Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » [OFF] Pihenő pákások témája - Elektronika, és politikamentes topik
Lapozás: OK   2270 / 3610
(#) pjg válasza jani1987 hozzászólására (») Ápr 13, 2014 /

Lányomnak az érettségi után első dolga volt a nyelvvizsga és a jogsi.
(#) jani1987 válasza pjg hozzászólására (») Ápr 13, 2014 /

Nem kérdezek rá miből lett meg a jogsi, mert bár én is dolgoztam és letehettem volna, de a mostani helyzetben nem várhatok támogatást senkitől. A héten kirakok egy hirdetést, hogy maszek szerelést vállalnék.
A másik: nem tudjátok, hogy egy komplexebb villanyszerelői katalógust honnan tudok pdf-be beszerezni? Már nem járok Debrecenbe és akkor se volt.
(#) Ricsi89 válasza jani1987 hozzászólására (») Ápr 13, 2014 /

Kb ugyanez van nálam is. Akárhova jelentkezek mindenhol tapasztalattal rendelkezőt keresnek. Ahol meg esetleg felvesznek kezdőt, az nem itt van, oda kellene költözni. Akkor meg ha kifizetem az albérletet, meg valamit enni is kell, akkor nem igazán marad pénz semmire.
(#) zoly15 válasza Ricsi89 hozzászólására (») Ápr 13, 2014 /

Én szerencsésnek mondhatom magamat, mert ahová gyakorlatra jártam, oda fel is vettek egyből, mint ipari csőszerelő (acél cső szerelés, megmunkálás, összeállítás stb). Befejeztem a sulit majd 4 nap múlva már be is voltam jelentve, ennek lassan 2 éve. Most szeretnék váltani, egy barátom dolgozik egy helyen és ha bejön nekik a meló, oda keresnek embert. Épületgépészeti kivitelezésekkel foglalkozik a cég.
Az első munkahelyem jó hogy van, de teljesen leépültem már a majd 2 év alatt, túlnyomó részt 12 órázások, és hétvégi műszakokon vagyok túl, nagyon hosszú heteket jelent ez, nehéz túlélni, azóta szinte semmit nem tudtam csinálni, sok projectem van félretéve. Elidegenedtem az e,berektől is.... szóval nagyon rossz ez így, de legalább már túl vagyok lassan a 2 éven, így már mondhatni "rutinnal rendelkezem", pedig az ember mindég tanul valamit. Ha sikerülne már végre magam mögött tudnom ezt a céget, nagy kő esne le rólam, elővenném a félbehagyott dolgokat (PC víthűtés, 50ccm-es RC autó, stb).... Van ám jó oldala is ennek a sok sok szenvedésnek, tudtam félrerakni jelentősnek mondható pénzt, vettem egy autót, szerszámgépeket, hegesztő invertert stb stb...
(#) Ricsi89 válasza zoly15 hozzászólására (») Ápr 13, 2014 /

Engem is "felvettek" ahol gyakorlaton voltam, csak se bejelentve nem voltam, se semmi. 3 hónap után meg benyögte a főnök, hogy holnaptól teljesítménybéren leszek(addig kaptam havi 75-öt). Mivel meló nem volt olyan túl sok, meg kezdőként nem is tudok mindent megcsinálni (meg két embernek amúgy is kevés meló volt), következő hónapban kaptam kemény 18 ezret mint fizetést! Na ekkor hagytam ott. És azóta semmi. Most hirdetnek két helyen ,ahol kezdőt felvesznek, de akkor el kellene oda költözni albérletbe. Most ezt akarom megpróbálni, hátha. ha itt nem lesz semmi, akkor muszáj továbbállni.
(#) zoly15 válasza Ricsi89 hozzászólására (») Ápr 13, 2014 /

Fúha, ez azért nagyon durva! Milyen szakmát tanultál ki?
(#) Ricsi89 válasza zoly15 hozzászólására (») Ápr 13, 2014 /

Autóelektronikai műszerész és utána saját pénzen még autótechnikus. Amit megkerestem a 3 hónap alatt abból csináltam meg a technikust.
(#) zolika60 válasza Ricsi89 hozzászólására (») Ápr 13, 2014 /

Azért az egy jó és keresett szakma. Ha megvan a kellő szakértelmed kell hogy találj munkát.
(#) Ricsi89 válasza zolika60 hozzászólására (») Ápr 13, 2014 /

Az a baj, hogy kezdőként nem kellek sehová. Meghallják, hogy kezdő vagyok és annyi. Múlt héten volt egy hirdetés, felhívtam kérdezi, hogy mennyi tapasztalatom van, mondom 4 hónap. erre csak annyi válasz volt, hogy az elég kevés, nekik olyan kellene, aki "szakember". Itt helyben már szinte végigpróbáltam minden helyet, de semmi. Tehát lassan lépni kell tovább.
Azzal a 4 hónap gyakorlattal, ami közben jórészt indítómotort, generátort és egyéb apró dolgokat csináltam az nem sok. Sok helyen ezekkel nem foglalkoznak, mert csak cserélik.
(#) zolika60 válasza Ricsi89 hozzászólására (») Ápr 13, 2014 /

Mond, hogy négy év. Azt úgy sem ellenőrzi senki. Persze tudás kell, de szerintem itt is segítünk amiben tudunk. Annak idején nulla gyakorlattal és minden szakmai bizonyítvány nélkül lettem antenna szerelő. Több mint tíz évig csináltam. Persze folyamatos tanulással. A jelenlegi munkámat is így kezdtem ez a nyolcadik év mióta csinálom. Egyenlőre nincs gond.
(#) kérdező hozzászólása Ápr 13, 2014 /

Sziasztok!
Ha a jutyubról töltök le zenét, de csak a hangot, az legális? Nem szeretném, ha megbüntetnének. Egy itteni (Németország) magyar barátunkat 800 euróra büntettek pár napja.
(#) szamóca válasza kérdező hozzászólására (») Ápr 13, 2014 /

Nem próbálkoznék letöltéssel a németeknél.
"a magáncélú másolás csak – és csakis – azt jelenti, hogy egy jogszerűen megszerzett tartalmat többszörözhetünk: mondjuk vettünk egy DVD-t, akkor azt; letöltöttünk egy online boltból egy zenét, akkor azt stb. Minden más esetben jogszerűtlen, így büntetendő a másolás (letöltés)."
A hozzászólás módosítva: Ápr 13, 2014
(#) pjg válasza kérdező hozzászólására (») Ápr 13, 2014 /

Ne reszkírozz! A youtube-on mindig megtalálod. Ne akard birtokolni. Tegyél rá könyvjelzőt. Lehet csinálni saját csatornát, ahova teszel egy bejegyzést. Onnan bármikor megnyithatod.
A hozzászólás módosítva: Ápr 13, 2014
(#) kérdező válasza pjg hozzászólására (») Ápr 13, 2014 /

Ki szeretném írni CD-re, mert az autóban szeretném hallgatni. De ha ennyire vészes a dolog, hagyom.
Még arra gondoltam, hogy egy Jack-es dróttal összekötöm a hangkártya ki, és bemenetét, majd lejátszom, és a hangot meg felveszem. (De ez az én fülemnek gányolás, igaz, az mp3 szintén gagyi kategória. )
Esetleg lenne szoftveres megoldás arra, hogy felvegyem az akkor keletkező hangot, anélkül, hogy A/D, majd D/A átalakítás lenne?
(#) botesz válasza kérdező hozzászólására (») Ápr 14, 2014 /

Én is így csináltam.Volt egy album google play en amit a haverom nekem megvett de azt csak ő tudta volna hallgatni így egy átjátszózsinórral és a hangfelvevőprogival lett felvéve.Rosszabbara számítottam nem lett stúdióminőség de nem is élvezhetetlen.
(#) Ricsi89 válasza kérdező hozzászólására (») Ápr 14, 2014 / 1

Felvevő programoknak nem kell külső jack-el szórakozni, szokták tudni a belső hangot is rögzíteni.
(#) kérdező válasza Ricsi89 hozzászólására (») Ápr 14, 2014 /

Megpróbálom.
(#) SzervízMacska válasza kérdező hozzászólására (») Ápr 14, 2014 /

A felvétel módjától teljesen független a jogi háttér, de ez már végképp nem erre a fórumra tartozik. Ha egy sistergős mikrofonnal veszed fel egy zajos kovácsműhelyben, attól az ugyan úgy lopott lesz...
(#) kérdező válasza SzervízMacska hozzászólására (») Ápr 14, 2014 /

Viszont így nem történt letöltés, csak lejátszás. (A megfigyelők szerint.)

Az Audacity-ben hogy tudom beállítani, hogy a saját hangját vegye fel a gép? Tehát ne legyen D/A - A/D átalakítás.
(#) SzervízMacska válasza kérdező hozzászólására (») Ápr 14, 2014 /

Ezt majd beleírhatod a fellebbezésbe, és kompetens személyek elbírálják. De lehet, hogy Nóbel díjra is jelölnek, ha bebizonyítod, hogy egy online zenei tartalmat letöltés nélkül le tudsz játszani.
(#) kérdező válasza SzervízMacska hozzászólására (») Ápr 14, 2014 /

Én arra gondolok, hogy a youtube-on lejátszok egy videót, aminek a hangját felveszem. Mert ha le is tölteném a youtube downloaderrel, akkor lehetne baj. (Legalábbis ezt hallottam.)
(#) kérdező válasza (Felhasználó 13571) hozzászólására (») Ápr 14, 2014 /

Nem adnám tovább, kocsiba kell.
(#) szamóca válasza (Felhasználó 13571) hozzászólására (») Ápr 14, 2014 /

A linkelt EU bírósági határozat pont ezt a liberalizált módot törte most kerékbe.
(#) sastas01 válasza (Felhasználó 13571) hozzászólására (») Ápr 14, 2014 /

Azért, mert általában a szerzők töltik fel a számokat, ugyanis rájöttek, hogy felesleges harcolni ellenük, mert nincs rá kapacitás. Így jobban terjed, aki akarja meg tudja venni a különböző áruházakból, emellett pedig a youtube részesedést fizet megtekintések után.

Az eredeti kérdésre: Nagyon ritkán büntetnek torrentezés(stb.) miatt. Általában csak a kirívó eseteket vagy azokat aki reklámozza, hogy csinálja.
(#) szamóca válasza (Felhasználó 13571) hozzászólására (») Ápr 14, 2014 /

Egyszerű. Jogilag csak akkor másolhatsz, ha fizettél érte. De mivel ezzel többmilliós embertömeget kriminalizálnának, ezért egyes országokban (mint nálunk is) hogy ne érje kár a szerzőket, ezért az üres tárolókra is jogdíjat fizettetnek, és ennek fejében szemet hunynak a jogtalanság felett.
A mostani határozat ezt a módot jogtalannak ítéli meg, és ezzel új helyzetet teremt.
(#) Ricsi89 válasza kérdező hozzászólására (») Ápr 14, 2014 /

Elvileg a hangleképezőt kell beállítani mint bemeneti eszközt és akkor működhet.

Beállítottam, és már ott is vannak a számok a CD-n.
(#) Kovidivi válasza kérdező hozzászólására (») Ápr 14, 2014 / 1

Ha ennyire félsz, miért kürtölöd világgá???
(#) kérdező válasza Kovidivi hozzászólására (») Ápr 14, 2014 /

A HE-t nem igazán böngészik a német hatóságok.
Következő: »»   2270 / 3610
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem