Fórum témák
» Több friss téma |
Mielőtt kérdezel, a következő két dolgot ellenőrizd!
I. A helyes tápfeszültségek megléte.
II. A kimeneten van-e egyenfeszültség.
Élesztés.
Nekem hirtelen egy TDA2005 jutott eszembe, sztereo beállításban, ami 8-18V közötti tápról tud nűködni (autóba van kitalálva eredetileg).
Az adatlapja az ajánlott kapcsolásokkal megtalálható itt is a gyűjteményben, de böngészhetsz is a kategóriában, hátha találsz alkalmasabbat: Bővebben: Link
A hangfal eredetileg is max 4W-ot bír, ezért maradnék a nagyon kis teljesítménynél, hogy ne tudja széthajtani. A kölkőc még csak 5 éves... és baromira nem ért hozzá
Ezeket már végignéztem, és reménykedtem, hogy van más gyártó számomra ismertlen áramköre, ami még ennél is primitívebb alapkapcsolással működhet 5-12 volt tápfesz mellett.
Van, igen, autós célra vannak szinte 0 alkatrészekkel is, a hqvideo.hu oldalán láttam olyanokat nemrég, de most el kell mennem, este keresek még valamit.
Á! Bemész egy "madaras teszkó" vagy ilyesmibe, veszel egy noname műanyag PC hangszórót, aztán szétaprítod. Minden van benne ami kell, erre a célra. Alkatrészekkel sem jössz ki olcsóbban, meg kevesebb a tökölés is (max 2e Ft)
Szia!
Hááát, nem tudom, de ettől primitívebbet szerintem nem találsz. Mármint a 2030-as, illetve a 2003-astól. Szerintem a 2003-as jó választás lenne. Igénytelen, olcsó, egyszerű. Meg ha mentek kirándulni, akkor is viheted és a fiad gyakorolhat rajta....
szia!
ezt nem érdemes megépíteni, mert ic-s (szerintem nem érdemes) és nem lehet túl jó... itt a link Aztán találtam itt a hobbielektronikán is 1-2-tt: http://www.hobbielektronika.hu/forum/files/67/672cd0e80ce1eed0fd739...13.jpg http://www.hobbielektronika.hu/forum/files/cc/ccf719031f58a19ecdbdb...15.png Többet nem tudok, de még azért körülnézek!
1/2W-os ellenallasok a 2 "emitter" ellenallason kivul mindenhova jok. Az a bizonyos 2 nagyobb teljesitmenyu ellenallas (0.33ohm) pedig legalabb 5W-os legyen, de nem baj az sem ha nagyobb (nekem 10W-osak lesznek mert ilyenek vannak itthon).
B5 ellenállásai? Melyikre gondolsz? Ami a végtartnyók emitterén van az általában 5W. A többi, ha biztosra akarsz menni, akkor vegyél fémréteg ellenállást. 0,6W, 1%-os tűréshatár. Ha ezt teszed bele, az atomháború kivételével mindent kibír.
Illetve annyival kiegészítve még, hogy a végfok kimenetén szok lenni egy RC tag . 10Ohm körüli ell., meg 150-220 nF kondi sorbakötve. Ott az ellenállás 2W. Ennyi. Aszem.
Sztem felesleges oda 2W-os ellenallas. 1/2W-os oda is siman jo ... persze ha nincs masfele akkor jo oda 30W-os is ... de hat a meret az megiscsak szamit vmit
megnéztem, és a AN17821A már hasonlít arra amit gondoltam. néhány kondi és néhány ellenállás, és kész. Tápfesz 3,5 és 13,5 között. Max telj. 5W
Kösz a segítséget.
Gondban vagyok ezzel a cikk írással. Most kezdtem el, és hát a képeket nem tudom kezelni. A méretezés, stb ikon sem szeret működni, meg valahogy nem adódik hozzá az adott oldalhoz egyetlen kép sem, mikor "eredeti környezetben" tekintem meg az oldalt. Hogy a francba adjak hozzá képeket. Ha feltöltöm őket az oldalhoz, nem jelenik meg a megtekintés során, nem is tudom méretezni őket, pláne nem tudok linket hozzáadni a nagyobb képek eléréséhez. Így nem lessz cikk az erősítőről....
HY
Értem Köszi mindkettőtök segítségét.
Hát ezekkel nekem is bajaim lennének. (ha írnák)
De próbáld meg, szólj a modinak. Ott a kérdőjel, kattints rá. Aztán ha már tudod, légyszíves tedd közzé, vagy a forrást. üdv! proli007
Szia!
Köszönöm a segítséget, amint ujra nekiülök, beszálmolok az eredményről. üdv.: Zoli
üdv
Lenne 1 olyan kérdésem a B5-ös erősítővel kapcsolatban,hogy van a rajzon egy BC546BP és egy BC556AP tranyó de ilyet nem találtam a HQ-nál.Nos ezek helyett jó a BC546A vagy a BC546B vagy a BC546C is? Ugyan ez a helyzet a BC556AP-vel is.Ehelyett is jó a BC556A vagy a BC556B is? Vagy esetleg mind jó?
Szia Directors!
Jó helyette bármelyik, csak a max fesz.-ben van kűlömbség. (De a sima BC 546 is 63V)
hy
okés köszi szépen Ha minden jólmegy hétvégén össze is rakom az erősítőt Csal legyen minden a boltba
Tévedsz, pont hogy a specifikált Vce0max-ban nincsen különbség közöttük, mind min. 65V-os!
A betűjel (A, B, C) az áramerősítési tényezővel van összefüggésban: a gyártó felállít három különböző tól/ig értéket (A: 100...200, B: 200...400, C: 400...800), és azokba beosztályozza (kiválogatja) a tranyókat. Végül a szitázáskor már a megfelelő betűjel kerül a típusjelzés mellé. Amiről te beszélsz az a típusjelzés utolsó számjegye: BC546 (65V), BC547 (45V), BC548 (30V).
Igazad van !
Összekevertem a BD-s tranyókkal, ott viszont (átlag)20V-ként ugrik a max Uce (Bár ott se mindegyiknél )
szerintem csinálj tda1554Q ic-ből végfokot! igaz kicsit nagyobb a teljesítménye mint 5W (2*22W asszem) de csak 3 kondi kell hozzá!
ha nem akarod h nagyon hangosra lehessen venni akkor teszel be egy ellenállást a bemenetre a poti után, max hangerőnek megfelelően és így nem tudja majd a gyerkőc túl hangosra venni üdv
Egy dolgot azért nem értek.
Miért kell egy ilyen szimmetrikus végfok bemenö tranyóinak külömböző bétájuaknak lenni?
BUÉK mindenkinek ! Visszatértem ... És frissítettem az egytranyós oldalamat. Hamarosan lesznek új képek és egytranyós hangszórós rádió is.
http://pet.dote.hu/~bihari/ És egy kérdés: valaki légyszi magyarázza el röviden hogy az egytranyós erősítőmnél hogyan függ az ideális hagszóróimpedancia a tápfesztől - áramtól vagy a kollektor feszültségétől... erre még nem jöttem rá. Köszi !
Udv,
Latom meg mindig izgat az egytranyos erositok vilaga Ha elkerulte volna a figyelmed korabban (ahogy igertem) osszedobtam en is egy ilyen cuccott es mericskeltem kicsit: Itt olvashatsz rola. |
Bejelentkezés
Hirdetés |