Fórum témák
» Több friss téma |
PC99-en 5V, PC85-ön 3.3V. Mind a kettő 330µF/6.3V elkó.
PQ28, PQ54 5., 6., 7., 8. lábán tápfeszültség kell legyen. megvan rajta?
Sajnos nincs rajzom hozzá nekem sem,ebben nem tudok segiteni.
Azt hol találom,egy nagy soklábú IC kell keresni? , mert az van ECE5021 rengeteg lábbal!
A hozzászólás módosítva: Aug 23, 2014
Egész pontsan úgy néz ki min t a képen.
Sziasztok, Acer TravelMate 220-nak keresem a kapcsolasi rajzat.
A service manual-jaban nincs meg a kapcsolasi rajza. A RAM korul van 2 tranzisztor,ami elfustolte magat. Most a Google nem a baratom. Akinek megvan,es ide adja ,attol nagyon megkoszonnem! A hozzászólás módosítva: Aug 24, 2014
Az alaplap tipusat ird meg legyszives. Rajzom biztos van hozza valahol de az is biztos, hogy nem notebook tipus szerint van elmentve. Mint a rajzok 99%-a nalam.
Ha minden igaz akkor Wistron Falcon 3M van benne. Ne vedd 100%-nak de erzesem szerint 99.. Nagyon regen lattam mar ilyet.
A hozzászólás módosítva: Aug 24, 2014
Az alaplap tipusa: (a csatolt kep)
A hozzászólás módosítva: Aug 25, 2014
Hat akkor a rajz ott van csatolva feljebb
A rajz az jo!
Nekem a Q55,es a Q53 van elfustolve. Erdekes modon,azok a tranzisztorok az Audio-nak vannak Vajon ennek lehet koze,ahhoz,hogy nem indul el? Ha az indito gombot megnyomom,akkor a ventillator hangosan porog. A hozzászólás módosítva: Aug 25, 2014
Ha nincsenek zarlatban akkor semmi koze nem lehet ahhoz, hogy indul e a gep. De ha rosszak akkor ved dle oket a laprol ertelem szeruen.
Azok mar porra voltak egve.
Amit "Nem indul el"-nek mondtam az valojaban "Felporog ventillator,es nincs kep".
Szia.
Az eletrotanyán találtam rajzot hozzá, Uniwill M50EI0 néven. Mint kiderült nincs rá szükség, a gép jó csak a hűtése pocsék és ez volt a baja. A gyári hűtőborda az Intel 915 chippen semmit sem ér. Eddig bírta, most már nem. Mivel jobb ötletem nem volt, nekiálltam és egy alumínium tömbből martam hozzá egy speciális bordát ami méretében és tömegében is nagyobb mint az eredeti plusz egy hőátadó gumi segítségével a gép alsó (alumínium) burkolati lapja felé, valamint az új borda nyúlványán keresztül hőátadó lap segítségével a processzor hűtője felé is át tudja adni a hőt, ahonnan már a ventillátor el tudja szállítani. Így most két úton is elvezetem a keletkező hőt a gépből. Ugyan jobban melegszik a gép alja de cserébe működik is.
Ügyesen megoldottad,gratula.Arra figyelj hogy hővezető paszta legyen a hőátadó felületek között ,sokkal jobb.Én szilikonzsirt is használok-TRISZIL néven fut a sürübb,még nem okozott gondot.De azért a melegedést figyelném szoftveressen is,mondjuk tedd fel a Core temp progit,ezzel riasztást is beállithatsz,ha illeszkedik a hardveredhez.Minden jót!
Az intel 915 chip homersekletet nem mutatja a core temp szerintem. Azt irta, hogy tett hoatado (GAP PAD) gumit. Ahhoz viszont mar nem szabad pasztat hasznalni.
Igen,de a procihűtőhöz "pufferelte" hozzá az elvezetett hő arányos részét egy hőátadó lappal,a procit meg talán mutatja,én erre gondoltam.
Sziasztok!
Miért van az, hogy ASUS K51AE típusú notebook órája késik kb. olyan napi 10 - 15 percet? A gép előéletéről annyit tudok mondani, hogy néhány hete volt szervízbe BIOS hibával, és ezután vettem észre nála a hibát. Elemet cseréltem benne, de ami benne volt, arra rámérve az is jó volt még.
Sziasztok.
A napokban vettem egy Acer Aspire One 522-C5Dkk típusú laptopot. Akitől vettem 100%-ba bizonyos volt abban hogy müködik. Ezt írta "Bekapcsoltam kölcsön rammal, bios-t HDMI-n gyorsan átlapoztam..." Az igazság az amikor bekapcsolom 5mp-et megy aztán leáll. Külső monitoron nincs kép. Szerintetek is alaplaphiba ? Illetve lehet e orvosolni. Üdv
Nem biztos, lehet sok más is. Vedd ki az akut, a memória bővítést és a vincsesztert, úgy próbáld. Egyébként ha most vetted működőnek,vidd vissza az eladónak ő próbálja működtetni, mert a végén te leszel aki tönkretette.
A hozzászólás módosítva: Aug 27, 2014
Persze hogy akitől vettem úgy próbál beállítani mintha én tettem volna tönkre... Ha töltőn van ugyan az csinálja...
Üdv a kedves fórumozóknak . Hozzám került egy Toshiba Satellite Pro A10 laptop ami a töltő csatlakoztatásakor nem akar bekapcsolni , csak a narancssárga led villog . Kis utána olvasással megtaláltam hogy ez egy hibakód jelző ami a HRHRRRHR (10100010) kódot villogja ami egy neten talált hibakódtáblázat szerint (A2h
1R8-E1V voltage is not more than 1.53V when the computer is booting up). Addig értem hogy a feszültség nem stimmel de mi az a 1R8-E1V ? valami ötlet hogy mit és hol keressek esetleg valakinek konkrét javítás tippje akadna e számomra ? Töltőt néztem az megfelelően adja a feszültséget . A hozzászólás módosítva: Aug 27, 2014
Bocsika,a kiolvasás ha ebben a sorrendben volt,ahogy írtad,akkor a kód helyesen 01000101 mivel a kis helyértéknél kezd és ugy megy felfelé. Így ez sztem 45h , ami - 45h : S3V voltage is not more than 3.14V when the computer is supports CV and is booting up.Az S3V feszültség nem lehet nagyobb 3.14 V nál,ha a pc támogatja a CVt és indul.De tán valaki ebből már tud segiteni remélem.
toshiba Ebben a 430 old már van utalás az S3V csatlakozópontra,csak vissza kell keresni hol van a rajzokon.Ennyit találtam egyelőre.
Kell egy rajz, alaplapot ki kell szedni es ellenorizni mint mindig. 3V/5V-ot elsonek, aztan testhez kepest ellenorizni kell az osszes tekercset Ohmikusan. Ha van 3V es 5V, tekercsek test fele nincsenek zarlatban akkor a toltesvezerol a KBC(vagy EC vagy aminek hivjuk) lesz a kovetkezo. Igazabol az itt felsoroltak kozul mindegyik aramkor mukodese OK kell legyen, hogy a gep induljon.
Ohh tényleg elnézést pedig informatikusnak tanulok =D na most aztán beégtem
|
Bejelentkezés
Hirdetés |