Fórum témák
» Több friss téma |
- Ez a felület kizárólag, az elektronikában kezdők kérdéseinek van fenntartva és nem elfelejtve, hogy hobbielektronika a fórumunk!
- Ami tehát azt jelenti, hogy a nagymama bevásárlását nem itt beszéljük meg, ill. ez nem üzenőfal! - Kerülendő az olyan kérdés, amit egy másik meglévő (több mint 17000 van), témában kellene kitárgyalni! - És végül büntetés terhe mellett kerülendő az MSN és egyéb szleng, a magyar helyesírás mellőzése, beleértve a mondateleji nagybetűket is!
akkor:ha
Ube Kösszi !
Csak, hogy könnyeb legyen katalógust értelmezned:
Azt a feszültséget amivel a kimeneti feszültséget meg kell hogy haladja a bemeneti Drop Out nak hívják. Az Ube min=Uki + Udrop out Ha olyan regulátort találsz amire LDO -t ír a katalógus az Low Drop Out regulátor és ez azt jelenti, hogy többnyire ~800mV többlet a bemeneten már elég. Egy standard 7805 nek pl. 2,5V a drop out tehát kb 7,5~8V kell a bemenetre és a disszipáció ami alá nem nagyon tudsz menni az Pmin= Udrop out * Imax, ha kiveszed belőle a max áramot.
Üdv.
Az UL1901M IC-t mivel lehet helyettesíteni? Unitra lemezjátszó motorvezérlő IC-je. Előre is köszi
Sziasztok!
Az előző oldalon van egy tuti kérdésem, nézzétek má meg! Köszike!
Nos kifejtem részletesebben :
Van egy generátor ami névleg 6V 1 A tud. Ha a terhelés kicsi felmegy 10-12 V-ra is. Én olyan cucct szeretnék ráakasztani ami 5 V-nál többet nem komál (és mA fogyasztású). Ezek szerint ilyen regulátor nekem nem jó ? Kösszi!
hi
mi a legkönnyebb kapcsolás 555-el (ledes kapcsolás)
astabil multivibrátor
sziasztok! Az LPt port 2-9 lábán csak logikai 0-t vagy 1et tudok megjeleníteni?
üdv: uli
miért mit szeretnél még?
egyébként igen, csak ez a 2 állapot lehetséges.
gondolkodok igen erősen, valami szépséget kéne csinálni rá és ehhez kellet az infó kösssz szépen!!!
Hello, azért lehet trükközni, némi RC-körrel átlagolva a négyszögjel kitöltési tényezőjével arányos feszültséget kaphatsz.
hi köszi
Sziasztok a TDA2030-as menne egy 12V-os Akkumlátorról mert a kocsiba kellene? És ha igen akkor mennyit adna le? +Szépen szólna?
Hali
arol szeretnék érdeklödni hogy holtalálhatok probapanel leirásokat (hogyan kel használni). most vetem ketöt de nemtudok kezdeni vele semit elöre is köszi. csá
Bővebben: Link
Ez nem a legjobb, de ha keresgélsz találsz jobbat is.
Hali!
Adatlap szerint a min. fesz. 12V, tehát elég határeset! Ha rám hallgatsz, ne ezt használd! Autóba pl: TDA1557Q, TDA1558Q, stb.
1. a képet nézd
2. használd az ottani keresőt... (kulcsszó: protoboard/breadboard) 3. használd az itteni keresőt, itt egy téma ami erről szól: Bővebben: Link
Hello!
Egy igen triviális kérdésem lenne, de szeretnék biztosra menni, mert még nem építettem USB-s dolgokat: szerintetek a mellékelt kapcsolás működőképes? u.i értelemszerűen a számítógépből jövő jel a baloldali csatin megy be, jobb felsőre egy bluetooth modul, a jobb alsóra egy usb meghajtó csatlakozik állandóan.
Az adatlapja szerint 2-ből igen. 28W
kössz ez jó
Valaki tudja mire lehet használni azt az USB kábelt aminek mind a két végén Apa dugasz van? Ma láttam boltba s fogalmam sincs
Összeköthetsz pl. egy számítógépet egy USB aljzattal felszerelt nyákkal.
Lehet. De elég fura. Nagy USB anya általába a host-on van. És egy kissebb a Slave-n. De hogy két host-ot összekötni
két számítógépet köthetsz hálózatba!
Nem nagyon elterjedt de nagyobb is lehet a sávszélessége mint az UTP-nek, asszem 450MBps üdv |
Bejelentkezés
Hirdetés |