Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » [OFF] Pihenő pákások témája - Elektronika, és politikamentes topik
Témaindító: Topi, idő: Nov 18, 2007
Kapod itt a jó tippeket, de egy fontos lépés kimaradt. Meg kell nézni miért ment tönkre a csapágy. Az asztali körfűrész egy elég kényes jószág, kevés jó konstrukció van belőle. A házilag készült borzalmakra itt most nem is térnék ki.
Tehát ha feltételezzük a jó konstrukciót és a megfelelő minőségű csapágyat, akkor van értelme vizsgálódni. Ezek a gépek főleg a túlterhelés, a tengelyirányú erők nagysága, a fordulat miatti túlmelegedés, és a por bejutása miatt szoktak tönkre menni. Az a baj, a felsoroltak egyikén sem lehet változtatni a konstrukció megpiszkálása nélkül. Ráadásul 2 jobb minőségű csapágy sok ezerbe fáj. Legelőször alaposan vizsgált meg a kiszedett csapágyat, és a tapasztaltak alapján dönts. Személyes példám is van a felvetésedhez, a szalagcsiszolóm kapcsán (ez nem egy kézi eszköz, hanem egy 3m-es szalaggal működő gép). Régen mikor terveztem és csináltam nem jól saccoltam meg a szalagfeszítő erőt, mert az sokkal nagyobb mint gondoltam volna. E miatt rendszeresen cserélnem kell a hengerek csapágyait, mert nincs lehetőségem a konstrukciót átalakítani. De tudom ez ilyen, és együtt tudok élni vele.
Egy eset lehet még: hogy régi (öreg) gépről van szó, és a természetes kopás/elhasználódás miatt szükséges cserélni.
Visszaszereztük a láncfűrészt bátyámtól, de tuti hiányoznak belőle dolgok. Ha már venni kell ki melyik márkát ajánlja? Személyes tapasztalatokat kérek.
Gyerekkoromban csak a Stihl létezett. Ugyanolyan szinonímája volt a láncfűrésznek, mint a málna a szörpnek. Arra ne térjünk ki, amikor valaki egy meggymálnát kért a bolban
A hozzászólás módosítva: Júl 3, 2014
Volt jaffa is...
...ja, és szőke, meg barna kóla
a csillag és 4595 is kell?
Bocs, kipróbáltam működik. Talán ennyi fórumtéma van? Köszi A hozzászólás módosítva: Júl 3, 2014
Az öregeknek még "bambi" is volt. De akkor csak az a citromízű létezett, más nem.
Na és a kismálna meg a nagymálna?
Szerintem kevesen emlékszünk rá. A hozzászólás módosítva: Júl 3, 2014
Csatos üvegben...
Minden talponállóban lehetett így kérni.
Volt még az Utas-üdítő. Az citrom és narancs ízesítésű volt.
Bővebben: Link
Nem igaz, Bambiból volt narancsos és málna is.
A memóriám. Arra már nem emlékszem. Vagy falun sok minden nem volt. De én ettem 50 filléres kiskanalas fagyit.
A hozzászólás módosítva: Júl 3, 2014
A 3 tégelyes kordéból. Volt málna, citrom és eper. Érdekes, nem ízű. Tele volt gyümölccsel.
Felénk inkább citrom vanília és puncs volt. Ritkán csokoládé.
Igaz, cukrászdában volt tejes fagyi is, de az utcán a kordéból csak vizeset árult a néni.
A kókuszt szerettem. Nem tudtam mi az a kókusz, de nagyon finom volt.
Nálunk egy bácsi árulta a háromtégelyes kordéból. Útban az óvoda felé. Volt üzleti érzéke.
Nálunk a lakótelep sarkán a boltnál. Millió gyerek volt. Naponta többször ment újra tölteni.
Tavaly kisvárosunkban egy rendezvényen volt saját készítésű fagyi. Elmondta a "bácsi", hogy most kezdték a fagyigyártást, esetleg nem igazán jó. Dehogynem, szuper volt. Mintha valódi málnát, epret, citromot ettem volna. Ö még tapasztalatlan volt az utánzat ízek, hamisítványok gyártásában. 10-20 méteres sor állt előtte, másik két fagyisnál (gyári műanyagfagyisnál) senki. 5 napra készült, de másnap mondta, hogy holnapra elfogy mindene, hazamegy.
|
Bejelentkezés
Hirdetés |