Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » [OFF] Pihenő pákások témája - Elektronika, és politikamentes topik
Témaindító: Topi, idő: Nov 18, 2007
Ott valami komoly baj lehet, valószínűleg vírus. Nekem még egy gépem sem énekelt soha csak úgy magától, pedig volt néhány a DOS 2.00 óta.
A hozzászólás módosítva: Júl 4, 2014
Lehet gyalulni, de nem olyan egyszerű, mint az XP-t.
(Annak idején a WIN 3.11-et még egy egyszerű bicskával is meg lehetett faragni, bár az fontos volt, hogy éles legyen a penge.) A Win 7-hez speciális fazongyalu kell. Nem olcsó az eredeti Microsoft-os, de megéri. Van már utángyártott kínai is, bár azt elég kockázatos használni. Kettőt húzol vele, és már nincs éle. Én csak az eredetit használom, eddig nem volt semmi problémám. A hozzászólás módosítva: Júl 4, 2014
Csak nekem nem szól a Kossuth rádió középhullámon? Dunakeszin próbálom fogni, de csak távoli csend...
Igen, leginkább esőben. Gondolom víz oldja a festéket.
Szia, ha jól tudom akkor a KH adást 8 vagy 9 órakor leállítják. Persze lehet hogy tízkor, régen hallgattam már a detektorosomat.
Meg is találtam hétközben 10 óra 30 perckor lekapcsolják a Solti adót. A hozzászólás módosítva: Júl 4, 2014
Köszönöm, csak furcsáltam, hogy se a most kapott néprádión, se az unitra dss 201-en, se a Videotonon nem jön be.
Majd holnap megpróbálom, csak megilyedtem, hogy nem működik a néprádió
Én is csak azért tudok róla, mert múltkor hallottam amikor a műsorvezető elköszönt és lekapcsolták az adót.
Egyszer órákig bajlódtam egy detektoros rádióval, hogy mi a fenének nem szól. Pedig akkor Dunaújvárosban laktam, ami nincs messze a nagyadótól. Aztán bekapcsoltam a csöves rádiót, és az se szólt...
Valahogy kiment a fejemből az éjszakai takarékoskodás, mert nagyon ritkán hallgatok rádiót, és ha hallgatok, azt is a készülék miatt.
A végén elfogytak a kerekek Bővebben: Link
Szerencséje volt az iskolabusz utasainak, hogy a leboruló fagerenda rakomány nem kaszálta el őket.
Nem semmi gyűjtő. Érdemes megnézni. Bővebben: Link
Nem tudom, miért nincs magyar szöveggel, pedig magyar a manusz.
Sziasztok!
Évek óta nagyon szeretnék itthonra egy valósághű, életnagyságú Vasember páncélt. A gond az, hogy nekem nics elég tapasztaltom és tehetségem hogy egymagam neki fogjak egy ilyen projektnek. Van az itt köztetek vagy ismerőseitek közt olyan akinek van kedve és affinitása megtervezni és megépíteni egy ilyet? Nem hordható péncél kell "csak" egy élethű dísz. Természtesen minden anyag beszerzésében segítenék ls a költségek mellett a munkaidőt is megfizetném.. nagy nagy álmom válna valóra! köszi minden hsz-t
Sziasztok!
Keresek egy programot: Adott egy papírlapon lévő műszaki rajz (nevezzük kapcsolási rajznak). Ezt lefényképeztem és így tudom a monitoron nézegetni. Viszont a rajzon van egy halom jelölés amiket a rajz olvasásához meg kell keresnem. Ez úgy történik hogy szemmel szépen végignézem a rajzot hogy hol van az a jelölés amit keresek. Igen ám, de nagyon sok jelölés van rajta és maga a rajz is hatalmas így nagyon sokáig tart megkeresni rajta bármit is. Arra gondoltam hogy létezhet-e esetleg olyan program amiben egy képfájl bizonyos koordinátáira rá lehetne tenni kis szövegdobozokat. Mert akkor egyszer kellene végigmennem az egész rajzon és beírogatni a megfelelő helyekre a jelöléseket elektronikusan, onnantól pedig már egy jelölés megkeresése CTRL+F paranccsal (vagy hasonlóval) elvégezhető lenne. Igen, a legkorrektebb a rajz teljes visszarajzolása lenne de az ehhez képest is sokkal több munka lenne ráadásul nem szabványos elektronikai kapcsolási rajzról van szó ezért biztos vagyok benne hogy ilyen makrókat (alkatrészeket) és huzalozási metódusokat egyetlen tervezőprogram sem ismer. Tulajdonképpen a Photoshopban is meg lehetne oldani, ha minden kis szövegdoboz egy-egy réteg lenne. De a Photoshop ágyúval verébre kategória... Ismertek esetleg valami ilyesmi programot?
Szia!
Word-be berakni a képet, ráírni a szövegeket, majd pdf-be kikonvertálni. És legközelebb csak a pdf-t kell megnyitni, amiben már tudsz keresni. Hirtelen ez jutott eszembe.
Szia!
Minek Neked Vasember páncél, ha nem akarod viselni? És miért nem hordhatót szeretnél? Beszélj Tony Stark-kal hátha tud segíteni. Viccet félretéve szerintem valahol biztos be lehet szerezni egy ilyet, mert az egyik nagy magyar szoftverfejlesztő cég irodájában ki van állítva egy élethű másolata a Vasembernek. Az egyik videójukon láttam, amin bemutatták az irodát, hasonló az irodájuk a Google Svájci irodájához. Szóval szerintem ők is valahonnan beszerezték. Nézz szét egy kicsit a neten. Vagy mindenképp Te akarod megépíteni? Közben meg is találtam: Life Size Iron Man Sajnos nem olcsó, viszont élethű. A hozzászólás módosítva: Júl 6, 2014
Én meg egy ilyet találtam! Érdekes a felvetett probléma, talán találunk rá valamit Nézd meg az első videót, szerintem tudád használni.
A hozzászólás módosítva: Júl 7, 2014
gkari-val egyetértek! Az AUTOCAD jónak tűnik. Javaslom, ne a legújabbat tedd fel, mert feleslegesen lefogja a gépet. Javaslok egy autocad 2005-ös verziót, (bár a Win7 és Win8 már nincs olyan barátságban a régi progikkal). Csinálj két réteget. Az egyikre tedd rá a képet, és ezt a réteget tedd máris legalulra. A másikra mehetnek a feliratok. Lehet benne (az általad beírt szövegre) keresni is. Ha gondod adódna, autocad-ban tudok segíteni.
Üdvözletem!
Garantáltan elektronika-mentes lenne a kérdésem. Ismer-e valaki olyan pdf-daraboló programot, amelyik egy pl. több100 oldalas pdf-fájlt automatikusan felbont oldalaira és természetesen el is nevezi az így keletkezett új, oldalankénti fájlokat? (Pl. ha az eredeti fájlnév: "nyúlmáj", akkor az oldalaira felbontott pdf-ek nevei: "nyúlmáj001", "nyúlmáj002", "nyúlmáj003" és így tovább...) Ja és el is rakja nekem valahova, ahova beállíthatom. Köszi a segítségeket. A hozzászólás módosítva: Júl 8, 2014
Adobe Acrobat XI. Nem a reader.
A hozzászólás módosítva: Júl 8, 2014
Nem próbáltam, de hátha jó... Bővebben: Link
A hozzászólás módosítva: Júl 9, 2014
Sajna megpiszkálták az OP-t. Köszönöm a segítségedet.
Megtisztelsz. Ilyen jól nézek ki? Na jó. Tegezhetsz.
Valóban. Érettségi után azt mondtam: Az életben egy sort sem fogok többé tanulni. Nem jött be. Technikusi meg két diploma. Böááá. A mai napig tanulok.
Mikor meghal ráírják a sírra: "Tanulmányait befejezte".
Az ember minél többet tud, annál butábbnak érzi magát.
|
Bejelentkezés
Hirdetés |