Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Elektronikában kezdők kérdései
- Ez a felület kizárólag, az elektronikában kezdők kérdéseinek van fenntartva és nem elfelejtve, hogy hobbielektronika a fórumunk!
- Ami tehát azt jelenti, hogy a nagymama bevásárlását nem itt beszéljük meg, ill. ez nem üzenőfal!
- Kerülendő az olyan kérdés, amit egy másik meglévő (több mint 17000 van), témában kellene kitárgyalni!
- És végül büntetés terhe mellett kerülendő az MSN és egyéb szleng, a magyar helyesírás mellőzése, beleértve a mondateleji nagybetűket is!
Lapozás: OK   152 / 3985
(#) AtomCity válasza AtomCity hozzászólására (») Dec 16, 2007 /

Uhh de hülye vagyok , elfelejtettem csatolni a képet, most akkor pótolom!
(#) AtomCity válasza jdani hozzászólására (») Dec 16, 2007 /

Szia jdani!
igen helyettesítheted, sőt szerintem jobban is jársz vele!
Üdv: Peti
(#) ensium hozzászólása Dec 16, 2007 /

Sziasztok!

Valaki tud nekem segíteni, hogy a képeken lévő kivezetéshez, lehet-e kis portot kapni, ami a lábakat, nagyságrendel nagyobb kivezetésekbe és egymástól sokkal távolabb vinné át? Ez egyébként, egy Sony Ericsson T105 telefon kijelzője.

A képekért, bocs de a fényképeőgép nincs nálam, a telefonom kamerája pedig nem fókuszos sajnos. Viszont odaraktam mellé egy vonalzót, úgy körübelül be lehet határolni a méretét. (A kivezetés első érintkezőjétől az utolsóig pontosan 14mm a távolság.)
(#) pb hozzászólása Dec 16, 2007 /

hello
Van valaki olyan aki megrendelte már az urbáelektronikától azt a labortápegységet??
Abba benne van minden poti hűtőborda?
meg az 3 vagy 2amperes lenne?
Köszi
(#) uli válasza Dudus hozzászólására (») Dec 16, 2007 /

Köszönöm szépen a választ!!!
üdv: uli
(#) Krisz03 hozzászólása Dec 16, 2007 /

Hali!
Egy CD/DVD olvasóban (fej) lévő mágnes mekkora hőmérsékletet képes elviselni anélkül, hogy elvesztené a mágnesezettségét? Ha jól tudom, akkor neodymiumnak hívják, de ebből is van több fajta, mind más hőtűréssel.
Krisz
(#) tomi19 hozzászólása Dec 17, 2007 /

Hali! Vettem a kocsimba egy DVD lejátszót és hozzá egy monitort, csak egy gond van vele az, hogy nagyobb hangerőnél a monitor elkezd vibrálni. Próbálgattam már sokféleképp de még nem sikerült megoldani a problémát! Remélem tudtok segíteni. Elöre is köszi!
(#) Medve válasza tomi19 hozzászólására (») Dec 17, 2007 /

Hello, pufferkondival próbáltad már?
(#) Krisz03 válasza Krisz03 hozzászólására (») Dec 17, 2007 /

Esetleg a számítógépben lévő ventillátorok mágnese jobban bírja a hőmérsékletet?
Vagy van még itt egy kis 6 vagy 9V-os DC motor (valamilyen modellben lehetett). Annak a mágnese is megfelelne nekem, csak nem tudom mekkora hőmérsékletet bír?!
Hall jeladós gyújtást készítek egy 2T léghűtéses mocira, ezér fontos, hogy minél jobban állja a meleget a mágnes.
(#) tomi19 hozzászólása Dec 17, 2007 /

Hali! Lenne egy kérdésem! Vettem a kocsiba egy DVD lejátszót és hozzá egy monitort csak egy baj van vele!! Nagyobb hangerőnél elkezd vibrálni a monitor de viszont kis hangerőnél nem csinálja! A feszültségesésre tippelek de nem tudom,hogy mi is az igazi ok! Kicseréltem a vezetéket nagyobbra de nem javult a helyzet,szerintem valami fesz.stabilizátor kellene csak nem tudom,hogy milyen! Ezért írok hátha tud valaki segíteni nekem. Előre is köszönöm! nagyt-88@freemail.hu
(#) hozzászólása Dec 17, 2007 /

Sziasztok, az lenne a kérdésem, hogy ha egy asztali cd-játszó 1 bites D/A konverterrel rendelkezik, az mit jelent? Igazából nézegettem már google-val is, de nem sok mindent találtam róla, amit meg is értenék... Leginkább az volt a baj, h angolul elég nehéz szakszöveget olvasni, legalábbis nekem. Szóval esetleg vki el tudná nekem mondani, hogy hogyan müxik a D/A konverter, illeteve h mi is az az 1 bit tulképpen? Köszi előre is
(#) szjocek hozzászólása Dec 17, 2007 /

Sziasztok!

Szeretnék egy olyat kéredezni, hogy hol találok vagy hogyan tudok egy olyan táblázatot vagy programot találni ami minden féle elektronikus alkatrész rejzjelét tartalmazza lehetőleg leírással, hogy mi micsoda. Ne legyen elavult, hanem amit a napjainkban is használnak (rajzjeleket).

Ezekbe a jelekbe beleértem az ipari dolgokat is. Induktív-, kapacitív-, optó-jeladók. Automaták, nyomógombok kapcsolók, motorok, stb.

Előre is köszönöm, ha valaki tud segíteni.
(#) zsoltee0001 válasza ensium hozzászólására (») Dec 17, 2007 /

Hát ez a kép a maga kis 200KB jához képest ritka xarul sikerült!
asszem tudom, hogy mire gondolsz, ilyen alkatrész nem létezik, ki kell forrasztani a telefonból a csatlakozót és arra kell a vezetékeket nagyító alatt rákötözgetni, (csináltam már ehhez hasonlót)
Üdv
(#) Boldika válasza szjocek hozzászólására (») Dec 17, 2007 /

Egy részét megtalálod Frankye oldalán.
(#) zsoltee0001 válasza tomi19 hozzászólására (») Dec 17, 2007 /

Hi
mindenféle képpen a tápellátással lesz a gond , elképzelhető a túl vékony kábel keresztmetszet, de mivel nemtom, egy ilyen kütyünek mekkora a teljesítményigénye így ennél többet nem tok írni
(#) duCiel hozzászólása Dec 17, 2007 /

csa!

van egy forrastópákám(pont) 80W-os az a baj hogy nem értem miért feketedett meg rajta picit a fém része és a feje totál megfeketedett megégett.Nem volt túl drága és most meg fejet se tudok hozzá kapni ezért a 2. kérdésem az lenne hogy: írhatnátok konkrét típusu pontforrasztopakat ami mar birja minimum 2 évig olyan 7000-9000ft-ig.Olyan kéne amibe lehet tenni kis fejeket smd alkatrészekhez.De légyszi konkrétan írjatok típust , ha nektek van jol bevallt modell de max 9000-ig.

THX!
csa!
(#) Szárnyas válasza duCiel hozzászólására (») Dec 18, 2007 /

Szia!
Amit én ajánlanék és amit itt nagyon sokan favorizálnak, az a JLT-02 forraszóállomás. Hőfokszabályzós, viszonyag elfogadható árú, de ha nem akarsz annyit költeni rá, akkor az állomás részt magad is megépítheted, csak a pákát kell megvenned és így olcsóbban kijössz, mintha kompletten megvennéd az egészet. Én kilencezer-egynéhányszáz forintért vettem tavaly, eddig nem volt vele semmi bajom. Nem utolsó sorban nagyon sokféle pákahegy kapható hozzá, van 0.4-es, 0.8-as is, amiket smd alkatrészekhez tudsz használni. Sokféle néven láttam már, a JLT-02 mellett SMA 050, SL20, régebben Solomon néven is.
Az állomás rész megépítéséről itt van két írás:
Forrasztóállomás digitális hőmérséklet-kijelzéssel
Forrasztóállomás
(#) uli hozzászólása Dec 18, 2007 /

sziasztok!
Valaki tudna nekem választ adni a kvarc és a rezonátor különbségére?
ksössz elpőre is : uli
(#) Medve válasza uli hozzászólására (») Dec 18, 2007 /

Hello, a pontossága, stabilitása és az ára a különbség.
(#) kacsa hozzászólása Dec 18, 2007 /

Sziasztok!

Igazából lehet nem ide kéne írni, de nem találtam jobb topicot erre:

Mobilt szeretnék tölteni ólom akkuról ( 12V / 100 AH) maga a feszültség szabályozó része nem gond (5,3V-ot kell előállítani ) csak az nem tiszta hogy ezt most így simán ráköthetem az akkura vagy nem? ( úgyérzem hogy nem ) és ha nem köthető rá önmagában akkor mit kéne tennem hogy ez megoldható legyen?

Remélem érthetően tettem fel a kérdést és előre is köszi a válaszokat!

Kacsa
(#) uli válasza Medve hozzászólására (») Dec 18, 2007 /

és melyik pontosabb, stabilabb, és drágább? (gondolom a rezonátor )
(#) jocokacska hozzászólása Dec 18, 2007 /

Siasztok!

Segítségeteket szeretém kérni! Nem találtam semmi magyar beszámolót arról a bizonyos RGB LED-ről! Tudna valaki dobni egy linket? És arra lennék kiváncsi, hogyha valaki simán áramot ad neki akkor ez csak ugy váltogattya a szinét mind a kaméleon? Naon kiváncsi vagyok!
A válaszokat előre is köszönöm!
Üdv.:Jocó!
(#) maTaKee hozzászólása Dec 18, 2007 /

Üdv!
Ez nagyon kezdő lesz :

vettem egy toroid trafót (24V) és a problémám, hogy nem tudom melyik a pri. és melyik a sec. Ugyanis a 4 kábel: 2×sárga, 2× piros. Esetleg kikéne mérnem valahogy?? Vagy más 5let?
(#) uli válasza maTaKee hozzászólására (») Dec 18, 2007 /

egyforma vastagságúak a kábelek?
(#) maTaKee válasza uli hozzászólására (») Dec 18, 2007 /

Nem, az egyik 1,3mm a másik meg 0,9mm
(#) válasza maTaKee hozzászólására (») Dec 18, 2007 /

Ebben az esetben akkor a vastagabb huzalból tekert lesz a szekunder. De kiméreheted ohm-mérővel is, akkor pedig az a szekunder amelyik tekercsnek kisebb az ellenállása.
(#) denes44 válasza kacsa hozzászólására (») Dec 18, 2007 /

Az teló töltőcsatlakozóján küldd be neki az áramot, úgy biztos fog menni. Én így töltöm a telómat 12V-os akksiról.
(#) Macsek71 hozzászólása Dec 19, 2007 /

Láma kérdés :

7805 hogyan viselkedik, ha a katalógusadatnál kisebb a bemenő feszültség ? (gyártótól függő 7-9 v találtam)

Köszi M.
(#) mex válasza Macsek71 hozzászólására (») Dec 19, 2007 /

Nem stabilizál.
(#) jdani hozzászólása Dec 19, 2007 /

szégyen-nem szégyen, A katód és az anód. Meik a + és meik a -?
Következő: »»   152 / 3985
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem