Fórum témák
» Több friss téma |
- Ez a felület kizárólag, az elektronikában kezdők kérdéseinek van fenntartva és nem elfelejtve, hogy hobbielektronika a fórumunk!
- Ami tehát azt jelenti, hogy a nagymama bevásárlását nem itt beszéljük meg, ill. ez nem üzenőfal! - Kerülendő az olyan kérdés, amit egy másik meglévő (több mint 17000 van), témában kellene kitárgyalni! - És végül büntetés terhe mellett kerülendő az MSN és egyéb szleng, a magyar helyesírás mellőzése, beleértve a mondateleji nagybetűket is!
Ezt honnan olvastad ki? A mérőfrekvencia volt 10kHz, amin meghatároztak néhány tulajdonságát (Test Conditions). A görbéket nézzed!
Ott van a főoldalon, hogy "Resonant Frequency: 10kHz", akkor az nem azt jelenti?
Itt egy autentikus katalógus. Tanulmányozd a különböző ferritanyagok tulajdonságait. Könnyebben tudsz választani.
Bővebben: Link
Bővebben: Link
Itt az általad linkelt tekercs gyártója. Van más típusszámmal nagyobb frekvenciára is.
Sziasztok!
Kérdésem az lenne,hogy az alábbi képen található kapcsolásban a TIP31 az milyen más tranzisztorral lenne helyettesíthető? Köszönöm.
Nézd meg a tranzisztorok helyettesítése témában (fejléc). De bármilyen hasonló paraméterű tranyó jó helyette (ez is ágyúval verébre). Nézd meg az adatlapját; vesd össze az áramköri igényekkel.
Sziasztok, kezdő vagyok! Az lenne a kérdésem, hogy hogyan csinálhatok 2db 9 voltos elemből (18v) 12voltot? Fontos lenne, köszi előre is.
Mi a különbség az Lm78xx és az KA79xx között? mert nekem csak ilyenjeim vannak!
A hozzászólás módosítva: Jún 3, 2014
A 78xx pozitív, a 79xx negatív tápfeszültséget szabályoz, erre oda kell figyelni a bekötésnél.
Igen, utána olvastam pont ez előbb, viszont ki is próbáltam egy leddel, és a +-ra kötöttem, és működött. Bár mint mondtam kezdő vagyok, és hát nem igazán értem, hogy pozitív vagy negatív-at szabályoz, viszont azt tudom, hogy én ezt a + ra kötöttem és a LED nek is a + lábát raktam az outputhoz, és világított, és látszott, hogy nem 18v, hanem 5v-val világít (egy KA7912-m, és egy KA7905-m van, egy régi tápegységből forrasztottam ki őket az előbb)
Sziasztok,
12V-os autó akkumulátorról szeretnék kevertfényű 160W-os, vagy 80W-os higanygőzt működtetni inverter segítségével. Az a cél hogy minél tudjak világítani egy 55 Ah-s akksival. A kevertfényűhöz ugye nem kell előtét, fölvesz 160/12= 13,3 A-t, tehát világíthatok vele kb 4 órát (55 Ah/13,3A, ha nem számolok az inverter veszteségével) Az első kérdésem, hogy jó- e a gondolatmenetem? A második: A 80W higanygőzzel elvileg 8 órát világíthatnék, viszont ehhez fojtó kell. Mennyit vesz le a fojtó? melyikkel tudok tovább világítani? Előre is köszönöm a segítséget!
És nem ugyanannak kéne történnie, mintha rövidre zárnám egy db elem 2 pólusát?
Sziasztok!
12V-os zselés akkumulátor töltő kapcsolást keresek. Találtam itt a cikkek között, pl a vicsys féle Automata zselés akkumulátor töltő, de félek hogy annak nem túl nagy lesz a hatásfoka ha már ekkora hűtőborda kell az ic-re? Itt van a másik a dolfin féle akkuőr, töltő és kisütő funkcióval de ez gondolom zselés akkuk töltésére nem nagyon alkalmas kapcsolás. Vagy igen?
A hűtőborda azért akkora, mert ekkora egy Pentium processzor hűtőbordája. Lehetne méretezni hűtőbordát erre a passzív hűtésre, de minek? Analóg akkutöltő hatásfokát a precíz transzformátorméretezéssel lehet javítani, vállalkozol hálózati trafó elkészítésére is?
Nikkel alapú akku töltésére készült töltő nem alkalmas ólmos akkumulátor töltésére.
Sziasztok.
Van egy kis Einhell trafóm,a gondom az hogy jön a meleg Tipusa:Einhell Cen150/1 tehát ventilátoros,mégis nagy melegben hamar kikapcsol.Tudom barkács kategória és ilyen bekapcsolási idő esetén nehogy azt várjam már hogy szinte folyamatosan lehet vele dolgozni. Valami jó ötletet kérnék amivel egy kicsit használhatóbbá lehet tenni. Szerintem ezek alu tekercselésűek,nem tudom mennyit jelenetene ha rézzel tekerném meg ujra,vagy egyálltalán ér-e annyit.Komolyabb hűtésen is gondolkoztam,mondjuk a vasmagra hűtőbordákat tenni,nem tudom ez megoldható-e és mennyit érne el vele az ember. Előre is köszönöm a jótanácsokat!
Nem tudom mekkora ventillátor van benne gyárilag, az enyében nem volt. Egy jó nagy 220 Voltos műszer ventillátort tettem bele. Sokat segített...
Azon én is elgondolkoztam hogy még pluszban teszek fel pár hűtőlemezt. Ártani biztosan nem árt neki... Véleményem szerint amíg le nem ég, nem érdemes újratekercselni. Akkor viszont valóban rézzel csinálnám és kicsit nagyobb menetszámmal (hogy a vas se melegedjen annyira).
Sziasztok!
Azt szeretnem megkerdezni,hogy szukseg van-e az R1 es R2 ellenallasra valamint nem igazodok el a BC639 adatlapjan.Mekkora legyen R6,R7 en 200 es 31Ohm 0,6W ra gondoltam.A hangszoro BPS-4510 250mA max felvetelt ir az adatlapja. Elnezest az ekezetek hianyaert meg nem tudtam kicsereltetni az angol billentyuzetet. Koszi.
Mi a fene az az lmk?! Tegyél fel pdf-et, vagy képet (jpeg, png).
Én még mindig nem tudom mi akar ez lenni. Jobb lenne ha kapcsolási rajzot tennél fel képként, és főleg odaírnád, hogy mi ez a százlábú, meg egyáltalán mi ez az egész, stb.
Bocs lemaradt,cd4011 IC.2bemenetes NAND kapuk 1-2 a bemenet a 3 a kimenet.
A hozzászólás módosítva: Jún 4, 2014
Sziasztok!
Megépítettem az oldalon található 1 LED-es villogót 555 IC-vel, de sajnos nem úgy működik, mint ahogy kellene. 1 LED-es villogó A LED folyamatosan világít és nem tudok rájönni a problémára. Talán az lehet a probléma, hogy nem 15K hanem 16K ellenállást kaptam és a villogás mértékét annyira megnöveli, hogy azt már érzékelni nem tudom? A hozzászólás módosítva: Jún 4, 2014
Szia!
Az IC van rosszul betéve a foglalatba! Üdv.: Feri
Hello! Úgy látom fordítva van bedugva az IC. De lehet bele is pusztult, ha az elem (vagy táp) elég bika volt.
Ha jól látom, az 555 ic. fordítva van bedugva. Akkor már biztosan, ha hárman is mondjuk.
A hozzászólás módosítva: Jún 4, 2014
Valóban, bár őszintén bevallom azt utólag fordítottam meg mikor láttam, hogy nem működik...
Fordított helyzetben, tehát helyes irányban a LED meg sem nyikkant. Próbáltam másikkal és hasonló a helyzet. A hozzászólás módosítva: Jún 4, 2014
Üdv. Olyan kérdésem volna hogy UPS-t be lehet-e az akkumulátorai nélkül kapcsolni? Nem lessz tőle semmi baja? A válaszokat előre is köszönöm.
|
Bejelentkezés
Hirdetés |