Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » AWI-TIG hegesztő rajza

Témaindító: nyekk, idő: Feb 6, 2009
Témakörök:
Lapozás: OK   14 / 28
(#) mpisti válasza krisz790510 hozzászólására (») Jún 20, 2014 /

A képen jelölt helyen kellene lennie egy fémdobozban a nagyfesz gyújtó egységnek. Ha az melegszik, akkor annak csak az lehet az oka,hogy nem megfelelően működik, lehet hogy a feszültségtöbbszöröző kondik zárlatosak. Ez nem ritka ennél a nagyfesz egységnél. A hegesztés megkezdésekor a nagyfesz egységben levő szikraközben van szikraképződés folyamatosan? Ha nincs, akkor ez az egység hibás. Enélkül alut hegeszteni szinte lehetetlen.
(#) krisz790510 válasza mpisti hozzászólására (») Jún 20, 2014 /

A hegesztő emberke el is kezdett vele alumíniumot hegeszteni csak olyan kapkodva működött. Olyan hangja volt mint mikor ívvel hegeszt az ember.
(#) mpisti válasza krisz790510 hozzászólására (») Jún 20, 2014 /

Alu hegesztésekor az ívnek enyhe búgó hangot szabad(kell) hallatni, de kapkodni semmiképp. Lehet hogy a mágneses erősítős szabályozás rosszalkodik. Próbáljátok meg impulzusüzemben. DC üzemmódban teljesen korrekt a működése? Úgy mint nagyfesz gyújtás, áramszabályzás, felfutási lefutási áram stb... Ha DC üzemmódban minden tökéletes, kis áramértéknél is tökéletesen ég az ív, nem akar kialudni, csak váltóáramnál nem jó, akkor hirtelen nincs ötletem mi lehet a gond. De a nagyfesznek komoly szerepe van az AC hegesztésnél, mint ahogy azt már korábban is írtam.
(#) patkolttojas hozzászólása Jún 24, 2014 /

Sziasztok!

Kérés, kérdés lenne a következő. Javítanom kellene egy EINHELL BT-IW160 inverteres hegesztő készüléket. A 4 db. IGBT-ből 2 el volt szállva, azokat kicseréltem, zárlat már nincs. Az ominózus 47 Ohm-os 5W-os ellenállás is KO volt, azt is cseréltem. Ez a hálózati betáp körben van valahol az egyenirányító GRAETZ mellett. Úgy néz ki, hogy nem kap segédtápot, vagyis maga a vezérlés nem éled fel. Bármi segítség jól jönne, ha valaki ismeri esetleg a konkrét típust és van valami ötlete azt nagyon tudnám értékelni. Kapcsolási rajz is jól jönne, de szerintem az csak hiú ábránd.

Előre is köszönök minden segítséget!

patkolttojas
(#) Phile80 válasza patkolttojas hozzászólására (») Jún 24, 2014 /

Tegyél fel képeket a gép belsejéről, talán akkor tudunk segíteni.
(#) patkolttojas válasza Phile80 hozzászólására (») Jún 24, 2014 /

Szia!

Köszönöm a segítséget. Képet teszek fel természetesen, de majdnem csodaszámba menő dolog történt: bekapcsolt. Igaz egy 40W-os izzón keresztül indítottam, nehogy elszálljon minden, de megtörtént a csoda, vagyis egszer csak fogta magát és rendesen elindult. Direktben is megy szépen, a kimeneten DC 76,2V stabilan megjelent. Az igazi ok, hogy miért nem indult el az IGBT-k cseréje után, az titok marad szerintem

A mellékletben van egy inzert a beléről, hátha jól jön majd valakinek a későbbiek folyamán.

Köszönöm, hogy foglalkoztál a témával!
(#) osfer hozzászólása Júl 2, 2014 /

hola amigos no soy tecnico pero tengo una tig uniarc 5 que no rompe la pelicula de oxido soldando aluminio cual seria su problema
(#) mpisti válasza osfer hozzászólására (») Júl 2, 2014 /

¡Hola!
Si la película de óxido no se rompe, el problema de la alta frecuencia de tiempo de encendido de su búsqueda.
(#) osfer válasza mpisti hozzászólására (») Júl 7, 2014 /

esa placa es igual a la de mi maquina donde la puedo conceguir para salir de ese problema o que tengo que cambiarle amigo gracias por responder me sirve mucho tu ayuda

Kép 741.jpg

voy a tratar de traducir todo en tu lenguaje para facilitar las preguntas
(#) mpisti válasza osfer hozzászólására (») Júl 7, 2014 /

Eso sería bueno. Traductor Google es a veces giro interesante.

Helló veszek megoldás, tudok adni egy teljes lemezt, vagy meg kell változtatni, hogy megtörjék a hegesztett alumínium-oxid film, amely képes conceguir a repeuestos DC hegesztő is csak gondok vannak ac

Helló veszek megoldás, tudok adni egy teljes lemezt, vagy meg kell változtatni, hogy megtörjék a hegesztett alumínium-oxid film, amely képes conceguir a repeuestos DC hegesztő is csak gondok vannak ac

megértette a fordítások
(#) osfer válasza osfer hozzászólására (») Júl 7, 2014 /

Én fotózni az én lemez és mikor emvio köszönhetően barát
(#) mpisti válasza osfer hozzászólására (») Júl 7, 2014 / 1

Inkább a te nyelveden (spanyolul)levelezzünk. Az én Google fordítóm jobb.
Yo prefiero usar el correo en su propio idioma (español). Traductor Google es mi derecho.
(#) osfer válasza mpisti hozzászólására (») Júl 8, 2014 /

hola amigo muy bien te escribo todo en español entonces que tengo que verificar para poder reparar mi maquina gracias
(#) mpisti válasza osfer hozzászólására (») Júl 8, 2014 /

Én akarok itt Magyarországon több információt szerezni a géped problémájával kapcsolatosan. Sajnos nincs ismerős aki jól tud spanyolul, de megpróbálok segíteni neked. Néhány kérdés lesz:
-DC üzemben jól működik?
-A HF gyújtás működik a gépen?
-már korábban is volt probléma a géppel?

Quiero obtener más información en Hungría en relación con los problemas del equipo. Desafortunadamente, no hay amigo que conoce bien el español, pero trato de ayudarte. Algunas de las preguntas será:
-DC, está funcionando bien?
-El HF-ignición funciona en su máquina?
-ya ha habido un problema con la máquina?
(#) osfer válasza mpisti hozzászólására (») Júl 8, 2014 /

dc funciona pero ac no funciona. dc ac
(#) osfer válasza osfer hozzászólására (») Júl 8, 2014 /

no derrite la pelicula de oxido del aluminio
(#) osfer válasza osfer hozzászólására (») Júl 8, 2014 /

dc működik. ac nem működik
(#) mpisti válasza osfer hozzászólására (») Júl 9, 2014 /

El HF-ignicion funciona?
(#) osfer válasza mpisti hozzászólására (») Júl 9, 2014 /

technikus biztosítja, hogy Jol Minden Működik
NEM Működik
NEM TUDOK hegeszteni alumíniumot
(#) osfer válasza osfer hozzászólására (») Júl 9, 2014 /

Paraguay 10:00
Magyarország 16:00

Aluminium hegesztésnél a HF kell folyamatosan. DC Üzemmódban nem kell folyamatosan. DC üzemmódban csak az ív begyújtáshoz kell. Aluminium hegesztésnél fontos a balansz beállítás is. A balansznak +1 +2 értéken kell lenni.
1: Ha balansz nem perfekt, akkor a hegesztés rossz.
2: Ha nincs folyamatosan HF akkor a hegesztés rossz.
3: DC hegesztésnél a balansz nem kell.

Soldadura de aluminio, HF debe constantemente . El modo de CC no se puede mantener. Modo DC, el arco sólo debe estar encendido. Soldadura de aluminio también es importante balance ajuste. Balance valor +1 +2 debe.
1: Si el balance no es perfecto, es una mala soldadura.
2: Si usted no mantiene la mala soldadura HF.
3: de soldadura DC, la balanza no debe ser.

Brazilia-Németország 1-7
Brasil-Alemania 1-7

La tarde del Paraguay ahora. Aquí, en la noche.
A hozzászólás módosítva: Júl 9, 2014
(#) osfer válasza mpisti hozzászólására (») Júl 9, 2014 /

Jó Játék Németország
(#) osfer hozzászólása Júl 9, 2014 /

Köszönöm a segítségét joejt Barát
(#) mpisti válasza osfer hozzászólására (») Júl 10, 2014 /

Próbáltad már a gázpalackot másikra cserélni?
Has otro intentado otra tanque de gas?
(#) osfer válasza mpisti hozzászólására (») Júl 10, 2014 /

hello friend
ha használja
  ugyanazt az eredményt
Következő: »»   14 / 28
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem