Fórum témák
» Több friss téma |
Én nem javaslom, mert szériahibás vacak az összes 6-7-8000-es sorozatú GeForce, elég jó eséllyel fog tönkremenni.
Szériahibás mind? Őőő...ok. Akkor én szériahibásan használtam majd 5 évig egy 8800-ast... Ha mind ilyen szériahibás, akkor nincs nagy gond
Szerintem is az lehet a hibájuk, hogy tovább bírják a garanciaidőnél... Egy 8600gt-t én is legalább ennyi ideig nyúztam. Egy kondi elpukkant ez alatt, de ment tovább! Kicseréltem majd odaadtam az exemnek. Nála a mai napig üzemel, pedig több mint 7 éves...
Szia!
Nekem egy Geforce 7300 GT GDDR 3, 256Mb-os van a gépemben. Előtte egy húzott deszkában volt aminek köszönhetően az összes kondi elszállt.Kicseréltem és azóta minden rendben vele.Most kb 8 éves a kártya.
Most tényleg abból akarunk kiindulni, és hosszútávú tapasztalatot levonni, hogy egy-egy ilyen kártyát ki mennyi ideig használt? Az elmúlt sok év BGA terén az NV lapkakészletek mind asztali, mind mobil verzióinak rendszeres, minden másnál jó egy nagyságrenddel gyakoribb meghibásodásáról szólt, és szívunk vele a mai napig is. Mivel én nem egyszem NV kártyából vonom le a véleményemet, ezért gondoltam, hogy ezt leírom, ha már lehet választani egy másik, kevésbé problémásat is. Mivel ez rögtön félreértés tárgya lehet, hozzáteszem:
-Ez nem azt jelenti, hogy az összes létező és érintett NV kártya el fog pusztulni heteken belül, különösen az általam leírt sorok hatására -Azt sem jelenti, hogy a 3450 nem fog tönkremenni hasonló hibával -Egy NV kártyát én is használok 6 éve. Ettől függetlenül a pince tele van dög NV kártyákkal és GTK-s, NV lapkák köré épülő alaplapokkal, pedig arányaiban ennyit sose adtak el belőlük. -A dolognak van hivatalos magyarázata is, hogy ne csak egy huszadik fórumozó tapasztalatát kelljen kiforgatnotok, itt egy huszadik weboldalon leírt szakmai színvonalú magyarázat is mellé: Why Nvidia's chips are defective Ha már a garanciaidő szóbakerült, sok gyártó az érintett lapkákra kiterjesztett gariidőt nyújt(ott), illetve ezzel együtt az Apple-től a Dellen át a HP-ig elég sok érintett termék van, és igen, pont az volt a gond, hogy a gariidőt túlélte ugyan az eszköz, csak nem annyira sokkal, hogy azt el lehessen sütni elavultnak.
Bocsi, de abból a hozzászólásodból még egyáltalán nem derült ki mire is alapozod kijelentésedet. Így már azért több létjogosultsága van.
Tegyem hozzá, hogy én sem 1 általam használt kártyára alapoztam, hanem sokéves/sokgépes tapasztalatomra. Akármikor összerakok egy gépet, és a megrendelőnek nincs konkrét elhatározása VGA ügyben, Gef-et javasoltam/raktam bele. Kb 8 éve csinálom, de még senkinél nem kellett VGA-t azért cserélni, mert meghalt. Viszont a kérdezőnek nem vásárolni kell, hanem ADOTT két VGA, és abból kell választania. ÉS, mivel a GeForce-ok mind driver-ezettségben, mind játék-támogatottságban jobbak mint az ATi-k, ezért javasoltam azt neki. De ha ebben sem értesz egyet, szívesem veszem véleményed.
Gonosz kérdést teszek fel: ha mindig NV-t javasolsz-építesz be, honnan tudod, hogy az ATI-k ellátottsága milyen? Mindkét felmerült modell erősen "legacy" eszköz már, így az illesztőiket sem javítják már-a csomag verziószáma frissül, de az adott modell illesztője már régen nem. Ez két dolog miatt lényeges: Egyrészt, kiforrott illesztőik vannak, másrészt ha valami hiba mégis kiderül bennük, nem lesznek már javítva. Napi használatban, vagy ügyfeleknél nekem egyikkel sincs nagyobb bajom a másiknál, így se pro, se kontra nem tudnék érvelni. Mindkét cégnek vannak gyenge korszakai, IGP-k, mobil lapkák terén aztán főleg.. Játék tekintetében mindkét kártya az a kategória, amelyekkel új korukban sem a játékosokat célozták meg, én lehet, hogy a kártya szolgáltatásai alapján döntenék inkább-de akinek a játék lényegesebb, az úgyis az FPS értékeket nézi. Mindenesetre ha játékra kell, bármelyiket inkább eladnám, és kicsivel többért vennék erősebbet, frissebbet.
Onnan, hogy néha azért olvasgatok cikkeket, fórumokon, itt-ott
Azért azt én is erősen remélem, hogy nem játékra kell a kérdezőnek. Vagy régebbi játékokra...sokkkkkal régebbiekre.
Lenyegeben nem jatekra kell hanem filmezesre netezesre meg ilyesmi, youtube stb., es a CSS az mennyen rajta mert azt jatszom! Ennyi az igenyem, es ehhez melyik lenne jobb valasztas.
Arra talán jó lesz.
Normális gép is van alatta, vagy csak valami celeron?
Sziasztok!
Lenne egy olyan problémám, hogy a mi gépünk január második hetétől a neten található videókat, zeneszámokat csak akadozva, robotzsaru mozgással játsza le. Ha az adott videót lementem, akkor már hibamentes a lejátszás. Pár nappal ezelőtt észrevettem azt, hogy ha pl. megnyitom a youtube-t és elindítok egy klipet, de közben mellényitok egy még egy lapot és azon bármi mehet: index, origo, google, akkor a zenét hibátlanul hibátlanul lehet hallgatni, gyanítom hogy a képanyag is élvezhető lenne, csak azt értelemszerűen nem látom. Vírus, rootkit nincs a gépen, a net jó. Ha a feladatkezelőben figyelem a teljesítményt, a cpu használat 100%-ra is felmegy, ott is marad. Ha csak a gép van bekapcsolva és nézem a cpu használatot, már az egér mozgatására is nagyon felmegy a skála, 80-90%-ra. Este az usb-s billentyűzetet kicseréltem hagyományosra és talán(mintha) 1%-kal jobb lenne a helyzet. Most próbálok keresni nem usb-s egeret, azzal is kipróbálnám, hátha. Lehet, hogy ez alaplaphiba és kuka az egész?
Szia
Valami fárasztja a géped, még ha vírusirtó nem is látja. Próbálj csinálni egy rendszervisszaállítást, egy olyan időpontba, amikor jó volt. Nem lehet, hogy vashiányos a géped? /Ami pár éve egy P4-el ment ahhoz már dual core kell.
Tisztelt Petra! Nálam is akadozik a Jutyub,sőt,van hogy be sem tölti a klippet,nem kell vele foglalkozni.
Számítógépes kérdésnél nem árt leírni milyen alkatrészek vannak a gépedben,illetve milyen operációs rendszert használsz. Ha 6-8 éves géped van,nem csoda ha nem bírja a kiképzést.
A vashiánnyal egyet értek,a Dual Core már lassan csak a "fészbúúúkhoz" elég.Minimum 4 magos gép,4 GB rammal,és egy gyors HDD-vel,vagy SSD-vel.
Egy athlon 64 x2 5200+ (am2), 2gb DDR2 800, ECS amd690gm-m2 alaplap, 500 Gb WD merevlemez, 500 watt tap, es akkor a kerdes hogy 7300gt vagy hd3450?
Én kitartok a Geforce-nál, erősebb - ha nem is sokkal. Márpedig ennél a kategóriánál már minden képkocka/másodperc számít...
Ha meg behalna, akkor is elég beletenni a gyenguszabb kártyát. (Már ha jól értettem, és mindkettő a tulajdonodban van)
Sziasztok Mindenkinek!
A géphez így nem értek, hogy mi van benne, én csak egy egyszerű felhasználó vagyok. Amúgy kb. 1 éves, Windows 7 van rajta, és pont ezért kellett lecserélni az előzőt, mert a szerelőnk szerint már csókolommal lehetne neki köszönni. Nem magam akarom megcsinálni, mivel nem értek hozzá, csak érdeklődöm. Természetesen megy majd a szerelőhöz, a gép megalkotójához. Ezt a fárasztást már hallottam, csak nem találom. Semmi rendkívüli nem történt a géppel, sem az alkalmazásával. Mi az a vashiány? És ez csak 1,89 GB.
AMD-hez ATI kártyát szoktak rakni általában...
Miért kell a szerelő ha jó a gép? Mi az a 1,89GB?
Ezt töltsd le,telepítsd fel,és írd le,hogy milyen a CPU,VGA,RAM,HDD,hogy képben legyünk valamennyire!
Bővebben: Link A hozzászólás módosítva: Márc 3, 2014
Meg NV-t is és semmi bajuk egymással. A hibrid crossfire/SLI megoldást leszámítva semmi műszaki érv nincs emögött. Nem fogja az AMD sem az NV blamálni magát azzal, hogy a konkurencia lapkáját felismerve csúnyaságokat csinál, sem jobban simogatni a saját lapkáját. Mindkét cégtől független szabvány szerint kell foglalatba illeszkedniük és kommunikálniuk egymással.
Vagy CPU thermal throttling. Hűtés megy, hőfokok rendben? Ha az egér mozgása CPU-aktivitást vált ki, az nem szoftveres gond lesz, hanem eszköz, esetleg annak illesztője körüli mismásolás, lapkakészlet, megszakításvezérlő, illetve az előbb említett thermal throttling.
Hat rossz hirem van! Egy kis tesztet vegeztem ma 2 darab jatekkal a kartyakon, es mindkettonel a HD 3450 jott ki gyoztesnek. Az egyik NFS Hot Pursuit 2010 amelyen a 7300gt 7 fps-t produkalt, a 3450 pedig 18 fps-t. Amasik jatek pedig COD4 MW, melyben a 7300 16 FPS-t ert el a 3450 pedig 23 fps-t. Ezek az aranyok maradtak felhuzott orajeleken es teljesitmenyre optimalizalt driver beallitasoknal. Mindenkepp a HD3450 jobban teljesitett meg ha csak 64 bites is, talan a korszerubb technologiaja miatt teljesit jobban.
A 3450 fejlettebb dolgokat támogat, mint a 7300 GT, csak ezért inkább azt választanám. Nyers erőben lehet, hogy a 7300 GT többet hoz, de ha néha van játék, akkor a HD3450 videogyorsítási és többszálas képessége talán többet segít: A HD3450 DX10-es kártya (míg a 7300 csak DX9-es), 40 shaderegysége van (a 7300-nak csak 8), 4.1-es shader modelt támogat (a 7300 csak 3.0-t), magasabb verziójú openGL-t támogat, és van HDMI csatlakozója.
Okés, hát használd az ATI-t. Nem azt mondtam, hogy az maga az ördög, és szúrd át a a GPU-t egy kihegyezett karóval...
De ahogy Didyman írta, inkább add el mindkettőt, és vegyél egy korszerűbbet. Én pl a céges C2D gépembe 5eFt-ért vettem HD5450-est (512MB) A hozzászólás módosítva: Márc 2, 2014
En is ezt tapasztaltam a kis hazi tesztemben. Es a korszerubb technologiaja nyert itt szerintem.
Most nem tervezek hardver beruhazast de majd eljon az ideje annak is, most ezt fogom hasznalni, a masik jo lesz majd vesz esetere vagy mas lapok tesztelesere. Koszonok szepen minden segitseget es tanacsot, hasznos volt!
Sziasztok!
Van nekem egy kártya olvasóm és van rajta egy pár darab csatlakozó. Oda mit kel kötni? 1394 csati mire szolgál?
Ha jól tudom az egy hasonló csatlakozó a miniUSBhez, csak máshogy néz ki . Aztán lehet tévedek.
|
Bejelentkezés
Hirdetés |