Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » NYÁK-lap készítés kérdések
A témában nincs helye a nem szakmai indíttatású vitáknak, ezért a szabályszegést elkövetők azonnali figyelmeztetés nélküli kitiltásban, vagy némításban részesülnek. Ugyan így járunk el azokkal szemben, akik "blog"-nak nézik a fórumot. Ezt mindenki tartsa szem előtt!
Én sem szoktam ezzel bajlódni, inkább újrarajzolom. Egy kis gyakorlat nem árt, főleg sorvezetővel.
Bár az kétség kívül igaz, hogy ilyenkor még jobban oda kell figyelni.
Szia! Most nincs időm bővebben válaszolni, mert előadáson vagyok és mobilról írok. A PDF ek un. "true pdf "ek. Ha megnyitom Corellal akkor tudom piszkálni a vonalakat, tehát vektoros.
A napokban találtam egy ősrégi nyáklemezt a cuccaim közt. 70 um-es, gondoltam kiválló lesz egy fejhallgató erősítő tápjának. El is készítettem a panelt. Rakok fel pár fotót, mert szerintem szépek.
A kérdésem az lenne, hogy hol lehet beszerezni ilyen nyákot mostanság, mert nagyon megtetszett, de nem nagyon találtam sehol?!
Szerbusztok.
Véleményt kérnék panelfúrókhoz. Nekem egy handy mini drill fúróm van de az egy katasztrófa. Nincs benn e kraft! Jelenleg a Maxi Drillt nézegetem. Megéri megvenni? Megbirkózik egy 4mm es fúrószárral is? Kienek mi a véleménye róla? Esetleg valami jobb eszköz? Üdv.
4mm fúróval ezek nem, vagy csak keservesen birkóznak meg. Ezek a fúrók nagy fordulattal, kis nyomatékkal működnek, a motor közvetlenül hajtja a fúrót. Kb. 2.5mm felett kisebb fordulat, nagyobb nyomaték jobb, ezt csak áttételes fúrók tudják.
A Handy Mini Drill fúródba akkor sincs kraft, ha saját kicsi dugasztápjáról megy. Már a dugasztáp nem ad kraftot. Egy normális tápegységről feltámad, erősebb lesz. Én 2.5mm -től felfelé normál akkus fúrót használok, pedig van komolyabb 100W-os Proxon, ez sem igazán jó 4mm-re. A hozzászólás módosítva: Márc 12, 2014
Köszönöm az infót akkor talán értelmesebb lenne nagy teljesítményű szabályozható fúrógépben gondolkodni Bosch meg ilyenek.
Ha a szokásos kézi pisztolyfúróra gondolsz, azok közül a legkisebb -szabályozható- is elég nyáklemezhez. Kis súly miatt is, könnyebb könnyűvel dolgozni. 4mm furatokhoz az a legolcsóbb és jó megoldás.
Idézet: „Nincs benn e kraft!” Bocsánat, hogy megkérdezem (a moderátor biztosan törli majd) de én 66. éve töröm a magyar nyelvet magas szinten és nem tudom, hogy mi az a kraft! Mi több, ebben a kontextusban angolul sem értem. Mi is az?
... mert a kraft német szó :=) kraftwerk: erőmű. (és itt elnézést kérünk a Moderátortól)
Erről jut eszembe:
Idézet: Volt egy ilyen nevű Német együttes, un. gépzenét játszottak, nekem nagyon bejöttek anno. „kraftwerk” Trans Europe Express (1977)
Kedvet kaptam hozzájuk, éppen most is azt hallgatom.
A hozzászólás módosítva: Márc 13, 2014
Nem véletlen, hogy ezzel példálóztam :=)
Hogyan kell használni a Pausklar 21 / Transparent 21 spray-t, hogy normális nyák legyen belőle a végén? Mert ahogy rá van írva, úgy csinálva nem igazán jó a dolog. Köszi!
Bocsánat az off-ért, de ha már ilyen kis szubkultúra jött össze, itt van egy kis csemege:
Bővebben: Link Figyeld csak a német kiejtést...! A hozzászólás módosítva: Márc 13, 2014
Mint látom már megválaszolták a kérdésedet.
Üdv.
Hallgatni jó, de az énekléstől nagyon messze van.
Egyszerű. Befújod vele a fotomaszk papírt, így áttetsző lesz. Utána rá a nyákra, így nedvesen, és fotózható. De hosszabb megvilágítási idő kell, mint film anyagnál. Ezt ennél külön ki kell kisérletezni.
Tökéletes nyák lesz vele, csak azért a fotomaszkon a tinta takarjon elég jól. A hozzászólás módosítva: Márc 13, 2014
Én így fúrok:
Azon elmélkedtem, hogy a fúrógép karját egy lábkapcsolóval vezérelt ablaktörlő motor mozgathatná. Megnyomom, egy fordulat. Leáll. Így a két kéz a fixálásra tud koncentrálni.
Én általában kézzel szoktam fúrni
Dehogy alulról asztalon keresztül fúrsz az egy kicsit furcsa nem ? Vagy ha nem jó látom , akkor némi magyarázatot legyen szíves a konstrukcióhoz mellékelni . A hozzászólás módosítva: Márc 14, 2014
Végül is a képernyőn felülről látja amit kell. A fúró meg tök mindegy hogy alulról, vagy felülről érkezik.
A furatokat kisebbre tervezném. Kb. 0,3-ra.
20-30 ezres fordulatnál nem hinném, hogy az az üvegkemény fúró kanyarfúrót játszana. Inkább a fúrógép és az elszívás zaja zavarna.
Korábban írta, hogy egy furattal kalibrálja. Semleges helyen átfúrja és a kamera szálkeresztjét rápozicionálja. Attól kezdve ahol a kereszt metszéspontja, ott a furat közepe.
|
Bejelentkezés
Hirdetés |