Fórum témák
» Több friss téma |
- Ez a felület kizárólag, az elektronikában kezdők kérdéseinek van fenntartva és nem elfelejtve, hogy hobbielektronika a fórumunk!
- Ami tehát azt jelenti, hogy a nagymama bevásárlását nem itt beszéljük meg, ill. ez nem üzenőfal! - Kerülendő az olyan kérdés, amit egy másik meglévő (több mint 17000 van), témában kellene kitárgyalni! - És végül büntetés terhe mellett kerülendő az MSN és egyéb szleng, a magyar helyesírás mellőzése, beleértve a mondateleji nagybetűket is!
Ellenállással nem túl gazdaságos, egy kis SD-t csinálj.
Forgó kapcsolóból csak olyan létezik, aminek 12 kivezetése van egy tárcsán? 2*6, 3*4, 4*3, vagy 6*2 elrendezésben.
Van mi mondjuk tud legalább 16-ot egy pólussal?
Már megbocsáss, de mi ebben a bolt? Egy méregdrága elemmel akarod helyettesíteni a CR2032 elemet? Ráadásul a 12V elem kapacitásának háromnegyede elmegy a levesbe az ellenállás fűtésével...
Sziasztok!
A tervem, hogy egy 5V-os táphoz 10A-es terhelést építenék. A hővel, amit a teljesítmény ellenállásaim Szolgáltatnak, egy dobozban keringetném, ezzel egy szárítót készítve. A hőmérséklet szabályzás egy bimetállal van kapcsolva. Vannak 0,1 Ohm 10W-os ellenállásaim. Ebből 5 db-ot sorba kötve 0,5 Ohm ot kapok, ami 10A-rel terheli a tápot. Viszont az elfűtendő teljesítményem 50W. Ez hogy oszlik meg az ellenállásokon? 10W jut egyesével mindre, ha jól gondolom, nem?
Jól gondolod.
Rosszul gondolod. 5W jut mindegyikre. A 10W a maximális terhelhetőség.
Yaxley kapcsoló néven keresd, akár 16-nál több állásúak is léteznek.
De hogyha egyre 5W jut az csak 25W mert 5 darab van. Hol a másik 25W?
5V / 0,5Ohm = 10 A
5V * 10 A = 50 W 50W / 5 (öt darab egyenlő értékű ellenállás van az áramkörben, a teljesítményeloszlás egyenletes) = 10 W/db.
Mea culpa, ezt benéztem.
Sziasztok,!
Véletlen kinyírtam egy SMD tekercset: R68J (680 nH),. Segítséget kérnék, hogyan tudnám pótolni illetve mivel tudnám helyettesíteni. (van hely a nyákon, szóva, nem-SMD alkatrészt is be tudoknék rakni) Szóval hol találok és mit vegyek ? Köszi előre is,! Kornél A vesző nem felkiáltójel. A félkövér betű nem nagybetűs mondatkezdés. Kicsit igényesebben ha lehetne! -moderátor- A hozzászólás módosítva: Feb 23, 2014
Sziasztok!
Lehet nem teljesen ide illő téma,de ojan jelenségre keresem a magyarázatot hogy autóba kötöttem be erősítőt és behalatszodik a generátornak a sípolása motorfordulatszámtól függően, az ac pumpa motor hangja is, az ablaktörlő motor hangja is elég erősen, külön a fejegységet nem zavarja,már minden lehetőséget kiprobáltam,vittem fel az áramot az erősítőtől a fejnek úgy valamivel halkabb de nagyon hangos még ígyis.az erősítőhöz a Pozitiv és a Negativ is 10mm2 tépkábelen jön az akkumlátortól,az rca kábel a közelében sincsen nem zavarja,probáltam úgyis hogy rca kábelban elvágtam a testet hogy földhurok megszünjön de akkoris csinálja,bekábeleztem a fejegységet közvetlen az akkumlátorról és ígysem szünt meg a zaj. Ha az erősítőt aux kábelon keresztül használlom telefonrol akkor gyönyörüen tisztán szol,tehát azis jó,másik fejegységet is probáltam de azzalis zajos,viszont ha a fejegységet hálozati adapterről működtetem és nincs bekötve az auto 12v jára akkor megszünik a probléma. Ha valaki tudna segíteni nagyon megköszönném! Üdv!
Köszi, de sajna 680nH-s nincs ott, csak 680uH-s...
Hello! Tranyó, de nem bázis! Mert egy Fet kell. Bármelyik jó, ami meg tudja húzni a relédet..
Amúgy ilyen hosszú időre, már nem célszerű RC taggal időzíteni, számláló a jó megoldás. üdv!
Sziasztok!
Van 1 videofej motorom, de nem tudom, hol kéne megtáplálni és egyáltalán hány voltal (12v?). Az ic-n ez a szám szerepel: tm2620d Találtam róla 1 képet, de kezdő vagyok hozzá, örülnék ha valaki lenne szíves bejelölni, hova és mit kell kötni. Előre is köszönöm a segítségeket!!
Na ez érdekes, mindekitől akartam kérdezni, nem csak tőled.. Hogy kerültél oda.. fura
Úgy ahogy én írtam, nem működne a dolog? Most találtam ezt. Valami ilyesmire gondoltam.. A hozzászólás módosítva: Feb 23, 2014
Szia!
- a végfok negatív tápkábelét nem kell az akkumulátorhoz vezetni, a végfok mellett kell (minél közelebb - rövid kábellel) egy alkalmas helyre a jármű kasznihoz rögzíteni. A lényeg, hogy egy erősebb fémfelülethez, vastag csavarral történjen a kötés (a csatlakozási pont fém tiszta legyen!); - az RCA kábel nem csak a végfok pozitív tápkábelét, hanem az autó gyári vezetékeit, kábeleit is ki kell hogy kerülje a zavarjelek könnyű összeszedése miatt! Ez fontos! - a fejegység bekötését ellenőrizd le, hogy minden kötés jó-e és helyes-e biztosan!
Hellotok
Egy abszolut kezdo kerdesem lenne, Ezek kozul "Bővebben: Link" melyik LCD lenne "HD44780" kompatibilis, vagy talan egyik sem ? Koszonom
Koszi a gyors vallaszt, meg igy is kesore jottem ra. Koszi.
Sziasztok! Astabil multivibrátort építettem Tinában, több értékváltozatot is kipróbáltam, de nem működik üzemszerűen, mindkét LED egyszerre világít, nem pedig villog. Mi lehet a probléma?
Sziasztok.
Készítettem az utóbbi időben egy-két NYÁK-ot a lézernyomtató + lamináló technikával. Minden szép és jó, de azon gondolkodtam, hogyan lehetne silkscreen-t is rátenni a panelre. Azt találtam ki, hogy a NYÁK maratása és kifúrása után rálaminálnék a panelra még egy réteget (ez lenne a silkscreen) utána pedig lefújnám TN180-al. A lézernyomtató festéke nem vezető. Ez így működőképes? Van esetleg valakinek más - házilag is könnyen kivitelezhető - ötlete? Köszönöm.
Sziasztok!
Bővebben: Link Ennél a kapcsolásnál a a szabályzó az gondolom LM317-es. Az ellenállásoknál melyik az amelyik nagyobb W-os? Az R1? Vagy más is? Hány W-os kell ide? A válaszokat előre is köszönöm!
Ránézésre az R1 ami nagyobb teljesítményű, azt I2*R-el tudod kiszámolni, hogy minimum mekkora kell oda. A többi mehet 0,6W-osokkal. Az I a töltőáramod A-ban.
Ha működik majd visszajelzel nekem légyszíves, mert én is szeretnék majd ilyesmi töltőt. Egyébként ami a szabályzót illeti: Idézet: „Select a regulator for the highest current needed: LM317 for 2 A, LM350 for 4 A, or LM338 for 8 A. At 25°C with no output load, change R7 for a Vout , of 7.05 V, and change R8 for a Vout of 14.1 V.” A hozzászólás módosítva: Feb 26, 2014
köszönöm! gondolom gyakorlatban ez eltér a nem ideális értékek miatt, ezért ott használhatok "egyforma" értékeket.
Szép jó napot mindenkinek!
Az ilyen hálózati aljzat csatlakozóit hogyan kell megforrasztani, vagy ha létezik rá saru, akkor pontosan milyen való rá? Nekem sehogy sem sikerült odaforrasztani a vezetéket... |
Bejelentkezés
Hirdetés |