Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Kompresszor építés (levegő)
Lapozás: OK   41 / 182
(#) zolika60 válasza zoly15 hozzászólására (») Aug 17, 2014 /

Az is dugattyús.
(#) zoly15 válasza zolika60 hozzászólására (») Aug 17, 2014 /

Tudom, értsd, légkompresszort kell keresnem....
(#) zolika60 válasza zoly15 hozzászólására (») Aug 17, 2014 /

Nosza.
(#) Chipmunk1960 válasza (Felhasználó 13571) hozzászólására (») Aug 17, 2014 /

Elég háború előttinek tűnik
(#) Chipmunk1960 válasza kovpist hozzászólására (») Aug 17, 2014 /

Szia, Habár a hobbikompresszorok egybeépített motorja is 1400-at fordul, a 700-800 körüli fordulat kímélőbb a kompinak. Az 1.1Kw, nem sokat mond 1 fázis, vagy 3? Hogyan van tekerve üzemi kondisra, vagy indítóra? Nagyon nem mindegy, hogy mekkora az indító nyomatéka, de ezt már fentébb párszor leírtam. Ha esetleg tudnál képet is feltenni, talán több ötlet születhetne. Üdv: Mike
(#) Chipmunk1960 válasza zoly15 hozzászólására (») Aug 17, 2014 /

Szia, Autó-klíma, vagy házi? Nem mérted a végnyomását, hogy menyit tud?
(#) Chipmunk1960 hozzászólása Aug 17, 2014 /

Találtam egyet, ezzel, nem kell cicózni, bírja a homokfúvót is!
(#) kovpist válasza Chipmunk1960 hozzászólására (») Aug 18, 2014 /

Helló
1 fázisú és állandó kondis
(#) Chipmunk1960 válasza kovpist hozzászólására (») Aug 18, 2014 /

[quote]indítókondenzátoros : a kondenzátor a billenőnyomaték elérése után automatikusan lekapcsolódik
üzemi kondenzátoros: a kondenzátor nem kapcsolódik le
kétkondenzátoros: külön indító- és üzemi kondenzátor párhuzamosan kötve (az indítókondenzátor lekapcsolódik) A lekapcsolást áramrelé időrelé vagy a fordulatszám alapján centrifugál-kapcsoló végzi./quote]
A probléma tehát, hogy az üzemi kondenzátorosnak, sokkal kisebb az indító nyomatéka. Nekem, egy az ágaprítón tökéletesen üzemelt, de mikor áttettem a kompira meg sem bírta tekerni a ZIL 2 hengerét. "A puding próbája az evés" Sok függ a tekercselés módjától. A legerősebb, és a legjobb lenne a 3. eset, de ki kell próbálni, hogy üresen meg tud-e forgatni egy egyhengerest. Ha felpörgött, már van benne erő. Az üzemi kondik 20-40 µF körül vannak, míg az indító 100. Az viszont nem bírja az állandó üzemet, felrobbanhat! A motortekercselés viszont már egy másik szakma, ahhoz nem értek.
(#) zoly15 válasza Chipmunk1960 hozzászólására (») Aug 18, 2014 /

Szia! Házi kompresszor, a végnyomása, tartály nélkül, 20barig engedtem, tovább nem de ment volna még bőven feljebb.
(#) Chipmunk1960 válasza zoly15 hozzászólására (») Aug 18, 2014 /

Szia! A 'kis' hűtő és klíma kompresszorok is dugattyúsak, /csak kicsi/ és igen nagy nyomást tud csinálni. Tehát, ha gy 8L-es, mondjuk CO palackot, / ami bírja a nyomást/ telepakolsz 25 Bar-al kb annyi levegőd lesz, mint a 25L es tartály 8B-on. /egészen pontosan / Kérdés, hogy a nyomásszabályzó, mit /és mekkorát/ fog hozzá szólni! Egy ilyet akartam összerakni, a nyáron, de különböző okok miatt elmaradt a project... Úgy írtad, 500W-os volt, és tudott 20+ Bart, az nagyon jó arány! Most bontottam egy mosógép-szinkron motort, igaz csak 350W, de 12.000-et pörög, és DC-ről is megy, most szerkesztem hozzá a PWM-et, mert csak lassan lehet neki engedni a villanyt, mert lever mindent.
(#) neocska hozzászólása Aug 19, 2014 /

Üdv mindenkinek!
Olvasgattam a kompresszoros forumot, sok érdekes megoldást láttam.
A kérdésem a következö(több is akadna).
Van egy régi orosz gázpalackom(kempinges, 5kg gázat bir el, sose volt feltöltve gázzal, ez 5-6bár ig tölteném fel, talán leteszteltetem, hogy 8 bárt megbir-e), volna még egy 80W és egy 200W hüttögép kompresszorom.
Meik kompresszort használjam hozza, bicikli kerék, kocsikerék felfujásáhóz, számitogép portalanitásához, és néhanéha airbrush-hóz kellene.
Az olajozássát a hüttökompreszornak hogyan oldjam meg? (ugyebár egy idö után kifujja a benne levö olajat).
(#) yulo5310 válasza neocska hozzászólására (») Aug 19, 2014 /

Hali! Ha visszalapozol,valamelyik hsz emben írtam róla! Én a 200 Wattosat tenném fel,kell akkora,olajos fém szivacs a légszűrőbe,olaj utánpótlásnak én hidraulika olajat használok már hosszú évek óta,bevált! A gázpalack tökéletes megoldás,simán elbírnak 8-10 légkört!
(#) neocska válasza yulo5310 hozzászólására (») Aug 19, 2014 /

Köszönöm a gyors választ!
Léghozamot hogyan tudok mérni?
Levegő szűrését én motorbicikli légszűrövel akartam megoldani (sport levegőszűrő).
Hidraulika olaj kerül5-8liter othon, gondolom az egy életre elég(remélem)
A tartály és kompresszor közé csak egy szelepet rakok, hogy felfölteni tudja, a légmentesitést a nyomo ágba egy pici lyukacskával oldom meg 0,7furoval megfurom a nyomo csövet.
Már csak nyomás szabályzot meg levegö szüröt(kimenö ágra) kell beszereznem.
Érdemes gyors csatlakozot rakni a kimenetre?
(#) yulo5310 válasza neocska hozzászólására (») Aug 19, 2014 / 1

Persze,nekem mindenütt az van,a kicsin 6 és 8 millis,a nagyon meg a szabványos fém!
(#) Chipmunk1960 válasza neocska hozzászólására (») Aug 19, 2014 /

Szia, Például ilyen átfolyásmérővel, a szívó ágban, mert 8 bart nem bír ki.
(#) yulo5310 válasza Chipmunk1960 hozzászólására (») Aug 19, 2014 /

Az átfolyásmérőt a regulátor után kell tenni! Neked olyan nyomáskapcsolót kell beszerezned ami egybe van építve a regulátorral,és két óra van rajta,az egyik a tartály nyomást,a másik a tömlőnyomást méri,mutatja! A tömlőnyomást 0-8 légkör között tudod szabályozni,ezután kell szerelni az áramlás mérőt! Nálam az előre menő nyomás 4 légkör,ez bőven elég a gépeket lefúvatni ,pc t tisztítani,bicajt fújni.
(#) Chipmunk1960 válasza yulo5310 hozzászólására (») Aug 19, 2014 /

Szia, Amit utána kell tenni, azt a CO, és Argon gázokhoz használom, vagy egy függőleges cső, amiben egy golyót, a kiáramló gáz megemel, és a kettő közötti résen megy tovább. A beosztása L/perc-ben van megadva, általában 25-30 a max. A másik fajta, olyan mint a nyomás-mérő óra, de szintén L/perc a beosztás, és a védőgáz átfolyást mérik, a hegesztéshez. De ezek nem képesek egy nagy légkompresszor által szállított levegő mennyiségét mérni. Az Ar, és Co gázokhoz is más-más skála van. Kisebb légmennyiséget lehetne velők mérni, de ahhoz be kell kalibrálni, mert más az gáz állandója.

De minek mérni a levegőt? Egyébként lehet olyan gyorscsatit venni amin rajt a fojtószelep,és belehet lőni vele a légszállítást!
(#) Chipmunk1960 válasza yulo5310 hozzászólására (») Aug 19, 2014 /

Nem tudom, 'neocska' kérdezte fentébb.

Bocsesz! Nem figyeltem,azt gondoltam "neocska" kérdi,de biztos hogy olvassa,majd megírja!
(#) neocska válasza yulo5310 hozzászólására (») Aug 20, 2014 /

Huhh, elég érdekes amit irtatok!
Hát én azért kérdesztem mert kiváncsi lettem volna, a kompresszor léghozamára, hogy mennyire képes.
Na de ha itt lessz a hétvége, nekikezdek, hátha sikerül összerakni, csak jönne meg az a fránya nyomás kapcsoló.
(#) yulo5310 válasza neocska hozzászólására (») Aug 20, 2014 /

Milyen kapcsolót vettél?
(#) neocska válasza yulo5310 hozzászólására (») Aug 20, 2014 /

12Bár a maximum, állitható.
Tehát be tudom állitani hogy 6 vagy 8 bár-on kapcsolja le a kompresszort.
Tipust nem tudok mondani.
(#) Chipmunk1960 válasza neocska hozzászólására (») Aug 20, 2014 /

Ha a tartály bírja, mehetsz 12-ig is, annál több levegőd lesz eltárolva. Én ilyen regulátort vettem pár €-ért / 3-4 kötött talán/ max nyomásra 9,9-et ír, de ha csak 10-ig engeded, azzal is nyersz pár litert. A lakásban én is egy ilyet használtam, mer nagyon csendes volt, port kifújni, floppiból, tápból, billentyűből tökéletes volt. Kinyitottam az ablakot, s hagy menjen, ahonnan jött.
A hozzászólás módosítva: Aug 20, 2014
(#) kovpist válasza Chipmunk1960 hozzászólására (») Aug 25, 2014 /

Helló
IFA légsűrítőt néztem ki az baj ha nem jobbra hanem balra fog forogni?
Vagy van öteleted hogy lehet a motor forgásirányát megváltoztatni?
(#) Chipmunk1960 válasza kovpist hozzászólására (») Aug 25, 2014 /

Szia, Szerintem nem gond, a forgásirány-váltás itt van.
(#) kovpist válasza Chipmunk1960 hozzászólására (») Aug 25, 2014 /

Küldök inkább egy képet a bekötésről
Bővebben: Link
(#) Chipmunk1960 válasza kovpist hozzászólására (») Aug 25, 2014 /

Annyi kérdésem lenne, hogy a 2 piros vezeték nincsen-e közösítve belül? Egy műszerrel, vagy próba /12V elég/ lámpával kimérni. Itt a pontos rajz, hogyan kell megfordítani a segédfázis két pontját a főfázishoz viszonyítva. Ez pont egy indító-kondis változat, azért van benne az áramfigyelő relé.
A hozzászólás módosítva: Aug 25, 2014
(#) kovpist hozzászólása Aug 25, 2014 /

Kipróbáltam világított a próbalámpa
Következő: »»   41 / 182
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem