Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Villanypásztor
 
Témaindító: bernardo, idő: Feb 5, 2006
Témakörök:
Lapozás: OK   170 / 291
(#) kadarist válasza deak francis hozzászólására (») Márc 22, 2014 /
 
Extrém? Miért is?
(#) deak francis válasza levaitamas hozzászólására (») Márc 23, 2014 /
 
(#) levaitamas válasza deak francis hozzászólására (») Márc 23, 2014 /
 
Mekkora kerítésre tervezted, illetve hogyan viselkedik terepen?
(#) deak francis válasza levaitamas hozzászólására (») Márc 23, 2014 /
 
Szia.Pontosan nem tudom,ebből a tipusbol ez az első ,ugy körülbelül max. 3km -ig gondolom hogy el fogja végezni a dolgát.
(#) levaitamas válasza deak francis hozzászólására (») Márc 23, 2014 /
 
Egy kerítéses tesztre lennék kíváncsi, mert sajnos egészen mást mutathat az asztalon, mint terhelve. Tennél fel képet a belsejéről?
(#) frob válasza deak francis hozzászólására (») Márc 23, 2014 /
 
Hmm ez a sokszikrás változat, én az ilyet nem mertem ún "piacra dobni" mert a próbák alatt képes volt felgyújtani a papírlapot 2-3-4 szikracsomag után, és ha a száraz levél fű hasonlóan viselkedik ... nos akkor nem lennék a biztosító " pajtása"...
(#) deak francis válasza frob hozzászólására (») Márc 23, 2014 /
 
Szia.Ez elgondolkoztató! Igazad van ez 2-3-4 szikracsomaggal is működik. A kapcsolás 3X555 -el van készítve. A papírlappal nem próbálkoztam még.
A hozzászólás módosítva: Márc 23, 2014
(#) vargalaszlo0405 válasza nyemi hozzászólására (») Márc 23, 2014 /
 
Szia! Itt tudok küldeni képet. A helyzet az, hogy amit csináltam az egy keverék: az inverter az első, IR2153 as kapcsolás a másik fele pedig a második linkben lévő itt rengetegszer felmerült kapcsolás.
(#) vargalaszlo0405 válasza vargalaszlo0405 hozzászólására (») Márc 23, 2014 /
 
Ja és ha már ide értem elnézést mindenkitől, a probléma az hogy az inverter rwemekül működik de az elsütő szerkezet nem megy, az ER900 as diak 20-30 impulzus után feladja sajnos. Hátha mást is érdekel illetve esetleg tudja mit is ronthattam el már megint
(#) nyemi válasza vargalaszlo0405 hozzászólására (») Márc 24, 2014 / 1
 
Úgy hirtelen ezek jutottak eszembe.
Az értékek csak irányadóak, főleg az R1-en kéne változtatni (1MΩ trimer).
Gate ellenállás nélkül nem üzemeltetünk tirisztort!
Amúgy lehet tönkre is ment már.
A hozzászólás módosítva: Márc 24, 2014

villanyp2.gif
    
(#) vargalaszlo0405 válasza nyemi hozzászólására (») Márc 24, 2014 /
 
Köszönöm! Sokat segítettél. Nagyon valószínű, hogy az volt a gond, hogy ez az inverter "tisztességes kakaót" ad le és nem volt szegénynek védelme. Meg a kondi is nagy, ez nekem is feltűnt, nem értettem minek akkora, de nem mertem variálni mert azt hittem az impulzus idő miatt fontos lehet...
(#) nyemi válasza vargalaszlo0405 hozzászólására (») Márc 24, 2014 /
 
Fontos is de kisebb kondenzátor is lehet alkalmazni ha megfelelő feszültség osztón keresztül töltjük. Az eredeti kapcsolásban a 22µF-ban tárolt energia megközelíti 10mJ-t, az rengeteg egy tirisztor gyújtásához, főleg úgy hogy az egészet megkapja. Jó tudom hogy túl lehet vezérelni bekapcsoláskor a gate elektródát , de ennyire. A különböző dimmer kapcsolásokban diakos gyújtásnál 47-100nF az elfogadott, triak gate ellenállás nélkül megoldásoknál. (100nF=0,045mJ, 220nF=0,099mJ!). Ezért is ajánlottam 220nF-ot
mert nekünk kötelező az ellenállás használata (értéke 1K ne legyen több).
(#) vargalaszlo0405 válasza nyemi hozzászólására (») Márc 25, 2014 /
 
Üdv!

Sajnos nem vált be a módosítás. Illetve csak ideig óráig. Végül megadta magát sajnos. Ellenben végre két-három hónap után végre sikerült összehoznom egy stabilan működő erős darabot. A Kaqkk által javasolt tl494 es kapcsolással nem boldogultam egyenlőre de az ott általa alkalmazott/tervezett 555 ös kisütés vezérlő remekül bevált az IR2153-as inverterhez. Az említett kapcsolás illetve a pc trafó működéséhez végül a 100KHz frekvencia vált be. Ez egyenirányítva illetve 560n val pufferolva tölt egy 10µF kondit amit az 555 el vezérelt BT151 tirisztor süt el. Eddig semmi melegedés, stabil állítható sebességű szikrák (amik jó másfél centisek és vastag-vörösek ) tehát minden ami kell. Már csak olyan formába kell hoznom, hogy ne kelljen égnem miatta mert jelenleg tiszta "taknyolt" a sok kísérletezés miatt. Köszönöm a segítséget mindkettőtöknek, amint lesz módom formába hozom és fotózok.
(#) hg6dab hozzászólása Márc 27, 2014 /
 
Sziasztok! Erről http://www.hobbielektronika.hu/forum/getfile.php?id=182322 a villanypásztorról tudja-e valaki, hogy a leforrasztott zárt dobozban, amiben a nagyfesz trafó van és egy autógyujtógyertyán keresztül jön ki a külvilág felé a delej, van-e benne valami szikraköz, vagy más megoldás a terheletlen üzemre? Ha nem kóstolgatják a birkák a drótokat, akkor a készülék a kisütés pillanatában kattogó hangot ad, ami a zárt dobozból jön. Esetleg tegyek külső szikraközt?
(#) deak francis hozzászólása Márc 30, 2014 /
 
Helo.Meg szeretném kérdezni a tisztelt kollégákat ,hogy szerintük 1J teljesítményű generátor hány méter vezetéket bir el ,ha a derót ellenállása 1OHM /méter.Köszönöm.
(#) hg6dab válasza hg6dab hozzászólására (») Márc 30, 2014 /
 
Mivel a tulajnak sürgősen kellett a pásztor ezt találtam ki hirtelenjében. Sajna nem tudtam benézni a trafó dobozba. Ez egy cinezett, zárt bádogdoboz és olaj lötyög benne. Pedig kíváncsi lennék, hogy oldották meg a nagyfesz kivezetést, merthogy az gyárilag egy Isolator gyujtógyertya, csak az a kérdés, hogy belül alkalmaztak-e soros vagy/és párhuzamos szikraközt. Végülis biztonsági okokból, megvédendő az elektronikát, tettem rá egy külső szikraközt egy Csehszlovák gyujtógyertyával kivitelezve, amihez az ötletet maga a készülék adta.
(#) Wegg válasza hg6dab hozzászólására (») Márc 30, 2014 /
 
És mekkora a szikraköz ?
Ez itt a nagy kérdés ?
(#) hg6dab válasza Wegg hozzászólására (») Márc 31, 2014 /
 
3,5 - 4,0 mm. A működés élesben lett tesztelve, ami először nem tűnt egyszerűnek mivel villanypásztor hiánya miatt a tulaj csak ekkor engedte ki először a barikat. Rögtön aziránt kezdtem érdeklődni, mennyi idő alatt legelik le az udvart, mert addig nem fognak menni a kerítéshez. Végül, mert nem akartam 2 napot várni az eredményre, sikerült bekerítéssel
a sarokba terelni őket, amikor is a vezérkos lassan, mindvégig velünk szembehelyezkedve, nekitolatott a vezetéknek. A reakció számomra meggyőző volt. Még mindig várom azok hozzászólásokat, akik ismerik a trafós doboz belső kialakítását. Tanulságos lenne. Tehát a készülék Aranykalász MGTSZ gyártmány, AVP-2 típus, 1972-es kiadású.
(#) levaitamas válasza deak francis hozzászólására (») Márc 31, 2014 /
 
Pontos választ nem tudok neked adni, de az biztos, hogy függ a kimenő feszültségtől és a párhuzamosítások számától, valamit természetesen a kialakított földeléstől.
(#) deak francis válasza levaitamas hozzászólására (») Márc 31, 2014 /
 
Szia.Értem,köszi szépen.
(#) Wegg válasza hg6dab hozzászólására (») Márc 31, 2014 /
 
A régebbi pásztorok kisebb nagyfeszt adtak így kisebb szikraközt kellet beállítani . A mostaniakhoz már 8mm-es szikraköz kell.
valamikor raktam fel ide a fórumba táblázatot a különféle szikraköz /fesz értékekkel Valamilyen kölcsön vill ipari könyvből másoltam be.De mindenféleképpen olyan szikraköz méret kell amilyet a készülék igényel .
Ha kicsi akkor hamar letöri a feszültséget ha nagy akkor meg nem védi a pásztort .
(#) Wegg hozzászólása Márc 31, 2014 /
 
2010 máj 26-án raktam fel a szikraközös irodalmat .
(De szerintem, nem is mondom .... Sokkal több infó van fent mint sokan gondolnák .
csak időigényes végig olvasgatni ) Azt is megértem .
Beszúrtam a linket de nem működik nem tudom miért .
Pedig jó a link.
http://www.hobbielektronika.hu/forum/topic_post_719502.html
A hozzászólás módosítva: Márc 31, 2014
(#) deak francis hozzászólása Ápr 1, 2014 /
 
Szia.Ennek a kapcsolásnak szeretném megkapni a nyák rajzát ,kérlek ...tsetek köszönöm.
A hozzászólás módosítva: Ápr 1, 2014
(#) -Thomson- hozzászólása Ápr 11, 2014 /
 
Üdvözlök mindenkit!
Az lenne a kérdésem, hogy ebben a kapcsolásban, ha kicserélem a kondit (1n/1600V) Egy valamivel nagyobbra, a hatótávját meg tudnám növelni valamivel? Úgy nagyjából 1Km-es a kerítéshossz, vagy inkább építsem meg ezt a fajta inverter trafósat?
(#) Remci válasza -Thomson- hozzászólására (») Ápr 11, 2014 /
 
Szia!

Szerintem az inverterest építsd meg. Az enyém már több éve működik. Ha a kerítés szakszerűen van megcsinálva, akkor többet is tud 1km-nél.
(#) Wegg hozzászólása Ápr 12, 2014 /
 
Szervusztok Az AHV2005 pásztornak a elvi kapcsolási rajzát keresem .
A menetszámok is érdekelnének ami a fazékvasmag alatt van.
Vagy egy linket
Köszönettel
(#) deak francis hozzászólása Ápr 17, 2014 /
 
Helo.Megépítettem a klasszikus kapcsolást és azt szeretném kérdezni ha lehet-e készíteni rövidzár védelmet reá...,avagy bármilyen villanypásztor kapcsolásra???Előre is köszönöm az infóitokat üdv. D. Ferencz
(#) PapirKutya hozzászólása Ápr 17, 2014 /
 
Kedves Fórumozók ! Szeretnék segítséget kérni tőletek. Van egy kicsi házunk vidéken, ahová rendszeresen bejárnak, és amit csak lehet el is visznek. Szeretnék a kerítés tetejére egy elektromos védelmi rendszert építeni. Ez nagyon hasonló a villanypásztorhoz, csak van rajta egy kimenet ami aktiválódik ha valaki megérinti a vezetőt. Olyan 150 m-es kerítést kellene védenem 3 szállal. Van valami ötletetek, hogy melyik kapcsolás lenne a legalkalmasabb ? Eredetileg én vagyonvédelemmel foglalkozom, be a biztonságtechnikában kapható ilyen eszközök rettenetesen drágák. Várom a válaszotokat. Köszönöm. Zoli
(#) nik6868 hozzászólása Ápr 18, 2014 /
 
Jó napot domnilor.Poate valaki közületek képeimet ezeket a kábeleket megtérít pdf végrehajtani 01:01 PCB-k a festékkazetta-szállítási módszer? Előre is köszönöm barátok!
http://s4.postimg.org/do6sygya5/PCB1.png
And
http://s4.postimg.org/bxnrwzgr1/PCB2.png
And
http://s4.postimg.org/9ivwck0i5/PCB3.png
(#) deak francis hozzászólása Ápr 20, 2014 /
 
Helo.Megosztanám veletek a teszt alatt álló pásztoromat.

. 001.jpg
    
Következő: »»   170 / 291
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem