Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » NYÁK-lap készítés kérdések
A témában nincs helye a nem szakmai indíttatású vitáknak, ezért a szabályszegést elkövetők azonnali figyelmeztetés nélküli kitiltásban, vagy némításban részesülnek. Ugyan így járunk el azokkal szemben, akik "blog"-nak nézik a fórumot. Ezt mindenki tartsa szem előtt!
Érd elég messze van sajnos BKV-vel Majd nézek valami közelebbit, a belvárosban lakom
Mondom, 200 forintért másnapra kipostázzák. Akár Záhonyba is.
A határúttól nem messze van a duotonerepro, ott mondjuk minimum 540, de az nem is a4 hanem nagyobb, és még aznap elviheted.
Sziasztok! Némi segítséget szeretnék kérni: réz kloriddal kapcsolatban leveleztem privátban egyikőtökkel, de sajnos levelezésünket sajnos nem találom, gondolom mert a rendszer törölte... Előre is köszönöm!
A hozzászólás módosítva: Aug 2, 2014
Úgy nevezik, hogy bőrpausz és a Művészellátóban jelenleg is kapható. Bár az ára az egy másik kérdés.
Sziasztok!
Már elég sok nyákot készítettem P20-al, de mostanában, sehogy se akar összejönni, teljesen matt lesz, megnéztem közelről és apró pöttyökbe áll össze. Valaki tudja hogy miért van ez? Mielőtt lefújom, alaposan megtisztítom a felület, mindig így csinálom, és eddig tökéletesek voltak. A nyákot határidőre kellene elkészítenem, és már lassan kifutok az időből, még 1x megpróbálom, lefújni, de ha az is rossz lesz akkor mással kell legyártatnom a nyákot, esetleg valaki tud ilyen céget aki rendelésre gyárt nyákot? Üdv.: ZLED
Szia!
Én akkor jártam így, amikor zsírtalanítás után nem száradt meg tökéletesen a réz felülete, nem látható nedvesség maradt a panelen.
Tedd be a P20 at a hűtőbe egy órára .Ha kiveszed jól rázd össze , és így fújd le a nyáklapot.
Nekem is akkor volt ilyen korábban , mikor párát kapott.
Lefújás után be szoktam tenni a sütőbe, és miután elterült a lakk, ott szoktam egy negyed órát szárítani. Addig amíg gázsütőnk volt, ez sokszor kiszúrt velem is - mert a gáz égése közben keletkezett pára kiült a lakk felületre, és bemattult, pöttyösödött. Mióta elektromos sütőben melegítem, ez a probléma megszűnt.
Értem, köszönöm a válaszokat, holnap meglátom mire jutok.
Többé-kevésbé hasonlót tapasztaltam, de én akkor jártam így, amikor gyorsan párolgó zsírtalanítóval töröltem át a panelt Pl. benzinnel, alkohollal.
A feltételezett fizikája: Az alkohol gyorsan elpárolgott, ezáltal hőt vont el a rézlemeztől ---> lehűlt. A nagyon párás levegőből a hideg felületre víz csapódott ki (de ezt nem láttam). Amikor a "vízre" ráfújtam a P20-at, akkor a P20 a vékony víz réteget "össze -nyomta, -tolta és vízcseppekké formálta. Azóta, kínosan ügyelek rá, hogy a P20 és a NYÁK is kb. azonos hőfokú legyen, azaz, környezeti hőmérsékletű. (A P20-at hidegen kell tárolni nem felhasználni.) A lefújás után hagyom fél órát száradni, vízszintes, pormentes felületen. Utána hajszárítóval fújom addig, amíg már közel hajolva sem érzem a P20 szagát. Ennyi. A hozzászólás módosítva: Aug 5, 2014
Azt én is kétkedve olvastam, hogy a hűtőből frissen elővett p20 szebben terül, de igaz ! - kipróbáltam.
Régebben én is víz alatt polírcsiszoltam, denszesszel törölgettem a rezet fújás előtt. Aztán rájöttem, hogy bőven elég egy polírozó szivaccsal jó alaposan megdörzsölni szárazon, majd papírtörlővel portalanítani. Ha még maradna rajt szösz, alkarszőrzettel még egyszer utántörölhetsz
A lidl-ben árultak olyan dörzsis korongot, aminek az alján tépőzárhoz való vászon van. Ahhoz vettem egy olyan korongot aminek teljesen egyenes tépőzáras a teteje. Flexbe nem jó, mert túl gyorsan forog, és felszívja a koronghoz a nyákot, de az oszlopos fúróba alacsony fordulaton, nagyon jó. Bekapcsolom a gépet, a tenyerembe fogom a nyákot végighúzom a forgó korong alatt a nyákot, és már kész is van, még jobb mint a rezgőcsiszolós megoldásom.
Sziasztok!
Vettem TN160-as kémiai ónozót! A kérdésem az lenne, kb. mennyi mennyiséget kell belőle használni? Körülbelül lepje el a nyáklemezt vagy több kell belőle? Köszönöm előre is a segítségeteket!
Érdemes kicsit többet kiönteni, mint ami ellepi.
Aztán mehet bele a zsirtalanított NYÁK kb 0,5-1percig szoktam mozgatni a lötyiben aztán kiveszem és jól megmosom folyékonyszappanos vizzel. Aztán visszaöntöm a lötyit a flakonba zacsiban lezárva hütőben tárolom.
Nyugodtan öntsd rá mindet, utána tölcsérrel mehet vissza a flakonba, idővel kimerül, akkor kell bele pár gramm ónII klorid, 10* biztos regenerálható. A lényeg, hogy a tetejére a széles csomagolószalagból (mi mindenre jó ) tegyél egy darabot (kellően fed, mert kicsit szélesebb mint a teteje) és utána csavard rá a kupakot. Elméletileg így is vetted, úgyanis levegőn lebomlik.
Szia!
Idézet: „kell bele pár gramm ónII klorid, 10* biztos regenerálható” Hol veszed az ÓnIIkloridot? Nekem csak csillagászati árakat sikerült találnom, ezért inkább magam készítettem.
Köszönöm neked és gulasoft fórumtársnak is! Így már világos minden
Én spec az Azúr vegyszerboltban. Azért olyan marha drága, mert ha ezt megcsinálod otthon (1 kilót) és kiszámolod mennyibe kerülnek a hozzávalók akkor lehet hogy drágábbra jön ki egy kiló.
(ón kilója 4-5000Ft, ehhez annyi sósav amiben ezt fel tudod oldani, utána elpárologtatni (nyáron eccerűbb, télen 6 hónap (mert addigra lesz nyár))
Igen, igazad van, ha 1 kilóból indulsz ki, de mennyi idő alatt fogy el 1Kg ónklorid? Valószínűleg még az unokák is azzal fognak ónozni. A kémiai ón réteg vastagsága néhány mikron. Én 25 dkg ónlemezt vettem egy ezresért. Feloldottam 30%-os sósavban, és nem pároltam be, mert minek, amúgy is oldatban kerül felhasználásra. Elég ha az ember ki tudja számítani az oldat ón(II)klorid tartalmát, azt pedig a molekulasúly ismeretében nem kunszt. Így már megfelelő mértékben adagolhatók hozzá az egyéb összetevők.
Ha jól emlékszem a kémiai ónozóba nem sósav van, de hát nem vagyok kémikus, ha azt mondod össze lehet keverni, akkor biztosan.
Valóban nem sósav, hanem meghatározóan kénsav van a fürdőben. A TN160-ban az adatlapja szerint <1% ón(II)klorid van. Ebből egyébként az is látható, hogy 1kg ón(II)kloridból minimum 100 liter TN160 készíthető. Az ilyen kis mennyiségben bevitt ón(II)klorid hasonlóan kevés sósav maradékot visz magával a készítménybe, ami nem zavar semmit. Nálam legalább is kiválóan működik a lötty.
Én rendeltem ebből a nyomdából régebben már, nagyon jól használható filmet küldtek és gyorsan ki is postázták, nem kellett várni rá sokat.
Sajnos múltkor rendeltem filmet, azt kiküldték, de néhány nappal később mikor újra rendelni szerettem volna már azt írja ki az oldal, hogy "a szolgáltatás átmenetileg szünetel". Nektek is ezt írja ki? Van esetleg más nyomda, aki szintén vállalja a postázást?
Szia! Beszéltem a nyomdával. Szervizelik a gépüket és ezért állnak most. Néhány napon belül ismét működik a levilágítás.
Szia!
Nagyon köszönöm az infót! Már megijedtem, hogy keresni kell más nyomdát...
Nekem épp az Azúrba pár hónapja az 1 kilót 22ezerért akarták adni, na az marha drága.
Ha akarsz DIY ónozót, akkor 30%-os sósavban kell feloldani az ónt. Nem kell sok, mert nagyon kevés elég az ónozó oldathoz. Tiokarbamidot a Szkarabeusz Kft-nél lehet kapni 1kg-os dobozban, az kb. 30 literhez elég. Ehhez a mennyiséghez kb. 10 dkg ón bőven elég.
|
Bejelentkezés
Hirdetés |