Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Kompresszor építés (levegő)
Lapozás: OK   38 / 182
(#) matyi16 válasza laszlokunstar hozzászólására (») Júl 1, 2014 /

Eleg korrekt gyerek aki arulja, ha valami hiba tortenne biztos javitana...
(#) Chipmunk1960 válasza matyi16 hozzászólására (») Júl 2, 2014 /

Nekem otthon a 25L-es tartélíos volt, azt használtam mindenre. Ha kellett beraktam az autóba, és helyszínen használtam porfújásra, géptakarításra. Tegnap néztem az 50L-esen 3HP-s 2,4Kw motor van s 2 hengeres kompi. De azt veszi, ami tetszik neki, meg amelyikre szüksége és pénze van. Üdv: Mike
(#) matyi16 válasza Chipmunk1960 hozzászólására (») Júl 2, 2014 /

Igen értem!
Még nem vette meg, mivel kicsinek tartja o is azt a 6L-es tartályt.
Igazából most afelé hajlik, hogy venne egyet valamelyik webáruházból, vagy barkácsboltból...
A rá szánt összeg olyan 40-45eFt, és mint mondtam csak hobby szinten lenne igénybe véve...
Az lenne a kérdésem, hogy melyik markát ajánljátok, vagy esetleg konkrét típus ebben az árban?
(Black & Decker, Stern, Einhell, STANLEY)
(#) Chipmunk1960 válasza matyi16 hozzászólására (») Júl 2, 2014 /

Szia! Én már 6. éve, nem Magyarországon élek. Csak a Praktiker oldalát néztem meg, 8 termékből lehet választani, igény, és pénztárca szerint. A legolcsóbb 26-ezerért 1.1Kw, a B&D 1,5 Kw, és a kétszerese az ára.... / Lehet a többi a márkanév? Ha még van egyáltalán olyan. Én anno az olcsóbbat vettem, és használtam mindaddig, míg egy ősszel egy egér bele nem mászott a garázsban, és megdézsmálta a motor tekercselését. Gondolom ez független a márkától. Egy picivel többet lehet, de 2x annyit biztos nem adnék érte! Tudván, hogy a kínai, ha 500-1000 db-ot rendelsz tőle azt ír rá, amit kívánsz! Pistivel , megtárgyaltuk, hegesztő inverterek javítása kapcsán, mindegy mi van rá írva, mutasd a belsejét!
Üdv: Mike
(#) matyi16 válasza (Felhasználó 13571) hozzászólására (») Júl 3, 2014 /

Igen, igazad van!
Ha valaki tud/akar meg segiteni, kerem privatban irjon!
Koszonom!
(#) matyi16 hozzászólása Júl 5, 2014 /

Sziasztok!
Roman, u650-es traktor kompresszorbol, es egy 80l-es hidrofor tartalybol szeretnek kompresszort epiteni.
-milyen motorra van szuksegem, 2,2 vagy 3kW? (Monofazis)
-hogy lehet megoldani a kompresszor olajozasat?
-mennyire megbizhatoak az ilyen kompresszorok? (Pl. a bolti, 50-55 eFt-s kompreszorokkal szemben)
-kisebb festeseket lehetne vele csinalni?
Igazabol nalam most az a kerdes, hogy vegyek egy uj kompresszort boltbol, vagy keszitsek egyet otthon...? Amit neztem Black&Decker CP5050N.
Ami megvan hozza: tartaly, kompresszor (ebbol van 3 db. is), nyomaskapcsolo, tehermentesito szelep.
Igazabol szinte csak a motrot kellene megvegyem...
Szoval, mi lenne a jobb valasztas?
Koszonom!
(#) steweo hozzászólása Júl 9, 2014 /

sziasztok. szeretnék egy 5-10 literes kompresszort építeni max 12 bár nyomásra halk visszatöltéssel, pneumatikus henger viszonylag gyors mozgatására
(#) yulo5310 válasza matyi16 hozzászólására (») Júl 9, 2014 /

Hali! Azzal a hidrofor tartállyal vigyázz! Azok csak 2,5 től max 5 atü-t bírnak hivatalosan. Rá van ütve valahol a próbanyomás,az kb kétszerese az üzemi nyomásnak,amivel lehet folyamatosan terhelni!
(#) yulo5310 válasza steweo hozzászólására (») Júl 9, 2014 /

Hali! A kérdés az,hogy mennyi levegő kell neki,és percenként mennyi munkaütem van! Ha mini munkahengered van,akkor egy hűtőgép motorkompresszora bőven elég neked. Annak a hangját sem hallani,egy kiszolgált tűzoltó palack,nyomáskapcsoló,tömlőnyomás-reduktor és kész!
(#) Bártfai Ferenc hozzászólása Júl 9, 2014 /

sziasztok. van egy kompresszorom amin egy 220v 1,25Kw-os motor van. szóval az lenne a gondom, hogy a motor terhelés alatt nem bír elindulni. fordul egyet-egyet de nem bír felpörögni. Terhelés alatt azt értem, hogy ha van a tartályba 1 bár nyomás már nem tud megindulni. Viszont ha üres a tartály akkor zokszó nélkül megindul és 10 bárig nem is lassul (Persze csak ha kikötöm a nyomáskapcsolót) Szerintetek mi lehet a gond? Kondi hiba?
(#) Alkotó válasza Bártfai Ferenc hozzászólására (») Júl 9, 2014 /

Kicsi a motor. De azért van megoldás így is. Ha egy szeleppel meg tudod oldani, hogy a motor felpörgéséig csak a levegőbe nyomjon a kompresszor, akkor nem fogja látni induláskor a tartályban lévő kb. 4-5 bár nyomást. Nálunk 10kW-os, természetesen 3 fázisú csillag-delta motor sem tudja a vákuumszivattyút újraindítani, ezért eleve az automatika része egy késleltető szelep, ami csak kb. 15 s múlva záródik, és csak ezután szívja az autoklávot, ami addig reteszelve van egy visszacsapó szeleppel. Ennek a vákuumszivattyúnak a szívó oldali csöve 120 mm átmérőjű, és konkrétan bederesedik 98% vákuumnál -komoly szivattyú-.
(#) matyi16 válasza yulo5310 hozzászólására (») Júl 11, 2014 /

Igen valoban nem bir sokat. De ez meg lesz oldva, veszek egy 50l-es kompresszor tartalyt.
Ezt: http://www.tocmai.ro/butelie-compresor-50-litri-18064527.html
A kerdesem most csak az lenne, hogy milyen motorra van szuksegem 2,2 vagy 3kW?
Illetve tovabbra is fenn all a kerdes mi lenne jobb dontes? Hazilag epiteni (motort illetve tartalyt meg kell vegyek), vagy venni eggyet uzletben: pl. Stanley D210, Black&Decker CP 5050N....etc
(Anyagilag a hazi olcsabb lenne mivel kompresszort, nyomaskapcsolot nem kell venni)
(#) neocska válasza matyi16 hozzászólására (») Júl 11, 2014 /

A kérdésedre a válasz.
Ha sokat kell használd (minden nap 5-8ora használat) akkor üzleti, ha alkalmanként akkor házi.
Házhoz szállitás kicsit drága lessz mert nem 10kg a tartály, GLS vagy UrgentCuriert ajánlok
A hozzászólás módosítva: Júl 11, 2014
(#) Miki666 hozzászólása Júl 12, 2014 /

Üdvözlök mindenkit
Végig olvastam a fórumot, de van egy két dolog amire nem találtam a választ(vagy átsiklottam felette). Van egy többéves szerzeményem. Csepel 2hengeres, 50L-es tartállyal. Ezt szeretném, alkalmassá tenni, homok szórás,stb. Tehát újat építeni. Eddig 220v 1410-es fordulatú motor hajtotta. A motoron 4-ed akkora tárcsa volt mint a kompin. Felszereltem egy 380-as 1410 fordulatú motort, fele méretű tárcsával. Csendesebb lett és persze gyorsabb is. Első kérdésem mekkora fordulattal lehet hajtani ezt a sűrítőt? Képeket teszek később.
(#) illesoszkar válasza Miki666 hozzászólására (») Júl 12, 2014 /

Szia ! Nem akarok hülyeséget irni de nem nagy fordulatuak normál max 1000-1200 de tudod többel is de hamar tönkre megy.A homokfúvónak csak az egész kicsi homokfúvót ha elviszi.Nekem egy nagy V kéthengeres nagy kompresszorom van 2 literes de mindig kel várni hogy meg legyen a nyomás.Igaz ez Ipari homokfúvó üdv Oszkár
(#) Miki666 hozzászólása Júl 12, 2014 /

Ha jól számolom most 700 körül forog. A homokhoz,bővíteni akarom. Még egy ilyen sűrítő és még legalább 100L es tartály. Nem ipar jelleg kell, kisebb darabokat szeretnék fújni. Kamrába. De még több szerszám megy levegővel, légkulcs stb.
(#) neocska válasza Miki666 hozzászólására (») Júl 12, 2014 /

Ha betudsz szerezni még egy hasonló kompresszort, kösd öket párhuzamosan (valaki már megcsinálta pár hozzászolással fennebb), s elég lesz a gépeid meghajtásához.
(#) Hompi hozzászólása Júl 12, 2014 /

Sziasztok!
Van egy kéthengeres "LIAZ" kompresszorom saját olajhűtéses, valamint 2db 60 L-s tartályom, mekorra villanymotorra lenne szükségem, hogy rendesen feltöltse a tartályokat (6-8 bar)?
(#) neocska válasza Hompi hozzászólására (») Júl 12, 2014 /

Szervusz!
Minimum 2,2kW legalább 3kW
A hozzászólás módosítva: Júl 12, 2014
(#) yulo5310 válasza neocska hozzászólására (») Júl 12, 2014 /

Három KW alatt meg sem szólal,egyébként a kompri nagyon jó,még agyonrúgni sem lehet,örökös,mint Oroszország
(#) merlingerin hozzászólása Júl 15, 2014 /

Sziasztok!

Van nekem egy régebbi Einhell olajos 1 hengeres, még a kevésbé gagyi korszakból származó kompresszorom, nagyon nagy megelégedésemre. Azonban sajnos kevés nekem. Homokszórni kellene. Építenék mellé egy nagyobbat. 100l autógáz palack lenne 2db, motorom van, 3f, 1440 fordulattal, 4kW. Ami nincs, az a sűrítő. Becsülettel végig olvastam a 39 oldalt. Nem hajt a tatár az építéssel, ha 1 év kell az sem baj... Az einhellel el vagyok addig.

Kérdésem az volna, milyen sűrítőt vegyek? Mivel 4 hengernyi kellene a homok miatt, emiatt az IFA sajnos kiesik. Mivel kellene a 8-10 bar, emiatt ha jól fogtam fel, a csepel kompi is kipottyant. Ahogy nézem, a TK200 papíron 7 bar. Jól értem? A TK200 az azonos a Rába kompresszorral? Oroszok közul esetleg? Ahogy olvastam, ahhoz meg nem lehet kapni alkatrészeket. Ha vízhűtéses, az sem baj, csak az olajzása ne legyen túlbonyolítva, vagyis olajszivattyú ne kelljen majd.

Szóval milyen sűrítőt vegyek kettőt, ami ehhez a projekthez örök darab? Köszönöm!
(#) cpt.zoltan.simon válasza merlingerin hozzászólására (») Júl 15, 2014 /

Én itt úgy tapasztaltam hogy homokszórni spirál kompresszort használnak. Én is gondolkodtam rajta, hogy megfelelően erős motorral (akár vizszintes tengelyű benzinmotorral) hajtani több dugattyús-kompresszort párhuzamosan, de valahogy sehogy nem jön ki a kivánt levegő mennyiség.
(#) razor1995 hozzászólása Aug 7, 2014 /

Üdv mindenkinek!
Van egy házi készítésű kompresszorom amire cső kellene mert a régi elért. A kérdésem az volna, hogy jó-e sima kerti tömlő. Pont ma néztem a madaras áruházban hogy 20bart bírnak elvileg. Ez azért lenne fontos mert jelentősen olcsóbbak mint amit direkt légcsőnek árulnak. Valaki kipróbálta már?
(#) zolika60 válasza razor1995 hozzászólására (») Aug 7, 2014 /

Egy darabig biztosan bírja, de azok a madaras csövek locsolócsőnek sem jók sokáig.
(#) djnyary hozzászólása Aug 8, 2014 /

Sziasztok! Kaptam egy nagy Bristol hűtőgép kompresszort. H23A42QABKA a modellszáma. Nem találom meg mekkora lehet a légszállítása, tudtok róla valamit? Érdemes lenne ebből műhelykompresszort építeni (légkulcs stb)? Van egy 260 L-es magyar kompresszortartályom. Az indítását hogy oldanátok meg, valamint a nyomóoldalon megjelenő olajkicsapódás problémáját? Csatolok pár képet a kompresszorról.
(#) yulo5310 válasza djnyary hozzászólására (») Aug 8, 2014 /

Hali! Ezt csak akkor tudod üzemeltetni,ha van 400 voltod,három fázissal,mert ebben három 400 voltos tekercs van deltában kötve,csillagpont kivezetés nélkül! Plusz kell hozzá egy 3 fázisos relé,230-as behúzó tekerccsel. Egyébként nem kell légszerszámnál olajmentesíteni a levegőt,még jó is a szerszámnak az olajos levegő! Én most építek egy ugyan ilyet,a legmélyebbpontján megfúrtam 5-ös fúróval,hatos menet,bele egy 6 mm rézcső könyök menettel,rá egy 10 cm-es szilikon cső,hogy lássam az olajszintet. Kb 6-7 dl hidralika olaj jó ezekbe,ha nincs más. A lényeg,ne nagy sűrűségű legyen!
(#) yulo5310 válasza yulo5310 hozzászólására (») Aug 8, 2014 /

Az alsó a fázis,jobb felső a 0 és a kondi egyik szálja,a bal felső a kondi másik szálja!Ácsi!,az előző hsz em érvénytelen,most látom hogy ebben 230-as tekercs van! A többi igaz,amit írtam! Ez kb 3x több levegőt tud,mint a hagyományos hűtő kompri,de szerszámokhoz folyamatosan kevés,így is kell hozzá egy jó nagy tartály!
(#) yulo5310 válasza djnyary hozzászólására (») Aug 8, 2014 / 1

Nehogy rákösd a három fázist,mert leég a motor! Utána javítottam! Ebben kell lenni egy relének,abban a dobozban az oldalán. Nyisd ki,és fényképezd le,kíváncsi vagyok mi van benne.

Nemnem Köszönöm az infót! Egyébként mekkora kapacitású kondi szokott kelleni ezekhez?
A hozzászólás módosítva: Aug 8, 2014

Relé nincsen amúgy abban a dobozban csak a 3 csatlakozás. Gondolom az valahol máshol kapott még helyet a hűtőgépen. Egyébként relé nélkül is megoldható az indítása közvetlenül majd a nyomáskapcsolóról?
Következő: »»   38 / 182
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem