Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Laptop javítás, tuning

Témaindító: angelero, idő: Jún 15, 2006
Témakörök:
Lapozás: OK   158 / 281
(#) SzervízMacska válasza nagym6 hozzászólására (») Máj 31, 2014 /

Alaplapi akku hogy van? Az is le tudja fogni, hogy nem indul. Bár ha egyszer elindult, nem hinném, hogy leállna miatta...
(#) Router válasza deer28 hozzászólására (») Máj 31, 2014 /

Szia!

Most olvasom a problémád.
tomipap jól mondja.

Sajnos az ejtett gépek néha rosszabbak mint a folyadékkárosak. Jobb esetben tényleg csak BGA kontakthiba keletkezett, de lehet, hogy feltépett magával padet is. Akár a mag kötései is károsodhattak, vagy lehet akár rétegszakadt is a lapod. Első körben újragolyóznám fain ólmos anyaggal a GPU-t, nagy valószínűséggel csak ez a baj.
(#) deer28 válasza Router hozzászólására (») Máj 31, 2014 /

Szia Router! Kezdjük ott mi az a GPU? Tudod google a barátom meg is nézem mi az vagy legalább is, hogy néz ki
(#) Router válasza deer28 hozzászólására (») Máj 31, 2014 /

Esetedben az ATi feliratos móka az ott CPU foglalattól délre.
(#) tomipap válasza Router hozzászólására (») Máj 31, 2014 /

"moka"

Ennel rondabb GPU nem sok letezik.
(#) Router válasza tomipap hozzászólására (») Máj 31, 2014 /

Csak az ATi tudott ilyen torzszülötteket gyártani, hálisten elfelejtették elég gyorsan. Helyette megtanulták, hogy kell garanciatávra beállítani az élettartamot.
(#) tomipap válasza Router hozzászólására (») Máj 31, 2014 /

Hat abba nagyon belejottek az biztos. Bar a gyartokon is sok mulik (nyilvan oket sem kell felteni) mert a konzumer kategorias notikban neha olyan paszta van ami 1 ev utan mar puder allagu... Igy meg GPU legyen a talpan aki hosszu tavon kibirja. Ezert boritom mindig szet az uj gepeimet is. Ez az elso amivel kezdek, uj paszta ha ne adj isten valami GAP pad is van rajta (mostanaban egyre ritkabb) akkor abbol is teszek ra valami normalisat... Eveket lehet adni gepeknek ha az ember maximum 2 evente kipucolja a masinat rendesen.

Ez mondjuk nem neked szol kifejezetten.
A hozzászólás módosítva: Máj 31, 2014
(#) nagym6 válasza SzervízMacska hozzászólására (») Máj 31, 2014 /

Azt cseréltem, de az eredeti is jó volt. Ez egy CR2032 lítium elem volt.
(#) Leraz válasza nagym6 hozzászólására (») Máj 31, 2014 /

Szia.
Én már 2 hete kutatom az ilyen hiba okát egy másik gépen de ebben a topikban.
(#) Router válasza tomipap hozzászólására (») Máj 31, 2014 /

Én azt látom, hogy itt már majdnem minden konzumer kategória, ha nem iparba tervezett eszközt vesz az ember akkor mindenhol szembesülhet ezekkel a problémákkal. Ez a gap pad őrület borzasztó, ha a CPU-ra ki tudják alakítani a fémes kontaktot réz betéttel akkor nem értem a többi chip miért ne fekhetne fel így. De gyakorlatilag a flip chip elterjedése óta hűtheted ezeket bármivel, a mag kötései előbb-utóbb tokon belül engednek el pár év használat után. Lásd amd-ati IGP-k percre pontosan ugyanakkor döglenek, a reflow is csak a hősokk miatt hozza helyre őket, véletlen sem a golyók újraömlesztése - ezeket nem is golyózom, vagy reflow vagy egyből kuka és csere ha hosszú távra kell.

Persze ettől néha tényleg nem árt kivakarni a filcréteggé edződött magas DNS tartalmú (hajszál és egyéb szőrök) keverékét a lamellák közül.
(#) Router válasza nagym6 hozzászólására (») Máj 31, 2014 /

Próbáld meg esetleg asztalon szétborítva tesztelni finoman végignyomogatva a lapot hátha csak egy behatárolható kontakthiba van valahol. Jártam úgy hasonló esetlen ahol az egyik táp ic QFN forrasztása volt hibás. Illetve azt is nézd meg, hogy amikor nem akar indulni, a bekapcsoló gombon megvan-e a készenléti 3.3V
(#) nagym6 válasza Router hozzászólására (») Máj 31, 2014 /

Szétbontva alaplapot nyomogattam, hajlítgattam elég határozottan is, nem hozott eredményt. Alaplapon kondik normálisan néznek ki. A 3.3V -ot nem tudom, megnézem, ha lesz időm szétdobom. A proci hűtőborda tele volt szöszökkel, talán a nem jó hűtés tönkretehette. Vagy, ha jól tudom, az önmaga lekapcsol időben. Köszönöm.
(#) Router válasza nagym6 hozzászólására (») Máj 31, 2014 /

A prociban elég jó hővédelem van és a hibajelenséged sem ide vezethető vissza, ha nincs benne a CPU akkor is indulnia kellene.
(#) nagym6 válasza Router hozzászólására (») Jún 1, 2014 /

A bekapcsoló gombon megvan a 3.3V, pontosan ennyi. De ha megnyomom a bekapcsoló gombot, 0V -ra esik a 3.3V. Feltételezem, hogy valami leterheli. A gomb kétáramkörös, két bemenetén van 3.3V. Mindkettőn 0V lesz benyomáskor. Gondolom a két áramkör párhuzamosan van kötve, áramtalanított gépnél a bekapcsoló két-két pontja között 0 Ohm mérhető.
(#) tomipap válasza nagym6 hozzászólására (») Jún 1, 2014 /

Tokeletesen jo. Ennek igy kell mukodnie. Az smd nyomogomb erintkezoi hosszabb iranyban atvezetnek. Tehat sima ket erintkezos nyomogomb. "Csak" a stabilitas miatt van 4 laba. Ha ramersz a testhez kepest akkor lathatod, hogy a gomb testre teszi a 3.3V-os jelet.

Meg kell nezni, hogy a KBC-n amikor 0V-ra all a bekapcs gomb bemeneti laba akkor megjelenik e a 3.3V a kimeneten.
A hozzászólás módosítva: Jún 1, 2014
(#) nagym6 válasza tomipap hozzászólására (») Jún 1, 2014 /

Mi a " KBC ". Köszönöm.
(#) Router válasza nagym6 hozzászólására (») Jún 1, 2014 /

Keyboard controller, általában egy soklábú TQFP tokban lakik de a további méricskélést rajz alapján tudod csak elkezdeni. Viszont ha a bekapcs gombot földre húzza lenyomásra és ennek ellenére nem indul akkor nekem nagyon gyanús, hogy kontaktos a kbc-d vagy inkább csereérett mert neki kellene indítani az egész deszkát. Első körben átforrasztanám a lábait
(#) AZoli hozzászólása Jún 2, 2014 /

Sziasztok!

Asus Eee PC 1011 notebookom kijelzőjének alsó fele gyakran elsötétül, becsíkozódik, külső monitorral mindig jó. Lehetséges hogy csak a szalagkábellel van a gond, vagy ne reménykedjek?
Nem mindig ugyan akkora terület, de mindig az alsó rész. Van hogy indítás után a win. bejelentkezésig jó.

Kösz!

Eee.jpg

(#) Router válasza AZoli hozzászólására (») Jún 2, 2014 /

Szia!

Szalagkábel vagy kijelzőproblémának tűnik. Mozgatásra változik valamilyen módon?
(#) AZoli válasza Router hozzászólására (») Jún 2, 2014 /

Szia!
Nem, akár mit csináltam vele, nem javul, talán amikor sokáig van bekapcsolva, néhányszor 10 pixelnyi sorral több látszik. Bekapcsolás után van, hogy egészen a win xp logo eltűnéséig jó, ugye akkor egy pillanatra elsötétül az egész képernyő, és utána jön az "Üdvözöljük" felirat, na onnantól csak fél képernyő van.
Anélkül hogy kicserélném a szalagkábelt, gondolom nem tudom eldönteni hogy melyik?
(#) Router válasza AZoli hozzászólására (») Jún 2, 2014 /

Előbb szét kellene kapni és átmozgatni a csatikat és a kábelt hátha megmutatja magát a hiba.
(#) Leraz hozzászólása Jún 3, 2014 /

Áldja meg a szilikon völgy lelke, végre csak sikerült megcsinálni.Összerakom és remélem még bírja egy darabig.
(#) zolika60 válasza Leraz hozzászólására (») Jún 3, 2014 /

Az titok, hogy mi baja volt? Egyébként gratulálok hozzá.
A hozzászólás módosítva: Jún 3, 2014
(#) pauer98 válasza tomipap hozzászólására (») Jún 5, 2014 /

Szia!

Érdeklődnék, miszerint jutottál valamire az A4G-vel?

Vagy ez szószerint füstbement terv?

Köszönöm!
(#) spgabor hozzászólása Jún 7, 2014 /

Sziasztok!

Szeretnék kérdezni egy Acer Aspire 5920 laptoppal kapcsolatban. Az volt a problémája, hogy gyengélkedett a háttér világítása, majd meg is szűnt. Viszont az LCD-t kívülről megvilágítva sem látszik a kép, valamint a d-sub csatin sem ad ki jelet.
A háttérfény miatt az invertere okolható. Külső inverterről szépen világít a fénycső benne, az inverter működéséhez szükséges feszültségek is megvannak.
Viszont a képtartalom nem jön meg. Ezzel kapcsolatban viszont nincs ötletem. VGA hiba lehet? Előfordulhat, hogy egyszerre megy el a vga és az inverter?
A gépben egy Nvidia 8600M GT VGA van.

Köszi és üdv:
spgabor
(#) eyess válasza spgabor hozzászólására (») Jún 7, 2014 /

Tehát , akkor jelenleg magában a gépben nincs háttérvilágítás , csak külső meghajtással , és videó vezérlés sincs , tehát képtartalom sem .Mindenképpen a tápkörnyékén nézz szét ott lesz a hiba .
(#) spgabor válasza eyess hozzászólására (») Jún 7, 2014 /

Táp környékén? De az inverter kap 18V-ot, 0,6V-ot és a fényerő függvényében 0,6-3,1V-ot. A VGA-t most újrapasztáztam, mert kőkeményre volt száradva az eredeti.
Tápnál mit keressek?
A gép amúgy megy rendesen, a Windows is betölt (rendszerindítási hang), gombokra reagál.

Ok pasztázás előtt még jó volt ?
(#) spgabor válasza eyess hozzászólására (») Jún 7, 2014 /

Nem, egyik ismerősöm hozta, hogy nézzem meg. A kezdeti panasz az volt, hogy full fényerő mellett is alig látja a képet. A napokban meg már nem is volt háttérvilágítás. Egyáltalán nem kapcsolt be. Akkor próbáltuk külső monitorra kötve, valamint elemlámpával bevilágítva a képtartalmat megnézni. Sajnos egyik sem volt eredményes. Monitorra nem ad képet, valamint lámpával világítva nem látni semmit. Ezért kezdett fura lenni.
Most szétkaptam és kipróbáltam a csövet külső inverterrel, az jó. Az inverter csatlakozóját megmértem, ott a fentebb írt feszültségek jelen vannak. Ebből gondolom, hogy az inverter biztos hibás.
Viszont ami a probléma, hogy ettől függetlenül nincs képtartalom, amit a VGA hibájára tudok csak visszavezetni.

Nem biztos , hogy hibás , csak nem kap meghajtást .Táp , adat stb , ezeket kellene megnézni.
Következő: »»   158 / 281
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem