Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Muzeális készülékek-alkatrészek restaurálása
Lapozás: OK   332 / 581
(#) thehunter válasza gkari hozzászólására (») Jún 24, 2014 /

Ez nekem is tetszik. Szívesen elbíbelődnék egy ilyennel. Gratulálok hozzá!
(#) Squall hozzászólása Jún 24, 2014 /

Sziasztok!
Nem tudja valaki mi a képen látható dolog?

IMG_1089.JPG

(#) Janó bácsi válasza gkari hozzászólására (») Jún 25, 2014 /

Ha már megszólítottál.... A hangszóró membránja nem eredeti, valaki egy 20 (25) cm.es normál újfajta membránt alakított át. Az eredeti papír tölcsér volt, műbőr, textil széllel.
Ha nem szakadt a tekercse, valószínű fel lehet újítani. Ha nem boldogulsz vele segítek, keress meg privátban. A tekercs menetszámot csak kikisérletezni lehet, mivel a légmagos tekercseknél nagyban befolyásolja a menetszámot az átmérő, a tekercstest anyaga, meg a szerelési kapacitások. A valószínű menetszám: vissz. csat tek:20menet, közvetlenül mellette! a mod. tek 50-70menet, és az antenna 40 menet (nem kritikus). Ha újratekered, akkor a mod. tekercset csináld 80 menetre, és majd ha szól le lehet tekerni belőle, vagyis lehet hangolni a menetszám változtatásával.
Szép darab örülhetsz neki. Na meg innen szép nyerni, ahogy szokták mondani.
(#) gkari válasza Janó bácsi hozzászólására (») Jún 25, 2014 /

Köszönöm!
Üdv!
(#) frecsko hozzászólása Jún 25, 2014 / 1

Ma hozta a futár. Orion 277:
(#) kisgeri válasza gkari hozzászólására (») Jún 25, 2014 /

De szép darab, azt hiszem ilyen ajándéknak bármelyikünk örülne!
(#) zolika60 válasza frecsko hozzászólására (») Jún 25, 2014 /

Olyan csúnya, hogy már szép. Gratulálok hozzá. Nem egy gyakori darab. Ez az?
A hozzászólás módosítva: Jún 25, 2014
(#) frecsko válasza zolika60 hozzászólására (») Jún 27, 2014 /

Még hogy csúnya!? Gyönyörűséges!
Igen, ez az.
A hozzászólás módosítva: Jún 27, 2014
(#) ha9pi.feri válasza Squall hozzászólására (») Jún 27, 2014 /

Szia! Wheatstone hidas ellenállás mérő.
(#) Gafly válasza zolika60 hozzászólására (») Jún 27, 2014 /

De miért van két varázsszeme?
(#) kadarist válasza Gafly hozzászólására (») Jún 27, 2014 /

Nincs kettő, csak a jobb oldali a szem, a bal az Orion logó.
(#) Gafly válasza kadarist hozzászólására (») Jún 27, 2014 / 1

Én azt is EM4-nek néztem
(#) madzagos válasza Janó bácsi hozzászólására (») Jún 27, 2014 /

Köszönöm a tippet a tekercshez,végre összejött a KC1-es csővel készített ládarádióm. Ha a visszacsatoló tekercs menetszámát növelem erősebb lesz a visszacsatolás?Mert jelen pillanatban nem tudom begerjedésig állítani?
Tisztelettel Madzagos
(#) Janó bácsi válasza madzagos hozzászólására (») Jún 27, 2014 /

A visszacsatoló tekercsnek közvetlenül a hangoló tekercs mellett kell lennie, és lehetőleg a forgókondi kivezetése felőli oldalán Ha nem gerjed össze, meg kell fordítani a két végét. Lehet növelni is a menetszámot, de 20 menetnél több, ha minden jó nem szokott kelleni.
(#) madzagos válasza Janó bácsi hozzászólására (») Jún 27, 2014 /

A hangján hallani hogy erősít de nem lehet gerjedésig fokozni.De megpróbálom a teljes átkötés is hogy változik e? Köszönöm a segítséget.
(#) kristikoma válasza madzagos hozzászólására (») Jún 27, 2014 /

KC 1-es csövet mérted esetleg? Szerintem mára sokat vesztett az emisszióból. A helyedben kipróbálnám DLL 101-el, ebből elég sokat gyártottak. Fűtésnek elég 1.5V, anódfesz valószínűleg maradhat.
(#) madzagos válasza kristikoma hozzászólására (») Jún 27, 2014 /

Szerintem jó mert a Kossuth rádió nagyon hangosan szól illetve egy román adó is jó hangos.
(#) Janó bácsi hozzászólása Júl 3, 2014 / 1

Üdv mindenkinek. Nagy itt a csend. Ime egy újabb szerzemény: Philips 67A. A készülék ismét egy padlásról került elő, nagyjából meg van mindene, csak rozsdás, meg koszos. Viszont jó az üvegje, ami ebben a kategóriában ritkaság! A káva sajnos oda van, lejött a furnír több helyen, az ismerős asztalos meg jelenleg nem vállalja, magamnak kell majd csinálni vele valamit. Érdekes lesz. Láthatóan sportoltak már rajta, ahogy annak a nagy elkónak a beépítését elnézem. A következő napokban ezzel foglalkozom, majd írok róla.
(#) zolika60 válasza Janó bácsi hozzászólására (») Júl 3, 2014 /

