Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » CNC építése házi alkatrészekből az alapoktól
Lapozás: OK   175 / 376
(#) kocsgab002 hozzászólása Dec 8, 2013 /

Sziasztok.
Az érdeklődésem mostanában a kis HobbiCNC-k felé ment, megpróbálom fellelni az ilyen jellegű oldalakat az interneten. Régebbi emlékeimben van egy "hobbycnc.hu" nevű oldal, de most nem találom. Nem tudjátok mi lett vele? Jó kis gépek leírása volt ott..
Köszi.
(#) kaqkk válasza kocsgab002 hozzászólására (») Dec 8, 2013 /

(#) Pali79 válasza kaqkk hozzászólására (») Dec 8, 2013 /

Szerintem a Magi féle oldalra gondolt inkább, de az sajnos megszűnt. Darabjait fel lehet lelni itt-ott.
(#) kaqkk hozzászólása Dec 13, 2013 1 /

Érdeklődnék hogy nincs véletlenül valakinek egy asztal maró g kódja , mondjuk 20x30cm es méretre?
(#) l48 válasza kaqkk hozzászólására (») Dec 13, 2013 / 1

A mach3 varázslóval kb 1 perc. Csak ki kell tölteni az ablakokat. Ezen adatok hiányában nem tud senki sem segiteni. Maró átmérő,megmunkálási mélység, lépés stb
(#) kaqkk válasza l48 hozzászólására (») Dec 13, 2013 1 /

Sajnos akkor nem lesz kódom én a cncusb programot szeretném használni , a mach nincs fent a gépemen .
(#) Thowra válasza kaqkk hozzászólására (») Dec 13, 2013 1 / 1

Az asztalt akarod síkba marni?
Mekkora az asztal?
mekkora előtolással akarod csinálni?
Szerszám lépésköz?
fogás mélység?
1 irányba vagy kereszt irányba akarod?
Ha leírod a válaszokat gyártok kódot.
(#) kaqkk válasza Thowra hozzászólására (») Dec 13, 2013 1 /

Köszi ! A programban megtaláltam a varázslót majd játszom vele .Legalább addig is tanulom a program és a gép kezelését (igaz még csak szimulációban de már megy !) Ha netán elakadok megkereslek .
A hozzászólás módosítva: Dec 13, 2013
(#) kaqkk válasza l48 hozzászólására (») Dec 13, 2013 1 /

Köszönöm a segítséget ! Úgy néz ki hogy sikerülni fog
(#) Pali79 hozzászólása Dec 16, 2013 /

Az lenne a kérdésem, hogy ha egy motor nem kap annyi áramot mint amennyi az adatlapjában szerepel attól nem lesz baja?
(#) kaqkk válasza Pali79 hozzászólására (») Dec 16, 2013 /

Attól baja nem lesz , legfeljebb csökken a nyomaték .
(#) emmzolee válasza Pali79 hozzászólására (») Dec 16, 2013 / 1

És a biztonságos fordulatszám is csökken. Hamarabb előfordulhat lépés vesztés. Legfeljebb lassabbra veszed a motorokat.
(#) sprofan hozzászólása Dec 17, 2013 /

Sziasztok!
Lassacskán én is elkészülök a gépemmel, képet lehet teszek fel, bár biztos nem fog sokaknak tetszeni... Kérdésem az lenne hogy van 4db szép darab léptető motorom, van hozzá egy izmos 24V-os tápegységem tehát a táp az adott. A 4 motorból 2-2 egyforma, ezek adatai:
- 8.5V 0.96A (2db)
- 3,8V 1,75A (2db)
Melyik páros használjam inkább az X-Y tengelyhez? Teljesítmény alapján a 3,8V-ost kéne de nem lenne sok neki ha 24V-ról járatnám?
(#) Zoli_bácsi válasza sprofan hozzászólására (») Dec 17, 2013 / 1

Szia!

Mindenképpen a 3,8V 1,75A-es motort. 24V jó! Sőt. Nálam 28V-ról mennek a motorok és itt érzik jól magukat.
(#) emmzolee válasza sprofan hozzászólására (») Dec 17, 2013 / 1

Ezeket a motorokat direkt túl kell hajtani. Máskülönben nem mennek rendesen. Pl egy 0.7V-os motort szoktak küldeni 48-60V-al is.
(#) kaqkk hozzászólása Dec 17, 2013 /

KH56LM2B001 tipusú mocijaim vannak, adatlapot tudna nekem valaki feltenni ? Gugli barátom nem akar segíteni ..
(#) fater0827 válasza kaqkk hozzászólására (») Dec 18, 2013 / 1

Üdv kaqkk

Ezt a kugli barátunk írja .
Típus beírás "kh56lm2 " a (b001 az passz )

Hobby CNC oldalon van .
Pontos link kh56lm2
Ádám hozzászólása 7. sor .
Üdv
(#) kaqkk válasza fater0827 hozzászólására (») Dec 18, 2013 /

Köszönöm .
(#) kaqkk hozzászólása Dec 21, 2013 /

Kezd alakulni a vezérlőpanelom . A cncusb programhoz készül az usb-s pic 18f4550 és ő működik együtt a pc-vel és gyártja a step-dir jeleket .A másik 16f877 es és ő csinál a step-dir jelekből emészthető kimenetet a motormeghajtó hidaknak + a kijelzőt kezeli .
(#) Topi válasza kaqkk hozzászólására (») Dec 21, 2013 / 2

Ha a CNCUSB protokoll leírása a birtokodba került, ne tartsd titokban légyszíves, oszd meg velünk, vagy csak velem
A hozzászólás módosítva: Dec 21, 2013
(#) kaqkk válasza Topi hozzászólására (») Dec 21, 2013 /

Nem került a birtokomba , sajnos ez vásárolt vezérlőből kiemelt pic
(#) Zoli_bácsi válasza kaqkk hozzászólására (») Dec 22, 2013 /

Szépen alakul, valóban. A PIC tudni fogja a frekit? Kíváncsi leszek a tesztekre, hogy hol lesz a fordulat határ. (mm/perc) Nálam üres motorokkal, terhelés nélkül 8000mm/perc volt az érték, egy elég hosszú gyorsulási érték mellett. Természetesen nem ezek az értékek lesznek, mert ugye itt már nincs nyomaték. Az előzetes tapasztalatok alapján kb 3-4000mm/perc lesz a G0 gyorsjárat.

No de térjünk vissza a PIC-es vezérlőre. Igényesen össze van rakva, ahogy tőled megszokhattuk, kedves barátom. Ígéretesnek tűnik, nagyon kíváncsian várom a további fejleményeket!
(#) kaqkk válasza Zoli_bácsi hozzászólására (») Dec 22, 2013 /

Sajnos át kellett írnom, a kijelző és a hozzátartozó számítások nagyon lefogták a programot , így most a kijelző nélkül stabilnak tűnik vezérlés (így az én picem nem csinál mást csak helyettesíti a 3db l 297 et ) A freki meg valószínűleg nem lesz így gond , a cnc usb-s és az én picem is 8 MHz -s kvarccal megy .
A hozzászólás módosítva: Dec 22, 2013
(#) Pali79 hozzászólása Dec 27, 2013 /

Szerintetek ezen a gépen miként van megoldva a munkadarab lefogatása? 1:45 környékén lehet látni, hogy egy mozdulattal lehet oldani a darabot.
(#) sastas01 válasza Pali79 hozzászólására (») Dec 27, 2013 /

Ez vákumos leszorítás lesz. Faiparban előnyös.
(#) Pali79 válasza sastas01 hozzászólására (») Dec 27, 2013 /

Én is ilyesmire gondoltam, de csupa lyuk az asztal, hogy tud egy ilyen kis darabot a helyén tartani? Hogy tudja lokalizálni a vákuumot egy ilyen kis területre?
(#) Pali79 hozzászólása Dec 27, 2013 /

Használja valaki a kék kínai vezérlőt? Kíváncsi lennék, hogy milyen sebességgel lehet vele hajtani a motorokat.
(#) Thowra válasza Pali79 hozzászólására (») Dec 27, 2013 /

Én a 3 tengelyes verziót használom.
Kis nyomtatóból bontott motorjaim vannak, azokat minimálisra vett árammal kb 400mm/min hajtja.
Megy 800 körül is de ott már nincs erő. Hozzáteszem minden a minimális melegedés érdekébe le lett csökkentve motoronként max 400mA. Sokan szidják a gyenge minőségű optokat és ki is iktatják mert sajna nem választ le, így jobb a teljesítménye. "sárga fórumon" volt róla szó.
(#) Pali79 válasza Thowra hozzászólására (») Dec 27, 2013 /

Ez infó is meg nem is 400mm/min az rendben van, de ez nagyban függ az hajtóorsó menetemelkedésétől is. Szóval ez milyen fordulatszámot jelent?
Igen, azt már olvastam, hogy nem jók az optók, de foglalatba vannak, nem lenne jobb cserélni inkább mint kiiktatni? Nálad, hogy van?
(#) Thowra válasza Pali79 hozzászólására (») Dec 28, 2013 /

Jelenleg trapézmenetes orsó van rajta 10x2 es (2mm menetemelkedés). Az optok még nincsenek átvariálva de át akarom a PC védelme miatt. Jobb opto fog bele kerülni és a GND lesz közös és az 5V ot a port adja. Jelenleg az 5V ot a panel adja és a PC a GND t.

m3.JPG

Következő: »»   175 / 376
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem