Fórum témák
» Több friss téma |
Hello! Csináltam egy PIC-es nagyon egyszerű bekötést, mégpedig hogy az RB port összes lábán egy leddiódát sorba villogtatok. Ez működik is. De van egy olyan problémám, hogy ha közeledek a PIC felé mármint ujjal, kb 1cm-nel már megvaltozik a ledek villogásának a sebessége. Nagyobb lesz a frekije, mikor a PIC-hez már hozzáérek olyan gyors, hogy már nem látom villogni, csak világitani. Miért?
![]()
Lehetőleg a kvarc nagyon közel legyen a PIC-hez. És a két kondi is a lehető legközelebb legyen a kvarc lábához, és a földhöz... A PIC alapból nem nagyon érzékeny a statikus zavarokra...
Hát a kvarc 1cm-re van tőle max, és a kondik is a lehető legközelebb vannak hozzá, azok sincsenek messzeb 1cm-nél.
Az MCLR láb állapota?
Ha nem használod kapcsold ki! Sok zavart összeszed innen.
Betettem egy szűrőkondit a +- közé az gondolom nem gond(100nF). Az nem lehet valahogy hogy a programozásnál vmi eltérés van? Hogy lehet az mclr lábat kikapcsolni?
![]()
Ez pontosan így van! Ha nem használod akkor kapcsold ki vagy egy 10K-s ellenálással húzd fel a tápfeszre. Esetleg a kapcsolást fel tudod ide rakni?
Hűű ha. Hát megpróbálom még ma feltenni de ha nem akkor legkésőbb holnap.
![]()
Közös kivezetés? RC? Pont elég egy rezgőkörhöz
![]() Az MCLR-t a __CONFIG-nál tudod kikapcsolni, így: __CONFIG _MCLRE_OFF ekkor szimpla I/O láb lesz. Idézet: „4Mhz-es rezgőkvarc mellete két 22nF-os kondi.” Nem 22pF van a kvarcon?
A rezgőkvarcot be lehet forditva kötni, és ha igen mi történik vele?
Ha kétkivezetéses akkor nem lehet! Kapcsold ki az MCLR-t, és szedd le a kondit a lábáról
Slope: "__CONFIG _MCLRE_OFF ekkor szimpla I/O láb lesz." kivéve ha teljesen külön van az a láb. Lásd 16F877. A kvarcnak meg tök mindegy, hogy hogy van.
Na hello!
Örülök , hogy müxik az égetőd is! Szerinten vmi más gond lesz ott, nem az MCLR... Fényképet sem tudsz csinálni webkamerával vagy telcsivel?
Bocs de most mennem kell, holanp megpróbálok kápet mellékelni. Amugy erdekes mert most meg forditva csinálja, ha közeledek felé akkor lassul, hozzáérek megáll.
![]() ![]() káros a kisugárzásod! ![]() A vcc lábán a kondi közvetlen a PIC tövében van? Próbáltad már a master clear lábat kondi nélkül is, egy pl. 1k-s ellenállással a tápra?
A kvarcra menő 2 db 22pFos kondik másik vége földön van?
Megpróbálok még vmit és ha akkor se megy akkor majd küldöm a kapcsolást. De addig szeretnék egy olyan programot irni, ami arra képes, hogy egy mikrofon által érzékelt hangot az RB port lábaira kötött ledeken Lássam. Magyarul egy kivezérlésjelzőt PIC-cel. De ha jól tudom akkor azt nem lehet megcsnálni hogy egyenesen a mikrofont a pic-re kötni ezért vhogy máshogy nem lehet megoldani? Vmi kis kapcsolás segitségével? Igazából a tanárom szeretném "lenyűgözni".
![]()
Meg lehet csinálni szerintem, csak olyan PIC kell amiben van ADC. Mondjuk nem is olyan bonyolult megoldani. Igaz én PIC BASIC-ben gondolkodom.
Na jó de nekem konkrét 16F84 -el kell vmi jót csinálnom, de a progit nekem kell hozzá irni. Tehát ne legyen túl komoly mert olyan nem biztos hogy menne. Ezért kellene vmi egyszerűbb de praktikus, és ami értelmes, nem csak pl. futofeny...
PIC vezérelt erősítőhöz mit szólnál? nem is olyan bonyolult dolog mégis sok dolgot lehet használni benne és érdekes, hasznos.
PL: LCD kivezjelző, Hangerő szabályzás (a maximnak vannak digitális potméterei), Távirányítás, Balance, EQ. Egyszerű megszokott áramkörök, csak potik helyére digitális poti. Esetleg digitális vezérlésű fényorgona? pl I2C buszon kommunikálna a világító testekkel így csak 220V meg a I2C jel és nem 6 220Vos kábel. Vagy digitális hőmérő LCDvel esetleg rádiós egységgel. remélem sikerült ötletet adnom ![]() sok siker!
Vissza térve a pices kivezérlés jelzöhöz.
Tényleg egyzserü megcsinálni. Fel konfigolod az A/D átalakítót. Majd ha átkonvertálta az analog jelet digitálissá akkor az eredményt kirakod az egyik 8 bites portra. És megint vár egy kicsit mig meszületik a konverziós eredmény. Az analog jelet meg egy müveleti erősitős fokozaton kéne becsatolni, hogy megfelelő nagyságú jelet kapjál. De lehetne ha olyan picet választani akkor a referencia feszt lejjeb venni. Az utobbi már kicsit bonyolultabb. A csatolmányban pont egy olyan forráskod van ami az A/D eredményét egy ledsoron jelzi ki. Igaz 16F877-re de kiindulásnak talán jó. De ha egy 16F876-t választasz akkor még a kodon sem kell modositani.
Megoldódott a felvetett probléma ? Én szerintem tudom mi a baj, a debug be van kapcsolva és debugger nélkül használod ! A DEBUG bitet szedd le ! Ez megoldotta a gondot ?
Igen a frekvenciaprobléma megoldódott, vmi a kondenzátorokkal volt mégis gond az órajelnél A PIC képes belső órajelet előállitani magának minden féle rc vagy rezgőkvarc segitsége nélkül?
f628 ban van belső osc. Programból kompatibilissá tehető az f84-el. Nos és persze fele annyiba kerül, mint az f84.
De én konkrétan a 16F84-re vagyok kiváncsi, hogy tud-e magától órajelet előállitani?
|
Bejelentkezés
Hirdetés |