Kíváncsian várjuk a fejleményeket. Ez is egy igen szép darab lesz, ha elkészül.
(#) Sa_fi hozzászólása Júl 3, 2014 /

Egy kedves ismerősömtől kaptam egy régi bakelit lemezjátszót.
Típusa: SUPRAPHON Rádió része: 520A
Sajnos a lemezjátszóhoz vezető vezetéket elvágták, így nem keresek hozzá tűt, mert úgysem fog működni. Viszont a csöves erősítőt jó lenne beüzemelni.
(#) Janó bácsi válasza Janó bácsi hozzászólására (») Júl 3, 2014 /

Folytatom a Philips 67-et Szétszedve, kompresszorral kifújva, ecsettel porszívóval letisztítva. A többi csinosítás, majd ha szól. A táppal kezdtem a javítást, addig úgy sem lehet tovább menni, amíg nincs rendes delej. Az első az elkó. Ez egy speciális régi darab, úgynevezett nedves típus, vagyis az elektrolit valódi folyadék volt, ami az évek során kiszáradt. Érdekes megnézni a felépítését. 2 db új került bele, mint a képeken látszik. Vissza is van már téve a helyére. Mára ennyi, belefáradtam.
(#) kérdező válasza Janó bácsi hozzászólására (») Júl 3, 2014 /

Szép a kondifelújítás! Én régi MM kondikat szeretnék majd megműteni, bár én a gumidugót kátránnyal helyettesíteném. Egyszerűen kiöntöm vele. Ha gond van, ki is lehet olvasztani. Miért kapott SIEMENS feliratot? Az eredeti nem Philips volt?
(#) Janó bácsi válasza kérdező hozzászólására (») Júl 3, 2014 /

Mivel a berakott új elkók önmagukban zártak szerintem sem gumi, sem kátrány nem kell rá dugónak, nincs semmi szerepe, vissza kell peremezni és kész. Csak a fotó miatt raktam rá a matricát, és ez volt éppen kéznél. Mire kész lesz a gép nyomtatok majd Philipset is.
A hozzászólás módosítva: Júl 3, 2014
(#) Vales válasza Janó bácsi hozzászólására (») Júl 4, 2014 /

Üdv!
Az már önmagában kész csoda, hogy a skálaüvege is megvan, mégpedig épségben!
A hozzászólás módosítva: Júl 4, 2014
(#) Janó bácsi válasza kérdező hozzászólására (») Júl 4, 2014 /

Ma a hálózati trafó került sorra. Egyébként hibátlan, csak csupa rozsda volt, nem hagyhattam úgy. Ki lett építve, (8 vezeték) kimaszkolva, lefújva feketére és visszarakva. Amíg száradt, megcsináltam a skálahúrozást. Kezd pofás lenni a gép, holnap megpróbálom elektronikusan beindítani. Ja és van még valami gond Köbzoli kedvencével. Tipikus háborús rádió, nem forrasztva hanem HEGESZTVE vannak benne egymáshoz az alkatrészek. Kész rémálom kicserélni benne valamit, mert ha le is csípem csípőfogóval, a maradék hegesztett, oxidált felületre nagyon nehéz újat forrasztani.
(#) zolika60 válasza Janó bácsi hozzászólására (») Júl 4, 2014 /

Szépen alakul.
(#) madzagos válasza Janó bácsi hozzászólására (») Júl 4, 2014 /

Szép lesz!
(#) Janó bácsi válasza Janó bácsi hozzászólására (») Júl 5, 2014 /

Folyt: Mint írtam, a mai nap a megszólaltatásra volt szánva, ami sikerült is. Először kinyomtattam a rajzot, majd az alapján visszakötöttem a tápot, kivettem a feleslegesen pótlólag berakott elkót, ellenállást stb. Aztán keresztet vetettem, és neki a 220-at. Meg is jött valami recsegés, torz hangfoszlányok, úgy hogy mérés. Elsőre a végcső rácsán mert ez már sok éves tapasztalat. Persze itt is +90V. Érdekes, hogy ezeknek a régi készülékeknek a hangfrekis csatoló (trióda anód-végcső rács) kondija 99%-ban át van ütve. Ezen is 3500 V átütési fesz. van írva, ott pedig alig van 150V mégis vezetett. Hajszárítóval megmelegítve, bele kihúzva, és új kondi beépítve, a régi házába. Ezután már szépen megindult, nincs is nagyon elhangolódva ami ennél a típusnál ritka szerencse. Szóval szépen szól, heuréka.
A közeli képen jól látszik az ECH foglalatán meg az ellenállásokon a hegesztéses technológia (háborús spórolás).
Holnap jön a doboz furnérozás, előre is félek tőle. Majd csak sikerül valahogy. Üdv.
(#) fecameca válasza Janó bácsi hozzászólására (») Júl 5, 2014 /

Nekem kicsit fura a Philips-ben a Remix, igaz olvastam, hogy nálunk is gyártották őket, de akkor még én nem éltem. Sokáig még azt sem tudtam, milyen márka a Philips, amíg nagybátyám az NSZK.-ból nem hozott egy táskarádiót, de abban már nem voltak magyar alkatrészek egyáltalán.
(#) Janó bácsi válasza fecameca hozzászólására (») Júl 5, 2014 /

Itt a válasz Bővebben: Link
Következő: »»   332 / 581
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem