíték is "kiment") Ugyanolyan belevaló biztit és klixont kaptam itt Ajkán az elekronikai szervízben, 300- és 500 Ft volt, így szumma 800 ft-ból megúsztam az ügyet. Még egyszer köszi, üdvözlettel.
(#) 0sasa0 hozzászólása Nov 30, 2013 /

Sziasztok!Egy ic beazonosításában és helyettesítésében kérném a segítségeteket.Az ic pj324cd DIP-14 egy elektromos bicikli töltőjében(Kínai) leledzik a kimeneti oldalon.A töltőből 56V kellene,hogy kijöjjön de a kimeneten 52-54V ingadozik folyamatosan és lenne még benne két led dióda egyik pirosat világít folyamatosan a másiknak zölden kellene világítania ha nincs aksi rákapcsolva de ez zölden pirosan villog szóval erre az ic-re gyanakszom persze elég amatőr szinten állok elektronika téren. A segítségeteket előre is köszönöm.
(#) mikrokapcsolo válasza 0sasa0 hozzászólására (») Nov 30, 2013 /

Gugli barátom szerint ez egy műveleti erősítő.

PJ324CD.pdf

(#) eSDi válasza 0sasa0 hozzászólására (») Nov 30, 2013 /

Üdv!

Ez egy műveleti erősítő és ha jól látom akkor az LM324-el kompatibilis. De nem feltétlenül ez lesz a rossz. De egy cserét megér, nem egy drága alkatrész.
Következő: »»   528 / 1171
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem