Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Altium Designer

Témaindító: Pavel, idő: Feb 19, 2006
Témakörök:
Lapozás: OK   32 / 47
(#) cpt.zoltan.simon válasza lokátoros hozzászólására (») Jan 15, 2014 /

Köszi! Én oda nem nyúltam.
Ez mondjuk pont az a default-setup aminek semmi értelmét nem látom.
Groupped column: Na onnan nem tudok semmit kivenni. Csak annyi hogy show/not show.
A hozzászólás módosítva: Jan 15, 2014
(#) lokátoros válasza cpt.zoltan.simon hozzászólására (») Jan 15, 2014 /

Nincs mit.
A Comment mező tartalmazhat hivatkozást is, pl. a Value mezőre, de más alkalrészeknél más mezőre való hivatkozást vagy azonosítót is betehetsz ide. Wurth induktivitásoknál pl. a partNo, vagy az Induktance mezőre hivatkozhatsz.
A BOM listában ebben az esetben van értelme a Footprint és a Comment szerint csoportosítani.

Oszlopokat kivenni úgy tudsz, hogy rákattintasz és az egérrel visszahúzod alulra a többi közé.
A hozzászólás módosítva: Jan 15, 2014

Comment.JPG

(#) cpt.zoltan.simon válasza lokátoros hozzászólására (») Jan 15, 2014 /

Nagyon köszi! Javítom is az adatbázist.
(#) elektros90 hozzászólása Jan 18, 2014 /

Sziasztok! Hol tudok a NET ekhez szélességet rendelni? Pl. azt szeretném, hogy a VCC alapból 2mm legyen és utána mindegyik VCC vezető 2mm széles legyen.
Sikerült megoldanom, a design rules-ban beállítottam a minimumot 2mm nek. Biztos, hogy így kell?
A hozzászólás módosítva: Jan 19, 2014
(#) elektros90 válasza elektros90 hozzászólására (») Jan 19, 2014 /

Sziasztok! Lenne mégegy kérdésem. Egy oldalú nyák tervezése van folyamatban. Szeretnék teliföldet alkalmazni. Polygon pour-ral leteszem, de betakarja az egészet és nem hagy ki helyet a vezetősávok közt. A többi sáv is bottom réteg.
Másik projektemben működik jól, a beállítások pedig ugyanazok.

polygnd.png

(#) aticska válasza elektros90 hozzászólására (») Jan 19, 2014 / 1

Design\Rules\Clearance\Minimum Clearance , állítsd feljebb.
(#) elektros90 válasza aticska hozzászólására (») Jan 19, 2014 /

Köszönöm! Sikerüt.
(#) elektros90 hozzászólása Jan 19, 2014 /

Sziasztok! Az hogy lehetséges, hogy ha tükrözök egy műveletit az X tengelye körül akkor - jel kiesik belőle?
(#) HTEurep válasza elektros90 hozzászólására (») Jan 20, 2014 /

Szia! Valószínűleg csak "beragad" az adott alkatrészlábhoz megadott szöveg. Próbáltál a tükrözés után nyomni egy End-et (Refresh), az újrarajzolja a lapot. Melyik verziót használod?
(#) elektros90 válasza HTEurep hozzászólására (») Jan 20, 2014 /

Szia!
A v13 at használom. Azóta már átcsináltam az OPA-t. Eredetileg írva volt a - és a +. Valamiért ha megfordítottam akkor a - kint maradt. Ha visszafordítottam akkor visszament a helyére. Ha y tengelynél forgattam/tükröztem akkor is jó volt. Aztán megnéztem egy gyári szimbólumot és azt alakítottam izlésemnek megfelelőre. Az már jó. A vonal vastagság definiálására tudnál mondani lehetőséget? Például ha lehetne profilokat kialakítani, hogy power 5mm, signal 0,5mm és az adott neteket meg csak hozzárendelném. Van erre lehetőség?
Továbbá még olyan dolog merült fel, hogy ha van egy projekt, legyen pl. erősítő.
Ebben van PSU rész, maga az erősítő, és védelem. Ezek külön sémák és külön pcb tervek is.
Hogy lehet ezt megcsinálni? Most úgy van, hogy kész a PSU. Viszont nyitottam uj schematic rajzot az erősítőnek és új pcb-t. Viszont importálásnál behúzza a PSU alkatrészeit is.
(#) sanya válasza HTEurep hozzászólására (») Jan 21, 2014 /

]Sziasztok !
Sajnos nem boldogulok ezzel a szkripttel Bővebben: Link
A melléklet zip szerint csináltam , de sajnos nem működik nekem .
Próbálta már valaki ?
Van valakinek tapasztalata ?
A hozzászólás módosítva: Jan 21, 2014
(#) HTEurep válasza elektros90 hozzászólására (») Jan 24, 2014 /

Szia!
A huzalok vastagságának beállításához Net osztályokat kell létrehoznod, majd ahhoz rendelni hozzá a szabályokat: videó
A több PCB-s megoldáshoz jelenleg két megoldás létezik:
- Szkripttel: link
- Vagy saját magad létrehozod az alábbi struktúrát:

Projekt1:
- PSU.SchDoc
- Amplifier.SchDoc

Projekt2:
- PSU.SchDoc
- PSU.PcbDoc

Projekt3:
- Amplifier.SchDoc
- Amplifier.PcbDoc

Ha kész, akkor a Projekt1-ben rajzolod meg az összes kapcsolási rajzot, majd a szinkronizálást a pl. a Projekt2 PSU.PcbDoc-ból futtatod az Import changes-szel.
(#) elektros90 válasza HTEurep hozzászólására (») Feb 12, 2014 /

Szia! Köszönöm a segítséget! Még csak most jutott időm erre a dologra.
(#) elektros90 hozzászólása Márc 18, 2014 /

Sziasztok!
Megkérhetnék valakit, hogy küldjön nekem egy TO-03 as tokozású alkatrész rajzát PCB hez?
Próbáltam megrajzolni, de ahol már hajlat is van, az nemszokott összejönni. Esetleg nincs lehetőség importálásra AutoCAD ből? Abban jó vagyok.
Köszönöm szépen.
(#) cpt.zoltan.simon válasza elektros90 hozzászólására (») Márc 19, 2014 /

Szia!
Mi nem megy? Az ívek a tok vonalán? Mivel próbáltad rajzolni? ARC?
Nekem ilyen pont nincs, de ha szépre sikerül, engem is érdekelne, bár most éppen nincs szükségem rá.
(#) elektros90 válasza cpt.zoltan.simon hozzászólására (») Ápr 4, 2014 /

Szia! Lényegében így sikerült, csatolva.
(#) StefuPeti válasza elektros90 hozzászólására (») Ápr 4, 2014 /

Szia. Megtaláltam a TO-3 tranzisztor 3D-s képét is, hozzátettem.

TO-03.PcbLib

(#) elektros90 válasza StefuPeti hozzászólására (») Ápr 4, 2014 /

Köszönöm!
(#) lóri hozzászólása Ápr 9, 2014 /

Sziasztok!
A vonalvastagság állítását nem tudom hogyan kell csinálni, 2004 dxp -ben.
Régebbi verzióknál volt olyan, hogy current/track, és ott volt vagy 20 féle.
Csak úgy lehet, ha megvan a vezeték, és rákattintok, de huzalozás közben nem megy.
A menüben sem találom sehol, amit meg állítok, az nem érvényesül. Valaki tudja hogyan kell?
Köszönöm.
(#) Petjaa válasza lóri hozzászólására (») Ápr 9, 2014 /

Helló!
Próbáld ki, hogy huzalozás közben megnyomod a tabot. Üdv Petjaa
(#) lóri válasza Petjaa hozzászólására (») Ápr 10, 2014 /

Köszönöm. Közben rájöttem, mert találtam itt valami leírást még tegnap.
Üdv.
(#) elektros90 hozzászólása Ápr 14, 2014 /

Sziasztok!
PCB prints-nél furat nyomtatás esetén nektek is kicsit félre teszi a furatot? Nemlehet valahogy kompenzálni? Mindegyik furat elvan csúszva a középponttól.
A hozzászólás módosítva: Ápr 14, 2014
(#) neoone hozzászólása Júl 11, 2014 /

Sziasztok!
A könyvtárba szeretnék új alkatrészeket installálni. Meg lehet-e megoldani, hogy ne egyenként kelljen telepítgetni, hanem egyszerre az egészet.
Köszönöm.
(#) cpt.zoltan.simon válasza neoone hozzászólására (») Júl 11, 2014 /

Persze. Ha a wincsin egy alkönyvtárban lévőket a CTRL bill letartásával ki tudod jelölni és mennek is a helyükre. Én igy tudom.
(#) elektros90 hozzászólása Júl 19, 2014 /

Sziasztok!
Nemtudjátok mit nyomkodhattam össze a rétegeknel? Lásd csatolt képek. Az alkatrészek a Top overlay rétegben vannak, a vezetősávok pedig a bottom rétegben. De valahogy másképp mutatja nekem a rétegeket, csak épp az aktuális kiválasztottat, és nem is tudom az alkatrészeket sem odébbtenni. Nem lehetséges valahogy resetelni?
(#) StefuPeti válasza elektros90 hozzászólására (») Júl 19, 2014 /

Szia. Alul kattints a bottom layer-re és utána a shift billentyű + S billentyű egyszerre. Ilyenkor tudsz a rétegek között lépkedni melyiket szeretnéd látni.
Remélem tudtam segíteni.
A hozzászólás módosítva: Júl 19, 2014
(#) elektros90 válasza StefuPeti hozzászólására (») Júl 19, 2014 /

Igen, ez az! Köszönöm szépen Végre mutat mindent ami kell nekem.
(#) StefuPeti válasza elektros90 hozzászólására (») Júl 19, 2014 /

Jegyezd meg jól mert hasznos lehet ha eddig nem használtad. Én nagyon sokszor használom ezt a nézetet.
(#) kissadam hozzászólása Aug 21, 2014 /

Sziasztok!
Nem tudom, hogy jó helyen érdeklődök-e. Protel programmal akadt egy problémám, hogyan lehet a nyákrajzolatot kimenteni kép (lehetőleg bmp) formátumba. Nyákvasaláshoz lenne rá szükségem, és vasalás előtt tükröznöm kell a képet.
Protel-em nincs eagl-t használok nyáktervezésre, de adott egy projekt amit egy ismerősömnek el kellene készítenem. Valaki tud menteni kép formátumba, ha elküldöm a kész protel-es projektet?
(#) StefuPeti válasza kissadam hozzászólására (») Aug 21, 2014 /

Szia. Telepíts egy virtuális nyomtatót ami tud mondjuk pdf-et, azt pedig már nyomtathatod, tükrözheted stb...... Ha nem megy akkor küld át a protel mentését, és én megcsinálom neked, visszaküldöm. Üdv: Péter
Következő: »»   32 / 47
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem