Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » TV hiba, mi a megoldás?
Szia!
OK. Ezzel a fényerő növekszik, ez rendben is, de sajna a sorvisszafutás és a jobbra húzó piros színek nem szüntethetők, sőt így növekszenek. Valamikor, amikor még fekete-fehér képcsövek voltak csak, akkor az ilyen jelenséget úgy orvosoltuk, hogy megemeltük a képcső fűtést. Sokszor még úgy is, hogy egy csengő reduktorból külön adtunk neki emelt fűtést. Ekkor jó lett a kontraszt-fényerő. Dehát itt ezt nem tudom most megcsinálni, mivel nincs külön lehetőségem. És nem tudom, hogy mennyinek kellene lenni a fűtés feszkónak. Szkópom nincs, a műszerem egy multi, dehát a Vpp-t nem úgy méri mint egy szkóp. Símán mérve mennyi a képcső fűtés? Ü. Pibácsi
Na még egyszer: a trafócsere előtt jó volt a kép, utána meg rossz, igaz?
Szia!
A sortrafón, nincs, de a képcsőpanelen van. Azt ha állítom, akkor a fényerő növekszik, ill. állítható de a fűtőfesz nem. Pedig szerintem azt kellene feljebb vinnemvalahogy. Az előző hozzászólásomban leírtam, hogy a fekete fehér képcsőnél hogyan csináltuk. Dehát itt ezt nem lehet. Üdv. Nóvé István (Pibácsi) A hozzászólás módosítva: Feb 1, 2014
Igen, így van. Azelőtt - bár már akkor is egy utángyártottal ment - jó volt a kép, kontrasztos- fényerő normális. Ahogy beraktuk és elindúlt, akkor már jelentkezett a sorvisszafutás és a piros szín jobbra húzása. Most gyenge a kép. Ezután kellett a kontrasztot - fényerőt levenni és új helyzetet beállítni.
Pibácsi
Kösd át (zárd rövidre) a fűtés áramkorlátozó ellenállását vagy tekercsét. Ezt megtalálod, ha a fűtés nem testelt vezetékét végigköveted.
A trafó betojt,vagy csattogott?Miért lett cserélve?
Szia nem tudtok semmi segitséget adni hogy hol lehet még keresni a problémát, vagy esetleg valami tanács kitöl tudnám még megkérdezni. Igen tudom hogy ez a projektoros tv egy más világ kevesen ismerik a javitását, de szeretném már befejezni mivel csak egy 52 tévém van az meg sajnos kicsi már.
Ha jól látom,ez egy ICC19-es sasszival szerelt gép.Az utána következő generációnál is volt hasonló hibajelenség,amit nem lehetett teljesen kiszedni belőle,az antennakábelt ki kellett általában cserélni arra a fajtára,amin van egy ferrit zavarszűrő.
Itt a sorvégfokozatot kellene átnézni,forrasztásokat,impulzuscsökkentő kondikat,nagyfesz csatlakozásokat,szűrőkondikat.Nem lesz egyszerű futam,szkóp föltétlen szükséges hozzá. István
Szia
Az összes kondikat már kicseréltem, minden átvan forrasztva de nemcsak a tunerröl ijen hanem AV rol is. szerinted nem lehet hogy a ICC19 panel mellett a DCU panel amin az eltéritö egység van onnan kerül be zavar . Nem vagyok egy nagy szaki a tv terén de már mondták hogy nézzem meg a 100Hz es panelt az is csinálhat ilyen zavarokat mert mikor megy a kép akkor néha teljesen be ezüstozödik a kép (mint egy szellem kép) Hol található a 100Hz es panel a DCU panelon az árnyékolt doboz volna.Van benne egy STV2040T1 ic megnézem a HQ nál hogy mire használhato. Elöre is köszi a segitséget István
A DCU panel a konvergencia egység.Az nagy valószínűséggel nem okoz ilyen hibajelenséget.A 100Hz modul a másik panelen van ,középen,egy árnyékoló dobozban,a műanyag burkolat alatt.Azt nézd át,a kis elkókat ESR mérővel vizsgáld át.Ott elég meleg tud lenni,és nem mai ez a gép.A forrasztások is repedhetnek.A konvergencia panelt ne bántsd.
Hello!
Van egy delton 2811 nitxt tv-m és láttam hogy az egyik ellenállás elégett és ennek következtében amikor standby üzemmódban van akkor pittyeg, bekapcsolni nem lehet, kihúzom a dugót rá 2-3 mp-re elkezd lassulni majd leáll a pittyegés.Azt szeretném kérni hogy aki tudna szerezni egy kapcsolási rajzot hogy tudjam milyen ellenállás kell akkor hálás lennék érte.(remélem is hogy csak ennyi baja van).Választ előre is köszi!
Ellenállás pozíció száma RP???
A hozzászólás módosítva: Feb 2, 2014
RP 11
15 ohm , illetve 33 ohm .Attól függ milyen a tévében van.
De a tiédben a 15 ohm az jó lesz. A vele soros 4148 as diódát is nézd meg , de egyébként nekem gyanús lesz ott a TDA16846 os ic. A hozzászólás módosítva: Feb 2, 2014
Huhh életmentő vagy nagyon köszi a választ mihelyst lesz valami szólok..
Sok sikert hozzá.
Köszi a jotanácsot ma már nem de holnap délelött átnézem és délután megirom hogy sikerült.
Addig is köszi István
Üdv. Van ez a TV. Bekapcsoláskor zúg. (Biip-biip-biip), hallani, hogy a sorkimenő indulni akar minden csippanásnál, de nem bír. Cserélem tápkondit, átforrasztottam, semmi. Esetleg valami ötlet?
Lehetséges, hogy a képen látható mocsok trafó okozza? A hozzászólás módosítva: Feb 2, 2014
Máshol keresgélj ne annál a trafónál.Tápot kimérni első körben , sormeghajtást kimérni máspdik körben , és így tovább.
A sortranzisztor jó? Ha zárlat van a tápegység kimenetén, akkor szokott nyüszíteni.
Szia!
Ott van a fojtó tekercs , ami előtt 22 V-ot mérek. Ha rövidre zárom, akkor nem fog a képcsőfűtés tönkremenni, meghalni? Mert ezt kellene csinálni logikusan, csak nem mertem megtenni. Esetleg rövidre zárjam egy ellenállással, pár ohm-al? Ü. Pibácsi
Hidald át egy 1 ohm-al, és próbáld ki.
Szia!
A trafó áthúzott rendesen és szikrázott, recsegett a hang és letiltotta a képet, majd megint elindult és megint leállt recsegések közepette, mire persze kikapocsoltam és jött a csere. Ezután ahogy írtam is, elindúlt, de ezzel a hibával és szerintem kevés a fűtés, lehet, hogy a trafó selejtes ezen a ponton. Nem tudom, hogy más hasonló TV-ben mi a képcső fűtőfesz síma AC mérővel. Ü. Pibácsi
OK, ezt fogom egyelőre csinálni és meglátom.
Köszi.
Igen jó a sorvég tranyó. Olyan mintha majdnem indulna, de mégsem, ezértis cseréltem tápkondit (feleslegesen)
A hangot a trafó környékén hallom,azért kérdeztem..
Szia, abban igazad van hogy a trafó pityeg, de abba nem hogy az a hibás. Az ellenállásokat átnézted? fesz. szabályzó ic-ket, de pl: a táp szekunder részében a kondenzátorok lábain keres zárlatot nekem már egy párszor ez segített.
Rendben, késő délután megnézem és írok, hogy mi lett.
Üdvözlöm a kedves szakikat!
Kaptam volt egy megunt televíziót. Megigazítottam az áramtalanítóját (mivel nem zárt csak ha kiékelte az ember). Találtam a kukából megmentettek közt egy távirányítót amire hallgat (orion). A márkája SEG, a képcsöve Samsung gyártmány, a panel elég igényes kivitelnek tűnik (azokhoz képest amihez szerencsém volt). A problémám a következő: A kép két szélén félkörben el vannak csúszva a színek, a jobboldal zöldbe megy át, a baloldal pedig kékbe. Ha nem tévedek akkor ezt valami mágnes okozhatta, gondolom mellette volt a HiFi hangfal. A monitoromon megtalálható degauss funkciót (ezzel lehet helyreállítani a fenti hibát rajta) nem találtam meg a TV-n, ezért hozzátok fordulok segítségért. Esetleg lehet befolyásolni az eltérítőtekercs állandómágneseit hogy helyrehozzam? Kérlek segítsetek megjavítani! Üdvözöl: Lőrinc
Szia.
Keres benne egy ilyet ennek a cseréje megoldja a problémádat (PTC) |
Bejelentkezés
Hirdetés |