Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » Autórádió (fejegység) problémák, kérdések, válaszok
Témaindító: angel83zs, idő: Máj 14, 2006
Témakörök:
Szia! Némi infó hozzá, az SM- je sajnos a méret miatt nem megy fel. üdv pali
Szia Proba és Endrusz!
Nagyon szépen köszönöm a segítséget! Endrusz! Ha volna egy robbantott ábrád a levehető előlapról is és el tudnád küldeni, nagyon hálás lennék! Arról biztosan be tudnám azonosítani, hogy mit is keresek a kijelzőbe. Szép estét! Üdv.: Papi
Üdvözlök mindenkit!
Olyan problémám adódott, hogy egy régi autórádióból kiszerelt rádiórész, mert ebben külön volt még a rádió, és az erősítő rész, stabilizált tápegységről nem akar szólni. Rákötöttem egy antennát, azzal úgy ahogy befog néhány adót, de ennyi. Viszont, ha egy olyan trafóra kötöm rá, ami csak egy sima trafóból, és egy pufferelt graetz hidas egyenáramot adok rá, akkor pedig tökéletesen szól, a rádió egy 7812-es fesszabályozón keresztül kapja az áramot, de ha ezt kiiktatom, és közvetlen kötöm a stabilizált tápot a rádióra (legyen az PC-táp, mert erről akartam üzemeltetni) akkor is ugyan ez a jelenség, pedig ha sima trafóról hajtom fesszabon keresztül akkor is jó. Mi lehet a hiba ilyen esetben? próbáltam PC hangfalat rákötni, akkor egy házilag készített erősítőt is, de akkor is ugyan ezt csinálja, tanácstalan vagyok.... A válaszokat előre is köszönöm! A hozzászólás módosítva: Dec 13, 2013
Szabvány hiba. A kapcsolóüzemű tápok rádiósan zavarják. Jó messze rakod lehet jó lesz.
Ahan értem, hát akkor használom sima trafóról! Köszönöm a választ!
Sziasztok!
Egy ismerősöm Ford Focus típusú autójában(évjáratot sajnos nem tudok) akksicsere történt.Utána a gyári CD-rádió kérte a kódot,amit el is fogadott rendesen.Viszont az addig négyhangszórós rendszer kéthangszórósra állt át,még a menüből is eltűnt a négy hangszóró választási lehetőség.Szerintem valamilyen billentyűkombinációval lehet választani 2,illetve 4 hangszóró között. Tudna valaki segíteni,hogy "felismertessük az autó rendszerét" a rádióval? Előre is köszönök minden segítséget! A hozzászólás módosítva: Dec 17, 2013
Ezen a Fordos fórumoldalon írnak erről, keress rá az oldalon a
Idézet: szövegre. A kérdező jött rá, hogyan kell, aztán még valaki írt erre, a lap kb 1/3-ánál. Aztán majd írd ide, hogy neked hogyan is sikerült és legyen meg itt is! „FORD 6000CD Fade funkció”
Sziasztok. adott egy VDO CD 136 típusú autó rádió, aminek az a problémája, ha cd-t játszok le benne olyan mintha valami nyikorgás beleszűrődne a zenébe. Csak cd játszásnál hallatszik, ha leveszem nullára a hangot elhallgat, ha adok rá hangot hallani. Mi lehet az, Valami a cd résztől szűrődhet át, csak kérdés érdemes-e vele foglalkozni. Meg néha szokott olyat is csinálni, hogy egy nagyobb döccenőnél megáll a zene egy pillanatra...
Üdv .
Tud -e valaki segíteni ?? Alábbi készüléken recseg a hang vagy teljesen elmegy egyszer csak visszajön . AEG cs dvd 370 b
Üdv mindenkinek!
Vásároltam egy nissan primera p12 autót. Ennek az a sajátossága hogy minden funkció a kijelzőnél jelenik meg. Utólagos készülék "nem " illeszthető a helyére. Valaki alakított már át ilyet ? Utólagos usb porttal, vagy kamerával? Tolatókamera van benne de előre is tennék és annak a képét szeretném megjeleníteni a monitoron. Videókat találtam de nem mutatja senki az átalakítást. Köszönöm és Boldog Karácsonyt
Nagyító lesz a barátod, a panel szépen átforrasztva szerintem megszűnik a gondod.
Sziasztok!
Egy 2001-es Seat Ibizám van (infocenteres) és a rádiója állandoan kikapcsol változékony időközönként. Elvittem szerelőhöz és azt mondta, hogy valamelyik ic-vel lesz a gond. Tudnátok segíteni, hogy pontosan melyik ic lenne az? Előre is köszönöm a segítségeteket!
Szerintem az a soklábú lesz...
Próbáld meg a forrasztásokat átnézni,csatlakozókat megmozgatni,mert ennyi infóból nehezen fogunk tudni segíteni.Ha hozzáférhető,melegíteni,hűteni kellene az alkatrészeket,ha tényleg IC hiba.
a szerelő elmondása szerint ez egy típushiba, és sok ilyen problémával találkoztak már, nem volt ismeretlen számukra a probléma. Sajnos nem kötötte az orromra, hogy melyik ic a hibás én meg laikusként nem akartam belebarmolni. Amikor kikapcsol a rádio, nem úgy kapcsol ki mintha kézzel én kapcsolnám ki csak stand by özemmódra vált. Remélem valamivel többet tudtam mondani. előre is köszönöm az ötleteket.
Sziasztok!
Kezem ügyébe került egy SELTRONIC MP7000 fejegység, a hangerő potiját - ami trimmer - kellene cserélnem, ami ráadásul kapcsolós is. Semmi felségjelzés nincs rajta... kb 128k mértem rajta. Ha esetleg valaki tudja mekkora a mérete, vagy hol beszerezhető... nagy segítség lenne. Előre kösz a válaszokat - segítséget!
Sziasztok!
Van egy Sony CDX-GT35U típusú fejegységem. Az a gond vele hogy nem reagál egy gombra sem. Bekapcsolom és csak demó üzemben megy a kijelző és egy gombra sem reagál. Találkozott e már valaki ilyen jelenséggel?
Szia! Itt a service manual-ja hátha valamit segit. üdv pali
Szia!
Köszi én is letöltöttem de nem sokat segített eddig.
Kezdetnek kiveszed a mechanikát, rajz alapján megnézed hova csatlakoznak a gombok az előlapnál.Ezután fogsz egy műszert, elkezded nyomkodni a gombokat, és az előzőleg kikeresett pontokon (key0 key1...) keresed a változást.Ha nincs, akkor már van mit keresni.Ha van akkor az a rosszabbik eset.
A hozzászólás módosítva: Jan 10, 2014
Hello nekem már volt ez a problémám sony rádióval valamelyik key szálon ment ki a zener dióda emiatt folyamatosan úgy érzékelte , hogy nyomva maradt a gomb és szintén nem reagált semmire.
Szia! Köszönöm mindkettőtöknek a segítséget megvizsgálom amit írtatok de csak hétfőn lesz rá időm. Természetesen írok najd hogy mi lett az eredmény.
Szia!
Kimértem a diódákat nem szakadt és nem is zárlatos egyik sem. Mindkettőnek egyforma az értéke. Folytatom tovább a kutatást.
Sziasztok haver autojaban egy utangyartott wolksvagen kompatibilis fejegyseg van ,gondolom kinai GPS meg minden tuti sokmindent tud kinezetre tiszta gyari ,mint ha oda talaltak volna ki!Minden szep es jo mig zenet nem hallgat az ember akkor aztan van dobbenet nagyon feltunt ,hogy ez bizony rossz minoseg ( pedig nem vagyok egy hifi fanatik ,de szeretem ha a zene szepen szol ) kopog es sehogy sem lehet beallitani ugy ahogy szeretne az ember ,gondolom azert mert rossz minoseg!Amugy 2 honapja en is ezen gondolkoztam az octaviamba ,de aztan sikerult jo aron szereznem egy gyari RNS 510 navit merfoldekkel jobban szol elotte egy Kenwoow DDX3023 volt az automban az meg csillioszor jobban szolt!
Na a kerdesem az lenne ,hogy ami * * vagy lehet rajta javitani valahogy ?Gondolok itt mint laikus jo hangszorok vagy kabelek vagy fogalmam sincs.. A hozzászólás módosítva: Jan 14, 2014
Ha felcserélték véletlenül a két oldali hangszóró vezetékeiből az egyiknél a 2 eret (+-), akkor az fázisfordított jelet ad, a mélyek kioltják egymást, kopog. Ha nem jóra asszociáltam a leírásodból, akkor pedig ez ilyen, de gyanús, hogy az alap minőséget mindegyik hozza. Apropó a hangszórók jók, mással jobban szóltak? Ugyanaz a zene máshol jól szól? (Lehet, hogy Youtube-ról letöltött...)
Massal sokkal jobban szolt mind a gyari mind egy sima JVC fejegyseggel ugy a mely razta az autot meg lehetett erezni hogy ez igen van ereje, ahoz kepest hogy 4x 50 watt ,hangszorok jok a zene fajlok meg jo minoseguek!Nem tetszik a mely olyan doboz hang ,kopog ,fura !
Markaszervizben is szereltette be ,de ott is elofordulhat, hogy veletlen forditva kotottek be azok is emberek! http://www.automultimedia.info/index.php?page=shop.browse&categ...emid=1 ezekbol valamelyiket hasznalja!Ahoz eleg draga meg mondom minden jo rajta hozza a gyari elvarasokat kiveve a zene zavaroan a mely nem eleg mely es mikor allitottunk ugye hogy a bass meg jobban ratettuk a sound beallitasoknal hangosabb lett de ugyan ugy kopogott A csatija a fejegysegnek CAN bus -os szoval nem lehet ossze vissza kotni ,de ugy nez ki a hangszorokat igen!Ha elviszi egy autovillamossagihoz es mondja mi van az egybol tudja hogy mit kell netni?Ja meg plussz recseg a radio varoson kivul ugy hogy ugy nez ki hogy egy fantom tap is kelleni fog,de erdekes mert ezek elvileg teljesen gyari kompatibilisek :O
Uraim,
Egy végtelenül idétlen problémával állok szemben. Fent említett autós fejegységhez vettem aux csatlakozót. Működik, viszont néha mintha kontakt hibás lenne. eddig kb 10x átnéztem, a kivezető kábel jó, a csatlakozókat átpucoltam, a jelforrással sincsen baj(többet is próbáltam). Akkor javul meg, ha az előlapot megnyomom befelé. Azért állok értetlenül a gond előtt, mert a rádió és a cd tökéletesen megy és tudtommal az előlapban csak digitális dolgok vannak, magyarul ha az nem érintkezne (igen már az előlap csatlakozója is fémtiszta ) akkor a többi bemeneti módban is szórakoznia kellene, vagy tévedek?
Amit elfelejtesz, nem csak az előlapot nyomod hanem a rádiót is.Akár a rádió belsejében is lehet kontakt hiba.
Igen, nekem is megfordult már a fejemben. Lehet jobban szétszedem. Ki tudja mit fejlesztettek túl a németek
Sziasztok!
Van egy Sony CDX-GT410U fejegységem, és megvan a service manual is hozzá. A problémám az lenne, hogy ha rákötöm áramforrásra (piros/sárga +, fekete -), akkor semmit se csinál a rádió, ha leveszem az előlapot, és megcsinálom ugyanezt, akkor se (pedig elvileg a cd mechanikának kéne vmit nyöszörögni még ebben az állapotban is, mivel ilyenkor azt hiszem ellenőriznie kéne, van-e benne cd). A 12V-ot lemértem a main board-on, és eljut a DC/DC converter 1-es lábához (IC803), valamint az IC801 1-es lábához, és ezen IC-k, ha nincs fent az előlap, akkor meg is kapják az EN/CONT lábakra a 3.3V-os jelet is, de nem történik semmi se. A processzoron a 23, és 84-es lábakra megérkezik a 3.3V szintén. A kérdésem az lenne, hogy mit lenne érdemes ellenőrizni, és hogyan lehetne egyértelműen kizárni, hogy processzorhiba-e a gond, vagy másból ered a probléma. Köszi a választ előre is. LINK a manuálhoz: SERVICE_MANUAL |
Bejelentkezés
Hirdetés |