Fórum témák
» Több friss téma |
Hátha ragaszkodsz a felsoroltakhoz akkor 2N3773.Ha nem akkor MJ 15003 ahogy sound.man kollega mondta.
Sziasztok!Én ha most építenék Quadot MJ21194-et raknék bele (más fórumokon áradoznak róla álitólag csodát tesz a Quaddal)!
Sziasztok!
Letöltöttem orizon bulgár_quad.zip állományát. Lenne pár kérdésem a rajzzal kapcsolatban.... Az eredeti quad 405 az quasi-komplementer. Ez a quad viszont komplementer, ráadásul darlingtonnal. (gondolom a tuning miatt..) Az IC az 741-es, ami finoman szólva sem mai darab... Van tőle jóval csendesebb opamp... Szóval én szeretnék egy quad-ot építeni, ez tetszene is de nem tudom mennyire jó, vagy zajos, strapabíró.... Valaki építette már meg ezt a változatot? Meg az a 100 volt nem sok a TIP darlingtonnak??? Szóval röviden: Érdemes ezt a változatot megépíteni, vagy maradjak a hagyományosnál? (Ja! Az induktivitások értékei ua, mint az eredeti quadnál?) Válaszokat előre is köszi!
Itt van a 200w-os Quad amit az Urbán elektronika forgalmaz leírással nyákkal beültetéssel
Szia!
Köszönöm a gyors választ és a rajzot!
Üdvözlök Mindenkit
Most láttam neki egy Urbán féle quad összerakásának. A kérdésem azokhoz, akiknek ebben van értékes tapasztalatuk. 1. Bemeneti csatoló kondi az Urbánnál 470nF, az eredetinél 680nF. Mi a javaslat, megtartható a 470? 2. Van-e valakinek tapasztalata, hogy a híd elemekben lévő kondi milyen típusú legyen. Anno még lehetett cső csillám kondit kapni. Az Urbán kitben most sima stiroflexek vannak (ha jól sejtem). Mi a javaslat, megtartsam? 3. Mi a tapasztalat, egy CD lejátszó képes-e simán kivezérelni a Quadot, csak kellene elé egy előerősítő. Elvileg ugye illesztett lenne a csatlakozás, és a kimetei fesz is megfelelő lenne, de a régi Quadomnál az volt a tapasztalatom, hogy kevés volt meghajtásnak. Köszönöm! Csaba
1., mehet bele a 470nF
2., a stiroflex jo lesz, maradhat 3., 500mVrms a Quad erzekenysege szoval egy CD-jatszo kivezerli siman (altalaban egy CD-jatekos 2V-ot produkal)
Szerintem csak az A osztályú végfoknál a két ellenállást értékét kell csökkenteni 560ról olyan 530ohmra.
Szia! Én építettem Bd 249C-vel,nem bírja /az orion is 60W-ra 4et tett/Mj15003-al, az is elhalt,2N3773 az birta,Nekem a 2N3442 vált be,igaz azokat máshol vettem és modosítás nélkül betettem az Mj-k helyett!?!
Koppanás gátló nincs benne,nem is raktam bele mert külön dobozba és egységként építettem mindig a végfokot és nem koppan. Végtranyó hibáknál ajánlatos a T6-ost is leellenörizni.Persz a bekapcsolási sorrendet minden hangosítóberendezésnél ajánlatos betartani: Be :a jel haladási irányának megfelelően,Ki :a végétől visszafele.ÜDV!
Tényleg csak mint tapasztalat.
Annak idején volt egy Videoton hangfalpárom (talán DC2010 - nem emlékszem). Akkoriban kezdett elszállni az erősítő komolyabb hangerőnél. El tudom képzelni, hogy a hangfal impedanciája a frekvencia függvényében nem hogy lineáris nem volt, de bizonyos pontokon nagyon alacsony lehetett. A Quad akkoriban 2N3442-vel ment, és talán az alacsony impedancia nagy áramfelvételt, majd hőmegfutást okozhatott. Amikor lecseréltem Orion HS501-re, a gondok egyből megszűntek. Ezt azért tudom, mert az erősítőt diszkózásra is használtam mindkét hangfallal.
Sziasztok énis 2n3442vel használom a quadot +- 53volton hídbakapcsolva 6.8ohmal terhelve már 7.éve és birja
Xaba koszi hogy megosztottad az elmenyt erdekes es elgondolkoztato!
Jol ramutat arra hogy a hangvalto passziv elemeinek es maganak a hangszoronak a kombinacioja miket tud produkalni a frekvenciafuggo fazistolas miatt. Udv.! Trojan, Jo hutessel es eredeti (pl. Tesla gyartmanyu) tranyokkal lehetseges, igaz nem eletbiztositas. De orulok hogy birja, legyen is igy orokke! Udv.
üdv mindenkinek!
Az Urbán féle quad 405-ös 200w-os verzióját szeretném hídba kapcsolni. A kérdésem az lenne hogy a melléklet kapcsolással ez megoldható lenne-e. A másik kérdésem az lenne hogy a kapcsolásnak mennyi tápfesz kell mert sajna nincs feltűntetve A segítséget előre is köszi
Tessék, itt egy idézet:
200W szinuszos teljesítményhez 4 ohmos hangfal esetében 80Vpp jel szükséges. Ha azt akarjuk, hogy az erősítő a csúcsteljesítmény határán se rogyjon össze, ehhez a jelszinthez ą (50-55)V körüli tápfeszültség szükséges. Még bonyolultabb lesz a helyzet 8 ohmos hangfalak esetében. Itt a kimenőjel szintje jó közelítéssel 110Vpp. Az ehhez szükséges tápfeszültség értéke pedig ą (60-65)V. Bővebben: Link
Keress hozzá adatlapot és rájössz... de amúgy tudtommal + / - 15 V megfelel neki (TL 072)
jaj, bocs, félreértettem amit írtál (eléggé :idiota: )
itt az adatlapja: Bővebben: Link azt írja hogy max. +-18v
+/-12V vagy +/-15V kell az IC-nek. A feszkó legyen alaposan szűrt és stabilizált!
Arra figyelj majd hogy a hidalt verziót majd csak 8Ohm-os hangládával terheld! (400W-RMS lesz a kimenő telj.)
Ok megfogadom a tanácsodat.
Majd teszek bele stabilizátor IC-t. Üdv
sziasztok!nekem egy jol müködő kivezérlés jelző kéne quadba!olyan aminek van kis erősítője!
Szevasz,
Ledes kiv.jelzőre gondolsz? Mit értesz az alatt hogy "legyen kis erősítője"? Üdv.
Mivel érdekelt a téma, leszimuláltam és íme az eredmény a fázisfordító szabályosan működik az ellenállások a lehető legkisebb tűrésűek legyenek .
A TL072 nek max +-18 voltot adhatsz +-12 től+-18 ig jó bármi. kíváncsi vagyok sikerül e a hidalás .Cserébe megírhatnád majd.
Igen aszem a bemeneti ic tápfesz zener elötét ellenállásait és a kimeneti tuláramvédelem ellenállásait kell átméretezni,de az utobiban nem vagyok biztos.
A min határ a +/- 25v
Igen ledes kivezérlés jelzőre!van egy nekem de nincs panel rajzom hozzá!viszont van beültetésem!ha tudtok segitsetek!vagy esetleg ajánljatok valami jot!mellékelem a rajzot
Sziasztok!!!
A Quad 405-ös erősítőhöz kellene nekem beültetési rajz, nyák-rajz már ven elöre is kösz! üdv. szucsy
a girátor műveleti erősítővel készített szintetikus induktivítás
|
Bejelentkezés
Hirdetés |