Fórum témák
» Több friss téma |
Szia!
Ehhez nem kell kondenzátor, hanem ha jól látom, akkor ellenállásos indítású.
Tudom, de szeretnénk állandó üzemű kondenzátorral működtetni.
Ehhez állandó kondenzátor nem lenne jó, hanem indító típusút használj. Az értékét kísérletezéssel lehet megállapítani és a bekötését az indítórelé és az Y1 pont közé kellene tenni. Így az Y1-W fázistoló tekercs kimaradna. De a legjobb az lenne, ha egy megfelelő értékű ellenállást használnál a rajz szerinti bekötéssel.
Még ellenállás sem kell, csak 1 nyomókapcsoló. Eredetileg a főtekercsre kötött áramrelé kapcsolná a segédtekercset, amíg a főtekercs árama nem esik a behúzási érték alá. Ezután a segédtekercs nem kap áramot. Ezt lehetne helyettesíteni 1 nyomógombbal, meg gyors kézzel.
A hozzászólás módosítva: Aug 22, 2013
Sziasztok.
Valaki esetleg be tudná nekem azonositani ezt a Imi motort?220/380 1100w 1390f/perc.
Szia! Ez egy B3/B5 azaz talpas és nagyperemes motor változat. Nálam az ismertetőben HZF-80c-4KD az azonosítója, de ettől eltérő is lehet ez a "cím", mert ez egy régebbi motor lehet az 1390f/p miatt. Később ezt már 1400f/p-ben adták meg. A névleges árama 2,4/4,2A és a kisebb érték vonatkozik a nagyobb feszültségre. A 80-as szám a tengely magasságot mutatja, a tengely pedig 19mm átmérőjű.
Szia.
Köszi szépen,örök hállám üldözzön érte.tudsz nekem küldeni valami táblázatot Imi motorkról ahonnan ezeket is leirtad,sokszor jól jönne egy moci beazonositásához.A tengely tuti 19 mm-es?Mert a moci még nincs nálam de addig megcsinálnám rá az ékszijtárcsát.Köszi mégegyszer.
Ja és te milyen méretű inditó és üzemi kondit ajánlanál rá?olvastam hogy régen tekertél is motorokat.
Mint kiderült a villanymotorom tipusa nem az mint amit VIM irt,kideritettem hogy ezek a talpas és öntöttvas peremes motorokat az IMI cég annó kompresszorokhoz készitette,méghozzá Defém (Debreceni cég) álltal gyártott kompresszor.Rákerestem és két fajta motorral hajtatják,mármint amit külsőleg meglát az ember rajta a kapcsocsfedél,az egyiknek kerekitett műanyag,a másiknak pedig fém szögletes.A HZF-R esek a szögletes fém kapocsfedelűek a HZP tipusú motorok pedig a műanyag kissé gömbölyű kapocsfedelű.Ezt azért irtam le hogy hátha találkozik valaki ilyennel és be tudná nekem azonositani pontosan a motoromat.220/380 1100w 1380for/perc,ez már biztos.
Kaptam egy fórumozótól IMI katalógust pdf ben,de sajnos ezek a tipusok nem voltak benne,Benne voltak a szivattyú ,terménydaráló,stb motorok de sajna ezek nem. Akinek lenne ezek motorokról infója dokumentációja azt szivesem elfogadnám és előre is megköszönöm.
Sziasztok!
Szomszédomnál találkoztam egy fv-64 terménydarálóval ,ha igaz úgy 1970 körül vették a boltban. 220v-os 400w motorja van,nyomógombos kivitel. A a motoron található egy bimetálos hőkapcsoló típusa: AV 6 4,4 amper /a rugója kikészült/. Kérdésem az volna ,mivel helyettesíthető ? Ez az alkatrész nem kapható ,sőt a "neten "sem találtam sehol .Segítségeteket előre is köszönöm! A hozzászólás módosítva: Szept 7, 2013
Szerintem lehet hozzá klixon-t kapni.
Át ne kösd!!! Ha teszel fel képet, konkrét típust is szerintem tudnak javasolni tanult kollégák.
Köszi a tanácsot! Az átkötés én se tartom járhatónak!Sajna a darálót már összeraktam,így képet max hétfőn tudok készíteni....A kapcsoló a motor külső palástján egy szigetelt müa. tokban van el helyezve ,egy bímetál lapocska és egy rúgós érintkező ,a bímetál az átfolyó áram hő hatására hajlik és szakítja az áramkört -tulajdonképpen ennyi....és ezt kellene valamivel kiváltani-az eredeti típusát már írtam, talán még annyi hogy a magyar Ganz Műszergyár gyártotta/eddig tökéletesen működött(majd fél évszázad!!)/
A hozzászólás módosítva: Szept 7, 2013
pistu45: üdvözletem.ha valaki tudja az imi OZN 90C-4ND 220V ,1100W, 9,8A ,1450 fordulatú motor bekötési rajzát kérem segitsen.
Szerintem az alábbi linken megtalálod:Bővebben: Link
A hozzászólás módosítva: Szept 12, 2013
Mellékelem a képeket:
A hozzászólás módosítva: Szept 13, 2013
Hello!
Egy IMI ozf 80c-4nd típusú villanymotor bekötését el tudja valaki rajzon küldeni? Lehetséges-e, illetve ha igen, milyen módon a fordulatszám szabályozása? üdv: shark
Szia! A rajz ITT megtalálható. A fordulat szabályzásról csak annyit, hogy ezt a típust elég költséges szabályzóval (frekvencia váltó- "n=60f/p" ) lehet szabályozni.
A hozzászólás módosítva: Szept 22, 2013
Köszönöm!
Szóval, ha jól sejtem, olcsóbb eladni ezt a motort, venni egy háromfázisút, és ahhoz májki féle szabályzót? üdv: shark
Szia! Nem tudom mire kell ez az 550W teljesítmény és szabályozható kivitelben de figyelmedbe ajánlanék egy jó képességű pisztolyfúrót amit már egész olcsón lehet kapni és a fordulatát is lehet szabályozni.
Ha még aktuális:
Aha, látom. Szerintem a kapcsoló része kiváltható mikrokapcsolóval... Van csavarja, ahol lehet állítani az érzékenységet... Bimetál magatól nem szokott "megerősödni" De ugyanakkor a szegecselés nem lazult meg véletlen? Kicsit más dobozba mostanában járatos klixon is tehető. Bontott hajszárító, mint donor?
Örökölt házi esztergapadot hajtott meg. Meg egy egyfázisú, szabályozható fordulatszámú motor is hajtotta, ezt akartam volna kiküszöbölni. De lehet hagyom a fenébe, és megy majd fix fordulaton.
Köszi a segítséget,de lehet ,hogy működik a kacsoló réz rugóját egy kicsit igazítottam.
A klixonra én is gondoltam,végül kinéztem egy 5 A -es 50'c-os Termiket, talán a bi-metálon levő ellenállás huzal "termel" annyi hőt ,-ha túl nagy az áramfelvétel-hogy működjön.... Valóban jól látod a kérdést a kacsoló része "szált el",mikrókapcsolóval nem merem megoldani,nem tudom beállítani(milyen értékre?).. Persze lehet ,hogy megoldás volna egy átkötés/hasonló gépeken -fv-III. daráló-nincs semmiféle védelem,ha jól tudom/.
Sziasztok
Van egy IMI típusú villany motorom,érdemes ezt 220-ról üzemeltetni? Ha igen,bekötéshez segítség is jól jönne.Előre is köszi.
Találtam komplett védelmet ,hasonló formában és méretben a kínai ipar gyártja ....,elérhető
áron,de nembiztos,hogy be merem építeni.. /hallottam már "horror" -ba illő anekdotákat..../gőzölős vasalót ami gőz helyett füstölt,stb.../
Attól függ mire szeretnéd használni, mert a teljesítménye durván a 70%-a lesz az eredetinek. Bekötés például.
Köszi a gyors választ ,körfűrészhez gondoltam,de így lehet,hogy gyenge lesz.Indító kondit hány mF-tost tegyek rá?
Körülbelül 40µF .
A hozzászólás módosítva: Ápr 16, 2014
Ha körfűrészt szeretnél készíteni,akkor jobban járnál ezt eladni és vásárolni egy "izmos"220-ast.
Kompresszort akartam járatni hasonló/kicsit erőseb/3 fá. motorról ,átkötöttem működött,de .....Motor csere lett a vége ,mivel nálam csak 220v van..... |
Bejelentkezés
Hirdetés |