Fórum témák
» Több friss téma |
- Ez a felület kizárólag, az elektronikában kezdők kérdéseinek van fenntartva és nem elfelejtve, hogy hobbielektronika a fórumunk!
- Ami tehát azt jelenti, hogy a nagymama bevásárlását nem itt beszéljük meg, ill. ez nem üzenőfal! - Kerülendő az olyan kérdés, amit egy másik meglévő (több mint 17000 van), témában kellene kitárgyalni! - És végül büntetés terhe mellett kerülendő az MSN és egyéb szleng, a magyar helyesírás mellőzése, beleértve a mondateleji nagybetűket is!
Kb. 300°C körül érdemes kísérletezni vele. Ha nagyon szűk a kimeneti nyílás, az nem jó, de egy sávos toldóval (ami ilyen kis résen fújja ki a meleg levegőt) már jó eredmény érhető el.
A kiforrasztó harisnyánál csak arra kell vigyázni, hogy nehogy megégesd Magad vele, mert a hőt igen jól vezeti!
Attól függ, hány (mili)Amperórás. Általában fel van rajta tüntetve. (1Ah egy A-t egy óráig tud leadni.) Persze ez csak "névleges" teljesítmény!
Ezzel tisztába vagyok, csak megnéztem itthon egy pár elemet és nincs rajta feltüntetve :no:
Akkor csak saccolni, vagy méricskélni tudsz...
helló
nekem lenne egy számolási problémám már kiszámoltam csak nem tom hogy jó e az adatok: a frekvencia 175,25 Mhz és 0,2 mikró Henry a másik adat és azt kellene kiszámolni hogy hány pikofárrád én eredméénynek 4,123767*10 a(-18) adikon pF et kaptam és ha jó a számolás akkor hol tudom ezt megvenni a segitséget erlöre is köszönöm
Első hiba: az eredmény rossz, mert a végeredményben *10 a (-12)-ediken jön ki...
Második hiba: az eredmény farad-ban olvasható le!!! Azaz kell hozzá majd egy 4,123767 pF-es kondenzátor! Pont ilyet boltban biztos nem kapsz, de több kondi összekapcsolgatásával biztosan kihozható pontosan ez az eredmény... Amúgy az ilyesmi rezgőkörök nem szoktak hosszútávon pontosak lenni
Ennyiért nem akarok új témát nyitni
Hali Kérdezném hogy ez (csatoltam) így működne-e. Ha nem miért nem? Köcce' cépen' Nem nyák kérdés, elmélet!
Igen.
Csak így slussz-passz Ez jó... De köszi
Hát (háttal nem kezdünk mondatot) sok mindent nem lehet elmondani ezenkivül. A diódák a két áramforrást összekapuzzák,visszafelé nem folyhat áram, csak a diódák terhelhetőségére kell ügyelni.
Okay...
Értettem
Ebben a hőmérőben milyen kjelzőt használhatok amit be is lehet szerezni, mert a projectben TOT-4301FE-1N van, aminek a beszerzése itthon esélytelen.
Bővebben: Link1 Bővebben: Link2
A rajzból egyértelműen kiderül, hogy bármilyen közös anódos (közös pozitívú) hétszegmenses LED kijelzőt.
Pl. ezekből
Soros ellenállás nem kell, a kimeneti kondi legyen 10-22 uF.
Sziasztok!
Segitsegeteket kernem,a kovetkeo a problemam: adott "2 jobarat" magnes(hangszoro) es egy kepcso(-bene talalhato racs) ,ezeket egy dobozba kellene pakoljam. A kerdesem:miaz a minimalis tavolsag aminek megkell lennie kozottuk,ahhoz hogy ne magnesezodjon fel a rács? :kerdes:
ja es azt elfelejtettem hogy kb 15cm az atmerje a magnesnek.(eros??)
Szerintem ezt leginkább próbálgatással fogod tudni meghatározni...
léci mondjátok meg hogy mi az az ipc :no:
bocs a h... kérdésért
És hogy probalgassam?Csak 1 csövem van
Például vasreszelékkel.
Ahonnan már nem vonzza, ott nem fogja felmágnesezni a rácsot.
Mér kell titkolózni, hogy hol láttad ezt a kifejezést?
Ez nem h*e kérdés volt részedről, inkább teljesen logikátlanul, értelmetlenül és balga módon tetted föl nekünk! És tudatnom kell veled, hogy a fórumon lévők azt NAGYON NEM szeretik, ha a kérdező semmit nem árul el a körülményekből!!! Hogy lehettél annyira agyament, hogy azt hiszed, kitaláljuk neked, hogy a világ milliárdszor milliárd lehetősége közül hol a lótúrós hópelyhes palacsintába láttad ezt a 3-betűs kifejezést???!?!?!?!?! Máskor kérlek, használd az a picike agyad, mielőtt felteszel egy kérdést a fórumba!!! Ui: a baj nem a kérdések számával van, hanem a minőségükkel
Hihetelenül bonyolult, és titkos eszközök segítségével (nem árulom el a nevét, de G-vel kezdődik, és oogle-re végződik) kb 0.5 másodperc alatt megtaláltam a lehetséges feloldásokat a rövidítésre, de gondolom ezt te is megtetted:
IPC --- + az egyetlen nyitott topicodban a nyitó hozzászólás miért van elfogadva megoldásnak?
Sziasztok!
Olyan kérdésem lenne, hogy milyen az a helikális poti. Mire vonatkozik ez a jelző? a méretére? (pl trimmer) vagy a működésére (pl log, lin) jah és alogaritmusos poti, hogy csinálja azt, hogy ílyen fura grafikonalakzatban növeli ellenállását? üdv: uli
A helikális egy olyan szerkezet, ami nem 1 –majdnem- teljes köben tekerhető, mint egy trimmer, hanem több, vannak 10 fordulatos kivitelek is. Ezáltal nagyon finoman tudsz ellenállást változtatni. Általában egy menetes orsót tekersz ami húzza a csúszkát. Lehet lineáris vagy akár logaritmikus is. Ezt többféleképpen lehet kialakítani. Trimmernél az ellenálláspálya vastagsága nem konstans ezért adott szögelforduláshoz nem konstans változás tartozik a pálya teljes hosszában. Helikálisnál a menetemelkedéssel is lehet játszani, de általában ott is a fenti megoldást szokták alkalmazni.
Hali!
Huhh éppen esik a hó... A kérdésem az, hogy a képen látott kapcsoláson a potikat hogyan kell bekötni??? (min-max=balról-jobbra szabályzás) Még egy kérdés: a kapcsolás érzékenysége/erősítése ugye nem függ a műveleti erősítő tápfeszültségétől? tehát +-5V-ról is ugyanúgy működik, mint +-15V-ról??? (műv erősítőnel tl074-et használok, ami elvileg működik egészen alacsony feszültségen is...) Kérem mielőbbi gyors válaszotokat, mert nagyon-nagyon sürgős!!! Üdv: Peti |
Bejelentkezés
Hirdetés |