Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » Ki mit épített?
Ez a téma ha úgy tetszik a mi "kiállítótermünk", nem pedig a ki mit csinált volna másképpen, mások helyett, és legfőképpen nem javítós téma.
Minden készüléknek van saját témája, ott kell kitárgyalni a részleteket!
FONTOS! A kapcsolási rajzok keresésére is van saját téma, ott keressetek rajzokat!
Jó lett nagyon látom beindult rendesen.. Mi volt a baj?
Köszi! Egy mikroszkóppal is alig látható zárlat!
Jó lesz az a műszerfal világítás. Gratulálok hozzá. Ki lehet egészíteni egy sebesség figyelő elektronikával ami 200km/h fölött automatikusan vörösre váltja a hátteret.
Ez ügyes, szép is. Lehetett volna RGB módon a három alapszín, és ebből keverhető sokféle más szín is. Ha már ennyi munka van benne, hogy színváltós legyen.
Hogy piszkálódjak, engem zavarna sötétben. Még zolika60 ötletét kiegészíteném, ne csak 200-nál jelezzen, hanem 250-nél határoljon, mert felette esetleg labilis lehet az Astra. A hozzászólás módosítva: Aug 24, 2014
Nem értelek, RGB LED szalag van beélve, akár milyen színt ki tudok keverni....
Bocs. Nem olvastam figyelmesen, csak a képeket nézve gondoltam a néhány színre. Akkor jobb már nem is lehetne. Tényleg szép.
Újabb rondasággal jelentkezem. Ez itt egy 12V-ról működő PCC88-al ellátott előerősítő,az anódfeszültség inverterről megy 160V,a fűtésfeszültség ellenálláson át 6,8V,a led feszültsége 2,5V. Hangja tiszta,basszusai jók,bár nem úgy szól mint egy PCL86-os vagy egy GU50,de csak próbaképpen lett építve. Légszerelve lett+ami az inverteren van fektetve 2 BD139 + 2 ellenállás is. A hangkimenőt csak azért raktam rá hogy ne keljen nagy impedanciás fejhalgatóról halgatnom,hanem így is tudjam halgatni. Kíváncsi vagyok a véleményetekre.
Jó lett! Jól néz ki így zölddel megvilágítva, eddig csak kékkel láttam csövet világítani. Kissé lehet, hogy javítana a hangján, ha rendesen lenne összerakva, nem levegőben, de biztos jól szól így is. Grat hozzá, nem olyan ronda.
Így is szép hangja van,viszont még megoldandó probléma hogy az anódfeszültség-inverter beleszór az anódfeszbe,hiába van szűrve.
Nekem ez a megvilágítás tetszik. Én amit építek most, ott a GU-kat sárgával, az első csöveket a két szélső kivételével (varázsszemeket nem világítok meg, ami a képen van ott a szélső nem is varázsszem) kékkel fogom megvilágítani.
Szia!
Nagyon jól néz ki, és az épített készülékeidnek eleganciát kölcsönöz, a fa forgatógombok aljánál levő polírozott fém "gallér". Ezeket Te készíted, vagy vásárolod valahol?
Szia, köszönöm!
Csak a rajzát készítettem, ez alapján esztergályos csinálta, sajnos nehéz szakembert találni aki legyártja. A hozzászólás módosítva: Aug 25, 2014
Én tudod mennyi ideig kerestem, aki a csövekhez takarót csinál? De egy ismerős ismerősének az embere megoldotta...
He - he ...
A hozzászólás módosítva: Aug 25, 2014
Jó lett. A hangszóró mintha Orion TV-ből lenne.
Eső ránézésre azt hittem, valami röntgensugaras cucc.
Nem az de még akadnak vele problémák. Igen orion TV-hangszóró,lomtalanításkor 9Db-al is megáldott a jóisten-meg persze a furik,az idő és az energiám.
Látod, nem Te voltál az első, akinél próbálkoztam. De hála a toroid takarókért.
Nos uraim, elkészült a bináris órám dobozolása.
Sajnos itt Pesten nem nagyon tudok jól és szépen dolgozni mivel a legtöbb szerszámom vidéken van. Azért talán nem lett olyan rossz. Gondolkodtam egy cikk írásán is amelyben a teljes dokumentációmat megosztom: nyákterv, .hex és a nyers forrást is melyet C-ben írtam. 16F628-as PIC szolgálja ki a vezérlést és a LED-ek kihajtását is. Előzmények videóban: Bővebben: Link
Szia! Először is . Amúgy meg milyen lenne ha még szép is lenne ?
Szép munka, de...
Csak az én szememet zavarja hogy a tápcsatlakozó felül van? szerintem jobb helye lenne alul, netán hátul. Ez egy kétkezes óra? A kezeléskor a nyomógombokat bal kézzel kell nyomni, jobbal meg fogni. A legtöbb ember jobbkezes, szerintem nekik ez macerás így. Persze ha balkezes vagy, illetve a kütyü olyan nehéz (a nyomógombok olyan könnyen járnak), hogy nem mozdul el, akkor nem szóltam. A tetején elhelyezett gombok esetén egykezes lehetne a kezelés. A hozzászólás módosítva: Aug 26, 2014
Köszi.. De vannak hibái még ha elsőre nem is látszik
Itt fent nomád körülmények közt vagyok kénytelen dolgozgatni... nedudgi: Igen sajnos készítés közben megfordult a kezemben a munkadarab és nem vettem észre, így a furatok sorrendje megváltozott. Eredetileg a tápcsati lent lenne, a gombokat direkt oda terveztem. Én jobb-bal kezes vagyok szóval mind kettővel tudok mindent csinálni még írni is, így nekem ez nem zavaró. Az óra egyszer be van állítva utána nem kell piszkálni csak, ha elmegy az áram, de ha teszek bele elemet akkor ez is ki lesz küszöbölve.. (egyelőre nincs benne akku) A gombok is mint a táp aljzat eredetileg süllyesztve lettek volna, de itt fent nincsenek meg a kellő szerszámaim így ez most ilyen lett. Ez azért jó egyébként mert ilyenkor az ember mindig rájön mit kellett volna másként csinálnia Nekem kézre állnak a gombok, de persze ez néző pont kérdése..
Sziasztok!
Elkészült az első projektem amit vállalni is merek. Egy hordozható zenedoboz. TDA1557q hajtja a két autóhangszórót és az ehhez szükséges áramot egy 12V12Ah-ás akkuból kapja. Az akkumulátorvédelem 11 voltnál lekapcsol minden fogyasztót. Kétállású kapcsolóval lehet váltani hálózati és akkumulátoros üzem között. Hálózati üzem esetén az akku le van választva a fogyasztóktól és egy kis trafó segítségével megkezdődik az akku töltése. Illetve egy másik nagyobb trafó gondoskodik az erősítő és minden más fogyasztó ellátásról. A hangja elég jó, bár bluetoothos üzem esetén van némi háttérzaj, de ez zene esetén nem is hallható.Sajnos a TDA IC eléggé melegszik nagy hangerőnél, így tervezek betenni egy ventillátort hőfüggő vezérléssel. Igazábol nem szép sem kívül, sem belül, de ez az első ilyen projektem. Én azért büszke vagyok rá. Legközelebb a belső rész tervezésére sokkal több idő fogok szánni, mivel most nem terveztem csak csináltam és elég kusza lett. Nagyon köszönöm a sok segítséget, amit itt kaptam. Szivesen várom az építő jellegű kritikákat. Üdv: Tardief A hozzászólás módosítva: Aug 26, 2014
Szerintem annyira nem rossz azért! Sokan sokkal "érdekesebb" dolgokat műveltünk egykor
A rögzítésre azért figyelj oda, mert ha valami netalán elindul, akkor sok bajt tud csinálni! A középen lógó "kanócokat" meg érdemes lenne inkább hosszabb úton, de a falon elvezetni, mert ami szabadon lengedez, az az álmos könyv szerint nem lesz hosszú életű!
Ugyan nem próbáltam, de szerintem fejre is lehetne állítani. Minden rögzitve van. A kábelezésre legközelebb jobban fogok figyelni. Bár sanszos, hogy ebben már így marad, hacsak nem fogok egyszer nagyon unatkozni. De az egyetemi élet megszokása mellett erre nem sok esélyt látok.
Idézet: „De az egyetemi élet megszokása mellett” Piálás? A hozzászólás módosítva: Aug 26, 2014
Ügyi vagy!
Ha jól emlékszem a P-s csöveknél a fűtést 100mA-re kell beállítani és nem a feszültség értéke a mérvadó! Ha tévedek javítsatok ki! |
Bejelentkezés
Hirdetés |