Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » TV hiba, mi a megoldás?
Lapozás: OK   922 / 1274
(#) nóvé istván válasza kadarist hozzászólására (») Feb 1, 2014 /

Szia!
OK. Ezzel a fényerő növekszik, ez rendben is, de sajna a sorvisszafutás és a jobbra húzó piros színek nem szüntethetők, sőt így növekszenek. Valamikor, amikor még fekete-fehér képcsövek voltak csak, akkor az ilyen jelenséget úgy orvosoltuk, hogy megemeltük a képcső fűtést. Sokszor még úgy is, hogy egy csengő reduktorból külön adtunk neki emelt fűtést. Ekkor jó lett a kontraszt-fényerő. Dehát itt ezt nem tudom most megcsinálni, mivel nincs külön lehetőségem. És nem tudom, hogy mennyinek kellene lenni a fűtés feszkónak. Szkópom nincs, a műszerem egy multi, dehát a Vpp-t nem úgy méri mint egy szkóp. Símán mérve mennyi a képcső fűtés?

Ü. Pibácsi
(#) kadarist válasza nóvé istván hozzászólására (») Feb 1, 2014 /

Na még egyszer: a trafócsere előtt jó volt a kép, utána meg rossz, igaz?

Szia!
A sortrafón, nincs, de a képcsőpanelen van. Azt ha állítom, akkor a fényerő növekszik, ill. állítható de a fűtőfesz nem. Pedig szerintem azt kellene feljebb vinnemvalahogy. Az előző hozzászólásomban leírtam, hogy a fekete fehér képcsőnél hogyan csináltuk. Dehát itt ezt nem lehet.

Üdv. Nóvé István (Pibácsi)
A hozzászólás módosítva: Feb 1, 2014

Igen, így van. Azelőtt - bár már akkor is egy utángyártottal ment - jó volt a kép, kontrasztos- fényerő normális. Ahogy beraktuk és elindúlt, akkor már jelentkezett a sorvisszafutás és a piros szín jobbra húzása. Most gyenge a kép. Ezután kellett a kontrasztot - fényerőt levenni és új helyzetet beállítni.

Pibácsi
(#) kadarist válasza nóvé istván hozzászólására (») Feb 1, 2014 /

Kösd át (zárd rövidre) a fűtés áramkorlátozó ellenállását vagy tekercsét. Ezt megtalálod, ha a fűtés nem testelt vezetékét végigköveted.
(#) BarnaPili válasza nóvé istván hozzászólására (») Feb 1, 2014 /

A trafó betojt,vagy csattogott?Miért lett cserélve?
(#) 2herceg válasza 2herceg hozzászólására (») Feb 2, 2014 /

Szia nem tudtok semmi segitséget adni hogy hol lehet még keresni a problémát, vagy esetleg valami tanács kitöl tudnám még megkérdezni. Igen tudom hogy ez a projektoros tv egy más világ kevesen ismerik a javitását, de szeretném már befejezni mivel csak egy 52 tévém van az meg sajnos kicsi már.
(#) BarnaPili válasza 2herceg hozzászólására (») Feb 2, 2014 /

Ha jól látom,ez egy ICC19-es sasszival szerelt gép.Az utána következő generációnál is volt hasonló hibajelenség,amit nem lehetett teljesen kiszedni belőle,az antennakábelt ki kellett általában cserélni arra a fajtára,amin van egy ferrit zavarszűrő.
Itt a sorvégfokozatot kellene átnézni,forrasztásokat,impulzuscsökkentő kondikat,nagyfesz csatlakozásokat,szűrőkondikat.Nem lesz egyszerű futam,szkóp föltétlen szükséges hozzá.
István
(#) 2herceg válasza BarnaPili hozzászólására (») Feb 2, 2014 /

Szia
Az összes kondikat már kicseréltem, minden átvan forrasztva de nemcsak a tunerröl ijen hanem AV rol is. szerinted nem lehet hogy a ICC19 panel mellett a DCU panel amin az eltéritö egység van onnan kerül be zavar . Nem vagyok egy nagy szaki a tv terén de már mondták hogy nézzem meg a 100Hz es panelt az is csinálhat ilyen zavarokat mert mikor megy a kép akkor néha teljesen be ezüstozödik a kép (mint egy szellem kép) Hol található a 100Hz es panel a DCU panelon az árnyékolt doboz volna.Van benne egy STV2040T1 ic megnézem a HQ nál hogy mire használhato.
Elöre is köszi a segitséget
István
(#) BarnaPili válasza 2herceg hozzászólására (») Feb 2, 2014 /

A DCU panel a konvergencia egység.Az nagy valószínűséggel nem okoz ilyen hibajelenséget.A 100Hz modul a másik panelen van ,középen,egy árnyékoló dobozban,a műanyag burkolat alatt.Azt nézd át,a kis elkókat ESR mérővel vizsgáld át.Ott elég meleg tud lenni,és nem mai ez a gép.A forrasztások is repedhetnek.A konvergencia panelt ne bántsd.
(#) simonmate97 hozzászólása Feb 2, 2014 /

Hello!
Van egy delton 2811 nitxt tv-m és láttam hogy az egyik ellenállás elégett és ennek következtében amikor standby üzemmódban van akkor pittyeg, bekapcsolni nem lehet, kihúzom a dugót rá 2-3 mp-re elkezd lassulni majd leáll a pittyegés.Azt szeretném kérni hogy aki tudna szerezni egy kapcsolási rajzot hogy tudjam milyen ellenállás kell akkor hálás lennék érte.(remélem is hogy csak ennyi baja van).Választ előre is köszi!
(#) eyess válasza simonmate97 hozzászólására (») Feb 2, 2014 /

Ellenállás pozíció száma RP???
A hozzászólás módosítva: Feb 2, 2014
(#) simonmate97 válasza eyess hozzászólására (») Feb 2, 2014 /

RP 11

15 ohm , illetve 33 ohm .Attól függ milyen a tévében van.
De a tiédben a 15 ohm az jó lesz.
A vele soros 4148 as diódát is nézd meg , de egyébként nekem gyanús lesz ott a TDA16846 os ic.
(#) simonmate97 válasza eyess hozzászólására (») Feb 2, 2014 /

Huhh életmentő vagy nagyon köszi a választ mihelyst lesz valami szólok..

Sok sikert hozzá.
(#) 2herceg válasza BarnaPili hozzászólására (») Feb 2, 2014 /

Köszi a jotanácsot ma már nem de holnap délelött átnézem és délután megirom hogy sikerült.
Addig is köszi
István
(#) tomii hozzászólása Feb 2, 2014 /

Üdv. Van ez a TV. Bekapcsoláskor zúg. (Biip-biip-biip), hallani, hogy a sorkimenő indulni akar minden csippanásnál, de nem bír. Cserélem tápkondit, átforrasztottam, semmi. Esetleg valami ötlet?

Lehetséges, hogy a képen látható mocsok trafó okozza?
(#) eyess válasza tomii hozzászólására (») Feb 2, 2014 /

Máshol keresgélj ne annál a trafónál.Tápot kimérni első körben , sormeghajtást kimérni máspdik körben , és így tovább.
(#) kadarist válasza tomii hozzászólására (») Feb 2, 2014 /

A sortranzisztor jó? Ha zárlat van a tápegység kimenetén, akkor szokott nyüszíteni.
(#) nóvé istván válasza kadarist hozzászólására (») Feb 2, 2014 /

Szia!
Ott van a fojtó tekercs , ami előtt 22 V-ot mérek. Ha rövidre zárom, akkor nem fog a képcsőfűtés tönkremenni, meghalni? Mert ezt kellene csinálni logikusan, csak nem mertem megtenni. Esetleg rövidre zárjam egy ellenállással, pár ohm-al?

Ü. Pibácsi
(#) kadarist válasza nóvé istván hozzászólására (») Feb 2, 2014 /

Hidald át egy 1 ohm-al, és próbáld ki.
(#) nóvé istván válasza BarnaPili hozzászólására (») Feb 2, 2014 /

Szia!
A trafó áthúzott rendesen és szikrázott, recsegett a hang és letiltotta a képet, majd megint elindult és megint leállt recsegések közepette, mire persze kikapocsoltam és jött a csere. Ezután ahogy írtam is, elindúlt, de ezzel a hibával és szerintem kevés a fűtés, lehet, hogy a trafó selejtes ezen a ponton. Nem tudom, hogy más hasonló TV-ben mi a képcső fűtőfesz síma AC mérővel.
Ü. Pibácsi
(#) nóvé istván válasza kadarist hozzászólására (») Feb 2, 2014 /

OK, ezt fogom egyelőre csinálni és meglátom.
Köszi.
(#) tomii válasza kadarist hozzászólására (») Feb 2, 2014 /

Igen jó a sorvég tranyó. Olyan mintha majdnem indulna, de mégsem, ezértis cseréltem tápkondit (feleslegesen)
A hangot a trafó környékén hallom,azért kérdeztem..
(#) Lali24 válasza tomii hozzászólására (») Feb 2, 2014 /

Szia, abban igazad van hogy a trafó pityeg, de abba nem hogy az a hibás. Az ellenállásokat átnézted? fesz. szabályzó ic-ket, de pl: a táp szekunder részében a kondenzátorok lábain keres zárlatot nekem már egy párszor ez segített.
(#) tomii válasza Lali24 hozzászólására (») Feb 3, 2014 /

Rendben, késő délután megnézem és írok, hogy mi lett.
(#) czibulak hozzászólása Feb 3, 2014 /

Üdvözlöm a kedves szakikat!

Kaptam volt egy megunt televíziót.
Megigazítottam az áramtalanítóját (mivel nem zárt csak ha kiékelte az ember).
Találtam a kukából megmentettek közt egy távirányítót amire hallgat (orion).
A márkája SEG, a képcsöve Samsung gyártmány, a panel elég igényes kivitelnek tűnik (azokhoz képest amihez szerencsém volt).

A problémám a következő:
A kép két szélén félkörben el vannak csúszva a színek, a jobboldal zöldbe megy át, a baloldal pedig kékbe. Ha nem tévedek akkor ezt valami mágnes okozhatta, gondolom mellette volt a HiFi hangfal.

A monitoromon megtalálható degauss funkciót (ezzel lehet helyreállítani a fenti hibát rajta) nem találtam meg a TV-n, ezért hozzátok fordulok segítségért.

Esetleg lehet befolyásolni az eltérítőtekercs állandómágneseit hogy helyrehozzam?

Kérlek segítsetek megjavítani!

Üdvözöl: Lőrinc
(#) Lali24 válasza czibulak hozzászólására (») Feb 3, 2014 / 1

Szia.
Keres benne egy ilyet ennek a cseréje megoldja a problémádat (PTC)
(#) czibulak válasza Lali24 hozzászólására (») Feb 3, 2014 /

Szia, bontottat szerelhetek be?
Van egy, talán kettő is.
A hozzászólás módosítva: Feb 3, 2014
Következő: »»   922 / 1274
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem