Fórum témák
» Több friss téma |
- Ez a felület kizárólag, az elektronikában kezdők kérdéseinek van fenntartva és nem elfelejtve, hogy hobbielektronika a fórumunk!
- Ami tehát azt jelenti, hogy a nagymama bevásárlását nem itt beszéljük meg, ill. ez nem üzenőfal! - Kerülendő az olyan kérdés, amit egy másik meglévő (több mint 17000 van), témában kellene kitárgyalni! - És végül büntetés terhe mellett kerülendő az MSN és egyéb szleng, a magyar helyesírás mellőzése, beleértve a mondateleji nagybetűket is!
Először is meg kellene mérned a műszer belső ellenállását. Végkitéréshez tartozó feszültség, és áram hányadosaként kapod. (lehet, hogy rá van írva, csak kínaiul) Ezeknek a műszereknek a felhasználási módjukból adódóan elég nagy áramfelvételük van (a végkitéréshez) nem mérési, hanem csak jelzési célokra készültek, így a fogyasztása nem lényeges szempont.
A belső ellenállásának ismeretében számolhatod az előtét ellenállásokat, ebből a a rájuk eső disszipációt is. Hasból, a műszer adatainak ismerete nélkül senki nem fog értelmes választ adni.
Üdv!
Arról lenne szó, hogy egy TDA7294-es szimmetrikus tápján oldalanként 2darab 10000µF kondenzátor lenne a trafó feszültsége pedig 24V, tudomásom szerint egy kondenzátor 1,4-el növeli a feszültséget, szóval az én esetemben a végső kimenő feszültség 24*1,4*1,4= 47V lenne?
A kondenzátorok csúcsfeszültségre töltődnek, ami 1,4*24V. A táp szimmetrikus, tehát ez pozitív és negatív feszültség lesz a közös földhöz képest. Terhelt állapotban ez a feszültség csökkenni fog.
A hozzászólás módosítva: Dec 8, 2013
Szóval hiába két két kondenzátor lesz pozitív és negatív oldalon attól még csak egyszer kell szorozni a feszültséget 1,4-el?
Ehhez az oszcilloszkóphoz szeretnék mérőfejet szerezni. Mire kell figyelni vásárláskor? (Csak hangfrekvenciás tartományban szeretnék mérni, nem nagyfeszültséget, max 5 voltot) A válaszokat előre is köszi!
A hozzászólás módosítva: Dec 8, 2013
Bővebben: Link Ez szerintem jó választás.
Hány Kondenzátor kell egy kondi bankhoz ami egy coil gun-t működtetne ? (16v 6800 µF yageo)
Ha van 5 kondenzátorom 16v-ra akkor abba 5x 15v-t vezethetek azaz 75-v-t?
Persze, csak a kapacitás egy ötöde lesz: 1360uF, valamint a feszültség kiegyenlítésről is gondoskodni kell.
Sziasztok!
Az FR4-es nyák az milyen? Miben tér el az üvegszálastól?
Az FR4 es az ugyanaz mint az üvegszálas.
Szerintetek ez így működhet vagy csak ez is átverés?
Már sokszor le volt írva, hogy átverés. Arról is van fent videó hogyan csinálták, de ha kicsit figyeltél volna fizika órán nem kérdeznél ilyet.
Hogyan keresem azt a videót amellyel megcáfoljak ?
A ragasztó takonyba szokták elrejteni a gombelemet...
Nem tudom, de itt is fent volt. Vagy az érdekességekben, vagy az ingyenenergiásban, de az már megszűnt.
Na meg fel lehet használni a vezeték nélküli energiaátvitel elvét.
* Meg-se járta volna a fejem .
Ellenben akkor hogy működik a 220V -on ? Bővebben: Link Köszönöm a felvilágosítást ! Mire jók ezek a félrevezetések? A hozzászólás módosítva: Dec 9, 2013
Például így.
Két dologra való: 1, Szórakozás. 2, Kérdést tegyenek fel esetleg építési leírást keressenek akik nem figyeltek a fizika órákon. A hozzászólás módosítva: Dec 9, 2013
Nézd csak meg a felső videót amit linkeltem, ezt a megcáfolást mar láttam én is .
Megnéztem.Miből gondolod,hogy ott 230 V van? A jobb sarokban már az az elosztó sem az igazi.Aztán nézd meg az izzó fényerejét.A többit rád bízom.
Gondolod,hogy ezek közül valamelyik is úgy működne ahogy látszik ott nézegethetnéd?
Sziasztok !
Hozzászólásokat várnék azoktól akik már használtak ilyet, hogy mennyire tartós az ilyen ragasztás és mennyire jó vezető az anyaga, ill. készíthetünk-e házilag ilyet egyszerűen? A hozzászólás módosítva: Dec 9, 2013
Igen, tudom hogy lehet venni, de aranyárban mérik.
Aztán arra is gondoltam, hogy házilag csinálni valamit, pl. szénport összekeverni ragasztóval vagy ilyesmi.. Azért is nyitottam egy topikot(!) a témának, hátha valaki ismer ilyen megoldást.. Csak hát ugye a cenzúra.. Pedig ez volt az első topik amit nyitottam, de sajnos bezárták. Nem baj, majd szervezek egy békemenetet a topikért.
Nem cenzúra, hanem értelmes moderáció.
Egyébiránt meg nem morgolódni kell, hanem keresni és olvasni.
Egy összetett problémával fordulok hozatok. Így nem tudom hogy hova is írhatnám
Mikulás hozott nekem egy Power King márkájú Sony playstation 3 távkapcsolót. 1; Semmit nem találok róla az interneten. 2; Nem veszem hasznát mert közben eladtam az SP-t (kellet a pénz az elektromos bringához), de úgyis 2-es volt de nem is használtam. 3; Apróba nem tudok hirdetni. Kibontatlan zsír új 3 év garival , tartozékként van egy USB-es kütyü (gondolom a vevő ) . Mit kezdhetek vele, mire használhatom ? Hogyan? A hozzászólás módosítva: Dec 9, 2013
|
Bejelentkezés
Hirdetés |