Fórum témák
» Több friss téma |
Persze mindennek megvan az elönye is meg a hátránya is, a késleltetés valoban csak a telefonszolgatásban lényeges, de a sok uj technologia (IT) az általad számolgatott késleltetést játszva tulszárnyalja akár az utca másik oldalán levö elöfizetöhöz is.
Manapság sok minden nagyon relativ lett és sok dolog, ami régen nagyon zavaro volt ( vonal felépités stb. ) ma általánosan elfogadott jelenség ( pl. az okos telefonokon egy számot kitárcsázni néha 4-5x lassabb, mint régen a mechanikus kerékkel). Mindenkinek adva van, hogy eldöntse mikor melyik átviteli technologia a jobb vagy olcsobb. A müsorszorásra a mühold meg a földi adorendszer sokáig legyözhetetlen marad.
"A geostacionárius műholdak földtől való távolsága kb. 36000 km, az adatkapcsolaton jelentkező késleltetést alapvetően ez a távolság határozza meg. Egy hop-on (Föld-műhold-Föld) a késleltetés mértéke kb. 240-250ms, ami kb. 500ms-os kétirányú késleltetést jelent ideális esetben. A műholdas rendszerek ezt még kb. 150-250ms-al megnövelhetik, tehát valós körülmények között a Round Trip Time késleltetés 650-750ms közé tehető." Azért egy több mint fél màsodperces késleltetés elég zavaró lenne bàrmilyen adat vagy hangkapcsolatban, ha kétirànyú a kapcsolat és gyakran felelgetnek a partnerek. A régi műholdas interviziós közvetìtéseknél is, ahol a hangot màshogy tovàbbìtottàk mint a képet, elcsúszott a hang a képtől. A kapcsolat felépülésének késleltetése ennél nagysàgrendekkel nagyobb lehet.
Ezt nem is vitatom, mert többé kevésbé igy van ( jön ehhez még néhány faktor. ), de azért a mai modern földfelszini kommunikácioban is van rengeteg faktor, ami nem milliszekundumokkal késlelteti a adatátvitelt, hanem egyböl másodpercekkel..... Ha már a DVB-T rovatban beszélgetünk, az a kép amit a TV-d mutogat, simán lehet akár 2-3 s-mal is a valoság után. Néha van alkalom az összehasonlitásra, amikor pl. a rádioban is ugyanaz az esemény hallhato, csak valamivel hamarabb......( a DVB-T gyakran nagyobb késleltetéssel müködik, mint a DVB-S - könnyü összehasonlitani, ha van mühöldvevöd is).
Régen az M1-et nézve digitálisan, hallgatva a szomszédból analóg kábeltv-n is 1-2 mondat csúszás volt.Ha a lottót online fel lehetett volna adni este ,akkor az egyik közvetítésből a másik csatornán még majdnem nyertem volna.De régen az adók óráit elnézve, sem sok szinkron volt az adásokban.
Én csak(?) azt nem értem, hogy miért nem akkor vezetnek be valami változást(bármi legyen is az), amikor már úgymond készen (tesztelve) van.
Idézet: Ezt mind el is fogadnám, ha szemmel nem látnám Széchenyi hegyet... Azaz közeli adótorony, nagy nyereségű antenna - vacak széteső, digitális vétel borús, ködös időben. Nekem megoldott a vételem, de a szüleimé nem. Gondolom nem nekünk fog máshol sem gondot okozni, hogy olyan szolgáltatóra álljunk át, ahol a legtöbbet kapjuk a legkevesebb pénzért. Az "olcsó" meg ugye relatív. Egy mai nyugdíjhoz képest új készüléket venni, de akár set-top boxot + előfizetést sem olcsó, mert eleve pénzbe kerül, ami eddig nem. * Ja igen.. ha csak a saját véleményemet ismerném, nem szóltam volna egy szót sem. De számos ismerős panaszkodik, keresgél, kutakodik, van-e egyáltalán megoldás. Szerintem korai volt a "Nagy lekapcsolás". De - ahogy mondtátok - ez van, mert ez a "fejlődés". Kicsit a telefonos dolgokról: távközlő műszerész vagyok alapvetően és éppen azért szerettem meg a szakmámat, mert mindig az ember volt az első a technika kialakításában. Számomra a log-atomos kísérletek, a műfej, és a látás, halláskísérletek voltak a meggyőzőek. Ma csak azt látom, hogy el akarják velem fogadtatni: "természetes, hogy késik a hang" - pedig ez rettenetesen zavaró egy profi kommunikációban. Konkrétan megöli a direkt kommunikációt, mert úgy reagálunk rá, mint a hallássérültek - szép lassan lemondunk róla.... Számomra már az IP telefon is gáz, a skype-ről nem is beszélve. Túl sok a szoftver és kevés a tényleges tudásbázis. Ígérem a modiknak - nem fakadok ki többet. „Hiába nagy és drága a felszerelt antenna, ha csak 60-70%-os jelszintet produkál vele a vevő” A hozzászólás módosítva: Nov 4, 2013
Nem tudom milyen lehet az a hiper szuper antenna, ráadásul egy fél TV áráért. Elég sok helyen szereltem (vagy besegítettem) eddig, de a 4500Ft-os erősítős lepke eddig mindenhova jó volt, a legtöbb helyre a tápja sem kell, mert a box 5V-jával táplálva is elég. Ahova elsőre nem, oda is csak azért, mert vagy előtte volt a házfal, vagy csak 2m magasra szerelték a földtől.
Az antenna jelszintje gyengébb mint az analóg sugárzásnál, és itt emiatt nem részleges hanem teljes a minőségromlás. * A hozzászólás módosítva: Nov 4, 2013
Ha csak így magunkban fortyogunk, nem fog történni semmi. Bejelentést kell tenni az NMHH ügyfélszolgálatánál, és akkor nem fogják azt hinni, hogy minden rendben van. Tudom ez sem hoz azonnali megoldást, de ha nincs bejelentés, akkor lehet pihenni a babérokon.
A másik, hogy valóban, még messze az átállás vége, az analóg hálózatban is majd 200 kisebb nagyobb átjátszó volt, itt valószínűleg többre lesz szükség. Az is igaz, hogy a digitális adás vétele borzasztóan érzékeny a reflexióra, ezért sokkal jobban kell ügyelni az antenna elhelyezésére, és a csatlakozók, kábelek illesztésére.
A hónap végéig befejeződnek a frekvenciacserék, kiveszik a közösítőket, multiplexereket meg egyéb antennarontó kütyüt és utána nézzétek meg, hogy milyen lesz a végeredmény. Addig tényleg felesleges fortyogni.
A hozzászólás módosítva: Nov 4, 2013
Azt tapasztaltam, hogy nagyon nem mindegy, hogy milyen a set-top-box. Sokan a "vegyünk valamilyen olcsót a T*co-ban" elvet követik. Nekem az itthoni Super Color és anyámnak a Rózsa tévéje eléggé lekorlátozta a választékot, kénytelen voltam erőteljesebben utánanézni, mert mindkettőhöz csak RF modulátorost tudok használni. Persze lehet csinálni is rossz videóból, de nem volt kedvem kínlódni vele, arra esetre tartogattam, ha mégsem kapnék 10-12.000 alatt. Egy 9000Ft-os Wa*q 95RF készüléket választottam, és nagyon nem bántam meg! Itthon egy erősítő nélküli fél lepkével az antennának háttal lévő adókat is jelzi (be nem hozza, csak kereséskor jelzi), míg anyámnál 60cm-es vertfal mellett szobaantennával megy, egyelőre tökéletesen, nem szakadozik a hang se. Érdekes, hogy a másik szobájában lévő, egy padlásra felrakott, iránytűvel beállított erősítős lepkével sűrűbben akadozik. A legnagyobb hátránya, hogy nincs benne Conax egység, tehát csak az ingyenes adások vételére alkalmas. Akinek fontos az előfizetéses csatornák vétele, annak a 95CX-es változatot javaslom, de abban nincs RF modulátor.
Megjött az újabb csapadékzóna, ismét fennakadások következtek be a műsor vételben.
Másik fórumon olvasom, hogy a kiesések (pl. Kab-hegy mostanában) az átállások miatt van, karbantartanak és kutyulnak. Ezt az is bizonyítja, hogy megfelelő a jelerősség , mégis darabosodik a kép-hang.
Tehát kitartás, remélhetőleg átmeneti az állapot.
Sziasztok van egy Synaps THD-2857-es beltérim ma délig tökéletesen működött és kb 2 órával ezelőtt be akartam kapcsolni de mindig ujra indul meg valami ilyesmit ir ki a kijelzőjén (SEFE) szerintetek mi lehet vele?
Nekem egy Wayteq 95RF csinált ilyet, csak a garanciális RS232-es firmware frissítés lett a megoldás. Igaz a gari miatt nem is eröltettem a dolgot. Ja, és vagy emiatt, vagy mert túl sok ilyen hiba futott be hozzájuk, de adtak ki erre egy új frissítést is.
Elöfordulhat, higy valami a MUX-ban is van, mert mühöldon is naponta legalább egyszer lefagynak s magyar csatornák ( a szabadon vehetök. ) mig maradék néhány 100 nem
Van itt valaki Sopron környékéröl? Érdekelne, hogy milyen frekvencián müködik a vétel, mert az a kettö ami ismert, harmatgyönge. Kösz!
Sziasztok! Van egy Mindigtv dekóderünk egy antenna bemenettel. Van egy szobaantennánk és egy tetőantennánk. Hogyan lehet mindkét antennát hozzácsatlakoztatni a dekóderhez? Azért kérdezem, mert van pár digitális csatorna ami csak a tetőantennával jön be, de ha csak azt használnám a többi csatorna képe szétesne. Ezért vettük a beltéri antennát. A válaszokat előre is köszönöm!
Szia!
Ennek így se füle, se farka. A tetőantennával minden csatornának be kell jönnie! Van külön DVB-T-s topik, oda írj!
Eddig be is jött vele minden csatorna. De a kábelezés elég gyatra, és mindig szétesett a kép. Ezért vettünk egy beltéri antennát. Meg is találja a csatornákat, nem is esik szét a kép. Viszont a tetőantenna mostanában megtalálta a gyöngyösi tv-t, amit viszont a beltéri antenna nem talál meg. Ezért kérdeztem, hogy létezik e olyan megoldás amivel két antennát lehet közösíteni. Van rá mód?
Talán rendbe kellene tenni azt a tetőantennát, kábelezést és biztos, hogy sokkal jobban jönne az összes adó (a gyöngyösi is).
Sziasztok!
Egy kis segítségre lenne szükségem.dps mindigtv vevőm van. Frissíteni szerettem volna usb-n keresztül, de valamit nem jól csináltam, mert mos már nem tudom bekapcsolni. Meg tudom javítani valahogy?
Szia!
Valóban meg kéne nézni azt az antennát, esetleg kicserélni a kábelt mert egy szélessávú tetőantennának simán vennie kellene mindkettőt. (feltéve ha kékestetőről veszed a "fő" műsorokat, mert Gyöngyös ott van "alatta")megjegyzem, hogy az egri vtv is átállt digitálisra.
Gyöngyösön pont azért van átjátszó adó, mert a kékesi túl közel van, túl nagy a térerő, ezért sok helyen reflexiós is.
Na már ezt is tudom, de hol a kérdés feltevője?
Megkapta a korrekt választ kadarist, és Inhouse kollégától.
Szia! Ilyent még én nem csináltam de nem mentetted le véletlenül az előző verziót? Ha nem, akkor keresni kell a neten, vagy egy másik működő képesből letölteni.
Üdvözlök minden kedves fórumozót!
Ezt a témát azért hoztam létre, hogy legyen egy topic, ahol a DVB-C vétellel, Set Top Boxokkal, és az egyéb észrevételekkel, esetleg a hibákkal kapcsolatban megosszuk a tapasztalatainkat. Akkor kezdjük is az elején! A következő probléma adott: Van egy DVB-C set top boxom, ami a következő jelenséget produkálja: Kettő db. frekin talál elfogadható jelszinttel csatornákat, ha csatornakeresésnél az automatikus keresésre van állítva a set top box, a többin nem talál semmit (pedig van egy pár ahol kellene találnia), viszont ha manuálisan beállítom neki az adott csatorna paramétereit (olyat, amit pl. nem találna meg), akkor "no signal" felirat mellett megjön a kép, de sokszor bekockásodik. Kábelen a jelszint megfelelő, azzal nincs baj! A lényeg most jön: A készüléket szétszedve, majd egy hajszárítóval melegítve a tuner részt, kb. másfél perc múlva magától megjön a normális jelszint, és onnantól kezdve minden lehetséges frekin talál csatornákat (ilyenkor nagyon forró a tuner rész, kézzel alig lehet hozzáérni a fém részéhez). A hajszárítót kikapcsolva a jó világnak vége szakad pár perc múlva, ahogy gondolom hűlni kezd a boxban valamelyik alkatrész, mert ismét megjelenik a "no signal" felirat a képernyőn, és onnantól kezdve megint csak a kockás kép és akadozó hang fogad. Találkozott e bárki hasonló jelenséggel, esetleg javítható e ez a hiba? Bármilyen okosságot szívesen fogadok, a segítséget előre is köszönöm. A hozzászólás módosítva: Nov 29, 2013
Szia!
Szerintem tisztázzunk pár dolgot: kábelszolgáltatói a box, vagy te vetted? Ha szolgáltatói, akkor bérled, vagy megvetted? Bármelyik is igaz, valószínűleg garanciás lenne, de már hogy belenyúltál, így már nem az. Gondolom meg sem próbáltad kicseréltetni. Nem akarlak ezzel piszkálni, csak az ilyen javítása nem éppen egyszerű dolog.
Szia.
A boxot én vettem, de van még egy ugyanilyen típusú boxom, ami viszont tökéletesen működik és nem produkálja a fentebb említett hibát. |
Bejelentkezés
Hirdetés |