Fórum témák
» Több friss téma |
Szia szerinted esetleg az inditó relével nem lehet probléma? fagyasztani nem fagyaszt meg semmit de a hűtés funkciója tökéletessen müködik csak a ki be kapcsoló gombal álítom, ill. indítom a kompreszórt tehát folyamatosan megy a kompreszor egyáltalán nem álítja le ha kikapcsolom és vissza akor meg nem indul ell. de ha egyszer vagy kétszer ki be kapcsolom akkor elindul, de nem ál le a hűtő teljesítmény szerintem megfelel esetleg valami ötleted?
mármint nem jegesedik sehol a nem fagyasztásra értem de ugyan úgy lefagyassza a kajákat tehát az működik
Az inditó relé csak az indításért felelős (benne van a nevében!!!) Ha +eszetlenül ki be kapcsolgatod szépen kivégzed a kompresszort(is) A hűtő kompresszora kikapcsolás(pillanatnyi áramszünet) után képtelen rögtön újra indulni! Kell neki jó néhány perc pihi. A ki-be kapcsolást a termosztát végzi, Ha egyetlen fokkal is melegebb van a beállítottnál nem fog kikapcsolni.
csak az a *
*Törölve! Ha nem tudsz írni NE írjál, vagy kérj meg valakit, írja le helyetted, amit szeretnél! A hozzászólás módosítva: Jún 29, 2014
Sziasztok!
Hűtőgép vásárlás előtt állunk! Samsungot néztünk a kinézet alapján, illetve az alapján, hogy 10 év garanciát adnak az inverteres kompresszorra, de sajnos sokan írják, hogy nagyon hangos. Az Electroluxot pedig a párom apja nyomatja nagyon, hogy az a tuti. Nem könnyű a választás a Samsung no frostos lenne az electrolux pedig normál leolvasztású. Ti melyiket választanátok. Köszi előre is. Üdv. Áron A hozzászólás módosítva: Jún 30, 2014
Igen, ez egy fontos érv, de az Electrolux nem ad 10 évet a kompresszorra és nem is inverteres, illetve a Samsung az oldalán adja le a hőt és ezért hátul nincs "tik rács"
![]()
Üdv! Én (szerelő szemmel) inkább az egyszerűségre törekednék. Nem a Samsungot akarom fikázni, de ezek a modern dolgok nagyon jók, mindaddig amíg működnek. Valószínű sokkal kevesebb energiát fogyaszt egy "no frost" hűtő de azt megfizeted a vásárlásnál, és a szervizelésnél.
A hozzászólás módosítva: Jan 24, 2016
Sziasztok.
TL5F 102G hütőkompresszor-ról kellene egy kis infó hogy hány wattos, a régi kompresszor 150 w volt, ez jó lenne helyette? Köszönettel. Laci
Az a probléma hogy itt minden fokhoz más w ír meg még ir vagy háromféle képpen amit nem értek , viszont a régi kompresszorról csak annyi infóm van, hogy 150 w, hogy most ezt hogy állapitották meg azt nem tudom
A hozzászólás módosítva: Júl 1, 2014
ez az ami benne volt. MA57LAEG
Ez ennyire nem egyszerű! Különböző nyomásviszonyokhoz, különböző hűtőteljesítmény tartozik! Amit a kompresszorról le tudsz olvasni az a villamos teljesítmény lehet. És a kettő nem ugyan az!!
Bővebben? mind a kettő 134 közeggel müködik, minek kell akkor egyezni hogy bele való legyen?
A hűtő kompresszorokat több paraméter jellemzi 1:lökettérfogat ezt cm3 adják meg Háztartási hűtőben kb4 és nyolc között van. 2: szállítóteljesítmény (elméleti) lökettérfogatból számolható 134-re háztartási hűtőbe 0,6-1,4 m3/óra. Hűtőteljesítmény: ez a legérdekesebb összehasonlítani csak azonos kondenzációs, és azonos elpárolgási nyomás és ,vagy hőfokon lehet.!! De ezt az a szerelő aki kicseréli, és feltölti pontosan tudja! Ha nem akkor olyat kell hívni aki ért is hozzá.
Értem én hogy sokféle adatok vannak a kompresszorokról de a kérdésem még mindig ugyan az, hogy tudom e az egyiket a másikkal helyettesíteni vagy nem fog jól müködni, vagy gyenge lessz bele? sajnos nem tudok olyan szerelőt aki normálisan belerakná még ami belevaló azt sem.
A hozzászólás módosítva: Júl 1, 2014
Pontosan mi helyett mit?!
Sziasztok!
Egy tanácsadásra lenne szükségem hőfokszabályzó ügyben. Electrolux egyajtós hűtőm van, benne felül egy kis méretű fagyasztóval. Tönkrement a hőfokszabályzó benne, volt kint szervizes és ő állapította meg. Szét szereletem, a hőfokszabályzó egy Danfoss EN 60730-2-9 típusú termosztát. Sajnos nincs egy újra pénzem, ami szerelési díjjal együtt 18 ezer Ft. Kérdésem az lenne, hogy az alábbi linkelt hőfokszabályozó megfelelően működne-e a hűtővel, illetve milyen szerviztermosztát alkalmazható? univerzális danfoss termosztát A hozzászólás módosítva: Júl 2, 2014
Szevasz!
Minden további nélkül helyettesíthető egy 5,7 (5.5-6.2) cm3 lökettérfogatú, mélyhűtő tartományú kompresszorral. Hadd ne keressem meg azt a kompresszort, nem tudom milyen gázos, de annak is természetesen azonosnak kell lennie. Jó néhány típus lelhető fel, ami ide azonos paraméterű és megfelel. Ha kell adok helyettesítőt.. Üdv: StMiklos
Valószínűleg jó hozzá.
Kérdésem: hova van rögzítve az eredeti termosztát "csövének" utolsó 5 centimétere. Még egyet: automata leolvasztású vagy félautomata, azaz van egy általában sárga gomb a termosztát gombjának közepén. Amúgy féláron is kapható raktárról, de a fenti kérdésekre válasz kell. Üdv:
Kicsit sokallom a 18 ezret a feléből is kijön némi haszonnal , egy helyi kiszállással ,munkadíjjal. Ranco termosztátot kell bele venni, típust meg kell állapítani, maga a szabályzó nem több HÁROM ezer forintnál.!!
ha a kapilláris csőre gondolsz, az a hűtő hátsó falán van egy fehér fedőlap alá rögzítve.
sárga gomb nincs. a hűtő egy electrolux er 6945 c. szóval én nem ragaszkodom a danfoss márkához, csak nem értek hozzá. viszont egy termosztátot ki tudok cserélni, csak nem akarok olyat belevenni amitől talán újból tönkre megy. a szerelő tényleg 18ezer + áfát akart kérni cakk-pakk a cseréért és szervizért.. úgy gondolom ez kicsit túlzás. nos nagyon köszönöm az eddig válaszokat is, és ha egy megfelelő ranco vagy danfoss hőfokszabályzó típust belinkelnétek vagy leírnátok, akkor úgy gondolom, nagyon sok pénzt megtakaríthatnék! köszi! Mod: Az enter helyett (szerkesztve) a mondateleji nagybetűváltót kéne lenyomni! A hozzászólás módosítva: Júl 2, 2014
Ha jól sejtem hátlap elpáros,önleolvasztós .Akkor Ranco K59.... kell bele Kell a kapillárcső hossza is.
Üdv.
MA57LAEG , ez helyett tennék bele ilyet: tl5f .
A belinkelt univerzális hőfokszabályzó szerinted mehet a Danfoss helyére? Ugyan nem 700mm, hanem 800, de gondolom ez nem probléma.
Ranco univerzális K59-L1035
Fejből nem tudom a számokat de jónak tűnik, bár a képen nem az van, A k59h2808 biztosan jó.
Igen! Az eredeti5,7cm3 A danfoss 5,1 Nem számottevő a különbség.
Köszönöm a választ !
Üdv. Laci |
Bejelentkezés
Hirdetés |