Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Rendelés külföldről (eBay - Paypal)
VÁM és ÁFA jellegű kérdéseket/hozzászólásokat, indoklás nélkül törlik a moderátorok!
Lapozás: OK   64 / 258
(#) proba válasza tapasztalatlan hozzászólására (») Júl 17, 2014 /

Valószínű azért, mert a teljes összeg nincs a számládon.Csak akkor fizet a számláról, ha a teljes összeg meg van rajta. Ha azt akarod mindenképp elkölteni, egészítsd ki annyira, hogy mindenféle váltási résekkel fedezze a vásárolni kívánt tárgy értékét.
(#) tapasztalatlan válasza proba hozzászólására (») Júl 17, 2014 /

47,95 euró van a számlámon, a vásárolni kívánt csomag pedig 41,07 eurós
Próbáltam már egy régi bankkártyával, ami még forgalomba van, de azt válaszolta, hogy a számla üzemeltetője nem engedélyezi a kifizetést.
(#) tapasztalatlan válasza proba hozzászólására (») Júl 17, 2014 /

We're sorry, but your transaction couldn't be completed using the selected card, Visa x-5813. This happened because it has been denied by the card issuer.

Ez volt a hibaüzenet.
(#) bbb válasza tapasztalatlan hozzászólására (») Júl 18, 2014 /

Nézd meg a kártyalimitnél az internetes tranzakciók limitjét (ha van ilyen külön), mert valószínűleg emiatt nem sikerült a dolog.
(#) niedziela válasza tapasztalatlan hozzászólására (») Júl 18, 2014 /

Paypal számládhoz tartozik egy kártya, ez a kártya lejárt ezért nem tudsz fizetni.
(#) Csongi_ hozzászólása Júl 18, 2014 /

Sziasztok! Nyitottam CASE-t ket termekre. Az egyik elado mar masnap reagalt, vele megegyeztem, hogy ha nem.erkezik meg 25.-eig, akkor visszakapom a penzt. A masik elado semmit nem.reagalt ket nap alatt. Varjak meg, vagy valahol kellene jelentsem?

Koszonom!
(#) proba hozzászólása Júl 22, 2014 /

Rendeltem valamit az Ebay-ról. Későn vettem észre, hogy nem az amit szerettem volna. Meg is egyeztem az eladóval, hogy nem kérem. Már csak azt nem tudom az Ebay-on hogyan lehet ezt elintézni. Az eladó azt mondta ha nem írok értékelést, ő sem ír akkor nem lesz belőle hátrányom.
Mivel fizetni nem fizettem, az eladó viszont közölte az Ebay-al ezt a tényt ( hiszen a jutalékot ez alapján vonják tőle) igy az Ebay-tól kaptam egy felhívást, meg még majd valószínű többet is fogok . Mivel hiányos az angol tudásom, nem találom a közös megegyezéssel elállás esetét. (bár lehet nincs is) Ezt hogyan lehet megoldani ?, vagy tényleg csak várjak, és megoldódik ?
(#) tomipap válasza proba hozzászólására (») Júl 22, 2014 /

Ha megegyeztetek akkor ennyi volt fix aras termek eseten. Nem lesz tobb figyelmeztetes ha lesz akkor ignoralod es kesz. Az eladonak kell a tranzakciot bontania de nem minden esetben van erre lehetoseg. Az is kerdes, hogy az eladonak melyik a sajat ebay orszaga. Nem ugyanaz a .de .com .co.uk stb. ebay-en az osszes feltetel. De amennyiben megegyeztetek nem fog nyitni egy "fall"-t azert mert nem fizettel tehat nem lesz a dologbol semmi sem. Egyszeruen csak hagyd ott ugy ahogy van es kesz.
(#) proba válasza tomipap hozzászólására (») Júl 22, 2014 /

Szerencsére magyar, így könnyű volt vele egyezkedni, és fix áras volt.
A hozzászólás módosítva: Júl 22, 2014
(#) Csongi_ hozzászólása Júl 24, 2014 /

Sziasztok!
Paypal-on hogy kell beallitani, hogy a beerkezo penzosszeget ne utalja a bankkartyara, hanem a Paypal szamlan maradjon? Nemreg kaptam egy kissebb osszeget, es a Paypal-on levo 1$-t I levonta, es a kartyarol hianyzott a kapott osszeg.
Ujjabb 2 termek nem jott meg, es ha ugy egyezek az eladoval, hogy visszakuldi a termekek arat, akkor ezt el szeretnem kerulni.
(#) tomipap válasza Csongi_ hozzászólására (») Júl 24, 2014 /

Nem teljesen vilagos szamomra mert alapvetoen a PayPal nem kuldi at a szamlara a beerkezo osszeget. Ez csak abban az esetben fordul elo amikor fizetsz PayPal-al de a penz nem all rendelkezsre PayPal -on emiatt egy a PayPal-hoz kapcsolt szamlarol vagy kartyarol vonja le az osszeget. Azt hiszem, hogy jogszabaly van arra ha a vasarlas meghiusul vagy mas okbol visszajar az osszeg akkor a penznek is oda kell visszakerulnie ahonnan erkezett. Fuggetlenul a transzfer modjatol. Tehat szerintem nem tudod megoldani, hogy a penz megalljon a PayPal szamladnal.

Nem semmi, hogy ilyen helyzetbe kerultel, hogy tomegesen nem erkeznek meg a vasarolt cuccok. Nekem eddig ilyen gondom meg soha nem volt kinabol sem. Viszont elofordult, hogy 6 het volt a szallitas. De eddig minden megjott. Ha meg ertekesebb dolgot rendelek akkor ott van mindig a tracking. Nem nagyon tud elveszni. Ajanlom, hogy ne a kovethetetlen, regisztralatlan nemzetkozi postat hasznald.
A hozzászólás módosítva: Júl 24, 2014
(#) Csongi_ válasza tomipap hozzászólására (») Júl 24, 2014 /

Ertem, koszonom.

Mar 4-5X is ellenoriztem , hogy jol van-e megadva a lakcim, de az elso rendelt termekek is megjottek, azota nem valtoztattam. Hogy kovetoszamot kapjak, gondolom kell pluszba fizessek. Egy 3-4$-os termeknel szerintem folosleges.
(#) proba válasza Csongi_ hozzászólására (») Júl 24, 2014 /

Nem tudom, ha a bankkártyát ideiglenesen kiveszed a PAYPAL hatásköréből, mit csinál. Utalni rá gondolom nem fog...
(#) eyess válasza Csongi_ hozzászólására (») Júl 24, 2014 /

Sokszor nem árt megnézni kitől mit veszel .Vagyis magát az eladónak az értékeléseit jó ha végignézed.
Milyen % ban van értékelve , akkor a hozzászólásokat mennyi a pozitív , menyi a negatív , és persze miket ír a többi vevő.És Persze az sem utolsó szempont , hogy kik milyen terméket vásároltak az adott eladótól többet , mert lehet egy bizonyos termékre jobban rá van állva , és azt jobban forgalmazza , és ebből kifolyólag biztos , hogy van is neki bőven .Mint amit esetleg sokan nem rendelnek tőle , és csak elenyésző mennyiség áll rendelkezésre neki , illetve nem nagyon forog az az árú neki.
A tracking szám az meg eladó függő , illetve értékfüggő , és szállítási költség függő.
Nekem volt már olyan is , hogy minimális értékű küldeményre 5e FT alatt is kaptam tracking számot . Úgyhogy ez lehet változó is , de viszont elég nagy értékű küldeménynél szerintem alap.A postaköltséges dolgoknál meg pláne.
(#) proba válasza Csongi_ hozzászólására (») Júl 24, 2014 /

Az utóbbi időben nekem is többször a határidőre vagy nem sokkal utána jöttek a csomagok.Lehet jön az még.
(#) Csongi_ válasza eyess hozzászólására (») Júl 24, 2014 /

Olyan eladoktol szoktam vasarolni, akit 98% fole ertekelnek.
(#) tomipap válasza proba hozzászólására (») Júl 24, 2014 /

Semmi nem valtozik. Oda fogja kuldeni a penzt ahonnan jott. Amikor ugy fizet, hogy nincs penz a paypal szamlan akkor a paypal fizeteskor feldobjaa kerdest, hogy melyik kartyan vagy szamlan keresztul akarok fizetni (persze ha tobb van). Ha vegig megy a tranzakcio akkor a paypal tarolja az informaciokat. Ha utana kiszedunk minden kartyat es szamlat akkor sem valtozik semmi mert a sztornozott tranzakcionak tarolva van minden adata. Es nyilvan arra a szamlara sztornozza ahonnan fizetve volt. Ha lett volna penz a PayPal szamlan as abbol az egyenlegbol fizeti az arut akkor a penz oda kerul vissza es ott is marad nem megy tovabb szamlara mert a penznek az a forrasa.
(#) Digitalpimp hozzászólása Júl 26, 2014 /

Sziasztok!

Figyeljen oda mindenki, mert megint kamu PayPal e-mailek jönnek.
(#) Koree válasza Digitalpimp hozzászólására (») Júl 26, 2014 /

Üdv.
Ezt én is megerősíttem ugyan is a héten én is kaptam.Azt írták,hogy illetéktelen belépést észleltek és, hogy alábbi linken lépjek be, hogy azonosítsam magam.Mind ezt Paypal-es design-ba csomagolva.
Ekkor eszméltem fel,ho hoo áljunk csak meg egy szóra,nem is paypal-re regisztrált mail címemre jött ez a levél.
(#) slogan válasza Koree hozzászólására (») Júl 26, 2014 /

Üdv !

Ilyen ?
(#) Koree válasza slogan hozzászólására (») Júl 27, 2014 /

Konkrétan ez jött.
Ismeretlen IP címről történt belépés a fiókomba.Ez miatt felfüggesztették a fiókomat.Ja mondom persze 4 hete nem is használtam sem a PayPal-t sem az ebay-t.Frissítsem a számlázási adataimat ha ha ha .
A hozzászólás módosítva: Júl 27, 2014
(#) Ricsi89 válasza Koree hozzászólására (») Júl 27, 2014 /

Már az email címből kiderül, hogy nem a paypal küldte. Plusz ha a paypal küld üzenetet, akkor a tárgyban szerepel a teljes neved is.
(#) Csongi_ hozzászólása Júl 28, 2014 /

Sziasztok!
sikerult nagyjabol megoldanom a meg nem erkezo csomagok problemajat, egy utan visszakaptam a penzt, egynel ugy egyeztem az eladoval, hogy agusztus 1-ig meg varok, es kettot ujrakuldtek.
Az ujrakuldottek kozul egyik kapott kovetoszamot, a masiknal azt mondta az elado, hogy elkuldte, es zarjam be a csae-t. Honnan tudom, hogy tenyleg elkuldte? Kisse meg bizonytalan vagyok.
(#) eyess válasza Csongi_ hozzászólására (») Júl 28, 2014 /

Az már eleve furcsa hogy , ha már az egyikhez adott követő számot a másikhoz meg nem .
(#) tomipap válasza eyess hozzászólására (») Júl 28, 2014 /

Nekem nem tunik furcsanak mert tobbnyire az olcso termekeknel ha nem muszaj nem tracking-el kuldi mert akkor mar nem eri meg neki. A kinai kereskedok ha magas az ertekelesuk ilyen szempontbol nem fognak atverni. Nem eri meg nekik akkora a konkurencia, hogy inkabb bukik rajta csak ne kapjon negativot. Az mar mas kerdes, hogyha a termekrol kerdezek barmit akkor nem szabad elhinni a 3%-at sem annak amit mondanak.
(#) eyess válasza tomipap hozzászólására (») Júl 28, 2014 /

Nem tudjuk mi volt a két termék közt a különbség főleg árban .De a konkurencia az igaz.
(#) Csongi_ válasza eyess hozzászólására (») Júl 29, 2014 /

Nem ugyanaz az elado. Az egyik csomag 7.5$-t er, ehhez kaptam kovetoszamot, a masik2.5$-t, ehhez nem kaptam. Amelyikhez kaptam, abban biztos lehetek, hogy tenyleg ujrakuldte a termeket, de amihez nem kaptam, ott honnan tudhatom?
(#) niedziela válasza Csongi_ hozzászólására (») Júl 29, 2014 /

2.5$ ért próbáld meg elhinni, hogy elküldte.
Itt nem a lehúzásra megy a kereskedés mint....
(#) Kovidivi válasza Csongi_ hozzászólására (») Júl 29, 2014 /

Én mikor rendelek, általában sok terméket kiválasztok, szinte mindegyiket másik eladótól. Aztán várok. Szépen lassan elkezdenek csordogálni a termékek. Ami már másfél hónap múlva sem jön meg, akkor írok az eladónak, hogy mi a helyzet. Ilyenkor egyből pénzvisszatérítést kérek. Ezek a csomagok általában el szoktak veszni. Az én tapasztalatom az, hogy a beígért határidőn kívül is simán érkeznek csomagok, tehát az 1 hónap plusz 1-2hét normálisnak számít, bármit is saccolnak neked. Adj nekik időt, ez már nem tőlük függ, hanem a postától, hogy ideér-e. 1-5$-os cuccokat meg feladnak, mert ha nem adnák fel, olyan kicsi lenne a nyert pénz, ami nem éri meg a negatívot. Nekem sem érné meg. Nézd ennek az egésznek a jó oldalát. Amit rendelsz, nagyon olcsó, cserébe várni kell, és 1-3%-ban nem jön meg a csomag. Ezt bele kell kalkulálni, ez ilyen játék. Én eddig meg vagyok elégedve a termékek minőségével is! Választék is van. Nekem többre nincs szükségem. Egyébként minden termékhez kérhetsz Tracking numbert, 2-3$-ért, ami nem sok pénz, ha megnézed a magyar posta díjszabását. Ilyenkor rendelj nagyobb mennyiségben, és/vagy értékben, és esetleg automatikusan kapsz követési számot, vagy ha nem, akkor arányaiban elenyésző az a kis pénz.
(#) hotib hozzászólása Júl 29, 2014 /

Nekem ma került pont egy május 20-i rendelésemre. Nem a postával volt gond, hanem a termékkel.
4W szabályozható LED "izzókat" rendeltem, ilyen már hónapok üzemel otthon 1-2 darab (szintén eBay, Kínából) Sorban cserélem le a 35W hagyományos halogéneket, de a vezérlést nem akartam kicserélni.
Viszonylag hamar, alig több, mint 2 hét alatt megjöttek a LED-ek. Be is üzemeltem őket, az egyik ~15, a másik ~20 percig működött, és halk pukkanással elhaláloztak. Szétszedtem őket, lefotóztam, és azóta levelezgetünk a kínai eladóval. Közben nyaralás, miegymás, figyelmetlen voltam, letelt a 30 nap, nem tudtam negatívot adni, pedig már ott tartottam, hogy hagyom a fenébe az egészet, adok neki negatívot és kész.
Nyitottam case-t, aztán elkezdett alkudozni, hogy a 20%-át vissza téríti, utána a felét és végül ma megjött a teljes vételár.

Azt látom, hogy kitartóan, minden levélben kérni kell a "full refund"-ot, és végül lesz eredménye.
Következő: »»   64 / 258
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem