Fórum témák
» Több friss téma |
Heló. Csak remélni tudom, hogy nem kérdezek hülyeséget, de majd ti megmondjátok. Szóval: pár ezer FT-ért lehet kapni USB-hez kapcsolható Bluetooth ''vevőt'', adatátvitelre, meg ilyesmi. Az érdekelne, hogy lehet-e épiteni, vagy kapni olyan kütyüt, amivel erre adhatnák jeleket, amit arra hasznánák, hogy egy programmal beolvasnám, és a gép minden jelre egy adott parancsot teljesitene. Én inkább a program részével boldogulnák..ezért kellene hozzá értők véleménye. Tehát, távirányitónak használnám..Köszönöm
Én úgy tudom , hogy most is vannak ojan Nokia meg SonyEricsson Bluetooth-os mobiltelefonok, amejekkel irányítani lehet a pc-t, vagy a telefont használhatod egérnek, illetve vebkamerának.
Ha neked meg éppen pont a fordítottja kellene, akkor nincs ötletem.
Tudtam, hogy van már ilyen téma!
2.hozzászólástól lefelé. :yes:
Szia!
Kell hozzá valamiféle USB host IC. Az amtel gyártott ilyen képességekkel rendekező mikrovezérlőt, vagy ott van az FTDI által Vinculum chip azt tudom, hogy sos-nál lehet kapni. Az USB-s kommunikáció nem egy leányálom, nem mondom, hogy nem lehet megoldani, de nem kezdőnek való. Az a baj, hogy a gyártók nem adnak ki dokumentációt a kommunikációról. Adnak neked egy windowsos drivert, ami végzi ezt a kódolást. Jó esetben a Linuxos srácok már megoldották maguknak a problémát, így esetleg állhat rendelkzésedre valamiféle leírás. Mindehez természetesen tudni kell a kékfog típusát, gyártóját, stb... Talán jobban jársz ha veszel ilyen célra kialakított bluetooth modult. Igen drágábbak, de jóval egyszerűbb kezelni őket. A chipcadnál vannak ilyenek. A modik meg fognak harapni, mert volt már ilyen topik. Használd legközelebb a keresőt.
Sziasztok!
Nem közvetelnül kapcsolódik a témához. Arról lenne szó, hogy vettem egy concorde 100m adó-vevőt a gépemhez. Tisztában voltam vele, hogy ez nem visz el 100 méterre, és a lakásajtónál már nincs is jel (55m2 a lakás szóval nem nagy). Nekem tökéletes is lenne, csak megint elkapott a "barkácsljunkmárvalamit" hév és arra gondoltom "teszek" rá egy antennát. Szerintetek körübelül mennyire lehet megjavítani a jelet? Van-e rá esély, hogy a rá szerkesztett antennával működni fog? És, információt a Bluetooth antennákról tudtok nekem adni? (Bár még megnézem a google-t is, csak mégis ha valaki foglalkozott már ezzel..) Üdv.
üdv!
a BT ugyan olyan frekin müködik mit a WiFi.... Be is szoktak kavarni egymásnak, ha egyszerre megy egy helyen mind a kettő... Keress WiFi antennákat. Csak egy ilyen antennát nem lesz valami könnyű rászerkeszteni... bár nem lehetetlen....
Helló. Lehet h. kicsit félreértettem amit irtál, de ha csak távirányitásra akarod használni a gépet, van rá egy pofonegyszerű rajz. és mégis sokmindent lehet vele csinálni. Én is használom nap mint nap.
Megnéztem itt a topikot a WiFi antennáról, rászerkesztem úgy gondoltam. Sikerült szép szétbontanom az adó burkolatát. Viszontnemtudom melyik az antenna rajta, két olyan része is van ami hasonlít rá. Szerintetek melyik lehet az?
Ez az, vagy ez? Gondolom van rajta valami szigetelés, a korrodálás ellen. Ezt le lehet róla kaparni?
Nekem is van egy hasonló blútuszom (az ic-k, stb... van máshol), de az antenna ugyanolyan. Szerintem az első kép ez.
A második képen a bekarikázott szvsz. az antenna furatgalvánja ami átvezet a túloldalra a nyákantennához.
Gondolom lakkozva van. Szerintem erre otthoni cuccokkal az életben nem szerkesztessz normális veszteségek mellett koaxot. Van olyan adapter aminek van külső antennája, azzal célszerűbb próbálkozni.
Megnéztem az enyémet ami hasonló. A második képen amin a furatgalván van szintén antennakivezetés. Onnan van vezetve a túloldali külső antennához egy illesztő alkatrészen át.
Kösz szépen! Akkor a második használjam azt mondod? Nem koaxot szerkesztenék rá. Am. találtam egy pár jó antenna ötletet itt a WiFi topicban, majd kipróbálom őket.
Az enyémen az ilyen furatgalván + körbe lakkozatlan GND az az antennakimenet. Pl. a Linksys WAP54-ben is így néz ki az antennakimenet. Valószínűleg a te esetedben is az lesz. De kövesd végig ha a furatgalván a kis körbemart antennához vezet pár alkatrészen akkor az ha nem akkor kisnyúl.
Vagy ha a kisnyúl, akkor a körbemart antennát "vezetem ki" Kösz szépen a segítséged
Szép napot ! Kaptam egy ,, bt" fejhallgatót. A t tv hangját szeretném hallani rajta . A Tv nem párosíthatò vele, ninxs benne ,,bt" adó . Optikai kimenet van amire csatlakoztattam is egy átalakítót . Ez nagyon jól működik, erre a hangkimebetre szeretnék valami párosodni tudò kütyüt eszkábálni/ venni.
Ha jól látom, a Microchip féle BM83SM1 modul ismeri a Host üzemmódot, "csak" vezérelni kell. Itt vannak a parancsok: Bővebben: Link. Csak átfutottam, nem öt perces műveletnek tűnik.
Remélem nem leszek letolva a reklám miatt
Én a képen látható eszköz kistestvérét használom bő egy éve - nem volt egyszerű "összepároztatni" a fülesemmel, de azóta működik ... ( Egyetlen hibája: kb fél akkutöltöttség alatt erősen romlik a hatótáv, illetve a hangminőség ...)
Tehát van egy optikai->analóg átalakítód, így egy BT adó kellene, ami mondjuk RCA, vagy Jack bemenettel rendelkezik? Vannak olyan BT kütyük, amik adni és venni is tudnak. Ilyesmit keress...
Így a mostani lehetőségeidhez képest olcsóbb beruházás lesz, mint a Nedis-es, ami megy közvetlenül optikairól is. A hozzászólás módosítva: Júl 4, 2023
|
Bejelentkezés
Hirdetés |