Fórum témák
» Több friss téma |
Ez Tükőrforditás vane a ,rajz igy rajzolhatome a nyáklapra??
A hozzászólás módosítva: Jan 26, 2014
Hello! Úgy kel a nyákot elkészíteni, hogy amikor kész, a nyák oldalról a felirat olvasható legyen. (De nem a panel méretszámáról van szó, hanem a nyáklemezen kialakított "STROBI4A" szövegről.) Tehát ha tényleg rajzolni szeretnéd a nyákra, akkor meg kel tükrözni a képet. üdv!
Sziasztok!
Ezt a ZTR200-at mivel tudom helyettesíteni, mert sehol sem lehet már kapni... :/ THX!
Szia!
Csinálj magadnak nem nagy dolog. Ferit-rúdra kel tekercselned.
Sziasztok!
Kaptam egy szettet stroboszkóp épitéséhez,viszont nem mellékeltek hozzá kapcsolási rajzot. Kicsit elakadtam az összerakásnál.A 470 Ohm-os ellenállás,az egyenirányitó és a 400V-os 220µF-os kondi helyét kinéztem a nyákon. Van még hozzá egy BT151 800R tirisztorom,egy DB3 diac,egy 2,2 µF-os 400V-os elektrolit,valamint egy 0,47K 400V-os blok kondenzátor,poti,gyujtó és a cső.Véleményem szerint hiányoznak az ellenállások. Az én elméletem szerint s diac segitségével van vezérelve a bt151 tirisztor. Nos segitségeteket kérem,esetleg ha valakinek van kapcsolási rajza ehhez az áramkörhöz az sokat segitene.Elméletileg direkt 220 V-ról meghajtható.Mellékeltem képet amin minden látható. Előre is köszi! Üdv
Köszönöm a segítséget, valóban feszkétszerező egyenirányítóval is gond volt.
Elemes gyújtóval begyújtottam a csőnek úgy villant fel. Ez teljes mértékben megadta a választ, hogy a gyújtót is cserélnem kell, ami egy 4Kw-os gyújtó. A hozzászólás módosítva: Feb 3, 2014
Hello! Látom nem segítenek. Én megpróbálok, de a gyújtótrafó bekötését nem ismerem, abban majd csak segítenek. A diódákat már is fordítva raktad be. Viszont hiányzik két ellenállás, kb. 1Mohm-lehetne. üdv!
A hozzászólás módosítva: Feb 3, 2014
A gyújtó középső és bal szélső lábát fel kell cserélni.
Köszönöm szépen a segitséget,igy már sokkal könnyebb
Sziasztok. Kéne egy kis segítség. Van egy ilyen kapcsolásom. Először magamnak építettem meg jól is működik már több bulit megért. Egyik ismerős megkért csináljak neki is egyet. Ő küldte az alkatrészeket, csináltam egy panelt összeraktam. A DC12V ráadására a led kezdett villogni, a potira szépen reagált. Aztán rákötöttem a csövet és a 230at és bumm, áram a házban szia, a panelon a sávok felégtek. Gondoltam a használt alkatrészek lehetnek. Csináltasm egy úgy panelt, vettem új alkatrészeket. Dc12V-ra a led szépen villogott potira reagált. Rákötöttem a 230at és megint bumm :@ Mi lehet a gond? Valami hiba lenne a rajzban? Nekem is ugyan ez van megépítve és szépen működik, itt meg már a második nyákomat viszi a kukába...
Hello! Valamit nagyon elrontasz. Mert itt igazából "bumm" nem lehet. Hiszen a 1,5k/5W sorba van a 230V hálózattal. Ha bárhol zárlat van, maximum leég az ellenállás, de a panel nem mehet tönkre. Gond csak akkor lehet, ha közvetlen a 230V sorkapcsok között van zárlat, vagy ami valószínűbb a 12V-os táp kimenete amiről járatod, le van kötve az érintésvédelmi földre (Pld. PC-táp). Akkor bumm van, mert az egyenirányítón keresztül lefolyik a hálózati áram.
De ha egy képet feltettél volna a leéget panelről lehetne tudni merre folyt le a villany. Mert itt vagy árulás van, vagy az infók hiányosak. üdv!
Ba*****kulcs. Pc tápról adtam neki a 12V-t. Akkor meg is válaszoltad, hol rontottam el másodjára is A test sávok égtek fel a panelon, a graetztől végig a tirisztor felé, alul is. kérdésem annyi lenne még, hogy életben lehet-e még a panel ezek után? Gondolok itt az 555-ös vezérlésre? Ott is a Test csatlakozástól a vezető sáv végig felégett....
Azt hiszem, már eddig is kimerítettem a "látnoki képességeimet". De miért nem nézed meg? Ha adsz neki 12V-ot.és villog a Led, akkor működik.. Nem? üdv!
Igen működött, villogott a led. De mivel felégett a 12V test sávja is, és mivel a 450V kondiban még volt kraft így félretettem holnapra az egészet, egyszer így is megütött a kondi. Holnapig kimerül, kijavítom a panelt és reménykedem, hogy a vezetősáv volt a gyengébb és nem valami alkatrész. Így külsőre nem látszik elhalt alkatrész.
A hozzászólás módosítva: Feb 16, 2014
Szia. Kijavítottam a felégett vezető sávokat. Ráadtam a 12V-ot a táp nem old le a stab-ig meg is van szépen a 12V de a stab után már 0 V nem is melegszik. Van rá esély, hogy csak a stab halt meg vagy az IC is meghalhatott?
Hello! Ha senki nem melegszik, és 0V van, akkor várhatóan a stabi halt be. üdv!
Értem. Remélem csak az lesz a ludas mert az IC-t pillanat pákával nem tudom kiforrasztani, meg boltba is kitudja mikor jutok el. Körülnézek hátha van itthon valami stab. Köszönöm.
Szerintem el is hagyhatod a stab IC-t, az 555 siman birja a 12V-ot.
Próbaképpen, hogy csak a 555 részt teszteljem kiszedtem a stabot és adtam stab 5V-ot pc tápról de nem csinál semmit... Hallani, hogy vesz fel áramot a kapcsolás mert megváltozik a táp "zúgása" de semmi vilogás. NAmost vagy a led is elhalt, vagy az IC. Egy ellenállás nem igen változtat magán főleg hogy semmi látható külső sérülése nincs.
Műszerrel mérjél rá az IC kimenetére, csinál-e valamit. Illetve az alkatrészeket is átmérheted.Elképzelhető, hogy valahol zárlat van, mert elvileg ilyen minimális terhelésre nem kéne a tápnak zúgni.
Értem, hétvégén megpróbálok időt szakítani rá, már nagyon régen készen kéne legyen, csak ugye 2x felrobbantottam, és így is csak úgy suvasztottam be az időmbe...
Sziasztok!
Egy Eurolite Action Strobe 300-t szeretnék vezérelni számítógépről. A stroboszkópon van 6,3-as Jack bemenet amin keresztül szinkronizálni és gyorsaságot is lehet szabályozni. Kérdésem az, hogy ha van egy külső hangkártyám, mely rendelkezik Jack kimenettel, akkor van e valami mód arra, hogy egy szoftverrel szabályozzam a stroboszkóp villogásának gyorsaságát? A válaszokat előre is köszönöm!
Szerintem nem, mert a hangkártyák általában nem tudnak kiadni 0-10V-os négyszögjelet. Kiegészítő céláramkör és program nélkül biztosan nem.
Köszönöm szépen. Akkor nem így oldom meg
Csináltam új panelt új alkatrészekkel. A led villog a csövön 326V DC van de nem villan... Lassan kezd kiborítani ez a nyomorult kapcsolás. Magamnak megépítettem elsőre jó volt ennek a gyereknek meg már 2 hónapja szívok vele és mindig nem jó... Most egy 9V elemről adtam a Dc-t a pc táp helyett
Próbáltam hogy a 555 vezérlés nélkül összezárom a tirisztor A és K lábát akkor se villan... A hozzászólás módosítva: Márc 2, 2014
Szedd ki a tirisztort, és úgy zárd rövidre a penelon az A-K kivezetéseket.
Megpróbálom
semmi. Egy picit lejjebb esik a csövön levő feszültség és ennyi, de nem villan. A hozzászólás módosítva: Márc 2, 2014
A villanócső biztos, hogy jó? Mindenből új alkatrészt tettél be?
A 100n kondi volt rossz ami a trafót működteti. Azt kicseréltem egy másikra, igaz csak 47n de működik vele, az 555 résszel is.
|
Bejelentkezés
Hirdetés |