Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Tápegységgel kapcsolatos kérdések
Lapozás: OK   68 / 176
(#) szabi95 hozzászólása Júl 31, 2014 /

Üdv.
Ennél a tápnál lehet a tranyót meg a 7812-est egy hűtőbordára rakni?
(#) granpa válasza szabi95 hozzászólására (») Júl 31, 2014 /

Ha a tranyó műanyag tokos, vagy szigeteled.
(#) szabi95 válasza granpa hozzászólására (») Júl 31, 2014 /

Köszi.Akkor tolok rá egy csillámlemezt.
(#) Nacsa hozzászólása Aug 1, 2014 /

sziasztok dvd-házimozi tápegység másodpercenként csippant a trafója és miitől nem indulhat el ?
(#) Sebi válasza Nacsa hozzászólására (») Aug 1, 2014 /

Az a csippantás pont az indulás - csak éppen rögtön megáll valami hiba miatt. Ez lehet zárlat a kimeneten, zárlatos dióda, kiszáradt kondi. Kikapcsolt állapotban mérd meg a kimeneti diódát (leválasztott terheléssel). Ha IC van benne nézd meg a típusát a továbbiakhoz.
(#) attila1 hozzászólása Aug 3, 2014 /

Sziasztok! A problémám a következő: van a gyermekemnek egy ilyen pörgős-világítós-zenélős kütyüje a kiságyra szerelve. 4db góliát elemmel megy,a gagyibb fajtát hamar leszívja,az Ener...er fajta meg nagyon drága..
Régebben csináltam egy szabályozható feszültségű áramkorlátos tápegységet,3V-18V között dolgozik. Beállítottam 6V-ra,és szépen működött róla. Csak hát ez nem éppen szobai látvány...
Így kerestem egy trafót,diódákat,meg kondit,és ezt akasztottam rá. Sajnos ennek nem elégséges a szűrése,mert csak hebeg-habog.Kellene valami kapcsolás,ami még jobban megszűrné a zajt. Erre kérnék valami ötletet,amit akár a trafó és a játék közötti vezetékbe lehetne építeni.
Köszönöm előre is!
(#) bbarna válasza attila1 hozzászólására (») Aug 3, 2014 / 1

Nézd meg ezt
(#) Monster02 válasza attila1 hozzászólására (») Aug 4, 2014 / 1

Szia lehet hogy nem a feszültséggel lesz baj , hanem az áram erősséggel de ne ess túlzásba!
Ahogy olvasom 6V de mennyit vesz fel a zenélő ketyere? Telefon töltő vagy egyébbel próbáltad?
(#) attila1 válasza bbarna hozzászólására (») Aug 4, 2014 /

Szia! Köszi,remélem beválik. Egy próbát megér. Aztán ha mégsem,majd elhasználom másra. Üdv!!
A hozzászólás módosítva: Aug 4, 2014
(#) attila1 válasza Monster02 hozzászólására (») Aug 4, 2014 /

Szia! Amper felvételt nem mértem,de szerintem van neki becsülettel,mert a szabályozható nagyobb tápon a beállított 6.2-3V simán leesik 5.2V-ra. De próbáltam másik táppal is,most egy 6V/200mA-es hordozható vezetékes telefon tápja van rajta.Ezzel működik,de még mindig nem tökéletes,mivel a beépített lámpán látszik,hogy vibrál,de legalább megy a motorja,meg zenél is...Persze a távirányítójával nem tökéletesen működik most,mert nehezen reagál rá,de ez is a mostani táp szüretlensége miatt van,úgy gondolom.
(#) 20sz Jófiú válasza attila1 hozzászólására (») Aug 4, 2014 /

A gyerekjátékokat tilos hálózatról üzemeltetni és a telep feszültsége sem haladhatja meg az 5V-ot.
(#) attila1 válasza 20sz Jófiú hozzászólására (») Aug 4, 2014 /

Köszönöm az építő jellegű hozzászólásodat,de ha a bébiőr és társai működtethetők hálózati trafóról,akkor talán ezt is lehet.És tudomásom szerint 50V -os feszültség határig megengedett a gyermekjátékok hálózati táplálása trafóról. Mint például kisvasút,vagy hasonló...De erről szerintem ne nyissunk vitát....A telep feszültsége sem haladhatja meg az 5V-ot? Ezt hogy érted?
(#) attila1 válasza bbarna hozzászólására (») Aug 6, 2014 /

Szia! Rendeltem,meg is jött. Van néhány trafóm,amik szóba jöhetnek... Szerinted melyikkel kezdjem a próbát?
9V DC /300mA 9.5V DC/800mA 12V AC/1200mA

Üdv!
(#) bbarna válasza attila1 hozzászólására (») Aug 6, 2014 /

Szia! A 9 V-ossal,hozzá egy 4 diódás egyenírányítót és egy 16 V vagy a feletti pufferkondit , erre a szabályzó bemenetét.
A hozzászólás módosítva: Aug 6, 2014
(#) attila1 válasza bbarna hozzászólására (») Aug 7, 2014 /

Szia! Márhogy az egyenirányított feszültség után még tegyek be Graetz-hidat,meg kondit?
(#) bbarna válasza attila1 hozzászólására (») Aug 7, 2014 /

Bocs, elnéztem , hogy DC . Természetesen így nem kell egyenirányító és + kondi.
(#) attila1 válasza bbarna hozzászólására (») Aug 7, 2014 /

Oksi,gondoltam,de biztos ami biztos alapon rákérdeztem. Jelentkezem,amint megcsináltam. Üdv!
(#) attila1 válasza bbarna hozzászólására (») Aug 9, 2014 /

Hát jelenleg nincs jó hírem. Ez a zenélő vacak egy áram-faló. A konverter még csak-csak működne,mert minden szépen működik,de még mindig nem az igazi. Kíváncsiságból mértem amper felvételt is. Van neki!!Ha csak forog,halkan zenél,és egy izzó világít rajta akkor is 450mA körül vesz fel.Ha a mennyezetre világító lámpa-projektor gyanánt- (+2db rízsszem izzó) is világít,akkor már közel 1A a felvétel. Csoda,hogy így eszi a góliát elemeket?? A zene hangereje nem számottevő.
Azt hiszem,erősebb táppal kell próbálnom. Üdv!
(#) bbarna válasza attila1 hozzászólására (») Aug 9, 2014 /

Nézd meg a 12 V-os adapterrel.
(#) Monster02 válasza attila1 hozzászólására (») Aug 9, 2014 /

Helló! Én mondtam hogy mérj áramfelvételt mert kevés lehet neki mert csak a góliát elemel ment a dolog. Tisztáztuk ? Ahogy vissza olvasok 4 db elemel ment az 6V. És te 12V azaz a 2X-esével akarod megkínálni, szerintem nem biztos hogy örülni fog neki! Maradj az üzemi feszültségen! Ne lépjed túl mert csak tönkre megy és nem lesz másik. Mit még tennék a helyedbe lemérném elemel az áramfelvételt és úgy választanék tápegységet hozzá! Ha jól tudóm akkor vannak ilyen állítható tápegységek fix áramérőségél! Linkeltem ilyenen próbáld így biztos jó lesz . Üdv Attila Itt!
A hozzászólás módosítva: Aug 9, 2014
(#) bbarna válasza Monster02 hozzászólására (») Aug 9, 2014 /

Mármint a step-up konvertert 12 V-tal!!
(#) attila1 válasza Monster02 hozzászólására (») Aug 9, 2014 /

Szia Ati! Hát a fene sem gondolta volna,hogy ez a vacak elemtelenítése ilyen körülményes lesz,de nem adom fel... Igazából a magasabb áramfelvétel az izzók bekapcsolásából adódik,arra már rájöttem. Ez egy Fisher Price távirányítós körforgó. A vakerán egy srác árul dc-dc konvertert,bbarna adott egy linket rá. Vettem,és frankón működik.Szabályozható a kimeneti feszültsége. Terhelés nélkül beállítottam 6V-ra. Jó elemem már nincs,de nem is szándékozom venni egy vagyonért. Holnap csinálok egyenirányítást,meg kap egy puffer kondit a 12V/1.2A-os AC trafóm,aztán azt rákötöm a dc-dc konverterre. Ha most sem lesz jó,hát nem is tudom,mi lesz. Üdv!!
(#) attila1 válasza bbarna hozzászólására (») Aug 9, 2014 /

Én is így gondoltam,persze!
(#) Monster02 válasza attila1 hozzászólására (») Aug 9, 2014 /

Helló! Hát így jó a dolog , remélem most márt jó lesz sok sikert hozzá. Még annyit hogy hiába van feszültséged ha nincs áramerősséged. Én is sokszor bele futottam de műszereknél.
(#) attila1 válasza Monster02 hozzászólására (») Aug 10, 2014 /

Szia Ati! És jó lett!! Tényleg az áramerősséggel volt a probléma. Hogy lehet a gyártóknak ennyi eszük,hogy nincs előkészítés rajta egy adapter számára??
Te is kaptál egy pontot tőlem,meg bbarna is,mivel Ő adta a linket a konverterhez.
4db Energizer elem közel 3000Ft. DC-DC konverter darabját 390Ft-ér vettem,
és 3db-ot.Postával 1600Ft volt. Csak jobban megéri...

Tökéletesen működik,ha az összes fogyasztó világít rajta,forog,és hangosan zenél,akkor sem dadog.És a távszabbal is bármikor-bárhonnan ki-be kapcsolható!
Köszönöm a tippeket nektek! További szép hétvégét!

Üdv: Attila
(#) Monster02 válasza attila1 hozzászólására (») Aug 10, 2014 /

Helló!A kedves gyártó direkt csinálta ilyenre mert kell aki megveszi hozzá a drága elemeket és jól fellendüljön a fogyasztói társadalom. Ezt hívják úgy hogy tudatós tanulás. Nem nagyon akarok bele futni ilyen jelegű témába, egyrészt nincs helye, másrészt felesleges vitát nyitni. További jó bütykölést !
(#) Sebi válasza Monster02 hozzászólására (») Aug 10, 2014 /

Meg aztán így elkerülte a bevizsgáltatást is - mivel elemekről jár.
Nálunk az MK27 magnó idejében jöhetett valami új szabály, azért került ki az adapter belőle dugasztápba.
(#) simib hozzászólása Aug 29, 2014 /

Sziasztok!
Összedobtam egy LM2576-os alapkapcsolást 5V-ra. A bemeneti feszültség kb. 12V, a kimeneti áram pedig maximum 1A. Az adatlapban megtalálható kapcsolás szerint raktam össze, illetve kimenetre még ment az LC szűrő is. Mennyire normális ilyen áramnál a dióda melegedése? Már 0,5A-nél is elég meleg (hosszabb ideig nem lehet megfogni), de 1A körül már olyan meleg, hogy szinte azonnal megsüti az ember kezét. Az LM2576 is melegszik egy kicsit, de az csak meleg, kézzel folyamatosan fogható. A kimeneti feszültség teljesen állandó, jól tartja az 5V-ot. Mi okozhatja ezt a melegedést?

Köszi!
(#) gerenk válasza simib hozzászólására (») Aug 29, 2014 /

Kizárólag Schottky diódát használj a magas frekvencia miatt, 1N5822 5 A-es az ide való.
(#) 20sz Jófiú válasza simib hozzászólására (») Aug 29, 2014 /

Szia!
Próbálj meg egy sokkal gyorsabb diódát. Most milyen dióda van benne?
Ebben a hozzászólásban és az azt követőekben szépen le van írva minden fontosabb információ.
A hozzászólás módosítva: Aug 29, 2014
Következő: »»   68 / 176
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem