Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » TV hiba, mi a megoldás?
Tudnál képet küldeni a tápjáról, bekeretezem ha kapok képet.
Sajnos nem, a telefonról nem tudom a gépbe juttani a képet.
bontottat hát nem is tudom ha jó akkor igen de csak is egyet.
Áramtalanítás után mennyivel biztonságos belenyúlni?
Ha kitudod sütni a primer oldali nagy elkót
ha van egy 400-500 ohmos ellenállásod akkor azzal szikra nélkül ki tudod sütni
Amúgy a táp primer oldalán keresd kb ott ahol bejön a 220v e tájékán szokott lenni
Köszi, már látom.
A puffer kondi az egyetlen ellenségem?
az a biztos akkor ha az összes nagy feszültségü kondit kisütöd, ha ezeket kisütöd akkor már nem lehet áram a kézsülékben!
Ha jólértem a magasfeszültség a bekeretezett részen van meg a cső nyakán, igaz?
Szia!
Cseréld már ki azt a PTC-t! Nem fog agyonütni a tévéd, ne félj tőle.
Ezer köszönet a segítségért!
Tökéletesen müküdik!
Kibontottam a régi PTC-t, a pasztilla egyik oldalán szép nyomokat hagytak az arra lófráló amperek. Jó lesz majd macskát dobálni
A Háromlábas miben külömbözik a kétlábastól? A hozzászólás módosítva: Feb 3, 2014
Na látod erre én is kíváncsi vagyok de azt tudom hogy nem helyettesíthető a 3 lábas a 2 lábassal vagy hogy.
A közepe meg az egyik szélső láb közt 250Ohm mérhető, a másik szélén pedig 14, mint a kétlábasnál. Szerintem a kétlábas helyére be lehet tenni a háromlábast ha figyelsz a lábakra.
Tulajdonképp mi jót csinál az a néhánymenetes tekercs a képcsövön (annak a csatlakozója mellett van a PTC)?
A PTC sorban van a lemágnesező tekerccsel = vagyis ez vezérli!
Tehát azért égett szénné mert folyamatosan mágnes mellett volt a TV és emiatt folyamatosan áram indukálódott a tekercsben, amit a PTC-n keresztül földelt.
Akkor gondolom a PTC az az alaktrész ami a rajta áthaladó áram/ feszültséggel egyenes arányban növeli önmaga ellenállását. Mintegy aktív áramkorlát ként.
Szépnapot
Igéretemhez hiven szétboncáztam a 100hz es dobozt és még a maradék kondikat is kicseréltem, nagyon ramaty állapotban voltak, de már müködik jó szép kép van rajta. Már nem biztam benne hogy jó lesz. Köszi a segitséget. Üdv István
A működési elve egyszerű: a pozitív termikus koefficiensű (PTK vagy PTC) ellenállás a melegedéssel megnöveli az ellenállását. Tehát ha áramot vezetsz át rajta, akkor szépen felmelegszik és lecsökken a rajta átfolyó ára. Ezt a tulajdonságot egy tekercs segítségével lemágnesezésre is fel lehet használni úgy, hogy egy rövid, lecsengő váltakozó mágneses térrel arra kényszerítjük a képcsövet, hogy veszítse el a felmágnesezettségét. A kétlábú helyett nem igazán jó a háromlábú, ezért bele valót érdemes beépíteni.
Sziasztok! Kaptam egy Alfa Centauri Ac21T TV-t amit megjavítanék az unokámnak. Táp gondja van ,de nem találok hozzá rajzot. Valaki kitud segíteni egy rajzzal?
Köszönöm!
Üdv. Bontott el valaki Grundig CUC731 vagy CUC741 készüléket? Megvenném az egyik modulját... bővebben pü-ben, mert itt off.
Szia!
Ha minden igaz ez az: http://elektrotanya.com/itt_ctv5_sch.pdf/download.html Alul ha a Get Manual felirat megjelenik, ott tudod letölteni. jani
Köszönöm a fáradozásod! Ebben a készülékben 4605-7 nevű ic hajtja a tápot. Az a nagy gondom, hogy érdemben nem találtam róla semmi, és még, hogy vannak ellenállások, amiket nem lehet beazonosítani, mert megbarnultak.
Pista.
Az került bele, csak van azon kívül 3db 3lábas is.
Megint üdvözletem!
Került még tavaly nyáron egy orion hordozható színes minitévém. CTV-5. Azt mondja hogy nem hajlandó függőlegesen eltéríteni. 12V-ot kért regelire, azt is adtam neki egy külső DVD író tápjából. Elég furcsa de a dugasztáp kűlső pontján kell neki + és a tűn a - . Meg tud segíteni valaki egy kapcsolási rajzzal? Esetleg hasznos tanáccsal? Előre is köszönöm! Lőrinc
Tökéletes, azt hittem a cső nyakán lévő mágnesekkel kell majd babrálni vagy hasonló.
TV-s alapokat csak jövőre tanítanak. Így azért lényegesen egyszerűbb volt. |
Bejelentkezés
Hirdetés |