Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Elektronikában kezdők kérdései
- Ez a felület kizárólag, az elektronikában kezdők kérdéseinek van fenntartva és nem elfelejtve, hogy hobbielektronika a fórumunk!
- Ami tehát azt jelenti, hogy a nagymama bevásárlását nem itt beszéljük meg, ill. ez nem üzenőfal!
- Kerülendő az olyan kérdés, amit egy másik meglévő (több mint 17000 van), témában kellene kitárgyalni!
- És végül büntetés terhe mellett kerülendő az MSN és egyéb szleng, a magyar helyesírás mellőzése, beleértve a mondateleji nagybetűket is!
Lapozás: OK   151 / 3985
(#) Frankye válasza lezer.m hozzászólására (») Dec 13, 2007 /

Kb. 300°C körül érdemes kísérletezni vele. Ha nagyon szűk a kimeneti nyílás, az nem jó, de egy sávos toldóval (ami ilyen kis résen fújja ki a meleg levegőt) már jó eredmény érhető el.
A kiforrasztó harisnyánál csak arra kell vigyázni, hogy nehogy megégesd Magad vele, mert a hőt igen jól vezeti!
(#) Frankye válasza Gery hozzászólására (») Dec 13, 2007 /

Attól függ, hány (mili)Amperórás. Általában fel van rajta tüntetve. (1Ah egy A-t egy óráig tud leadni.) Persze ez csak "névleges" teljesítmény!
(#) Gery válasza Frankye hozzászólására (») Dec 13, 2007 /

Ezzel tisztába vagyok, csak megnéztem itthon egy pár elemet és nincs rajta feltüntetve :no:
(#) Frankye válasza Gery hozzászólására (») Dec 13, 2007 /

Akkor csak saccolni, vagy méricskélni tudsz...
(#) Swat hozzászólása Dec 13, 2007 /

helló

nekem lenne egy számolási problémám
már kiszámoltam csak nem tom hogy jó e

az adatok:
a frekvencia 175,25 Mhz
és 0,2 mikró Henry a másik adat és azt kellene kiszámolni hogy hány pikofárrád

én eredméénynek
4,123767*10 a(-18) adikon pF et kaptam

és ha jó a számolás akkor hol tudom ezt megvenni

a segitséget erlöre is köszönöm
(#) Norberto válasza Swat hozzászólására (») Dec 13, 2007 /

Első hiba: az eredmény rossz, mert a végeredményben *10 a (-12)-ediken jön ki...

Második hiba: az eredmény farad-ban olvasható le!!!

Azaz kell hozzá majd egy 4,123767 pF-es kondenzátor! Pont ilyet boltban biztos nem kapsz, de több kondi összekapcsolgatásával biztosan kihozható pontosan ez az eredmény...

Amúgy az ilyesmi rezgőkörök nem szoktak hosszútávon pontosak lenni
(#) vtsoftware hozzászólása Dec 14, 2007 /

Ennyiért nem akarok új témát nyitni
Hali

Kérdezném hogy ez (csatoltam) így működne-e.
Ha nem miért nem?

Köcce' cépen'

Nem nyák kérdés, elmélet!

megy-e.PNG

(#) mex válasza vtsoftware hozzászólására (») Dec 14, 2007 /

Igen.
(#) vtsoftware válasza mex hozzászólására (») Dec 14, 2007 /

Csak így slussz-passz Ez jó...
De köszi
(#) mex válasza vtsoftware hozzászólására (») Dec 14, 2007 /

Hát (háttal nem kezdünk mondatot) sok mindent nem lehet elmondani ezenkivül. A diódák a két áramforrást összekapuzzák,visszafelé nem folyhat áram, csak a diódák terhelhetőségére kell ügyelni.
(#) vtsoftware válasza mex hozzászólására (») Dec 14, 2007 /

Okay...
Értettem
(#) Rapidus hozzászólása Dec 14, 2007 /

Ebben a hőmérőben milyen kjelzőt használhatok amit be is lehet szerezni, mert a projectben TOT-4301FE-1N van, aminek a beszerzése itthon esélytelen.
Bővebben: Link1
Bővebben: Link2
(#) vicsys válasza Rapidus hozzászólására (») Dec 14, 2007 /

A rajzból egyértelműen kiderül, hogy bármilyen közös anódos (közös pozitívú) hétszegmenses LED kijelzőt.
Pl. ezekből
(#) Rapidus válasza vicsys hozzászólására (») Dec 14, 2007 /

Köszönöm szépen a gyors válaszodat!
(#) dpeti válasza dpeti hozzászólására (») Dec 15, 2007 /

Erre valaki?

Bővebben: Link
(#) Norberto válasza dpeti hozzászólására (») Dec 15, 2007 /

Soros ellenállás nem kell, a kimeneti kondi legyen 10-22 uF.
(#) dpeti válasza Norberto hozzászólására (») Dec 15, 2007 /

Köszi!
(#) puskas87 hozzászólása Dec 15, 2007 /

Sziasztok!
Segitsegeteket kernem,a kovetkeo a problemam:
adott "2 jobarat" magnes(hangszoro) es egy kepcso(-bene talalhato racs) ,ezeket egy dobozba kellene pakoljam.

A kerdesem:miaz a minimalis tavolsag aminek megkell lennie kozottuk,ahhoz hogy ne magnesezodjon fel a rács? :kerdes:
(#) puskas87 válasza puskas87 hozzászólására (») Dec 15, 2007 /

ja es azt elfelejtettem hogy kb 15cm az atmerje a magnesnek.(eros??)
(#) Frankye válasza puskas87 hozzászólására (») Dec 15, 2007 /

Szerintem ezt leginkább próbálgatással fogod tudni meghatározni...
(#) kun dani hozzászólása Dec 15, 2007 /

léci mondjátok meg hogy mi az az ipc :no:
bocs a h... kérdésért
(#) puskas87 válasza Frankye hozzászólására (») Dec 15, 2007 /

És hogy probalgassam?Csak 1 csövem van
(#) Frankye válasza puskas87 hozzászólására (») Dec 15, 2007 /

Például vasreszelékkel.
Ahonnan már nem vonzza, ott nem fogja felmágnesezni a rácsot.
(#) Moderátor hozzászólása kun dani hozzászólására (») Dec 15, 2007

Mér kell titkolózni, hogy hol láttad ezt a kifejezést?

Ez nem h*e kérdés volt részedről, inkább teljesen logikátlanul, értelmetlenül és balga módon tetted föl nekünk!

És tudatnom kell veled, hogy a fórumon lévők azt NAGYON NEM szeretik, ha a kérdező semmit nem árul el a körülményekből!!!

Hogy lehettél annyira agyament, hogy azt hiszed, kitaláljuk neked, hogy a világ milliárdszor milliárd lehetősége közül hol a lótúrós hópelyhes palacsintába láttad ezt a 3-betűs kifejezést???!?!?!?!?!

Máskor kérlek, használd az a picike agyad, mielőtt felteszel egy kérdést a fórumba!!!

Ui: a baj nem a kérdések számával van, hanem a minőségükkel
(#) dpeti válasza kun dani hozzászólására (») Dec 15, 2007 /

Hihetelenül bonyolult, és titkos eszközök segítségével (nem árulom el a nevét, de G-vel kezdődik, és oogle-re végződik) kb 0.5 másodperc alatt megtaláltam a lehetséges feloldásokat a rövidítésre, de gondolom ezt te is megtetted:

IPC

---
+ az egyetlen nyitott topicodban a nyitó hozzászólás miért van elfogadva megoldásnak?
(#) kun dani hozzászólása Dec 15, 2007 /

norberto mondta hogy elfogadhatom
amugy kösz
(#) uli válasza kun dani hozzászólására (») Dec 15, 2007 /

Sziasztok!
Olyan kérdésem lenne, hogy milyen az a helikális poti. Mire vonatkozik ez a jelző? a méretére? (pl trimmer) vagy a működésére (pl log, lin)
jah és alogaritmusos poti, hogy csinálja azt, hogy ílyen fura grafikonalakzatban növeli ellenállását?
üdv: uli
(#) jdani hozzászólása Dec 15, 2007 /

Helló. Meg szeretnék róla győződni, hogy a BC182 tranyó helyetesithető a bc546-ossal. Ugy tudom, hogy annak jónak kell lennie
(#) Dudus válasza uli hozzászólására (») Dec 15, 2007 /

A helikális egy olyan szerkezet, ami nem 1 –majdnem- teljes köben tekerhető, mint egy trimmer, hanem több, vannak 10 fordulatos kivitelek is. Ezáltal nagyon finoman tudsz ellenállást változtatni. Általában egy menetes orsót tekersz ami húzza a csúszkát. Lehet lineáris vagy akár logaritmikus is. Ezt többféleképpen lehet kialakítani. Trimmernél az ellenálláspálya vastagsága nem konstans ezért adott szögelforduláshoz nem konstans változás tartozik a pálya teljes hosszában. Helikálisnál a menetemelkedéssel is lehet játszani, de általában ott is a fenti megoldást szokták alkalmazni.
(#) AtomCity hozzászólása Dec 16, 2007 /

Hali!
Huhh éppen esik a hó...
A kérdésem az, hogy a képen látott kapcsoláson a potikat hogyan kell bekötni??? (min-max=balról-jobbra szabályzás)
Még egy kérdés: a kapcsolás érzékenysége/erősítése ugye nem függ a műveleti erősítő tápfeszültségétől? tehát +-5V-ról is ugyanúgy működik, mint +-15V-ról??? (műv erősítőnel tl074-et használok, ami elvileg működik egészen alacsony feszültségen is...)
Kérem mielőbbi gyors válaszotokat, mert nagyon-nagyon sürgős!!!
Üdv: Peti
Következő: »»   151 / 3985
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem