Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Tápegységgel kapcsolatos kérdések
Lapozás: OK   176 / 176
(#) erbe válasza Gafly hozzászólására (») Hé, 21:31 /

Inverteres hegesztők már voltak. 11 évvel ezelőtt raktam fel a napelemeimet Fronius inverterrel. Akkor már azzal büszkélkedett a Fronius, hogy 70 éve gyártanak invertereket. Hogy milyent, azt nem írták. A Kemppi jóval később kezdett. Akkoriban még tirisztorokkal készítettek nagyteljesítményű invertereket.
(#) erbe válasza jani1987 hozzászólására (») Hé, 21:34 /

Most éppen W11-et használok, de az se nyitja meg. Áramkör szerkesztő program kell hozzá. Linuxhoz is akad. Kicad?
Jobb lenne, ha képet raknának fel, azt mindenki meg tudja nyitni.
(#) NGY válasza erbe hozzászólására (») Hé, 21:39 /

PDF-be konvertálva:
(#) erbe válasza NGY hozzászólására (») Hé, 22:38 /

Szerintem ne akard megépíteni. A DC kimenet nincs galvanikusan elválasztva. Valami gép belső tápja lehetett. Pl. szervomotorok üzemeltetéséhez.
(#) Ge Lee válasza jani1987 hozzászólására (») Kedd, 10:37 1 /

Mi a kérdés? Hogy egy áteresztős analóg tápegység vagy labortáp áteresztő eleme FET vagy tranyó az igazából lényegtelen, kismillió kapcsolás létezik egyikkel is másikkal is.
Ha nagyfeszültségű labortápot szeretnél építeni olyan rajzot is tettem már fel ide, csak meg kell keresni.
(#) jani1987 válasza Ge Lee hozzászólására (») Kedd, 12:03 /

A legegyszerűbbet mivel 0-tól talán 42V-ig kell tudnia szabályozni 1A alatti terheléssel.
(#) Ge Lee válasza jani1987 hozzászólására (») Kedd, 13:21 /

A legegyszerűbb az nem fog szabályozni. Ha meg a "szabályozás"-on azt érted, hogy állítani szeretnéd a feszültséget, annak magad tetted fel a rajzát az előző oldalon.
A 42V/1A-re nem 200 hanem 2200µF kell, 500k poti helyett 47k, R1 helyett szintén, a FET helyett valami combosabb ami melegen is lazán el tud fűteni 50W-ot, az R2 helyett meg egy 0R47.
Ja, és természetesen kisebb feszültségű trafó, mondjuk 35-40V-os szekunderrel.
A hozzászólás módosítva: Kedd, 13:22
(#) jani1987 válasza Ge Lee hozzászólására (») Kedd, 14:00 /

Ezt kérdeztem előtte, hogy a tranyó munkapontját leírták a nagy könyvben hogy kell beállítani de fetre még nem találtam leírást.
Következő: »»   176 / 176
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem